2011 februári babák (beszélgetés)
nem ezt én sem szeretném- legyen csak ott a dokim- egy vadidegennel nem hiszem, hogy jól érezném magam..nekem azért megnyugtató lesz ha ott van velem.. Azt azért nem mondhatom rá, hogy nem szeretem, csak én több lelkesedést várnék tőle.. bár tudom, hogy neki ez a milliomodik- de nekem az első...Én kávézom az első perctől fogva, nem is tudnék nélküle meglenni. Reggel egy tejeskávé a napi adagom..
Szia!
Egy picit tudok segíteni ebben, mert van a családban kislány. Ő júliusban született, novemberben volt a keresztelője, és minden gond nélkül átszúrták a fülét. Először egy "gyógy" fülbevalót kapott, ami bent volt a lövés árában, (ezt pontosan nem tudom mennyi), de az arany fülcsik ára igen változó. Itt nálunk van ahol 25.000, míg máshol már 8.000-ért is nagyon szépeket láttunk. Érdemes körülnézni alaposan, bár szerintem kb. 10.000 Ft körül lehet számolni.
Egy ismerősöm pont ezért mondta,hogy neki nem kell,hogy ott legyen a választott dokija, jó aki éppen ügyeletes,mert a doki csak felügyeletnek van!A szülésznő,meg a nővér csinálja végig veled!Ez igaz,de azért én nem így szeretném!!Ők így spóroltak ezen!!
Sziasztok!
mi most végig aludtuk az éjszakát, este csak gyümölcsöt ettem, lehet emiatt :)
mmindenesetre jó volt de valamiért mégsem érzem olyan kipihentnek magam..mint amikor túl sokat alszol és fáj a fejed.
mi este azt próbáltuk ki hogy felhúztam Levinek a zenélő körforgóját és odatettem a pocihoz mit szól hozzá.
mintha megtorpant volna :)
nem nagyon erőltettem,lehet neki nem jön be ez a dolog :)
majd kint kiderül :)
már csak 55nap kb(remélem)
Lányos anyukák!
ti átlövetitek a Pici fülét?
tegnap gondolkodtam hogy mi ugye Keresztszülők is leszünk szerintem már januárban és akkor tőlünk illik fülbevalót kapnia Jázminnak.
utána kéne nézni milyen árban vannak a pici arany fülbevalók neki.úgyis aznap van a névnapja mikor Levivel kivagyok írva, majd azt kapja arra is ha nagyon drága.
de őszintén tippem sincs mennyi lehet.
Igen ezt a 10* es dolgot én is hallottam- kész röhej..na én ezért nem kérdeztem rá. Ha most még belegondolok abba,hogy mennyi mindent kellene vennem... és már csak egy arany karkötöm van amit nem adtam el.. katasztrófa. Eddigi 38 évem alatt soha nem voltam ilyen rossz anyagi helyzetben- erre mikor a legboldogabbnak kéne lennem akkor nyomasztanak ezek a dolgok..
na ez meg a másik- én is kb ennyit voltam bent nála ultrahanggal együtt.. és a még azt is éreztem, hogy kívűl tágasabb... Az a félelmem, hogy kb 10 éve járok hozzá rákszűrésre- nem tudom, hogy a szülésnél milyen lesz - de igazából nem tudtam kihez menni.. még is csak őt ismerem már elég régóta... hát majd elválik. Valahol olvastam róla, hogy milyen humoros.. hát én ezen jót mosolyogtam... mert sztem baromira nem az:)))
De mintha nekem se fájna már annyira,mint tegnap!!Vagy már ezt is beképzelem!!Csak a köhögésnél!Na az kegyetlen!Szerintem !40-nél többet Én sem adok!!Egyszerűen nincs miből!!Bár van aki azt mondja,hogy a vizsgálati díj tízszeresét illik adni!!Az szerintem túlzás!
Na igen, elég durva,hogy ha magánrendelésre jár az ember, alkalmanként kicsengeti a 8-10 ezer forintot és még a szülésért is kemény pénzeket kell adni. Szeretem az orvosom, de sokszor - főleg az elején - 5 percet sem voltam bent nála. 100 ezrekben mi sem gondolkodunk.
