2011 februári babák (beszélgetés)
Ha mindig csörömpölsz, akkor elképzelhető :)...Lillánk ma csendesebb volt, de én is olyan kába vcoltam az idő miatt :), néha azért éreztem mocorogni :), Für Elise-t egyenesen imádja, arra mindig beindul:)....no, a kis függő, már a billentyűzet hangjára is jelez :D.
Férjem beszaladt a céghez egy kicsit, én pedig valami ételízesítőt darálok, s a receptért kapcsoltam be a gépet, mert persze ki nem nyomtattam :).
Persze az ilyen történetek nagyon le tudnak törni.:( Két hete egyik helyi műkörmös csaj ikrei is "megszülettek" 7 hónaposan, egyik 300 a másik 700 g, és egyik sem élte túl. Borzasztó az ilyen.
Szerencsére az én kis törpikém egész nap jelentkezik.
Észrevettem, hogy amikor a tányérral csörömpölök, már akkor is mocorog. Létezik, hogy már össze tudja rakni a kis fejében azt, hogy a tányér=evés?
Nem vagyok babonás, eddig a babakocsit vettük meg, rugikat vettem még a múltkor, barátnőmtől kapok elég sok mindent, így addig nem szeretnék vásárolni. Napokban akarok nandu kendőt menni, mert megyek a tanfolyamra, amihez ugye kellene a kendő. Ha a babonát néznénk akkor a babaszobát sem lehetne előkészíteni :).
Ilyenre ne is gondolj, te csak készülgess a baba érkezésére. Bár mikor ilyen történetet hall az ember, mint Judáé, akkor picit megrémülünk, tudom .
Sajnos csak hétfőn érkezik meg. Vagyis remélem akkorra kihozza a posta:)
Kaptam egyik kolléganőmtől egy babajátékot, jól el is dugtam, ez a hülye babona nem hagy nyugodni.
Te babonás vagy, vagy már vásárolgatsz?
Remélem jól is leszel és nem megy most már fel a lázad!
Úgy látom az egész országban esik az eső, itt nálunk nem, sőt süt a nap, de annyira erős szél fúj, hogy nem merek kimenni.
Remélem holnap szebb napra ébredünk.
Már vettem be algopyrint és szerencsére le is vitte a lázam.
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat!
Éreztem, hogy a kicsikémet is nagyon zavarja, mert folyamatosan rugdosott szegénykém.
Szerencsére már most jobban vagyok.
Holnap azért mindenképp elmegyek a dokihoz, nehogy valami baj legyen!
Szia!
Nekem a fogam fájt úgy, hogy nem tudtam aludni, még 2 hónappal ezelőtt, és az Algopyrint szedhettem egyedül.
A homlokodra tegyél hideg borogatást, azzal nem árthatsz, illetve langyos (nem túl hideg) törölközővel csavard körbe magad (a köldököd felett), és cserélgesd ahogy felmelegszik. Ez gyorsan leviszi a lázat.
Normál esetben a hideg törölközőt mondanám, de a baba miatt most nem mondom, a langyos is segít. Tehát magad köré vizes törölközőt, azt csavard körbe szárazzal és irány az ágy:) + egy algopyrin!
Homeopatia.info.hu-ról:
LÉGÚTI BETEGSÉGEK / LÁZ
ACONITUM NAPELLUS 15 CH
napi 2-4x5 golyó
Gyorsan fellépő, magas láz, hidegrázással. A bőr száraz, piros, a beteg nem verejtékezik. Szomjúság és erős nyugtalanság, szorongás jellemzi az állapotot.
APIS MELLIFICA 15 CH
napi 3-6x5 golyó
Gyorsan fellépő láz. A torokfájdalom szúró, égő, de a garat rózsaszín, nem piros, és a beteg hideget kíván. Nem szomjas, nem akar inni.
BELLADONNA 9-15 CH
9 CH: félóránként 5 golyó, majd a tünetnek megfelelően csökkentve a gyakoriságot 15 CH: lázgörcsre hajlamos embereknél, 2-3 óránként 5 golyó.
Gyorsan kialakuló láz, verejtékezéssel, szomjúságérzettel. A beteg levert, szomjas, lüktető fejfájás kísérheti a tüneteket. Fény- és zajérzékenység figyelhető meg. A beteg teste szinte sugározza a hőt. Torokfájdalmát a meleg enyhíti.
BRYONIA 9 CH
napi 2-3x5 golyó
A láz fokozatosan, több nap alatt emelkedik, majd tartós marad. A köhögés száraz, a legkisebb mozdulatra kiváltódik. A pihenés, fekvés esik jól.
FERRUM PHOSPHORICUM 9 CH
9 CH naponta 2-4x5 golyó. A láz lassan alakul ki, nem túl magas, (maximum 38,5 körüli), mégis rossz a közérzet, a garat sötétpiros. Az arc hol kipirul, hol elsápad. Helyi vértolulások,
vérzések (pl. orrvérzés) lehetségesek. A köhögés száraz, görcsös jellegű.
