2011 februári babák (beszélgetés)
na, akkor már ketten vagyunk:DDDD tegnap kivételesen normális napunk volt-még este fürdés előtt is nyugodt volt. de ma már nem biztos, hogy így lesz.
Zoé már hetek óta vigyorog ha a tükör elé állunk, de tegnap a kutyánk nyaldosta szét a lábacskáját-így most már őt is felfedezte..
Hanyadikán született Domi?
Bubu pont ma 3 hónapos.
Háát...én sem tudom mit csináljak a hozzátáplálással kapcsolatban.A védőnő mondta, hogy adhatok almát, elöször a levét aztán a pépet is, majd meggy,barack.Furcsa, mert a 5 éves nagylányomnál 4 hónapos koráig nem adhattam semmit,az akkor védőnő és gyerekorvos nem tanácsolta.
27 éve anyukám nekem már 3 hetesen adott almalevet.Nincs semmi bajom a pollenallergiát leszámítva..
ötletes vagy
szabadalmaztathatnád :)
ügyesek vagytok
gratula!
Én is gratulálok, de kár, hogy mi még olyan messze vagyunk ettől...
Mondjuk mi is mostanában így szopizunk, és már elég jól bírja, de a fejét sztem még sokáig nem fogja olyan ügyesen tartani, mert még mindig üvölt, ha hasra fordítom :'(
Olyan édes volt az előbb :) Nyűglődött a játszón, mondom fölveszlek,megrázogatlak, míg olvasom a fórumot. Erre nyitja a száját, hogy szopizna. Pedig ülve sose szoktunk! Hát most úgy sikerült, igaz csak egy keveset! Nagyon ügyik voltunk :) Utána meg mosolygott és mondta a magáét ("lä" valami ilyesmi) olyan édes volt, majd' megzabáltam :)
Ez egy része:
Igen. Gyakorlatilag mindenki főként főtt ételt eszik. S ne feledjük: ha valamilyen élelmiszert 100 C-on főzünk, a benne lévő enzimek száz százalékban elpusztulnak. Ha volnának enzimek abban, amit megeszünk, elvégeznék az emésztés valamekkora – akár jelentős – részét. Ám ha főtt, enzim nélküli ételt eszünk, a testünket kényszerítjük arra, hogy megtermelje az emésztéshez szükséges enzimeket. Ez pedig kiapasztja a korlátozott enzimkapacitásunkat.
Bocs, tudom, ez egy kicsit ironikusan hangzott, de annyi marhaságot lehet olvasni...
Belinkelhetnéd, hol találtad.
Ez fura, én eddig úgy tudtam, a külső elválasztású mirigyeink termelik az emésztőenzimjeinket :P
Pl. nyálmirigy, hasnyálmirigy, máj, stb...
Olvastam egy érdekeset az enzimekről. Elvileg születésünkkor rendelkezünk egy bizonyos készlettel, ami elvileg minden olyan enzimet tartalmaz, ami kell az élethez. Később a nyers zöldségekkel, tejtermékekkel, húsokkal vesszük magunkhoz ezeket. A főtt ételek nem tartalmaznak enzimeket a hőkezelés miatt, ezért fontos a nyers dolgok fogyasztása.
Azért olvasam ennek ugye utána, mert folyton azt halljuk, hogy ez meg az nem való a gyereknek, mert nincs olyan enzimje amivel meg tudná emészteni. Most akkor hogy is van ez?
Hát lányok, tényleg teljesen felkészültek leszünk, mire mi is hozzátáplálunk :).
Denamka, tévedtem, mikor azt mondtam, hogy 3 napig tartott az ugrás, ma is 2óránként szopiztunk.