2010 Júliusi Babák (beszélgetés)
Ezért is írtam, hogy csak végső esetre. :)
Csak ha Apának kell etetni. Amúgy cicit kap és kész. :)
Mi annak a zsákszerű dolognak a neve, ami felül mint egy kis ruha, de alul, van hely a lábikónak és cipzárral zárt.
Azt halottam ezt is jobban kedvelik mint a takarót, mert azt nem mocorogják le magukról...ők kedvelik vagy az anyukák?
Azt milyen idős babáknál tudja az ember használni???
Mi a tapasztalatod?
Köszi (most kezdek mélyedni a témában)
Sziasztok!
Reno,csodaszép lett a babaszoba,gondolom gyakran beész és nézegeted.Úgy irigyellek,hogy már itt tartasz.
Nekem azt mondta a védőnő,hogy a cumisüveget,ha nem muszály,nem szabad használni,mert ha rákap,nem fogdja el a cicit.Én nem tudom mi az igazság,tapasztalt anyukák bizos jobban tudják,csak gondoltam elmesélem.
De olyan szép. :))))
Amúgy a paplan a dupla méretű. De nyárra már vettem kistakarót. Zöldet természetes. :)
A csersav miatt okozhat hasfájást a babáknál és a tejcivel keveredve sem a legjobb. Túl sokat is ihatnak belőle és akkor is jön a sírás a pocak miatt. :(
De majd kitapasztalod, hogy mi jó neki. :)
Én nem adok neki teát az tuti, a tej és nagyritkán a víz elég.
én is huzat nélkülit vettem Gellértnek, most is olyat veszek. tök egyszerű, csak beteszem a mosógépbe és kész is, nem kell huzogatni...
megjegyzem, hogy a paplan részét nem nagyon fogjátok használni, eleinte mert meleg lesz, később meg azért mert akármilyen puha is eláll a babától és pikk pakk kibújik belőle, kitakarózik...jobban szeretik ha rájuk simul a pléd, mi is ezt használunk, egy puha sima polárplédet, amit méterre vettem...később a párnát is kidobják, mert össze vissza forognak és majd az ágy végében fogjátok megtalálni, én már oda se teszem...
saját tapasztalat, csak gondoltam megosztom, de majd úgyis rájösztök:o))))
Nem tudom,akiket én ismerek kisbabásokat már a gyerkőcök kicsi kora óta adnak nekik teát a babavíz mellett is,szerintem én is fogok,nem baj az,ha szokja az ízeket. :)
Itt a kórházban is adnak a bébiknek,pont tegnap mesélte barátnőm,aki most gyakorlaton van a szülészeten.
Volt a híradóban egy koraszülött baba,olyan édes volt,és olyan nagy! :)
Nagyon szép lett a szoba :D
Ez a színvilág áll az én lelkemhez/ízlésemhez is közel :)
Azért adtak anno teát (ezt is anyós mondta), mert a sima forralt viznek nem jó az íze és nem szerették a babák. a tea elvette az ízét.
ma már viszont a babyvizeknek nincs rossz íze.
rengeteg fajta van már, pont ma néztem.
Oh,köszi a linket. :)
Nekem még a védőnő is mondta,hogy jó dolog az a tea,nem pont a szomjúság miatt,hanem pl.hasfájáskor.Én kaptam kiskoromban,bajom nem lett tőle,pedig baby víz még nem volt :P De mi is veszünk szerintem lehet már kövi hónapban egy karton jana babaásványvizet.
:)
Teát nem fogok adni neki.
Baby vizet kaphat, ha nagy a meleg. De mást nem akarok.
Anyós pont ma mondta, hogy amikor elkezd szopizni a baba akkor az első pár percben hígabb tej jön a szomjúságra, aztán sűrűbb a kajálásra. Ez elég a babának, csak ha nagyon nagy a meleg akkor kell egy kis babyvíz.
Az üveg arra kell, hogy ha itthon hagyom apával pl. fodrász, vagy jóga miatt 2 órára, akkor fejek bele elötte tejet és Apa megeteti. :)
Én fogok erre az ágyneműre is huzatot húzni, ezért is vettem hozzá. De akár így is használható. A fejvédő nélküli 5000 Ft körül van, de pl. anyukám most talált egy csajt a vaterán aki varrja a garnitúrákat és kompletten adja 3500 Ft-ért.
