Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 februári babák fórum

2011 februári babák (beszélgetés)

962. Armika (válaszként erre: 957. - Csillus78.06.27)
2010. júl. 6. 13:22
És pontosan mit éreztél?? jajj de várom már:-)
961. Armika (válaszként erre: 953. - Csillus78.06.27)
2010. júl. 6. 13:21

Nemet mondtál Norvégiára? Nagyon szeretheted svájcot.

Ha minden tökéletes lenne, olyan unalmas lenne az élet nem?

Gondoljatok bele, ha a számlákat, és a kiadásokat gondd nélkül tudnánk fizetni, nem is kellene számolgatni, tenni venni.

Unalmas lenne, és akkor is elégedetlenek lennénk valami miatt.

Anyukámnak volt egy barátnője gyerekkora óta, és nemrég szakadt csak meg a viszonyuk.

A Nő még fiatal korában a biztos anyagi hátteret választotta ( egy jó módú fiú személyében), és otthagyta a nagy szerelmét ( aki szegény volt).

A nő egész életáben boldogtalan volt, persze Budán, gyönyörű helyen élt, de se boldogság, se szeretet, csak pénzéhség volt.

Hozzánk járt mindig bulizni, mert a mi családunk nem gazdag, átlagosnak mondanám, de a családi összetartás nagyon jól működik, és sokat bulizunk.

A Nőnek és a férjének is lettek komoly egészségügyi problémája, és a férje meg is halt.

A Nő a mai napig szerelmes a régi szegény fiúba.

Szóval én inkább megküzdök a nehézségekkel, de a családom boldogságban szeretetben éljen.

960. zzzsch (válaszként erre: 952. - Armika)
2010. júl. 6. 13:18

:)

Valóban mozog, nekem látszott múlt héten az uh-n.

Mondjuk csak 2 centis, tehát azt elég nehéz lehet érezni... De pl a 13. héten már 6-7 cm, ott már lehet, hogy érzünk valami kapirgálást, csak akinek az első, az nem tudja pontosan, mit kell érezni, ezért egy darabig csak gyanakszik, hogy ez az, míg bizonyossá válik. :)

959. Wagga (válaszként erre: 943. - Csillus78.06.27)
2010. júl. 6. 13:17
Ez egyszerűen borzalmas... Ez az egész baba elhalás dolog. Én még csak egyszer éltem vagyis élem még át, de remélem soha többé nem lesz ilyen. De neked hatalmas lelki erőd van, hogy ennyi bánat után még talpon vagy. Kívánom neked a sikert és vele együtt a boldogságot:)
958. csillus78.06.27 (válaszként erre: 951. - 0bc15d9cef)
2010. júl. 6. 13:15

Juda!

Szorítunk, és biztosan minden rendben lesz az uh-n.:)

957. csillus78.06.27 (válaszként erre: 952. - Armika)
2010. júl. 6. 13:14

Ez tényleg így van.

Én is úgy 15 hetesen már érezgettem a fiúkat.:)

Fantasztikus érzés.:)

Alig várom, hogy újból átélhessem.

956. 728bc799e2 (válaszként erre: 937. - Wagga)
2010. júl. 6. 13:12
nagyon sajnálom... fel a fejjel
955. csillus78.06.27 (válaszként erre: 948. - Armika)
2010. júl. 6. 13:12

Igazából, nem vizsgáltak ki.

Voltrak a gyerekek előtt is, aztán meg a 2.fiam után. Mivel volt közben 2 aránylag normál terhességem, (leszámítvan a 6 és az 5 vesemedencegyulladást, és átmeneti veseleállást).

Így nem foglalkoztak vele.

Most annyi van, hogy kapok hormonokat.

954. aa6eff0068 (válaszként erre: 950. - 0bc15d9cef)
2010. júl. 6. 13:10
5 hóig rendesen szopizott aztán nem fogadott el egyik napról a másikra!Nem értettem miért!!Teszteltem pózítiv lett és kiderül hogy amiatt nem fogadta el!Érezte a kistestvért!Ez van!!
953. csillus78.06.27 (válaszként erre: 947. - Armika)
2010. júl. 6. 13:10

Hát igen, a bébiszitter megfizethető, ha Magyarországról jön. Nade ugye ez se olcsó, mert 1 swzobával nagyobb lakást kell fent tartanhi, és hát elég drága az ellátása is. na meg, azért nehéz na nap 24 órájában valakit megtűrni, aki mondjuk nem a rokonod. Viszont nekem nagy szerencsém van a bébisziterremmel. Egy 50 éves hölgy, de nagyon alkalmazkodó típus. Egyébként óvónő.

