2011 áprilisi babák (beszélgetés)
napi 10 mg vas ajánlott
az elevitbe 60mg van,de akkor úgy látszik ez nekem nem elég. eleinte a kálciumot ittam 1000mgjával de most már nincs gondom és csak 500at szedek akkor most a vas lesz a hiányom-csak félek meg ne fogjon,mert székrekedést okoz.
sorlyke! írtam a homeos bejegyzésedhez a blogodba
Én sima teát iszok és attól is sok tejem van.
A sört alapból nem szeretem a mecsek teától meg Alexának fájt a pocija.
Voltunk dokinál milumilt irt fel 250ft volt 1dobozal most nyugodtab vagyok van itthon amugy meg minden rendben Laurával fél 4kor kellt mert Alex fel keltete szoval a tejem tuti elég meg amugy is bukott
Barbi:isteni az a sör!És nagyon jo a tejre nekem anyuék most hoznak majd pénteken..
felicy:nekem 2hetesen kellett onnatol meg havonta 1et szoval 6 és most adok neki 10hetesen..
csillus nagyon szépen fejlödik áron szuper!:-9
Kedves Felicy87!
Ne aggódj, hogy ilyen sokat eszik a Picid, mert ez teljesen normális. Nem tudom, hogy hány hetesek vagytok, de ha közeleg a 3.hónap vége, akkor a növekedési ugrással magyarázható. Az én kislányom 3dl eszik meg alkalmanként, nem csinálok mást, mint fejek egész nap :)
szédülés...nekem meg fejfájás, de csak néha :)
egyedül elaludt??? na hát ügyes a kis Máté
pusz nektek
nekemis volt olyan időszakom mikor azthittem kevés a tejem!
de tévedtem a tejcsi elég és bogika szépen gyarapszik tőle!monduk én ha kell óránként adok neki de ilyen már régen volt!
Sziasztok!
Sűrű napunk volt, Apukám ma reggelre ért haza külföldről, 9-kor évzáró, 10-re oltásra mentünk
meghalt a sim-kártyám, azt is kicseréltettem
Áron jól viselte az oltást
pont 2 hónapja 2570-el és 51 cm jöttünk haza, ma 4700!!! g és 59 cm :-)
Nem sirt, csak pislogott rám a nagy szemeivel
Remélem nem lesz lázas, bár a nagyok sem voltak...
A k-vitamint havonta egyet kell adni, amig kizárólag anyatejes a baba, ha már teázik, akkor sem kell(nálunk)
Viszont Áron 2 óránként eszik...
és nem keveset, 160-180 mindig megvan, én nem tudom mitől ilyen nagyétkű???
Felicy!
teljesen normális ez a mennyiség, mert lehet előtte "csak" 60-at evett...
Ezen ne aggódj,csal az egész napi mérésnek van értelme
Hát ez érdekes!Akkor ahány orvos,annyi féleképpen írják fel?Nekem tuti,hogy nem hetente kell,ebben biztos vagyok!Mindegy,adok neki ma,gondolom baja nem lesz tőle...
Én a soproni narancsos sörét iszom,napi 1et...és ugrásszerűen nőtt a tejcsi mennyisége!
Döbbenet,amit Lili csinál!Sőt,ijesztő nekem... Az elmúlt 2szopinál 200felett evett-holott neki eddig a legtöbb 120-140volt! :O Mitől lehet ez?De úgy lezabál,hogy lóg keze,lába,egyből elájul!Normális ez szerintetek?
Sziasztok!
Tegnap későn fürcsiztünk,mert aludt a legény,aztán cici után egyedül aludt el a kiságyban-ez ritka dolog nálunk.2:30-kor szopizott,aztán 6:15-kor.Délelőtt aludt,de 12:30 óta alszik-fölébred,beájul-fölébred,nemtom mi baj lehet.
Voltam vérvételen,hát semmi kirívó nincs,így nem a vashiány okozza a szédülés,szóval tuti a szoptatással van összefüggésben,és azzal hogy nem alszunk egyhuzamban eleget.Más tippem nincs:(
nekem hetente kell adni egy ampullát,most adtak hozzá inekciót is,amivel tök könnyű beadni a szájába. mi csak cicizünk.
holnaptól a tescóba a karamazl ,,sör" 5öt fizet 6ot kap=1000,-ért. kíváncsi leszek rá!
az enyém 9 ora ota alszik,de mostmár lassan ébred!
nembaj legalább megtudtam csinálni a cseresznyés rétest!
du megyünk vásárolni már lassan kong a hüttő
andi-bebi:mert akkor nem elég neki este vagy lehet csak én gondolom ugy...
most meg ugy jártam hogy 8kor volt szopi meg most 10kor aztán bukott majd sirt megen cicire raktam és most ujra le csorézot...aztán most szegénykém csak sir..lehet ma meg nézetem dokival..