Romlik: hideg levegőre, mozgásra, fekve. Javul: hideg borogatásra.
OSCILLOCOCCINUM
Lehetőleg a betegség kezdetén adjuk, 1 tartályt, 6 óránként ismételve.
A kialakult betegség esetén naponta 2x1 tubus. Komplex készítmény. Erősíti az immunrendszert, rövidíti a betegség lefolyását, gátolja a szövődmények kialakulását.
Szia!
Engem is elkapott a nátha, voltam dokinál, azt mondta ha belázasodok algopyrint lehet nyugodtan szedni, sőt kell is, mert az a legfontosabb, hogy minél gyorsabban lemenjen a láz.
Jobbulást!
Lányok!
Valakinek közületek volt mostanában láza?
Úgy néz ki, hogy elkaptam valamit és tegnap 39re felugrott a hőm.
Nagyon félek, hogy valami baja lesz a babónak:(
Tesómék azt mondták, hogy nyugodtan vegyek be 1algopyrint, de félek, hogy ártalmas lehet.
Ti nem tudtok esetleg erről valamit?
Mindenesetre holnap nyomás dokihoz!
Nagyon sajnálom, ami Veled történt!
Rengeteg erőt is kitartást kívánok Neked.
Nem tudom felfogni, hogy hogyan és miért történhet ilyen...
Őszintén sajnálom!!!!!!
esküszöm mindjárt el is sírom magam...
Kitartás!!!!
Semmi jel nincs is ilyenkor???
A hideg is kiráz....:((
Sajnálom! Erőt és kitartást nektek!!!!!!
Találj megnyugvást mihamarabb!!!!!!
Sziasztok,
nem sokat jártam erre, most el is köszönök.
Tegnapi UH-n kiderült, hogy vmikor az elmúlt 3 hét során meghalt a gyermek (ma lettem volna 19 hetes). Benntartottak, vetélést indítottak, de lepény is kezdett leválni, így véreztem és műtét lett a vége.
Tekintettel a másfél éves gyerekre ma már hazaengedtek. Első éjszakája volt nélkülem, sógornőmmel jól átvészelte (éjjel második felében sűrűn szopizott:)))
Éltünk már át ilyet, 16. héten, még Máté előtt. Kicsit automata üzemmódban vagyok, de tulképp jól vagyok. Elsőnél is helyére kerültek a dolgok, most is így lesz.
Esthajnalcsillag, gratula a kisfiúhoz, nem semmi meglepi lehetett :)
Kata, szép a kocsi, amit sikerült vennetek!
Armika, gratula a távmunkához, ez a legjobb megoldás!
Kismamaholmikhoz annyi, nekem is már elöre be kellett vásárolnom, már nagy a pocim, lehet azért is, mert magas vékony vagyok, így nagyon megindult... igaz, kaptam 3 nadrágot, de közülük csak egyet tudok hordani (egyelöre), de vettem egy farmert meg egy bársonynadrágot, muszáj volt, munkába kell a télre, meg hát remélem jó invesztíció lesz, ha jön még babó/k :)
Én kb. + 5 kilónál tartok most, a pocakom jó nagy, máshol hízást egyelöre nem látok (mondjuk cicikre jöhetne fel, egyelöre nem nöttek :)
Sziasztok!
Újra itt, sikerült visszaolvasnom :)
mindenkinek köszönöm a gratulációkat :) párom szeretett volna mást találni, dehát ami nincs az nincs :) van más :) nagyon fiút várt, dehát majd beletörödik :)
Kata, valószínüleg Rita lesz.
Most voltunk a genetikai UH-n, hála Istennek minden rendben, és ez a legfontosabb...férjem is bent volt, most kivételesen meg voltam elégedve, sokáig néztük, képet is kaptunk, 390 g a babánk, az UH alapján február 1 helyett február 6-án szülünk :)
Sziasztok :)
Esthajnal, gratulalok a kisfiadhoz :)) Most neztem csak, hogy pont egyidosek es ugyanolyan meretekkel rendelkeznek a fiaink :) Gyogyulast neked!
Mi most ertunk haza egy bevasarloturarol. Hollandia egyik legnagyobb babaaruhazaban 20-40%-os engedmeny mindenre! Megvettuk a kisagyat, kocsiba a babaules tartot, ruhacskakat es a szoptatoparnat. Na, erre kivancsi vagyok, hogy jobban fogok e aludni... A parom boldog, mert sporoltunk egy csomot, en kielegitettem vasarlasi igenyeimet, ugyhogy most boldogsag, szerelem van :) !!!
Szep napot nektek, aki rosszul aludt ejszaka az pihenjen le delutan, aki beteg annak pedig gyogyulast! xxx