2011 áprilisi babák (beszélgetés)
Sziasztok!
Remélem jól van minden kismama-társam! :-)
Mi jól vagyunk, bár még a házátalakítás folyamatvban van. legalább 2 hét mire teljesen kész lesz...
Szoktam émelyegni, de nem olyan vészes.
Legyen további szép napotok, és vigyázzatok magatokra!
Puszi!
Sziasztok!
Én is ma voltam UH-n, én most vagyok a 12. hétben. A doki nem változtatott a kiíráson. Folyamatosan mutatta a babócát,mindenét végig mutogatta és állandóan ficánkolt, a hossza a crl:52mm. Minden rendben van vele.
Igen. :) Akkor most türelmesen várok. Legalább nem az elsők közt leszek, aki megszül. :) Hagyok időt a többieknek is. :)
Ez a lényeg, hogy nem mondta, hogy gond lenne, az meg nem baj, hogy most is megkukkantottátok a Babócát! :)
Annyira már nem törődök a dologgal, csak nem a védőnő találkozik szemtől szembe a dokival hanem én...:) Na mind1. Amúgy nem mondta a doki, hogy valami gond lett volna. Az ülőmagasságot lemérte, az volt a crl ami 30 mm.
Köszönöm a segítséget mindenkinek! Aranyosak vagytok!
Na, akkor meg ne is törődj vele, a védőnő volt a h.lye, jól elszámolta magát, ez biztos! Tuti, minden rendben lesz legközelebb, hidd el! Az meg simán elképzelhető, hogy nem középidőben volt a peteérésed, ez bárkivel megtörténhet!
Sziasztok, bocsi hogy bekapcsolódok, igaz én 2010. áprilisában szültem a harmadik lányom. De benéztem hozzátok, mert egy éve én is itt tartottam, ahol most ti.
És emlékszem ebben a korai időszakban, hogy most hány hetes is vagyok, mindig,mindhárom terhességemnél volt kavarás. Sosem értettem miért annyi, mikor sok esetben még azt is tudtam mikor fogant. Aztán egyszer csak már olyan idős terhességet mondott az orvos, amivel már én is egyetértettem. Az egyik úgy mondta, mintha fogantatástól számította volna, a másik meg az utolsó menstruációhoz képest beszélt, szóval elegem lett nem is foglalkoztam vele csak hogy szépen fejlődjön az a lényeg.
Akkor biztosan ez lehet a bibi! :) Ne gondolj semmi rosszra!
Remélem,, ha október 1-én megyek, már minden oké lesz! Csak most olyan hülyén éreztem magam...a védőnő számolt és ő mondta, hogy 13-ai hétre kérjek időt a 12. uh-ra! Mondta a doki is, hogy el van csúszva a ciklusom, ezek szerint 1 héttel később volt peteérésem! Nem is csodálkozok ezen, hiszen 7 évig szedtem tabit és a 3. gyógyszermentes hónapban fogant a babó.
Igen én is azt találtam, hogy 21-én leszel pontosan 12 hetes, tehát utána lehet menni a vizsgálatra. Ha meg még kisebbnek is találja a doki a Pindurt, akkor hagyni kell még rá, tehát az október 1-je stimmelhet. Ne izgulj, biztos minden rendben van, csak nem épp középidőben fogant a baba!
Tuti, hogy korán mentél, mert nekem június 26-án volt az utolsó mensim és szombaton töltöm a 12. hetet vagyis onnantól lehet menni a genetikai vizsgálatra. Máris számolok Neked, hogy mikor kéne menned.
Szia Erika! Megnéztem több kalkulátorral is az adataidat, és ha a babád középidőben fogant, akkor kb. szept. 22-én lépsz be a 2. trimeszterbe. Persze ha később történt a fogantatás, akkor az egész csúszik. Lehet, ezért kisebb a picur? Én úgy tudom, a barnázás nem számít, a rendes mensi első napját kell alapul venni. Ne izgulj, fő, hogy a kicsi jól van! :)
Sziasztok! Képzeljétek, voltam ma 12. heti uh-n, és azt mondták, hogy korán mentem, menjek vissza 3 hét múlva. Nem értem, ki számolhatta el a terhességet...június 29-én volt utoljára menszeszem, igaz előtte barnáztam 5 napig és utána jött meg rendesen. Én nem értem ezt...akkor most hogyan is kell számolni??? Október 1-én töltöm be a 12. hetet az ultrahangot vizsgáló doki szerint. Ja, és egy héttel kisebb a baba mint a számolt kor.
Nekem is az utóbbi két hét volt nehezebb émelygés szempontjából, sokszor már az evés sem segít a hányingeren, csak a fekvés. De most már lassan tuti enyhülni fog, hiszen szombaton már a 12, hétbe lépünk, hihetetlen milyen gyorsan megy az idő! :)
ÁÁá, semmi komoly, összeszedtünk valami takonykórt még a múlt héten, meg elég csúnyán köhög szegénykém. Egy napig volt hőemelkedése és azóta semmi, az az érdekes, hogy pénteken a többi tünet is teljesen elmúlt, aztán mégis visszajött. Szóval, fura az egész és remélem, hogy most már elmúlik, mert elég nyűgös miatta. Köszönöm a jókívánságot! :)
Sziasztok! Én is egyre többet émelygek, de már több mint 1 hete nem hánytam, hurrá! :D Mi 3 hét múlva megyünk legközelebb, a 12. heti ultrahangra.