.. meg legyünk őszínték egy fillért nem kéne adnunk- és a doki sem szólhatna egy szót sem ha nem kap semmit... mert ugye Mo-on ingyenes a szülés:))). Ha netán bunkó lenne azért mert kevesli a borítékban lévő pénzt, még mindig lehet orvost váltani...sztem...
Jó reggelt lányok! ma sikerült 4.50 kor felébrednem már megnéztem egy filmet:)). én is nagyon filózok, hogy mennyit adjak majd a dokinak szülés után- de én úgy döntöttem, hogy megkérdezni semmiképpen nem fogom. 12.000 Ft a terhesgondozás amiben mindig van ultrahang.. ez már önmagában egy vagyon- ha 9*beszorzom. ha netán azt mondaná, hogy hölgyem 100.000 Ft nálam egy szülés akkor mit csinálok??? igy ezt inkább kihagyom- majd adok neki 40-50e ft-ot - bár azt még nem tudom, hogy miből.. aztán ennyi. szerintetek a doki emlékszik arra, hogy kinek mit mondott??? meg ha esetleg kevesli- már teljesen mindegy mert a babuci megszületett:)))
Néha nekem is beakasztja a lábát a jobb oldali bordám alá, ami nem éppen kellemes, de nekem még viselhető. Ez úgy tűnik babaszokás. Néha lent a csípőmnél és érzem, hogy valamit a csontok közé dug, talán a kezét...
Sziasztok! Tegnap jól elmaradtam, de sikerült visszaaludnom és olyan jó volt:-))) A gyomorbajaimra elővettem megint a homeos tablettákat, meg vettem Parádi vizet (kicsit jobb ize van mint a Salvusnak) és egész tűrhető volt a napom meg a mai éjszakám is. Kicsit irigylem azokat akiknek már csak egy hónap van kb hátra:-) Tegnap a férjem olvasott a pocaklakónak és már közölte vele, hogy miket fog akkor olvasni, ha kint lesz. Aranyos volt:-)
Hát konkrétan olyan mintha mellkason rúgnának és légszomjam is van olyankor, de az alsó 2 bordaív fáj csak, a mellem nem.
Ó, most annyira tudnék aludni, tiszta kómás vagyok, és menni kell a kórházba. Ó, de ha várni kell a dokimra, esküszöm bokánrúgom, ő mondta, hogy 7-re menjek be.
Nyugi, én is parázok, mert produkálok minden tünetet amiről olvasok. A HELP-től én is paráztam, mert volt már együtt ödémám és szikralátásom, úgyhogy gyorsan rohantam vérnyomást méretni, de az még alacsony is volt.
Mennyire fáj amikor beakasztja a lábát??Közvetlen az alsó bordádat rúgja,mert nekem a jobb mellem alatt fáj,de nem tudom,hogy a bordám vagy mi??Folyamatosan fáj vagy csak néha??Bocsi a sok kérdésért,csak össze próbálom hasonlítani az én nyavajámmal!:)
Igazából asztmás vagyok,de nem komoly,mert sosem fulladtam be vele.Azért küldőtt szerintem tüdőgondozóba,hogy csináljanak egy légzés funkciót,mert ha bármi komplikáció lenne akkor nem szenvedtetnek!Most megint parában vagyok,de saját magamnak csinálom ezeket a szitukat!Fáj a jobb mellem alatt!De nagyon!Olvastam,hogy ez normális,meg itt páran írtátok,hogy nektek is van hasonló!Viszont.A HELLP szindróma egyik tünete is ez,ami nagyon komoly dolog.Más tünetem nincs mellé,de most akkor is ez jár a fejemben!December 6-án voltam védőnőnél,akkor nem volt fehérje a vizeletemben,jó volt a vérnyomásom is!!Tiszta hülye vagyok,magamat idegesítem csak,ha olvasok valamit a neten!!Egyébként nem vagyok hipochonder,komolyan!De mióta Babszi van a képbe,mindent észrevaeszek magamon!
Na jó, megpróbálok visszaaludni, így is herótotok lesz reggel tőlem amiért ennyit írogattam éjszaka.:-D
Jó nektek, én most hallottam, hogy ha császár lesz, akkor az enyémnek a 80e sem elég. Annál többet pedig nem fogok tudni kipréselni neki. Max. leüvölti a fejem, azt meg kibírom, a gyereket már úgysem tudja visszadugni belém.:-)
Én sópipázok is a Stodal mellé de ez sem használ igazán. Már 3 hete zsigerből köhögök, mint valami komoly tüdőbeteg, még adok magamnak pár napot, aztán én is kérek időpontot a Pulmonológiára.
