2011 februári babák (beszélgetés)
az én anyosom tuti nem fog a nyakamra járni mivel februárban szulok és akkor még rossz az idő és nyári gumikkal tuti nem jon ki:D::D
hahahaha
Jaj azt nem is mondtam, hogy tegnap mondta a szülésznő, hogy gátmetszésnél lidokaint adnak fenékbe, hogy ne fájjon (bár kötve hiszem, hogy abban a helyzetben fájna), és felszívódó varratot tesznek be.
Épp azon gondolkodtam, hogy életemben nem matattak még annyit a fenekemnél, mint abban a pár órában fognak:D
:)))
Nem lehet könnyű ilyen anyóssal. Én szeretem az anyukámat, de jobban örülnék, ha olyan beállítottságú lenne, mint anyósom. A kettőből kellene egyet gyúrni:)
Amúgy meg ki tudja mire lesz szükségünk szülés után. Ha úgy járunk, mint barátnőm, akinek császár lett a vége és a seb elfertőződött, úgyhogy 6 hétig alig bírt mozdulni - na akkor nem válogathatunk, minden segítség jól jön.
Mások pedig megszülnek, és ösztönösen tudják mit kell tenniük, elég a párjuk segítsége.
Hát igen.
Különben alapjáraton nálunk sincs gond anyosómmal csak nem igazán akarja felfogni hogy az ő gyerekei már felnőttek, és az unokáit meg nem neki kell nevelni. neki inkább kényeztetni kellene az unokákat és nem azt sorolgatni nekik hogy mit nem szabad.
Különben én szerencsésnek mondhatom magam mert elég sok mindent tudok arról hogy hogyan kell egy újszülöttel törödni.Van két kistestvérem, egy unokaöcsém és a sogornőméknél két kissrác:).
Különben mondtuk neki hogy akkor jön ki megnézni az unokáját amikor csak akar, de ne akarjon nálunk semmit csinálni.
bocsika kicsit hosszúra sikerült:D.
Jó reggelt Lányok!
Én biztosan megőrülnék Anyósomtól, az Anyukámnak megmondhatom, hogy mikor jöjjön és mikor menjen, az Anyóspajti, viszont csak mondja és mondja, ami az eszébe jut és csak rossz élményekről beszél, hogy neki milyen szörnyű volt, mennyire fájt, stb...! Ebből én nem kérek!!! Sőt már most tisztázni akarom mindenkivel, hogy szoptatás alatt - remélem menni fog - csak a Férjecském, Anya és a Hugicám lehet a szobában! Mindenki más kösse le addig magát!
Na én is ettől félek, hogy majd mindent úgy akar, ahogy ezelőtt ő is csinálta. Na de a legidősebb lánya 40, én pedig 26 éves vagyok, egyik sem most volt már.
Megmondom őszintén, hogy szívesebben látom itt anyósomat, mert végtelenül segítőkész, jólelkű, és nagyon várja az unokáját. Biztos vagyok benne, hogy egyetlen rossz szava se lenne hozzám.
Úgy látszik nálad és nálam fordított a helyzet:)
Jó reggelt neked is!
Tegnap az örömömet anyukámnak sikerült letörnie. El akartam mesélni neki msn-en, hogy milyen élménnyel gazdagodtam, és megkaptam a nagy bölcs mondatait, miszerint minek ez a felhajtás, minek a havi ellenőrzés, a sok vérvétel, ultrahang, minek orvosfogadás, régen is megszültek nők úgy, hogy 3szor látta őket orvos, most is lehetne.
Úgyhogy el is ment a kedvem a meséléstől:(
Komolyan gondolkodom azon, hogy szülés után biztosan akarom-e, hogy segítsen, mert kioktatásra nem lesz szükségem, az tuti.
Sziasztoj, jó reggelt.
mofly7013 örülünk hogy jól vagy és betudtál kukkantani.
kiscicalany még csak készülünk szülészet látogatóba remélem mi is hasonlóan jó információkkal térünk vissza.
Szép jó reggelt mindenkinek!
Sajnos mostanában nem tudtam fenn lenni, mindennap orvosnál vagyok és mellette dolgozom.
Hogy vagytok?Közben olvasom, milyen témákról " beszélgettetek". Most már betöltöttem 26. hetet, az én kicsi lányom nagyon mozgékony, nem számít ha front van, nem sokat bírunk aludni, de nem baj.
Vigyázzatok magatokra és a picurokra.
Sziasztok!
