2011 júliusi babák (beszélgetés)
Jajj csajok, nálatok nem kezdődik, hogy az ismerősök már "aggódnak",,tegnap pont írtam egy e-mailt a barátnőmnek, már úgy jött a válasz, hogy hát te még egyben, azt hitte talán azért írok... erre amikor ma felhívtam anyut telefonon, már úgy vette fel, hogy "jajjj azt hittem talán a kórházból hívsz",
Aranyosak, hogy aggódnak, de még elvileg van két hetem, már telefonálni sem tudok senkinek, mert rájuk jön a frász, hogy biztos azért hívom őket mert szülök :) ,,,
37+5
Jó reggelt mindenkinek!
Gondoltam, csak benézek, mi történt tegnap.
Edina: Tényleg nagyon szép a pocakod, formás, szép a bőröd is! Nekem kb. olyan, mint a tied (majd teszek fel képet), és én is úgy látom, kicsit lejjebb van. De ez szerintem ennyi idősen már normális.
Ildikó: Örülök, hogy sikerült végre elintézni a szülésed menetét, remélem most már nem izgulsz nagyon! Mielőbbi "alsó fertályi" gyógyulást!
Dóri: Nekem pár hónapja a vizeletemben volt bacilus, nekem sem volt jele, nem éreztem semmit. Ilyenkor már tényleg könnyebb összeszedni minden "apróságot". Gyógyulj meg mielőbb!
Amúgy tegnap eszembe jutottál, hogy milyen sok mindent csinálsz, mert muszáj (pl. cipekedés, emeletre felmászni...). Én olyan nehéznek éreztem tegnap a pocakomat, alig bírtam vele mozogni. Nem tudom, hogy Te hogy bírod még mindig!!!!
Ndorcsi: Mi is összecsukható állvánnyal vettünk kis kádat. Könnyebb tárolni is. Nekünk a "piskóta" formájú van.
Jercsi: Köszi a tippet a szoptatáshoz, lassan már ez lesz majd itt úgyis a központi téma! Reméljük sikerül majd mielőbb elsajátítani a helyes technikát!
Kati: Tegnap nem bírtam tovább várni, megcsináltam a sütit. Megfogadtam a tanácsodat, és jó sok cseresznyét használtam hozzá. Isteni finom lett, nagyon gyorsan megettük!!!! Köszi a receptet, én biztos figyelni fogom a blogodat, és várom a következőket!!!
Szokott valaki arra ébredni, hogy azon az oldalon, amelyiken alszik, egészen le a bokájáig fáj az oldala?
Én most éjszaka mindig erre ébredtem, alig bírtam megmoccanni :-(
Esetleg van valami technika a kényelmesebb alvásra?
Sziasztok!
Krisztiéknek gratulálok és nagyon sok boldogságot, egészséget kívánok az egész családnak!
Azt szeretném leírni nektek, hogy szoptatásnál a csecsemő füle, válla, csípője egy vonalban legyen, közel helyezkedjen el hozzátok, az egész testével forduljon felétek és legyen jól megtámasztva. Mielőtt mellre teszitek majd a babátokat helyezkedjetek el kényelmesen, majd a babát amikor nagyra tátja a száját emeljétek egy határozott mozdulattal a mellre. Vigyázatok arra, hogy ne ti hajoljatok, dőljetek rá a babára, mert az fárasztó és kényelmetlen lehet, megfájdulhat a hátatok.
Az első napokban teljesen normális ha van egy kis bimbó érzékenység, mert a mellbimbótok olyan igénybevételnek lesz kitéve mint azelőtt soha.De ha nagyobb fájdalmatok lesz akkor mindig szakítsátok meg szopit(kisujjat a szája sarkába helyezve megtudjátok szüntetni a vákuumot) és tegyétek újra mellre. Próbáljatok ki esetleg több pozíciót, hogy tudjátok mi a legjobb nektek és a babátoknak.A szoptatásnak nem szabad fájnia. Az nem baj ha sokáig szopik a baba, nem tudja feláztatni a bimbót és nem lesz tőle sebes.
Azért írtam le ezeket nektek, mert már nemsokára mindenki babázni fog, hátha ezzel tudok segíteni egy kicsit főleg aki az első babáját várja.
Jó éjszakát mindenkinek!
Mi is örököltünk egy kiskádat, de hétvégén mikor voltunk vásárolgatni, mindenképpen rám akarták beszélni a spéci, ülős kádat...
Már megvan minden a babaszobában nektek?
nekem délután fél 3 volt, 3 órás szülés, sose hittem h létezik ilyen gyors elsőre. bízom benne h most is könnyű szülésem lesz.
Dórobrios örülök h szépen nő Liza!!!
én is már a terhesség alatt másodszor szenvedek, össze fertőzést, pedig vigyázok én is.
Mi sima kádat használunk fürdető állvánnyal. Örököltük.
Én júli 31-re vagyok kiírva.
Sokszor volt már fertőzésem, régebben a terhességem előtt. De azoknak mindig látható/érezhető jelei voltak. Sajnos mindig összeszedek mindent, pedig már pisilni is úgy pisilek idegen helyen, hogy kézmosás, az ajtót a táskámmal húzom be :) és nem nyúlok semmihez, csak saját zsepivel nyúlok magamhoz...mégis ez van.
Most meglepett ez az egész. Igen nekem is macerásnak tűnik ez a krémes, aplikátoros kombináció :S Nem baj 1 hetet kibírok, Te is túl vagy rajta :)
már nem az első kismamánál fordul elő,h fertőzést kap. lehet tudni , h hol kaphattad el? vagy ez már természetes dolog a sok hormon változás eredménye ?
nekem nem vettek mintát mostanság. bár nem érzek, látok semmi nyomát.
Nekem ma vette le a kenetet de mondtam neki hogy valami nem ok odalent és arra kaptam lactofeel hüvelygélt remélem ez elég lesz nekem is.
Reméljük a gyógyszer helyrehoz téged.
köszi szépen,
én is örülök, h nincsenek csíkjaim és ez remélem nem is változik már :))
A táblázatunkban benne van ki mikorra várja a babát meg hogy kisfiú vagy kislány.
Mi sima mezei babkádat veszünk meg vettünk nagy méretűt.
Mikorra vagytok pontosan kiírva?
Olvastam, h téma a fürdőkádállvány...
Ti milyen kádat vesztek? Én teljesen tanácstalan vagyok. szerintetek van értelme annak, amiben van egy ilyen kis ülőke?