Ha itt élő bébiszittert fogadnék, azt nem tudnám megfizetni. Azt csak egy jól kereső, karrierista tudja kifizetni, akinek magas fizetése van.

Igazából, az átlagembernek mindenhol vannak nehézségei.

Nade, az élet egy kihívás.

Nekem az utóbbi 2 évem az volt, mert egyedülálló anyuka voltam. Igazából még most is az vagyok.

A párom, majd csak szeptembertől fgo velünk lakni, de ez is hoz némi nehézséget,. mert egyelőre, se munkavállalásija se tartózkodásija nincs ide. Ráadásul Norvégiát hagyja ott miattunk. Ott elég jó az élet, meg a szociális juttatások, de én nem akartam oda költözni. nekem már itt berendezett életem van, és 3 embert kellene kizökkentenem belőle.

952. Armika (válaszként erre: 944. - 0bc15d9cef)
2010. júl. 6. 13:06

Ne is gondolj rosszra, nem szabad, a végsőkig bízni kell, és pozitívan kell gondolkodni.

Nekem azt mondta a védőnő, amin nagyon elcsodálkoztam, hogy már 13-14 héttől érezhetem a babát, mert ő már most 10 hetesen is mozog.

Persze nem fogom észrevenni, hogy az ő, de olyan kis buborékolás, kis belső kapirgálást észlelhetek, ha olyan típusú vagyok.

Szerintetek? Ez tényleg így van?

2010. júl. 6. 13:06
Amerikában hat, azaz hat hét a szülési szabadság. Így már nem is olyan meglepőek az onnan érkező alvásra dresszírozó remekművel (ld. Suttogó)
950. 0bc15d9cef (válaszként erre: 946. - Aa6eff0068)
2010. júl. 6. 13:04

A fél éves???

Az enyém fél évesen még max. két kanál almát evett szopin kívül.

Most az alvásokhoz kell a szopihoz (előtt, közben, után)

2010. júl. 6. 13:03

Ma délután megyek dokihoz, remélem minden rendben, egyelőre az elmaradt mensi meg a pozitív teszt tudatja csak, hogy van vmi, ill. remélem, vki odabent!

Még előző babánál megállapítottam, hogy a vizsgálatok rendszere kicsit más mindenütt.

Itt kiskönyv csak a 12. heti UH-ra kell, addig nem is nagyon szeretik, ha védőnőhöz megy az ember. HM.

Van egy első vérvétel bármikor, meg a16. heti, amikor AFP-t is néznek, na ez itt nyugodtan lehet egyszerre.

EKG bármikor a szülésig.

Belgyógyászat is bármikor, körzeti csinálja. Vérnyomás-mérés, meg megkérdi, hogy vagyok.

Védőnőhöz nem kell havonta menni. Általában ezt mondják, de nem történik semmi, ha nem mész.

Sokan közülük sok jót mondanak, de az enyém speciel lukat beszélt a hasamba és baromságokat. A kedvencem, hogy a vizesedésre az ember ne igyon. Sajna volt egy kismama, aki betartotta, mit mondott, kórházban kötött ki, kiszáradás gyanújával. Inni kell, vizesen is.

A kiskönyvbe elvileg minden védőnői, szakorvosi vizit bekerül. De a TGyás-t nem ez alapján adják, tehát nem iaz, hogy elveszti a jogosultságát, aki legalább négyszer nem megy el. Helyette a nőgyógyász/kórház ad majd egy igazolást a szülés után a zárójelentéssel, hogy terhesgondozáson négy alkalommal megjelent. (mert a kikönyvben olyan személyes adatok vannak, amihez a MÁK-nak semmi köze)

948. Armika (válaszként erre: 943. - Csillus78.06.27)
2010. júl. 6. 13:03

9-szer élted át??

És mit mondott az orvosod? Nem vizsgáltak ki, hogy mitől lehet ez?

947. Armika (válaszként erre: 942. - Csillus78.06.27)
2010. júl. 6. 13:02

Hát azzal tisztában voltam, hogy kint csak hónapokat adnak, de azt hittem, hogy a bölcsöde rendszer az sokkal fejlettebb. Bár az tény, hogy kint mindenhol bébiszitterek vigyáznak a kicsikre, de én úgy gondolom, hogy ők is megfeizethető áron vannak.

