2010 Júliusi Babák (beszélgetés)
sziasztok
Mi ma vagyunk 2 hetessek és szerencsére kaki is pisi is van többször egy nap és mi még csak anyatejesek vagyunk. remélem most sikerülni fog ezt minnél tovább fenntartani de megnyugtató tudni hogy ha nincs kaki akkor se kell azonnal kétségbeesni :)
A doki, a védőnő, a csecsemős és a kórházi doki is azt mondta, hogy ha tisztán anyatejes a baba, ne ijedjek meg, ha egy hétig sincs kaki, mert feldolgozza a tejet a szervezete. Pisi legyen rendesen, minimum 4x egy nap.
Azt hiszem csak tudják....
sziasztok!
mi még jelenleg nem panaszkodhatunk, egy angyal a leányzó, még csak 2,5 hetes, de már este 11-től 4-ig alszik és napközben is elvan, nézelődik, persze azért el-eltörik a mécses.
A tejcim egyelőre elég, de úgy látom, hogy a többségnél is utólag kezdődtek a gondok.
Nekem a védőnő és a gyerekorvos is 1 hetet mondott normálisnak (anyatejeseknél) kaki sztrájk esetén. De tényleg ahány ház, annyi szokás.. Mikor a kórházban jöttek a csecsemősök segíteni a szoptatásban - kivétel nélkül - mind mást tanácsolt és ajánlott. És persze a védőnő is itthon.
pfff...10 nap!nekem ne mondja senki, h ez normális, gondoljunk bele, h mi felnőttek 10 napig nem tudnánk elmenni wc-re!!
én azt mondom 2-3, max 4 nap, de ott már rá kell segíteni!
nálunk is volt ilyen, és mikor ezt éjszaka játszotta többször is az frankó volt...
de kipróbáltuk ezt a módszert, volt, h én az ágyban bőgtem ő meg a kiságyban, de 10 percnél hosszabb hiszti még nem nagyon volt, ha igen, akkor annak oka volt!éhes maradt, fájt vmilye ilyenek....de mostanában nem sok okom lehet panaszra a feketéseknél:))
Most beszélt Bálint az egyik barátunkkal, akinek 3 évesek az ikerlányai és másfél a kisfia.
Az Ő gyerekeik 10 !!!! naponta kaksiztak babaként és a dokijuk szerint ez tök normális volt, mert minden tápanyagot felhasználtak.
Amúgy most is makk egészségesek.
Úgyhogy nem izgulni ha pár napig nincs kaki!!! Főleg, ha 4 kg alatti a baba, mert akkor tényleg minden tápanyagot felhasznál.
Nálunk sokszor van az, hoygilyenkor hasra rakom, beadom neki a cumit és simogatom körkörösen a hátát. Erre megnyugszik.
Lehet, hogy ilyenkor a fekvő póz rossz neki, vagy fáj a pocak, vagy csak egy kis simi kell.
Mindent ki kell próbálni.
Ma pl. attól nyugodott meg, hogy ráadtam egy sapit, pedig sosincs rajta. Lehet, hogy fázott a feje, mert éjjel kicsit leizzadt.
én tegnap este próbáltam először hagyni sírni, de majd megszakadt a szívünk. a páromat úgy kellett lefognom, h ne vegye fel. 5 percre rá odamentem, mert nagoyn melege lett, kikapcsoltam a ruháját, cumit kapott, aztán megnyugodott és elauldt. aludt 6 órát! mint még soha
ma reggel megint be akartam vetni, de most nem akarta abbahagyni 10 percre sem pedig evett, pelus tiszta, hasa sem fáj, ruháját is kikapcsoltam, cumit is kapot... :( úgyhogy apa elvitte magával a városba a babakocsiban h ne ordítson tovább
Sziasztok!
Alanah probáltad már, hogy hagyod 10 percre sírni? Nálunk bevált. Elfárad a sírásban ha nincsen semmi baja. Lehet csak hiszti és kézbe akar lenni. Az elején nehéz megállni, hogy ne vedd fel, de muszáj mert a későbbiek folyamán nem lesz semmire sem időd, mert "irányítni fog" Téged.
Sziasztok!
Ma megint egész nap nem alszik a gyerek, nem tudom mi van már...tegnap is elször este 18.15-kor aludt el. Ma meg reggel óta kukorékolunk és ha letesze, egy perc múlva ordít.....
Sziasztok!
Nekünk egész jó éjszakánk volt (lekopogom...).
Fél 10től aludt 2ig, aztán 1 óra evés és nyüszi volt, majd 6kor kelt.
Most viszont egy kicsit nyűgösebb. Lehet, hogy emiatt a hülye szeles idő miatt...