2010 Júliusi Babák (beszélgetés)
van aki esküszik rá, van aki ellen van! erről is megoszlanak a vélemények...nekünk nem volt...aztán lett, olyan 3 hónaposan először, aztán sokáig megint nem volt, most megint van, de csak alváshoz. mindenki maga dönti el mit szeretne ez ügyben. meg persze gyerekfüggő is, van olyan gyerek aki egyből megtalálja az ujját és neki máris kéznél a cumi...ebből a megfontolásból kiindulva szerintem jobb a cumi, mert azt el tudod venni tőle, míg a keze mindig ott van...
most viszek majd magammal, de meglátom mi lesz, igazából nem szeretném, de nem fogok ellene ágálni kézzel lábbal ha látom hogy jó nekik és megnyugszanak...
én vittem de nem kellett és jó esetben nem is kell! ott adnak vizet és úgy tudnak ezek a picik pohárból inni, hogy el sem tudod képzelni. kár hogy ezt később elfelejtik és újra meg kell tanulniuk. komolyan mondom!
elvileg nem kell mert első a szopizás, de legyen nálad bármi esetre...
cumisüvegből a legkisebb méret elég egyelőre, 125 ml-s és a legkisebb lyukú cumi, úgy is árulják, hogy újszülött cumi, de jó esetben nem lesz rá szükséged mert csak szopi kell az elején...mi Aventest használunk, tök jó és kompatibilis mindegyik alkatrésze mindegyikkel, ami majd a későbbiekben kell, itató, meg ilyenek...
viszont ha nagyon meleg lesz, ők is szomjasak lehetnek és akkor jól jön a babvizes cumisüveg....
Nem mondod???
Én is pont ilyen vagyok!!! Én szó szerint elhányom magam ha büdös van, vagy ha olyan dolgokról esik szó ami ilyen ingert vált ki.. Pl amikor Stiffler megeszi a kutyakakit a Pite 3. részében... na attól én garantáltan kidobom a taccsot..
Bogi! Kérek szépen egy mail címet!!! :)
Köszönöm!!
akkor te tényleg mázlista voltál tejileg:o)))
nekem pont a 3-ik napra lövelltbe mire hazajöttünk, pedig én is igény szerint szoptattam..
Csajok! hol van még a szülés??? Inkább élvezzük a 2. trimesztert amíg lehet..:-) Mondjuk a derekam még mindig fáj..
Nem érünk ráparázni ezekre 4 hónap múlva???
Még olyan sok idő van.. bár már szeretnék túl lenni rajta és a karjaimban fogni a kis maszatot..
Nekem elfogadhatóak voltak a szopis melltartóimés hát valljuk be, a praktikum és a kényelem fölülírja a szépség iránti vonzalmat. Én is gond nélkül cseréltem le szopis melltartóra a csipke-selyem csodákat, amiket hordtam. :-) Szerintem 3-4-et érdemes venni!
Textilpelus kell büfihez, kell a buksija alá a babának, jó, ha van több belőle!
A tejbelövellés meg mindenkinél más, attól is függ, igény szerint van-e szoptatva a pici. Nekem már másnap reggelre akkora tejcsárdáim lettek, hajajj! Sőt, szopi előtt egy picit ki is kellett fejnem, hogy Réka egyáltalán be tudja kapni a mellbimbómat és ne is fulladjon meg kaja közben. Volt olyan nem egyszer, hogy alig cuppant rá a gyerek, elkezdett sugárban minden irányba spriccelni a tej, szegénykém el is engedte (másképp megfulladt volna) és hosszú percekig csak spriccelt, eláztattam pár pelust, azzal fogtam föl. Később ilyen esetekre odakészítettem egy poharat, abba spricceltem. Hozzá se kellett érni a mellemhez, lőtte az a tejet magától is! :-))