Itthon én azért rettegek, hogy legyen hely majd a bölcsibe, mert nekem is muszáj visszajönni dolgozni, és itthon egy bébiszitter egy átlag keresetbe kerül, amit nem tudunk megfizetni, legalábbis én nem.

De hát semmi sem tökéletes, de ezzel együtt örülünk, hogy anyák leszünk:-D

946. aa6eff0068 (válaszként erre: 945. - 0bc15d9cef)
2010. júl. 6. 13:00
Nekem a fiam leszoktatta magát sec perc alatt!!
2010. júl. 6. 12:54
Akiknek második/harmadik, kicsi mellett. Szoptattok még? Hogy tervezitek?
2010. júl. 6. 12:53

Sziasztok:)

Jól beindult a fórum, alig győztem visszaolvasni:)))

Wagga, sajnálom. Nagyon drukkolunk csütörtökön.

Igen, az elején még könnyen lehet vetélés/elhalás. Kis sejtből egy összetett szervezet fejlődik ki, hihetetlen, micsoda folyamat. És hát rengeteg hibalehetőség. Ahhoz képest csoda, hogy ennyien vagyunk.

Aztán az idő elteltével egyre csökken a vetélés kockázata, várjuk a mágikus 12. hetet.

Nekem az első terhességemmel a 12. Uh-n minden rendben volt, tarkóredő, stb. Aztán rá egy hónapra már nem élt, kb. egy hete, szóval 15 hetesen halhatott el,alig észleltem vmit, de azt gondoltam, azért érzem magam másképp, mert már a második trimeszter. Engem is műtöttek, missed ab.

Férjem azzal vigasztalt, hogy egy év múlva más miatt megyünk.

Napra pontosan egy évvel később már a fiúnkkal jöttünk haza.

Utólag teljesen megnyugodtunk és így volt jó. Így elmehettem több hétre nagymamámat ápolni, aki tavaly nyáron halt meg. Amikor az első született volna, akkoriban halt meg apósom.

Most várjuk a harmadikat, aki a második lesz, reméljük.

Másodiknál nagyon paráztam, különösen a 12. hét után, amíg nem mozgott. Most (még) teljesen nyugodt vagyok.

943. csillus78.06.27 (válaszként erre: 937. - Wagga)
2010. júl. 6. 11:45

Wagga!

Nagyon sajnálom, ami veled történt, és mélyen együttérzek.

Sok erőt és kitartást kívánok!

Mást nem lehet ilyenkor mondani.

Vigyázz magadra, gyógyulgass, és 3 hónap múlva, újra hajrá.

Sajnos én már 9-szer éltem át ezt, amit te, de mai napig reménykedem, hogy minden rendben lesz, és most velünk marad ez az édes kis drága 3. babóka.:)

Légy erős!!!!!

Csillus

2010. júl. 6. 11:42

Sziasztok Lányok!

Látom a juttatások a téma.

Ne, ehhez lenne nekem is hozzászólásom.

Nem akarom sajnáltatni magam, de Svájchoz képest Magyarországn igen gyerekbarát.

Röviden leírom itt mi a helyzet.

Sajnos már nem olyan itt se a helyzet, mint 10 évvel ezelőtt.

Itt, elvileg pár néve, még volt annyi a jövedelme egy apukának, hogy a családot, akár évekig is eltartotta 1 fizuból, és az anyuka évekig otthon maradt, mint háziasszony.

Hát mostanában ez úgy van, hogy persze meg lehet élni 1 fizetésből, de ha átlag ember vagy, azért a mi pénzünk is elfogy a hó végére rendesen, és ide oda gondolkozunk, mi merre a számlákkal.

Persze közel nem olyan rossz, mint sokaknak otthon, dehát nem kolbászból van a kerítés.

Csakhogy kicsit felvidítsalak titeket.

Itt összesen 3 havi pénz jár úgy mint gyes. Semmivel se több. És ez is csak akkor, ha megelőzőleg 2 évig volt munkahelyed, és annak a havi fizudnak is csak valamennyi százalékát kapod. Ha ne volt munkahelyed, 1 fillért se kapsz.Nekem sajnso nem lesz meg a 2 éves munkaviszonyom, úgyhogy 1 fillére nem szánmíthatok.

