2010 Júliusi Babák (beszélgetés)
sziasztok
na akkor mesélem mmi volt a dokinál :)
nstn kezdetbe 100as fájás volt majd csak 50-70essek és Kíra nem akart megmozdulni bárhogy mozgatták :S holnap sürgösségi uh és flowmetria a többi kiderül de a poci görcsök egyre határozottabbak és az nst-t végzö hölgy megállapitotta hogy nagyon kemény a pocim... holnap vagy Laci vagy én jelentkezünk jo éjt puszi nektek!
Persze, ez természtes! Nekem Réka az első hetekben nem is aludt az ágyában egyáltalán. Ha leraktam is, az enyémben aludt. :-) Aztán szépen lassan megszokta, hogy egyedül is lehet aludni, de ne feledd, egész életében (abban a 9 hónapban) minden rezdülésedet érezte, most pár hét alatt ne várjunk már csodát, azt se tudja szegény gyerek, hol van, mi történik... Azt mondják, majdnem annyi idő kell pocakon kívül, mint belül ahhoz, hogy teljesen megszokja a kinti világot. Addigra meg már majdnem jár. :-)
Mindenesetre ne parázz, meg fogja szokni a dolgokat, ki fog alakítani szépen egy napirendet is, csak hát még olyan fiatalka a drága, eddig sose tudta, mi az: fázni, éhesnek lenni, anya nélkül lenni, kakilni - hatalmas dolgok ezek, s bizony idő kell, míg belerázódik. De előbb-utóbb ez azért minden babócának sikerülni szokott. :-))
megnyugtató :) az már csak kb. 80 nap :D
volt nálatok olyan nap az első hetekben h szinte egész nap nem akar a baba az ágyában aludni? van nap amikor minden rendben megy etetés, lerakom, alszik 3-4 órát. máskor eszik el sem alszik vagy jobbik esetben lerakom 10-perc nyavalyog ez megy 3 órát, eszik lerakom felébred...
Ha nem akarod leszoktatni a ciciről és anyatejes babát szeretnél, ne adj neki mást, csakis cicit! Ha akarod tápszerezni, azzal sincs semmi gond, az a te döntésed, nem fogod ettől jobban vagy kevésbé szeretni a picurodat, nem ettől lesz valaki jó vagy rossz anya, csak azt kell lásd, az esetek 99 százalékában nem "kevés" vagy "nem jó" a tej - az információ rossz vagy kevés! Aki kizárólag szoptatni akar, az ne adjon mást a babának. Akinek tetszik a tápszer és adja a picinek, az ne csodálkozzon, ha valóban elfogy a tej. De mondom, ez nem az embert minősíti - sokfélék vagyunk, mások az igényeink, ennyi az egész. Nálam még nem jött be tápszer a házba, de ez az én választásom - szoptatni akartam és mindent a la leche ligától tanultam ehhez. Nekem így jó, másnak máshogy.
Amúgy lehet, hogy sok volt valóban a pindurkának, azért bukott. De lehet, hogy csak a cumi zavart be.
Sziasztok, nálunk sincs mindig büfi, de a doki azt mondta, hogy az azért van mert nem nyel közbe levegőt, én biztos ami fix oldalt fekve teszem le, és egy pelussal kitámasztom, mert nagyon eleven kisfiam van, már egyszer hasra is fordult, nem tudom hogy csinálta, akkor pörög az ágyban :-)
A tejcsim viszont valamelyik nap lestresszeltem magam, azt hittem el is apadt, mert alig jött, aztán tegnap jött rendesen, ma is reggel 80-at evett, de du-re megint alig jött, tápszerrel kellett pótolnom, félek, hogy tápszeres baba lesz, ha így folytatja a cickóm :-(
Sziasztok!
Lassan már alig van időm felnézni egy kicsit naponta.
Tomi az első héten nagyon szépen evett és mindig volt böfi is bár szegénynek nehezen jött ki és volt panasz. Most a 2. hét végefelé elkezdett bukni, amit eddig soha nem. Nem tudom mitől lehet. Lehet h attól, h korábban tartott szünetet a szopi alatt, most meg 15 percet végigeszi? vagy lehet h túl sokat eszik? Nálunk nem azzal van baj h nincs tej hanem h sok és nagyon gyorsan erősen jön. Szegénynek spriccel a szájába, nem kell érte megdolgozni és sokszor csorog mellé is ha kezd lankadni a figyelme. de ha szünetet akarok tartani szopi közben az erősen felháborítja és bömbölni kezd. ha nem tartunk és befejezi, nem jön böfi, amikor meg jön egy nagy azzal együtt van h bukik is elég nagyot. szerintetek?
