2010 márciusára várt babák (beszélgetés)
azért mert én 7e vettem kismamnacikat
ahhoz képest a 4e Ft sok a bandázsért
akkor rendeld meg neten:)
ultrahangos szerint igen:)
néztem ma nálunk egy uj bababboltot eddig nem tudtam róla elég korrekt áron vannak ruhák nagyon szép kispléd van 1600ftért,plüss szép rugik már 2600ft tol...a másikban csak 4500-5500 ftért vannak rucik...bodyk is nagyon jók vannak sőt a fiaimnak is melegitőalsók 1450ftért,magyar dolgok.
akkor lesz program bőven...
a harmadik lány lesz, ugye?
szia Jutka!
biztos az idő miatt, itt is nagyon sötét van és borult, olyan nyomasztó az idő:(
fiúk?
sziasztok kismamák:)
hogy vagytok?
Nálunk már a baba szoba kész, vagyis fogjuk rá.
Nem kapok dekormatricát (micimackósat) és addig tök üres a fal. A környéken egyik üzlet sem forgalmaz ilyet, így a netről kell majd rendelnem.
Na akkor lasan de biztosan szép lesz a lakás.
Nálunk még a konyha és a 1 szoba van hátra, de hétfőn azon is túl leszünk. És több évig nem akarok festéket látni, kivéve, ha sikerül egy családi házat találnunk.
Sziasztok kismamik!
Látom a szülésznő is felmerült témaként.
Nekem a kicsi lánnyal is volt fogadott szülésznőm, és most is szeretnék, mégpedig ugyan azt a csajszit.
Megér minden pénzt, mert velem volt végig, hozzá jártam nst-re és mindent elmondott amire kíváncsi voltam. És a szülés után is többször jött hozzám, megnézni mi van velünk.
Ha ő nincs akkor a a kanül lehet a hazajöttünkig benne marad volna a kezembe, pedig már az ápolókat utasította adoki is a kiszedésre, vagy ha ő nincs elfelejtik beadni a 2. oxticin szurit, mert nem húzodott rendesen össze a méhem. Vagy februárban mikor elvetéltem akkor is segített.
A mai napig tartjuk a kapcsolatot, és jobban örült az újabb babához mint mi. DDD
Anno azt mondta, hogy ő nem kér, hanme annyit kap amennyit szánnak neki, de a doki honoráriumának a 15-20%-át szokta kapni.
Mi akkor a dokinak 70 ezret adtunk (ennyit kért), de a szülésznőnek meg 30 ezret, mert megérdemelte.
Ha lehetne csak szülésznőt fogadni és dokit nem az itteni kórházban, akkor csak szülésznőm lenne.
Igen, Pesten minden jóval drágább. Eleinte én is úgy gondoltam, hogy fogadok, és neki 15-öt szántam volna, de úgy hallottam, hogy aki a dokimmal van párban, Ő nagyon aranyos, ezért lehet, hogy nem fogadok másikat. Majd kiderül.
Az a szülésznő ismerősöm, akit fogadtam volna, vele meg úgy voltam, hogy a férje nőgyógyász, de nem hozzá járok. Fura lett volna, hogy az egyiket megfogadom, a másikat nem.
Engem ez is meglep. Szülésznő kér? Nálunk ilyen nincs. Van aki ad neki... vagy pénzt vagy ajándékot, de hogy kifejezetten a szülésznő kérje a lóvét, ez merész. Tudom, hogy többet segít, mint a doki, de mégis meglepő. Ettől függetlenül én is fogok valamit adni, de ezt majd eldöntöm utána. Ha bunkó, akkor meggondolom, ha kedves, segítőkész, és úgy érzem, hogy megérdemli, akkor meghálálom a segítségét.
Ebből is az látszik, hogy ahány kórház, annyi szokás.
Ki ne fogadna el többet ha adják...:-)
De én elhiszem,hogy van ilyen orvos!!! Miért ne? Lehet, hogy nem is kérne semmit, ha nem adnál! Lehet naiv vagyok kicsit?:-))
De párommal arra is gondoltunk hogy inkább valami ajándékot adunk neki, pl. az anyukája fest és egy szép képre gondoltunk! Csak nehogy a fejünkre húzza majd!:-)) Ezért inkább rákérdezek a tarifára!:-)) Ha nem mond összeget(mert szerintem így lesz) akkor meg megkapja a képet!:-)
De én is úgy hallottam hogy a magánrendelési díjának a 10szeresét szokták adni, ha van fogadott szülésznőd annak meg a doki pénzének a felét!