No megjártam a szülészetet!:)
Sok mindent mondott a szülésznőm, de amint meghallottam azt, hogy "nincs beöntés csak kúp", elfelejtettem a többi információt, úgy megörültem.
Néhány dolog ami megmaradt: gátmetszés előírás a klinikán (ez van sajna), babát azonnal mellre teszik, addig amíg pulzál a köldökzsinór. Egy személy bemehet, és végig bent lehet, szülés után is, amikor 2 órát kell pihengetni, és megpróbálni szoptatni. 3x24 órát kell bent tölteni, ha délután 4 előtt szülsz, akkor az már egy 24 órának számít, ha 4 és éjfél között, akkor csak másnap indul a nap, tehát az az első 24 óra.
Tehát lányok igyekezzünk éjfél és délután 4 között szülni, mert akkor eggyel kevesebbet alszunk bent!
Azt hittem, hogy megijedek, de ellenkezőleg, csak még jobban várom, hogy jöjjön a picurka, persze februárig azért maradjon bent:)
Volt még valaki szülészeten infot gyűjteni?
Köszönöm a válaszokat!A titkok nyítja a jó idő mocorgás terén!!Akkor ha melegfront van nem nagyon mozgolodunk!Ma már más a helyzett!!
Figyelgetek de még ilyentájt nem szoktam számolni vagyis nem számoltam egyik gyerekemnél sem!
Itt nincs meg a napi rendszer!Mármint ha én fent vagyok ő is fent van, de előfordul hogy alszik!Össze vissza de jelzi azért hogy ő itt van bent :))))
Nem mindig ilyen hajtós, ma így sikerült. Csak azért imádkoztam, hogy szegény néni össze ne essen míg az ágyra segítettük, mert nem tudtam volna megtartani:) Mondtam is ha zuhan, zuhanok vele én is:)
Itt nálunk viszont jó idő van, kb. 20 fok, de hogy a nap hová tűnt, azt nem tudom.
Tegnap láttam egy nagy pocakos anyukát a szülészeten, köpenyben, ölelgette a nagyobb gyerekét (2-3 éves) akit a papa hozott be. Gondolom valamiért befektették, és nehéz neki távol lenni a picitől. Úgy sajnáltam:(
Ó te szegény! Ne szeresd ennyire a munkád, kicsit pihenj is.
Nyíregyen ragyogó napsütés van, de kicsit hűvös.
Sziasztok!
Látom zajlik itt az élet.
Napközben felnéztem, de ma minden összejött, 10-13 óráig nem sokat ültem, mert minden gépet jöttek szerelni, ultrahangosat, számítógépet, új orvosi szoftvert tesznek fel, új nőgyógyász is jön rendelni, és egyik betegünk rosszul lett a wc-n, behoztuk, vérnyomásmérés, ápolás, stb.
Most sikerült leülnöm, de elfogyott az erőm mára, pedig még szülészet látogatóba is megyek meló után.
Ha most is hiába túrázok a város másik végébe, mert szül valaki, biztos infarktust kapok.
Nálunk még a napocska is elbújt. Felétek milyen az idő?
:) Ezt a káposztát az a cég készítette, ahol drágám 10 évet lehúzott. :-s Még nem tudom hogyan fogom megcsinálni, a NO SALTY oldalon találtam egy egész jó recipét. Majd elválik. :)
Dec. 4-én költözünk, Edémnek nov. 30-ig van szerződése.
Most hívott, hogy kicsit később érkezik. (max 10 perc!:))
Kötelezettségek Hete van a cégben, egy csomó ajándékot kapnak, meg munkaidő alatt mehetnek valamennyit játszani is. A "fehéreket" még masszírozzák is! És a tízórai egészséges tízórai, tegnap valami zöldséges cucc volt, hozzá grillszelet meg joghurt. És kapnak valami ajándéktasakot, benne mindenféle! És már nem vagyok ott... :-s Emiatt kicsit sajnálom! :(
Azt is szeretem! De még sose csináltam.
Valami káposztást is kellene a héten készíteni, már vagy 2 hete vettem egy zacsi savanyítottat. Nem kellene kidobni!.. :)
No én is hiába kerestem akárhol is, ezért hívtam fel Mamit. :) Azt mondja, reméli nem felejtette el! :) Arany szívem, már 86 éves... De nem felejtette el! :D
És persze rögtön el kellett mesélnie az unokahúga esetét, aki Szingapúrból hívta fel édesanyját, szintén valami receptért... :D