Na igen,arra gondoltam,hogy huzat nélkül ilyen-e :o) Nekem is ilyen volt kicsikoromban,csak pingvines.Mi még nem tudjuk milyet vegyünk,simát,amire mindenképp kell huzat,vagy ilyet? Mert pl.fejvédőnk már van...Ahh,nem tudom,még jó,hogy van még 70 napunk :DDD
Látom ti is a tommee tippee-t választottátok,cumink nekünk is ilyen,csak átlászó és van olyan "fityegője",amivel lehet csiptetni.Meg a mellszívónk is tt lesz,sok jót olvastam róla.Cumisüveg nem baj ha van,attól,hogy szopik,még kaphat belőle teát ;) Nálunk meg Árpi amúgy is ragaszkodik hozzá,hogy néha ő etethesse a picúrt,férfiak....:D
Ja,szívesen beköltöznék Peti szobájába,csak nekem már kicsi lenne a kiságy :P Jól néz ki a fotel is nagyon :)
Na, minden képet felraktam. :)
3 részes a garnitúra, fejvédő, párna (lapos nagyon) és takaró.
Ezen még nincs huzat, ilyen eredetileg. Mosható.
De azért vettem hozzá huzatot ami nagyon hasonló, színekben ugyanez.
A garnitúra 7.500 Ft volt, a második huzat 2.500 plusszba.
Nagyon szép lett a szoba!!! :o)
Megkérdezhetem,hogy az ágynemű és takaró/párna külön van,vagy ez kettő az egyben?Nem tudom,érted-e a kérdést,nem tudom értelmesen leírni :S
Ritus!
Minden ok lesz!!!!!!
Kíwa!
Sztem semleges színeket vegyél, mert tényleg lehet, hogy az csak egy nagy csikló. :)
Szóval jobban jársz, ha semlegesekben gondolkozol és a végén tudod majd meg. Legalább nagyobb a meglepi! :)
Én most értem haza a vásárlásból. Majdnem minden megvan a szobához. Mindjárt csinálok képeket.
Kitartás,minden okés lesz,1-2 napot bent tartanak,aztán otthon folytathatod a pihenést! Vigyázz magadra,gondolok majd rád!!! Minden jót!!!
puszi
Basszus...
Valszeg már nem olvasod, de én is minden jót kívánok, és mihamarabb gyertek rendbe!!!
Kitartás, minden más le van ejtve, csak az egészségetek fontos most!!!
Csajok,
Én még mindig nem tértem magamhoz a Sokktól.. egész éjjel nem aludtam, szétmegy a fejem és kivagyok teljesen..
Tök nem áll számra az, hogy Vendel most, csak Nina van az agyamban..
Ráadásul amikor közölte a doki, hogy fiú, annyira meglepődtem, hogy felültem az UH közepén.. ugyan tényleg láttam a két nem kicsi herezacskót, de a FÜTYIJÉT NEM!!! Apa és a doki látta, én nem, így nem vagyok meggyőződve róla, hogy most tényleg van.. de komolyan.. utána meg már nem látszott megint..:-((( csak a nagy zacsik..
MA elmegyek meló után fiú babaruhákat nézni.. hátha az feldob, és belelkesedek, hogy mégis csak kisfiam van amit annyira szerettem volna..
Nem lesz semmi gond:)
Kitartás!
puszi
kitartás, én is csak ezt tudom mondani!
így legalább tuti pihensz! bár gondolom ez nem vígasztal...én sem voltam még soha kórházban, csak amikor szültem, féltem is rendesen, de hamar eltelt a 3 nap...lehet pár nap múlva te is hazamehetsz!
köszi csajok! remélem minden elraktam ami kell, olyan 3 körül indulunk, soha életemben nem voltam még kórházban, szó szerint, talán ezért is félek jobban! sok cuccot pakoltam, remélem felére nem lesz szükség, csak nem tom pontosan mi is kell, a kórházi kismama csomagból szemezgettem, persze ami rám vonatkozik, és azokat raktam el!
most próbálok pár falatot lenyomni a torkomon, márcsak a gyerek miatt is, de az megnyugtat, hogy vele minden rendben van:)))
Rita!
Kitartás vigyázzatok magatokra nagyon!!!!
Millió puszi!!!
szegénykém, de fel a fejjel, a lényeg, hogy jobban legyél minél hamarabb. Ha ehhez kórházi bentfekvés kell, akkor túlesel rajta.
Sok puszi!
sziasztok!
elég rossz hírem van, ma reggelre bedagadtam mint állat, elment a rendelőbe, a vérnyomásom is viszonylag magas, 8 kg gyakorlatilag tiszta víz jött fel rám pár nap alatt. A lényeg, hogy délután visznek be a kórházba, és be kell feküdnöm pár napra!!! teljesen kivagyok, most pakolom össze a kórházi cuccom, még jó, hogy tegnap vettem pár hálóinget!...
kicsit szét vagyok csúszva, de megpróbálok erős lenni a baba miatt!
mindenkinek jó egészséget kívánok! nem tudom, hogy mikor engednek ki, remélem csak pár napról van szó!
sok puszi
(judykiss83 az uncsitesóm, ha vkit érdekel tőle tudtok infót szerezni rólam a következő napokban)