Sziasztok!
Ma vagyunk 8hetesek!!! :)
Látom,sok baba igen jókat alszik!Hát,ez ránk nappal nem jellemző,de most éjjel olyat aludtunk... :) 5kor kelt először,majd fél9kor!Csíkosra aludtuk a fejünket! :) Amúgy Lili is hason alszik 3hetes kora óta!Máshogy ágyban nem is hajlandó!Éjjel Lilin is rövid body+vékony rugi van,meg egy vékony pléd a hátára,mert mi is nyitott ablaknál alszunk...
Sziasztok!
Ati is hason alszik(kizárólag), de én is mindig figyelem. Nekem a többi bébi is így aludt és nem volt légzésfigyelőm. Nem mondom, hogy nyugodt voltam, de ha csak így hajlandóak. Amúgy tudtommal a bölcsőhalálnak nincs oka, csak a statisztikák szerint a túlmelegedés és a hason alvós babáknál fordul elő inkább.
Ma megkaptuk a 2 hós oltásokat. volt üvöltés.
Ti hogy gyarapodtok? Ati 2 kg-ot és 6 cm-t nőtt
mi már rég használjuk!
naplómba most raktam fel képet,ahogy apácskán alszik a kenguruba. a mienk chicco 0hós kortól 9kgig. azt mondták az a jobb ha felénk van a baba feje,mert akkor el tud bújni és nem terheli annyira a gerincét,mintha kifelé nézne. +ugye a páromnak is van pocakja szóval ha kifelé nézne szegénykém eléggé horpasztana a gerincével-így jól oda tud kucorodni a mellkasára.
miért nemadsz neki 4 után?én vagy,hogy még 6-kor szopiztatom ha nyügös,aztán 8-1/2 9 körül vacsi szopi!
én este 9 körül rakom ágyba de mostmár egyre többször átalussza az éjszakát!most pl 1/2 9 -kor már aludt este ,persze egyedül és hajnal 3/4 5-kor kelt!
én gyakran adok neki ha nyügös de kibirja a 4-5 órátis napközben!
sucev,sorlyke,Csilluskam:tényleg,minden tiszteletem nektek és a sokgyerekeseknek.Az önzetlenség és odaadás mintaképei vagytok:))))Tanácsok..nem a védőnőtől,hanem inkább tőletek(hacsak nem nevelt föl min.3gyereket:) )
Köszönöm a játszószönyeges tippeket mindenkinek.
Csilluskam:remélem,minden ok lsz az oltáson és utána.
Máté ma 2 hónapos.
Tegnap egész nap nyűg volt,ma pedig csak cicizni ébredt föl,remélem,éjszaka aludni fog.Úgy látszik,álomport hoznak ezek az esők a babóknak:)
Niky86:Máté is csak hason alszik,olyan,mint egy kis béka.Nekünk jobb is volt,mert születésekor picit kötött volt a csípője,és így már minden ok.És igen,ha bukik,nem nyeli vissza.
Altatás:hosszú,vékony naci+rövid body.
Kenguru:van,de még nagy nekünk.Azt mondják,meg kell várni,míg 3 hónapos lesz.Én szeretném használni.
Sziasztok!
Közületek fog valaki használni, vagy már használ is kengurut?????
Mi holnap kapunk egyet ajándékba.
ma ilyen alvós idő van
Patrik is többet alszik 3 óránál
nálunk jönnek-mennek a viharok,de már kellett az eső itt ezer éve nem esett
Áron is hason alszik, és érdekes módon,azóta egyszer sem riasztott a figyelő, viszont mig oldalt feküdt minden nap volt 2-3 riasztás...
lehet nem érzékelte elég nagy felületen
én nyugodt vagyok, hogy van, mert Áron ugye fiú is, korababa is, hasonalvó is, igaz nem cigizik senki, mégis paramami lettem a két kicsivel
Voltunk ma ortopédián, tornáztatni kell a lábát is, mert befelé dől a talpicsekje
3 hét múlva megint nézik
Holnap oltás :-(
Félek kicsit, mert Vivumnak 9-kor évzáró, 10:30-ra meg a védőnőnél kell(ene) lennünk, de hogy hogyan, az még rejtély...