Ne parázz, hidd el, a baba egyrészt jelezni fogja, hogy esetleg valami nem jó neki, másrészt van neked olyanod is, hogy anyai ösztön, az meg jobb tanácsadó mindennél!!! Ha kétségeid vannak, mindig arra hallgass, nem fogsz mellé, ezt garantálom!
A kutacs értelemszerűen puha, hisz hiányzik alóla a csont és ne várd tőle, hogy tökéletesen síkban legyen.
Semmi gond, hidd el! :-)
Folyadékvesztés: ha úgy érzi, folyadékot veszt, szopit fog kérni. Csak ne adj neki vizet semmiképp, kizárólag cicit! Nagyon sokat árt a víz itatása! A baba gyomrában csak elfoglalja az értékes helyet az anyatej elől, aztán meg lesel, hogy miért sír, hisz evett is, ivott is... Na ja, csak nem a neki megfelelőt. A picik nagyon gyorsan veszítik el nem csak a folyadékot, hanem a tápanyagok is extrém gyorsan feldolgozódnak, s nekik még kell mindaz az anyag, ami a tejben benne van, akár félóránként. A vízzel csak felfújod a gyomrát, de hiába ivott, nem fogja jól érezni magát, mert nem arra van szüksége. És sajnos az emésztésének is árt. Szóval szopiztasd és ne parázz, szuperul menni fog minden. :-))
Nem csak neked, hanem mindenkinek ajánlom egy kanadában élő magyar lány blogját, felicitasz.blog.hu
itt érdemes elolvasni, amit a szülésről, a kisbabáról, az újszülöttkorról, gyermekágyról ír!
Köszönöm, és ilyen nagy melegben szerinted nem lehet neki baja?
Összeizzadunk, sok folyadékot veszt, stb...
A kutacsnak amúgy milyen állagúnak kell lennie?
Az nem gond ugye, ha nincs egy síkban a koponya többi részével? jaj, mindig parázom valamin...
Sokat kendőztem, sokat volt ölben, igény szerint szoptattam és vele aludtam. Soha nem volt sírós, sőt, inkább nagyon hamar önállósodott. Ez pont azért van, mert a hordozott babák teljes biztonságban érzik magukat és megkapják életük első percétől a megfelelő ingereket, úgy, hogy közben anyához bújhatnak. Rékám másfél évesen magától kérte a saját ágyát, s bár mindig szopin aludt el, az utóbbi hónapban már próbálkozik egyedül, kéri, hogy tegyem az ágyába. Fél napokat eljátszik anélkül, hogy eszébe jutna bármi más, senki idegentől nem fél és bárhová el lehet vele menni. Én most a következő babóval is így tervezem, nekünk bevált. :-))
Ja igen, és a házimunkával sose volt gond. Még a füvet is úgy nyírtuk együtt. :-) A másik remek találmány a ringatós pihenőszék a konyhaasztalon. Amíg főztem, Réka abban volt, látott...
nem szeretnék éjjel..(persze nem lehet választani:D) az egyik ok, mindenki fáradt, álmos..doki is, szülésznő is..aneszteziológus csapat is..főleg Ákim..neki még haza is kell vezetni, mivel azt mondták nem maradhat ott..de ez hosszú..
amikor sos műtöttek tavaly a nőgyógyászaton..hajnali fél 1-kor risztották az aneszteziológus csapatot az altatáshoz..na hát úgy néztek rám, hogy elnézést kértem..ééén..hogy most kellett jönniük..
Akkor örüljek, hogy legalább nem kisebbnek mérték? :)
Remélem én is, hogy a szombati hidegfront lázba hozza őket és előjönnek az odúból.
Nekem össze vissza mondják a súlyokat. 37. héten mondtak 3500-at, most volt egyszer 3400, egyszer 3800.
Nem lehet ezeknek hinni. :)))
Semmi aggódás a túlhordással. Nem csodálom, hogy ebben a melegben nem akarnak kijönni a babák.
Majd szombat este megindulnak a hidegtől. :)
Igen, minden nap megyek. Nst lesz, a többit nem tudom, gondolom indokolt esetben vizsgálnak és uhuznak. Bár ma már néztek magzatvizet, egy élmény volt. Nem szeretnék sokáig járni, de nem sok jelét érzem a közelgő szülésnek :(
Hát én sem így képzeltem, doki nélkül vagyok ráadásul.