Én vettem eldobható bugyit, mert nekem friss császáros anyuka mondta, hogy az első pár napban képtelen lett volna bugyit cserélni, az eldobhatót meg nem kell lehúznod, elég ha oldalt eltéped, vagy elvágod, olyankor szerintem ha már azt a mozdulatot meg tudod spórolni már megérte.
Mi tegnap raktuk össze az ágyat és ilyenkor derül ki, hogy amiket kaptunk gumis lepedők azok kicsik, meg a viaszosvászon is kicsi amit a lepedő alá adtak.
Mi majd hétfőn megyünk gyerekorvosnézőbe, 1-et nagyon ajánlottak, már lebeszéltük vele az időpontot. Ha szimpi lesz, akkor már ki is íratom vele az első körben kellő dolgokat, fürdetőkrém ilyesmi.
Tűrjed!:-) Már bocs, de nem nagyon tudsz mit csinálni, nekem is folyton a jobb oldali bordám alá akasztja a lábát, az a legrosszabb pozíció, fáj, feszül és nem kapsz levegőt, nem nagyon tudok vele mit tenni picit megpróbálom olyankor arrébbmasszírozni Hunort, de nagyon szeret ott lenni, mert gyakran csinálja.
Én gépen mostam a babaholmit is, csak alacsony hőfokon és sensitive mosószerrel. Mosógélből és öblítőből is vettem külön babásat.
Hazahozós overallt én is turtam 56-ost, nagyon jó minőség és 1200.- volt. Persze azóta anyóstól kaptam újonnan hazahozósat, mert szerinte az ő unokája ne járjon turis cuccban, nem érti, hogy nem csak az olcsósága miatt veszek pár cuccot onnan vagy börzéről, hanem mert sokkal jobb minőség mint a bolti gyári. Ezt mosás vasalás után vettem észre, volt amit drágán vettem boltban és az első mosás után jött le a matrica, vagy bomlott a cérna.
Én már megint virrasztok:-( Pedig most a vacsorát is direkt kihagytam mégis olyan gyomorsavam van hogy hihetetlen.
A szülés utáni csomagot rögtön szülés után megkapod a szülésznőktől, vagyis nem rögtön, hanem amint magadhoztértél. Előbb a gyereket.:-)
Húha, akkor gyógyulj minél hamarabb!Én is voltam a dokinőnél, de szerencsére semmit sem hall, ami komolyságra utalna. Kicsit begyulladhatott a bordaközi izom a sok köhögéstől. Folytatom a lándzsás utifüvet, aztán lehet még Terpini oldat nevezetű cuccal kísérletezni. De most egy picit jobb...kopp,kopp.És olyan súlyosnak gondoltak, hogy tüdőgondozóba küldtek!??Én úgy tudom, hogy így nem szűrnek...Szerintem jobb lesz ez!Reméljük nem kell elmenned!
Nekem eléggé fent van, sőt tegnap éjszaka óta van valamije a bal bordám alatt, ami nagyon zavar. El se tudom képzelni mi az! Álló helyzetben nekem is elfér a kézfejem a hasam és a cicim közt. Ülve kevésbé:)
Lehet, hogy az lesz:)
Egyébként pedig sokan csak a 6hetes vizitnél adják oda a pénzt.
Nektek elég fent van még a pocitok?
Nekem lassan annyira lent van, hogy a kézfejem elfér a hasam és a mellem között.
Azért még egy pár hétig jó lenne, ha bent maradna:)
Akkor adj neki 30-at:) Az is rengeteg pénz. De ezt úgyis szülés után érzed majd, hogy hányszor hívott, hányszor látogatott meg.
Pl. az én dokim legutóbbi szülésnél minden nap bement a csajszihoz személyesen, pedig nem volt beosztva, és érdeklődött, hogy mi van vele, hogy vannak.
Én biztos nem tudok 50et adni neki, kb. 40re gondoltam, azt se lesz könnyű kigazdálkodni. Szívesen adnék, de így is minden vizsgálat 8ezer forint és az az igazság, hogy nem voltam 100%-osan megelégedve vele a terhességem alatt.
További ajánlott fórumok: