2011 júliusi babák (beszélgetés)
Sziasztok!
Kati, Dóriszőke - gondolom nem vigasztal, de túl vagyunk életünk legszörnyűbb éjszakáján:( én fél órát aludtam összesen:S Remélem soha többé nem lesz ilyen (én kis naiv:))
Szandus, többször előfordult, hogy nem hallgattam az ösztöneimre, hanem mások okos tanácsát követtem elsőre, aztán mikor végre ki mertem próbálni, amit éreztem, az jött be Gergőnek - szóval szerintem hallgass az ösztöneidre. Ha konzultálsz gyerekorvossal, biztos nem lehet baj:)
Mi megyünk úszni, amint megkapja a 3 hós oltást! Alig várom, remélem tetszeni fog neki! Itthon kiugrik az apja kezéből fürdésnél, csakhogy a feje is benne legyen a vízben:)))
Megyek aludni, hátha tudok egybe egy órát aludni:/
nov.10-én leszünk 4 hónaposak.a kötelező oltások után már mehetnénk, de így is jó lesz :)
már várom.
nektek is szokott a kis dárgaság kajcsi közben hálásan felnézni, abbahagyni a szopit is csak rád mosolyogni ?
hát megtudnám zabálni , annyi puszit adok ...de csak halkan mert a füle bedurrana ha mindenek hangja lenne :)))
irigykedve olvastam a szopis problémákat meg hogy kinek milyen sok tejcsije van.Sajnos nekem egyre kevesebb napi 1-szer fejek már csak és akkor is csak 60ml max de ma már csak 30 volt szóval asszem lassan elapad:(Vivi már 3 hete nem szopizik csak én fejek eddig sűrűbben fejtem de már nem láttam értelmét így csak délelőtt fejek már hogy ne gyulladjon be a cicim attól a kevés tejcsitől ami még van.
Alvás téren ott tartunk hogy tegnap éjjel a kis drága 3 óránként kelt és bevágott 140ml tejcsit mindkétszer. sajnos vivi sem eszik túl sokat napközben főleg éjszaka eszik nappal csak keveset vagy ha eszik rendesen akkor sem egyszerre sokat hanem 40-60-30 mikor hogy és akkor óránként vagy 2-3 óránként kér picit enni. jó lenne ha nappal jóllakna már és nem kelne éjjel annyiszor.
Egyébként jó baba eszik alszik és nézelődik. a szomszédok kérdezték is hogy már itthon vagyunk nem is vették észre:)
Sziasztok!
Bocsi, hogy eltűntem, de én is beteg vagyok, igazi influenza szerűség... :( Mindenki beteg körülöttem, csak idő kérdése volt, hogy elkapjam... :( Na de majdcsak elmúlik lassan. :)
Hozzátáplálás kérdéshez van egy aktuális storym :) Ma voltunk a Bethesda Kórház gasztróján Liza tejallergiája miatt. Az ottani doktornő egy angyal, ne legyen senkinek szüksége rá, de ha mégis, akkor csak hozzá menjetek. Rég volt (talán soha) olyanban részem, hogy egyből fogadott, pedig nem volt beutalónk és csak tegnap hívtam fel, nem lett volna kötelessége, és mikor egy borítékkal meg akartam köszönni, kikérte magának és mosolyogva arréb nyomta a kezem. :) Mondta, hogy költsem Lizára. :) NA de eltértem a témától, szóval hozzátáplálás... Ő egy fiatal doki, de a régi elvek mentén halad... Azt mondta, hogy mivel nincs tejem, a tápszer mellé már 3!!! hónapos kortól kezdjem el a főzelékeket szép lassan.. Addig almalé és barack... Szóval anyu mégse mondott hülyeséget. :) Úgyhogy pár hét és apránként majd kezdjük beépíteni. :)
Amúgy nálunk változó a helyzet, Liza egyre jobban van, de van, hogy "csak" 6 órát alszik éjszaka, mondjuk nekem az is elég már. :) Ma éjjel meg 21:00-06:30ig aludt :) Ez volt a rekord eddig. :) Remélem ma is így lesz. :)
Kati, iszonyat cuki Editke a keresztelős képeken. :) Nekünk se volt egyházi esküvőnk, de lesz Keresztelő, nov. 5-én.
Szegénykém:(
Jobbulást Editkének.
Mi Vivivel ezt már átléptük hála égnek és már csak reggel este kell neki szívni az orrát.
Nálunk elmaradt:(
Sajnos a keresztapát nem engedték haza a munkából így majd valamikor októberben lesz csak keresztelő pedig én már úgy vártam.
ez azért jó hír:)
drukkolok hogy a többi eredmény is jó legyen.
az erőltetni a tejet nekem is ismerős:(nem jó dolog de muszáj néha.
Te jó ég remélem azóta már jobban van a pici. Mi történt?
Jobbulást!
:(
sajnálom de reméljük minden jól alakul majd szorítok nagyon:)
Kitartás és fel a fejjel!
Azt meg felejtsd el hogy magadat okolod!!!!!
:)
Igen jól vagyunk:)
És ti?
Sziasztok:)
bocsi kicsit nagyon eltűntem:(
Az oka az hogy ma egy hete hazaköltöztünk önállósultunk anyuéktól és a mi gépünk közben gallyra ment és csak tegnap lett kész.
Egyébként jól vagyunk nagyjából már meggyógyultunk a náthából.
Próbálok visszaolvasni de van 13 oldal.
Szandus: pont most olvastam egy igazán tudományos cikket (British Journal of Dermatology), és ott is azt írják, hogy "egyénileg megengedett a hozzátáplálást már 4-6 hónapos kor között elkezdeni". amúgy ekcémás cikk, csak ez így mellékesen van benne :)
szorítok, hogy bejöjjön a tejpép!!!
köszi, remélem gyorsan elmúlik neki.
igazából 2x volt vércsík a kakijában, azóta nem eszek semmi tejes dolgot, és nem is jelent meg újra. mondjuk én most a tojásra is gyanakszok, de ezt az ötletemet még nem vetettem fel a gyerekorvosnak, mert az orrfolyással voltam elfoglalva...
pöttyök voltak az arcán, de a doki nekem azt mondta, hogy az az én hormonjaimtól van, amik belekerülnek a tejbe, tehát magához a tejallergiához semmi köze. egy idő után el is múlt, és amikor megjött, akkor neki is megint kipattogzott a kis arca, szóval én tényleg elhiszem, hogy a hormonok miatt van-volt ez. szerintem ne aggódj, ez a kipattogzás nem a tehéntej-allergia jele.
koszi a biztatast kati:)
most kevertem be neki egy adag bio tejpepet, megprobaljuk, remelem tetszeni fog neki es jol is lakik vele:)
most olvastam hogy azzal ajanlott inditani mert az tejalapu es a gyumit meg nem 100% h meg tudja teljesen emeszteni mert mas enzimek kellenek hozza. Hat remelem nem csinalok bajt.