Az új páromnak kell majd eltartani minket 3 gyerekkel. Ahogy számolgattam, kicsit szarul leszünk. amíg nem dolgozom, mert a fizetésének, több mint a fele a lakásra és a betegbiztosításra megy majd el, de igyekszem majd valahogy beosztani a pénzt.

Amúgy viszont, minnél előbb vissza szeretnék menni dolgozni, de ezzel a probléma, hogy itt a bőlcsőderendszer, az katasztrófa. (Azért is volt bébiszotterem.

Levi mikor született, még 4 hós terhes voltam, és bejelentettem, hogy bőlcsibe szeretnék majd neki helyet, a leghamarabb, ahogy lehet. Namost ez 3éves korában jött el legelőbb, és akkor is 2 délelőttöt kaptunk.

na bumm.

Több mint 3,5 fél évet várólistán voltunk.

Klaszz mi?

941. Wagga (válaszként erre: 939. - Armika)
2010. júl. 6. 11:07
Nagyon köszönöm, válaszoltam:) Jövök amint lesz mivel dicsekednem:))))
940. Wagga (válaszként erre: 938. - Aa6eff0068)
2010. júl. 6. 11:07
Köszönöm... Ha isten is úgy akarja, minden rendbe jön:)
939. Armika (válaszként erre: 937. - Wagga)
2010. júl. 6. 10:55

Nagyn nagyon sajnálom. Írtam priviben, mert lehet már nem látogatsz meg minket.

Azért ősszel, vagy télen, ha pozitívat tesztelsz, majd keress fel minket, hogy gradtuláljunk!

938. aa6eff0068 (válaszként erre: 937. - Wagga)
2010. júl. 6. 10:49

Szia!

Mi még sohasem beszéltünk de nagyon mélyről szívemből sajnálom ami veled veletek történt!!!Kivánom nektek a legjobbakat és hogy erősek legyetek továbbra is!!

937. Wagga
2010. júl. 6. 10:45
Sziasztok kedves leendő anyukák. Hétvégén írtam utoljára, akkor aggódva vártam a hétfői ultrahangom. Sajnos bekövetkezett amitől a legjobban rettegtem. Tegnap kiderült hogy elhalt a magzatom. Csütörtökön megyek műtétre, amikor eltávolítják belőlem. Nem tudom megfogalmazni mekkora fájdalmat érzek és nagyon remélem hogy ti soha nem fogjátok ezt átélni. Kívánom mindannyiótoknak hogy egészségben, boldogságban hordjátok ki a kisbabátokat és további hosszú szép életet kívánok nekik és nektek. Itt már nem hiszem hogy jelentkezek, de nem adom fel. Most legalább 3 hónapos szünetet kell tartanom az egészségem és a további baj elkerülése végett. Rajta leszünk párommal a baba projekten, ősszel vagy télen talán neki is kezdünk. Úgyis nyári szülést akartam, hátha majd ez teljesül. Sziasztok, puszi nektek:)
936. iemma
2010. júl. 6. 10:17
Most pár órára búcsúzom lányok, de délután visszanézek! Addig is szép napot mindenkinek!
935. iemma (válaszként erre: 934. - Armika)
2010. júl. 6. 10:15
Igen, régen nem volt ekkora rohanás, én is szeretném, ha kicsit lelassulna ez az egész fogyasztói társadalom, de sajna, ha érvényesülni akarsz és a legjobbat a gyereknek, muszály a mai játékszabályokkal játszani. Én is szeretnék majd minnél tovább vele maradni, hiszen " A kéz amely a bölcsőt ringatja, a világot igazgatja." Amúgy, az volt a gáz, hogy a vizsgán még pár hetes voltam, nem mondtam el senkinek és persze egyik kérdésnek megkaptam a csecsemőhalálozást. Persze jól sikerült, de a végén azt hittem sírva kirohanok.
934. Armika (válaszként erre: 926. - Iemma)
2010. júl. 6. 10:07

Engem szociológiából a gyermek fejlődése érintett komolyabban, hogy akkor válunk el tőlük, amikor a fejlődésükben a legnagyobb szüksége lenne ránk, mert még csak mi vagyunk neki a biztos pont, de mi is beadjuk bölcsibe mert muszáj.

Persze értem, hogy nem lehet örökre velünk, de régen, például az én anyukámnak nem kellett bölcsibe adnia minket.

933. iemma
2010. júl. 6. 10:06
Én is csatlakoztam!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook