2011 februári babák (beszélgetés)
A capuccinóról jut eszembe, mi újság a kávával.
én volt, hogy 3 tejeskávét is ittam korábban, mert elég alacsony a vérnyomásom. Most reggel egy nagyon lazát azért muszáj benyomnom, hogy életre keljek, de többet nem merek, inkább teázom.
én is arra gyanakszom...de az élesztő is gyanus, főleg hogy utána tejes kapuccccsínót ittam!
Ha csak belegondol az ember hogy ez az összeállítás mit művel a tésztával. :-)
Bár arról akkor sem mondok le, mert a legjobb B vitamin forrás, ami jó a hajnak, meg ilyesmire, ami ilyenkor elég gyakran tönkremegy. első baba lesz...még mindent beveszek amit írnak... :-D
a lilakáposztát is múlt héten olvastam valahol.
Szia!
Én is gratulálok nektek!
Hüvelyit, igen, az óvatosság miatt nem akartam. Nem akartam, hogy ott bolygassák a dolgot. Annyira cuki a dokim, hopgy még a hasit, se akarta nagyíon nyomogatni.
Szia Csillus!
drukkolunk!! :-) itt nagyjából mindenki titokban tartja még...csak itt teregetünk ki minden szaftos részletet.
Drukkolunk csillus! A hüvelyi ultrahangot az óvatosság miatt nem akartad?
Elevitet én is szedek, bár doki még nem látott, de gondolom ártani nem árt.
Ja, egyébként a tüneteim:
Enyhe, de szinte csak kellemetlen görcsölés, vagyis érzem, hogy van hasam, meg minden pillanatban a mindjárt megjön érzésem van.
Fejfájásom van még, és fájdogál a mellem, de csak a jobb oldali, és csak oldalt. Ja és óriásiaknak érzem őket.
Na,és baromi kívánós vagyok. A msutárért meghalok. 3 napja, napi egy tubus, csak úgy magába simán bejátszik.
Ja és állandóan kacsacombot ennék párolt savanyú káposztával, petrezselymes krumplival, és krumpli pürével.
fú én sem kívánok semmit...mindig ennék valamit de tényleg semmihez sincs kedvem.
Elatároztam, hogy a vitaminokat nem gyógyszeres úton, hanem természetesen szerzem be...hááát ettem ma csomó nyers zöldborsót és lilakáposztát, és reggelire élesztőt...és az eredmény olyan holttér keletkezett a padlón a hasamtól, hogy azzal már vezetni sem nagyon engednének, pedig nekem reggelente elég lapos szokott lenni deréknál kb 63-64 cm de most van vagy 80. mi lesz később...
Sziasztok!
Nagyon halkan merem kimondani, de azt hiszem, hogy csatlakoznék hozzátok.
Van egy jó erős pozitív tesztem tegnap óta. Na meg elmentem ma dokihoz, aki csak hasi uh-val nézte meg, (én nem akartam hüvelyivel).
Azt mondta, nagyon vastag méhnyálkahártyám van, és lát valami kis gyűrűt, ami ugye a baba jele.
Azt mondta, bárhogy fordítja az uh-ot, látja azt a kis korai terhességre utaló jelet.
Elvileg 5 hetes terhes vagyok.
A menzesezm első napja máj 5.volt. A megtermékenyülést szinte biztosan tudom, mert 18-19-20.-án találkoztam a párommal, ő ugyanis Norvégiában él.
Én egyébként Svájcban lakom, és van már 2 fiam. Beni6,5 és Levi 5 éves.
Kaptam ma a dokitól magnéziumot, elevitet, meg utrogestant, ugyanis, elég rossz előzményeim vannak.
2 fiam előtt is volt több vetélésem, és utánuk is pár db, így a doki kicsit óvatos.
Én is félek rettentően, így senkinek nem mondom a dolgot, csak nektek.
Remélem, minden rendben lesz.
Légyszi drukkoljatok.
1 hét múlva megyek vissza kontrollra.