Zorica, mi baja a kisfiadnak? Jobbulást neki!
És mindenkinek derűs babavárást! :)
Szia! Én jól vagyok, bár a hétvége elég hányingeresre sikeredett, ráadásul gyorsan is eltelt. :( Arról már nem is beszélve, hogy a kisfiam lassan egy hete beteg. :( Amúgy tényleg jól vagyok, már alig várom a jövő heti ultrahangot!
És Te? És a Többiek?
Hahó kismamik! Mindenki jól van? Hogy telt a hétvége??
Sziasztok!
Mindenkinek kellemes hétvégét!
Ami fura volt, hogy rákérdezett a szemüvegemre: hányas a szemem, milyen gyakran hordom a szemüveget, stb. Azt mondta, hogy az én látáshibámnál (a jobb szemem 3-as, a bal 1-es) nem kell aggódni, csak a nagyon nagy eltérésnél lehetnek a hüvelyi szülésnél komplikációk (5 dioptria felett). Ettől függetlenül azért majd kell szólnom az orvosnak, hogy szemüveget viselek (mert utcára sokszor nem veszem fel, csak olvasáshoz és gépezéshez).
Nos, a "baba leendő otthona" nem ez lesz, ahol lakunk, mert a születésig lakást szeretnénk venni és elköltözni. Ezt neki is említettem, mondta hogy majd a költözés előtt akkor megbeszéljük a teendőket. Persze az orvosom itt marad Pécsen és majd bejárok hozzá (egy Pécstől nem messze lévő városba költözünk), de védőnő más lesz majd. :)
No lányok, "átestem" a védőnői látogatáson. Igazából tényleg az volt, amit Tota és amariann mondott. Bejött, leültünk és beszélgettünk. Igazából annyit kérdezett csak, hogy van-e olyan dolog amit pluszként szeretnék tudni a keddi találkozás óta (akkor voltam nála először). Egy-két dolgot megbeszéltünk (vas és kálcium pótlás), kombinált teszt (fontos-e vagy sem), különleges kérések vérvételre (nekem Toxoplazmózis kell majd, mert cica van itthon - bár hosszú évek óta, szóval tuti átestem már a betegségen és védett vagyok, de azért jobb tudni), stb. Nem maradt sokáig :)
Lalámnál a terhesség vége fele jött ki a védőnő, de csak beszélgettünk nem nézett körbe. Huh, ha most jönne, lehet megijjedne a lakástól! :-)
Aztán Lalám 6 hetes koráig minden héte jött, ami jó volt, mert sokat segített. Aztán egyre ritkábban jött, legutoljára valamikor januárban volt. Azóta csak akkor beszélünk, ha az utcán összefutunk!
Szia!
Te vagy az??? :-)) De jó!!!!! :-)))) Örülök, hogy újra "találkoztunk"! :-)))) Együtt vagyunk újra pocisak! :-))
Levi hogy van? :-)
Jól számoltad, nekem július 5-én volt az utolsó mensim és most 9 hetes és 4 naposak vagyunk :)
Tudom, ismerjük egymást egy másik fórumról, csak akkor még más névem voltam regisztrálva (neo21), bizonyos okok miatt váltottam új névre, és csak mostanság kezdtem újra fórumozni.
Mikor előszőr volt a védőnő nem nagyon nézett szét, inkább leültünk és beszélgettünk, mondta, hogy írjam össze, ha van valami kédésem és következő alkalommal megbeszéljük.
Amúgy elő van neki írva, hogy ki kell látogatni a baba leendő otthonába.
Ha így marad a dolog, akkor a húsvéti nyuszi már itthon ér minket a babával. Elmondhatjuk, hogy "majdnem" a nyuszi tojta :))))
Én is valami hasonlóra gondoltam a védőnővel kapcsolatban. Mármint hogy majd leülünk és elbeszélgetünk. Bár igazából sok téma nem lesz, mert - egyelőre - teljesen jól vagyok, semmi rosszullét és hasonlók. Max. a folyamatos fáradtság, mert egy csomószor van úgy, hogy álló helyzetben is el tudnék aludni :))))
Nagyon sokféle "hiedelem" kering a neten a pénz számításról terhesség kapcsán. Én nem tudom mit higyjek vagy mit ne. Ebben az évben egészen szeptember elejéig dolgoztam, onnantól táppénzen leszek. Többen írtátok, hogy a szülés előtti évet veszik figyelembe, nos ennek az évnek a nagy részében normál volt a kerestem. Mondjuk azt sem igazán értem, hogy miért vennék alapul a táppénzes bért, hiszen az nem a tényleges, papír alapú bérem, de majd kiderül. Mi a párommal úgy vagyunk vele (és abszolút nem a pénzes emberek táborához tartozunk), hogy inkább legyen egészséges a baba, mint hogy kapjak 1-2 tízezer Ft-al többet. Szóval én biztosan itthon maradok. :)
További ajánlott fórumok: