2011 februári babák (beszélgetés)
hát én PCOS-es vagyok, ugyhogy meg van az esélyem a veszélyeztetett terhességre...szerencsére olyan osztályon dolgozom, ahol steril környezet van a babák miatt, úgyhogy nem olyan veszélyes...első baba lesz...remélem megmarad...
félek hogy elveszítem, de még vagy 2 hónapot mindenképpen muszály dolgoznom...
El tudom képzelni milyen erős görcsök lehetnek, ha a gátmetszést észre se lehet venni:-O
Csak túléljük vhogy:D
Sziasztok!
A gátmetszésre visszatérve, mire odáig jutsz, hogy metszenek, már nem is érzed a görcsök miatt, legalább én nem is éreztem, utána sem annyira vészes! Kellemetlen 1 hétig ülésnél, mosakodásnál, de az, hogy túl vagy a szülésen annyira feldob, hogy semmiségnek tűnik majd! Nekem is 3. baba lesz a mostani, kétszer volt gátmetszésem, egyszer sem éreztem, hogy mikor csinálták, akkor már az a rész jön, hogy ("kissé" gonoszan) "szedjék már ki belőlem"! A görcsök sokkal jobban fájnak!
De jó neked! Én borzasztó dolgokat hallok. Én már voltam egy dokinál, még mielőtt állapotos lettem, ajánlották, hogy kedves és jó doki. Elmentem, megvizsgált, mondta hogy szedjek folsavat. Beszélgettünk a jövőről is, és azt mondta, ha nála akarok majd szülni, akkor hozzá kell járni mindid ( egy vizsgálat 12.000 Ft) és a szülés jelenleg 100.000 Ft nála. Na akkor váltottam!!!!
Én sem akarok kifizetni 300.000Ft-ot. Nem is tudok. De most még bújom a Nyírő honlapját, hogy tuti csak fizetős szülést végeznek-e....
aham...hát nálunk egy kórhátvan van, a megyei, de nekem már hál' Istennek megvan az orvosom...
fontos, hogy bízzál az illetőben, de azért a reális határokat is meg kell tartani, 300 rugó egy szülésért?!a celebek megtehetik, de nekem az 3 havi fizum...inkább a gyerkőcre költöm...még árról mi sem beszéltünk az orvosommal, de remélem figyelembe veszi, h egészségügyi dolgozó vok, ha nem tudok egy másik orvost, aki figyelembe fogja venni...
lehet, hogy fukarnak tűnök, de 30-50 között gondoltam a pénz dolgot...ha nem, hát majd választok olyat aki ennyiért is megszüleszt mert nem egy orvost ismerek aki még pénzt sem (szívesen) fogadna el...
Hát még, nem tudom, hogy hol szülök:-(
ez még elég ködös, de majd csak kialakul. Az a baj, hogy az az orvos, aki nekem nagyon nagyon kellene, mert nagyon jó, és megbízom benne, az a nyírő kórházban dolgozott, de annak a szülészete magánklinika lett, így egy szülés 300.000 Ft - persze számlát kapok róla, és egészségpénztárral ki lehet fizettetni, ha van rajta ennyi pénz.....
Vagy keresnem kell egy orvost, de akkor már úgy akarok orvost keresni, hogy először a kórházat választom ki, és utána onnan keresek egy orvost.
amúgy én is ettől félek a legjobban...hogy fog kiférni az a nagy egy olyan kis helyen?!:)
vágás, nyúlkálás, tágítás, varrás....horror:)
de a végeredmény egy szép baba, a MI babánk, ami minden szenvedést megér!
Végülis az emberiség csak eljutott a 21. századig valahogy az őskortól, szültek ugyan ugy mint most, fertőtlenitő meg szülésznő nélkül CTG nélkül...
Na hát ez jó, akkor neked már elég sok ruhád van:-)
Én is néztem a Vaterát, de mertem venni, mert nem lehet felpróbálni:-(
Mindenkinek más a jó, a lényeg, hogy jobban legyél, és hogy egészségesen táplálkozzál!!!
bennfentes információként mondom, hogy a gátmetszés orvosfüggő dolog, ahol én dolgozom, minden orvos metszi, még koraszülésnél is...
a baba védelme céljából, ez az elsődleges...
amúgy ha olyan bababarát kórházban fogsz szülni, ahol az orvosok is próbálják a gátvédelmes szülést előnyben részesíteni, akkor azt javaslom, hogy az utolsó harmadban kenegest olajjal(oliva) a gátadat, masszírozd bele napi 1X legalább...
Hát Armika!
Azt kell modjam inkább keksz, mint bioköles...tudom milyen az íze...inkább a rosszullétek:D
Kismamanadrágot vaterán meg teszveszen vettem már 4-et is:)
Összesen nem került annyiba, mint a brendonban egy db.:)
Pedig van köztük H&M-es MAMA nadrág is:)
plusz vettem 2 pocak bandázst is (derékpántnak írtad) hogy amit nem tudok begombolni, eltakarom:)
már csak az lenne jó, ha a cicim nem fájna ennyire, kezdenek dagadni, pedig eddig is nagyok voltak:)
Ha magam miatt nem is aggódom, érted azért igen:-)
Lehet ellene tenni valamit?
Jó reggelt mindenkinek!
Nekem sincs még tapasztalatom, mert első baba lesz, de a gátmetszéstől nagyon rettegek. Úgy hallottam, hogy van 1-2módszer, ami segít, hogy ne kelljen vágni, mert ki tud tágulni. Ti hallottatok ilyenekről?
Az utófájás, a szülés utáni méhösszehúzódás. Általában első gyerek után nincs, vagy nem nagyon érezhető, de aztán egyre inkább.
A Levente után,3 napig a falat lekapartam a fájdalomtól.
Levente 1 óra alatt megszületett az első fájástól, de utána olyan volt, mintha intenzíven 3 napig vajúdtam volna.Aludni se bírtam, borzasztó élmény volt.
De ne agg^dj, mert mondom, elsü baba utän, meg se örzed.