Gratulálok! :)
Szúrni, húzódni még fog is sokat, tágul a méhed, nyúlnak a szalagok. Az elején sokaknak még egy kis menstruációs görcs szerű is van, az nem baj.
Csak az erős görcs és a vérzés jelent gondot, akkor viszont orvoshoz kell szaladni, hogy segíteni tudjanak és ne legyen nagy baj.
Hello Lányok! Nekem ma volt először, hogy miközben a kajára vártam az ebédlőben, nagyon erősen émelyegtem és igazából semmelyik ételhez nem volt túl sok kedvem...De ha ennyivel megúszom, akkor egy szavam se lesz:) Most egy kicsit szúr lent a méhemnél, de nem görcsöl vagy ilyesmi, remélem ez nem valami baljós előjel...én is nagyon várom már a vizsgálatot és a tudatot, hogy jó helyen van a kis pöttyöm:)
Egyelőre túlzottan álmos nem vagyok, de én ma léptem be csak az ötödik hétbe.
Ha láttak petezsákot, az azt jelenti, rendben megtörtént a beágyazódás, tehát minden ok a jelenlegi állás szerint!!!
Nekem egy-két nappal hamarabb volt a peteérésem, lehet, hogy Neked pedig később.
Ja, és nem tudom, tudod-e, szerintem ez egész elképesztő, hogy a petezsák így az elején naponta 1 mm-t nő!
A 2,6 mm-t láttad, hogy mérte meg? Odarajzolt kézzel két kis pöcköt és a gép megmérte a távolságot. Szóval nem olyan pontos. A lényeg, hogy látszik, beágyazódott, jó helyen van.
Szóval tegnap kb 3 mm-s volt a petezsákod, ma már 4 mm. :)
A tüneteim nem sokat változnak.
Iszonyatos alvásigény (az utóbbi időben még nőtt!!)
Jó étvágy és nem kívánok semmit váltakozása :)
Mellfeszülés és -érzékenység: hol van, hol nincs, hol az egyik oldal feszül, hol a másik.
Puffadás: alaphangon folyamatosan, de néha elég erősen, volt már, hogy eléggé fájt is.
Fáradékony vagyok és hisztis, pontosabban változó a kedélyállapotom, de kb 10 percenként változik.. :)
Hányinger egyelőre csak nagyon halványan van és ritkán.
Jajj te szegény, drukkolok, biztos minden rendben lesz!
Olyan nagy a petezsák 5 mm?
Én tegnap voltam, akkor voltam 4+6 napos, és csak 2,6 mm volt:-(
Már voltam orvosnál. Én nem vagyok egyszerű eset az előéletem miatt. Egy éve próbáljuk a cukoranyagcserémet rendberakni, hogy mehessen a baba téma. Az engedélyt megkaptuk a próbálkozásra, sikerült is, de kicsit több vizsgálatra kell mennem emiatt.
Múlt hét csütörtökön volt uh, akkor 5 mm-s petezsák volt, pénteken vérvétel, kiderült, hogy kevés a progeszteronom, azóta gyógyszeresen pótoljuk.
Tegnap voltam megint uh-n, mert nagyon ideges voltam, hogy időben elkezdtem-e a progipótlást. Eredmény: 11 mm-s petezsák, benne 4 mm-s embriócsomó, szívcső pulzáció még nem látható.
Számolás szerint 5+4 vagy 5+5 vagyok, a tegnapi uh készülék ezekre a méretekre 6+1-et írt ki, ami elég meglepő, de azt mondta a doki, hogy itt egy-egy milliméteren napok múlnak és ilyen kis méretnél még nem olyan pontos a mérés.
Holnap kell mennem megint vérvételre, hogy sikerült-e beállítani a progeszteron szintet, mert ha nem elég jó, változtatni kell a gyógyszer adagon. Valószínűleg a 12. hétig hetente kell majd vérvételre járnom emiatt.
Mások vagyunk:-)
Mikor mész orvoshoz? Hány hetes vagy?
