2010 Júliusi Babák (beszélgetés)
Mi sem nagyon készültünk...
A szülést nem is számoltam, és mivel az ügyeletesnél fogok szülni, annyit kap amennyit érdemel, illetve amennyi marad rá...
nekünk is csak ruhánk van..más nincs:)
ja van már cumisüvegkészletünk (tegnap óta) és egy mellszívónk..ennyi:)
sokba..pedig hetek óta keresgélek, hogy minél olcsóbban jöjjünk ki..mert jobban szeretem ha van tartalékunk, minthogy csillivilli sok százezres bútora legyen..mi nem készültünk évek óta..így a mostani spórból megy erre..
a legnagyobb kiadás:
a kocsi,
a bútor (nekem csak kiságy és pelenkázó kell),
a légzésfigyelő és bébiőr (egyben),
a szüléspénz (még ha egészségpénztárból megy..azt másra is el lehetne költeni),
ezek együtt 300 ezer..kiakadtam..de ez van..
és még a sok apró, ami 60-70 ezret ki fog tenni..
Tuti kalkulátort találtam:
bár ezt a 70%-ot nem értem..de itt tényleg a nettót írja..és ez olyan de olyan jó hír nekem:)
csak gyes és családipótlék jár nekem.
de eddig is kijöttünk valahogy, ez csak "mellékes" lesz. szeretném is félrerakni a picúr jövőjét megalapozni. nem nagy összeg, de talán jelenteni fog valamit.
Én 67-el kezdtem,most 71,5voltam reggel 26hetesen.
De most úgy is elkezd nőni hiszen a baba súlya is ruhamosan gyarapodik ezzel minden más is,magzatvíz méhlepény zsír stb.. Azt olvastam,hogy egy 3,5kg-os babánál mindennel együtt és az - nem a mamán való felesleg - 13kg is simán lehet.
Sziasztok!
Én is 11 kg-nál tartok 24 hetesen,de az az érdekes,hogy a ruháimon nem veszem észre,ami eddig jó volt csípőben,az nagyjából most is jó.Pedig én oda hízok először.Azért a dokim csóválja a fejét,a védőnőt szerencsére nem zavarja.
nem rád értettem, mondtam:o)))
mennyivel?
Uez.. detto közgazdász, magas pozícióban..magyar viszonylatban magas fizetéssel.. apa is felsővezető állásban dolgozik, de azért megfogjuk érezni ha kiesik az én pénzem..
A TGYÁS al megkapod 6 hónapig a netto fizud.. utána jön a kevés lé..
Ha tudnád hány kilóval kezdtem a terhességet, te írnád elő nekem a kismamadiétát:D csak nem látszik..el sem akarják hinni:(
de lesz ez még máshogy:)
Szülés után fél év. Addig megkapjuk a teljes fizetést. Utána 80.000 Ft körül a GYED, aztán meg a GYES 20.000 rugó.. na abból ki tud megélni?
Mondjuk én szeretnék otthon maradni Ninával ameddig csak lehet.. de vmi kiegészítő pénzforrást tuti kell majd keresni..
én úgy tudom, hogy 6 hónapig..és tök mindegy mennyi a bruttód, max (azt hiszem 90 ezer)..
na engem ez sokkol..és nem azért mert közgazdász vagyok hanem mert szeretem ha van elég pénz a számlán:) és sajnálom, hogy rendes fizetésem van és mégsem ér semmit:(
na engem ez borít ki:D
én is 66,5 kilóval kezdtem, most 73 vagyok...
a végén nem csak mi hízunk hanem a baba főleg, akkor lesz husisabb és pufókább. ez persze a mi súlyunkon látszik majd meg, de ez a normális...
szerencsére nem Amerikában élünk, ahol az a trendi, hogy ne hízz semmit és szülés után úgy nézz ki mint aki nem is szült! ez abszurd!!! a szervezet nem így működik. igen is szükség van hízásra és szülés utáni regenerálódásra, és nem topmodell kinézetre! nekem ez a véleményem4
ha meg valaki sanyargatja magát, hát rajta, nem hogy élvezné a terhességét és gömbölyödő pocakját!:o))) persze nem rátok értettem, csak úgy általában!
Higyétek el, hogy nekem már Nina az első.. pont ezért hamarabb is fogom abbahagyni a melót.. de basszus vannak kötelezettségeim, és nem akarok szarban hagyni másokat csak azért mert nekem kisbabám lesz..
Uakkor azt is tudom, hogy bébi mellett már nem fogok hasonló munkakörben dolgozni.. mert nem érné meg, hogy a nagyszülők, vagy a bébi sitter nevelje a gyereket.. de ezen még nem gondolkozom.. ráér amikortól nem jön a TGYÁS..:-)
de..ez sajnos alkati és ez víz..de ne izgulj..fogadok bármennyiben, hogy te leszel az első aki visszanyeri a súlyát!
Nyugi Kismami:)
ugyanezt olvastam én is..kell az átszellemülés..a szeretettel várás..nem a bizonytalanság, hogy úristen mi lesz velem otthon..jó lesz..csak akarni kell és pozitívnak lenni!
Bár én azt is elfogadom, hogy vannak nők akiknek a munka az első..maximálisan megértem..de akkor nem kell babuci..ha meg terveztük és sikerült..akkor várjuk őt:)