A tünetekben történt változás?
Hát, én úgy látom ezt az "apukát mennyire vonjuk be" kérdést, hogy minden kapcsolat más. Maga a kapcsolat is és a felek gondolkodása, igényei is. Nyilván mindenki eléggé ismeri a kapcsolatát, a párját és magát, hogy eldöntse, nekik mi a legjobb megoldás.
Engem a férjem látott már arccsont szétvésős műtét után is, ahol amikor a műtét után először mosolyogtam, baromira nem zavarta a fogaimra száradt vér, hanem azt látta, hogy már nem fáj annyira, ha mosolygok.
Azóta is ugyanúgy szeret.
Akkor is szeretett, mikor 10 kilóval több volt rajtam.
És persze később még leszek csúnyább is... :) Szerintem nem ezen múlik, hogy mennyire vagyok nő.
Ő már szinte jobban akarta ezt a gyereket, mint én.
És ő kérdezte, hogy ugye nem mondom, hogy nem jöhet be az uh-ra, mert szeretné látni a pici pöttyöt és hallani, mit mond a doki.
Én ezt szerencsésnek tartom, mert én is jól érzem magam ebben a felállásban.
És szerintem bármelyik felállás jó, ha egyetértés van kismama és kispapa között.
Igen, ez a kor egy neház dolog, hiszen teljesen más ahogy számolják, és ami a fogantatás valójában.
De azt olvastam, hogy a szívhangos vizsgálatokon tisztázzák a baba korát, és kiadják az igazolást a kismama könyvecskéhez.
Drukkolok, de ahogy tudod írd meg, kiváncsi vagyok mindenre:-)
Mit látni? Mekkora? Stb....
Köszönöm :)
Igen ma megyek, de csak 14 órától van rendelés, mert előtte tanácsadást csinál a doki.
Nagyon remélem, hogy hallok szívecskét, de ha hazajöttem már többet tudok mondani :)
Ciklus szerint 8+3 fogantatás szerint 5+3
Ma letisztázom vele a baba "korát" :)))
Még egyszer gratulálok.
Hajól emlékszem te ma mész dokihoz nem? Fogsz már elvileg szívhangot is hallani? Mennyi idős vagy?
Értem. Köszönöm, már kezd tisztulni a kép:-)
Jó hogy ilyen sok mindent tudsz!
Pedig az első babád lesz neked is vagy nem?
"így jártál"-t kicsit kifejtem, és írok rá példát.
Tehát minden szülész-nőgyógyász egy bizonyos kórházban dolgozik mint közalkalmazott, de hogy egy kicsit jobban menyjen a szekér nyitnak egy magán prakszist is. A kórház nem feltétlen tudja, hogy te a munkaidején kívül még "szolgáltatást vásárolsz tőle".
Az én unokatesóm is magándokihoz járt és rengeteg pénzt otthagyott. Az a doki a kórházban dolgozott. Sajnos Editnél 31. hetesen el kezdett szivárogni a magzatvíz, felhívta a dokit és mondta neki, hogy sajnos nem tud vele mit kezdeni, mert az ottani kórházban nem vállalnak ilyen eseteket...automatikusan a klinikára vitték! Idegen dokinál szült és felesleges volt az a csomó pénz a magándokinak, mert nem tudott vele mit kezdeni. Tehát jó is előre tervezni meg nem is!
Köszönöm, lehet nehéz eset vagyok, de nekem nem tiszta ez a lakhely szerinti kórház meg a többi kórház. Miért nem válogathatok?
Na mindegy...
Hűűűűű :))
1. kérdés: igen amennyit akarsz annyit adsz!
2. kérdés: a kórháznak nem kell külön fizetned, mert alanyi jogon jár, mivel évek óta dolgozol és a fizudból vonják a tb-t!
3. kérdés: de bármit megtehetsz rajtad múlik, de ha nem ott indul, be a szülés, vagy más problémák miatt nem vállalják ott a szülést akkor, hát "így jártál"