2010. július - Babaprojekt indul! (beszélgetés)
Én mérem szopi előtt,és után,így tudom hogy is állunk.Nekem is kevés a tejcsi,de erőltetem hogy ő szopizza ki,mert ha fejném már el apadtam volna.
Jól jártam Vincussal,mert a cicit is el fogadja a cumisüveget is,sőt még kis cumija is van,bár nem annyira szereti.Sokszor jobban jön a mellemből,mint a cumisüvegjéből...1 lyukú,és nagyon pici a nyílás,direkt ilyet választottunk neki a cumisüvegre.
Én már rekordokat döntögetek...egyik gyerekem sem szopizott 2 hónapos koráig,úgy néz ki,Vince többet kap ,,belőlem,, aminek nagyon örülök.Ha nem is sok,de anyatej!!! Minden cseppje kincs.
Próbáld rátenni a melledre,hátha megállíthatod az apadást...mikor nagyon éhes,akkor tedd rá,tuti hisztikézni fog,de erőltesd ameddig van türelmed! Sok sikert!
Én még sosem fejtem, nem éreztem szükségét, mert úgy tűnt, kiürítette rendesen őket. Esetleg megpróbálhatnád te is a dupla cicis módszert. Ne félj attól, hogy így nem lesz következő alkalomra, mert épp ellenkezőleg, ettől még többnek kell lennie. Úgy tűnik neked, hogy éhes marad Noel cici után, azért adsz neki tápszert is? Talán ha gyakrabban szopizna, akkor ki lehetne iktatni a tápszert, és ettől nőne a tejcsi mennyisége is, beállna a kereslet szerint. Kitartás, szerintem még visszafordítható a dolog, amíg van tejcsi! A védőnő mit javasolt? Írtad múltkor, hogy jönni fog.
Andurka, én is hiányollak... mizu veletek?
Köszönöm Kyra a válaszaidat. Szóval akkor nem csak én tartok a 6 hetes kontroll utáni "dolgoktól". Az igazság az, hogy lelkileg hiányzik nekem is.
Akkor te nem is fejed a cicidet, ha mindkettőből szopizik Márk? Jelenleg én is azt veszem észre, hogy 15 perc alatt kiszív minden tejcsit Noel, de csak az egyiket adom neki, a másikat következő alkalomra hagyom. De sajna még eszik hozzá tápszert is, van hogy 30 grammot, de most 50-et evett. Tehát nem valami sok lehet a tejem. Azért próbálkozunk nagy erőkkel.
Azt kifelejtettem, hogy akárcsak Lilmo kisfia, az enyém is kezdetben kb. 1 órát szopizott, de mostanra ez lerövidült 10-20 percre cicinként. Feltéve, hogy nem alszik bele. :) Mindkét mellből szoptatom minden alkalommal, így több stimulálás éri őket, ami serkenti a tejtermelődést. Legfeljebb tartunk egy kis szünetet a két cici között, ha nem fogadja el rögtön a másikat.
Nekem is feszítő érzésem volt sokáig odabenn. Gondolom, húzódtak a varratok. 15-20 öltésem volt összesen kívül-belül, a gátsebem is nehezen gyógyult be. A kórházban hazajövetel előtt csak a külsőket szedték ki, a bentiek felszívódóak állítólag. Az az igazság, hogy én elblicceltem a 6 hetes kontrollt, és csak ebben a hónapban fogok visszameni a dokimhoz. Úgy tudom, szülés után 3 hónappal ajánlott csak a rákszűrés, úgyhogy legalább azt is megejthetjük, mert már esedékes. Én is tartok a visszaállástól "a régi kerékvágásba". Bár lelkileg már nagyon hiányzik, úgy érzem, fizikailag és hormonilag még nem állok készen rá. Kicsit olyan érzés, mintha újból "szűz" lennék. :D Na de remélem, idővel minden a régi lesz.
Én sem mértem soha, mennyit szopizik a picur. Nincs itthon mérlegem, de talán jobb is, mert így nem parázok rajta. Nálunk havonta kell a házidokihoz vinni méretni. Elvileg a sok fejés is serkenti a tejtermelődést, bár a babánál jobban állítólag semmi sem szívja ki. Hátha még vissza tudod szoktatni cicire. Tudom, nagyon frusztráló, mikor már a kórházban elveszik az ember kedvét, de ki kell tartani. Egy hete én is úgy éreztem, hogy kevesebb a tejem, de a szoptatós tea segített. Azért vigyázni kell vele, mert egyes babáknál hasfájást okozhat. Ajánlják még a Karamalz sört (alkoholmentes) és a bodzaszörpöt is tejserkentésre.
Azért kapja üvegből, mert mikor kijöttünk a kórházból addigra szét volt rágva a mellem, borzalmasan fájt. A kórházban is mindig visszahozták, hogy szopjon még, nem evett eleget. Bennem ez olyan rossz érzést váltott ki, hogy megfogadtam, hazamegyünk és fejés lesz, és üvegből megissza és így látom mennyit eszik. Igen ám, de elkezdett csökkenni a mennyisége, most ott tartok, hogy vagy végleg elapad, vagy még visszafordítható a dolog. Gondoltam, bérelek egy mérleget.
Amúgy nehezen ment mindig neki a szopizás, normális mellbimbóm van, de nem tudja elkapni. Bekapja, de csak tátog rajta, aztán ideges lesz szegény, és elkezd sírni. Szóval nehezen tudom mellre tenni, de próbálkoznék.
Gratulálok ! :)))) Nagyon szép a kis Csabi :)
Jó egészséget Nektek :)
Nekem olyan érzésem volt, mintha szét lennék repedve ott bent. 6. hétre megszűnt, de most feltették a mirenát, kitágítottak, újra érzem.
Volt olyan varratom amit kiszedtek, szülés után 5. nap, és volt felszívódó is.
Én nem mérem és nem is mértem, hogy mennyit szopizik.A kórházban volt egy mérleg, ott megmérhettem volna kíváncsiságból, hogy mennyit szopizott, de nem tettem.
Hetente kedden megyünk a védőnőhöz megmérni a súlyát. Eddig hetente 30 dekát szokott hízni.
Az elején 1 óra hosszát szopizott, kb. 2 hete 10-20 perc alatt kiszívja.
Mért kapja üvegből a tejet?
Nehéz lesz vagy talán nem is fog sikerülni cicire szoktatni, mert cumi után nem fogja elfogadni a cicit, ott dolgozni kell, és eddig nem csinálta.
Gratulálunk!
Egy kisfiú milyen lenne ha nem cicifüggő :-D Lehet nem is múlik majd el.
Igen mi jövünk:))Bárcsak már írnám ,hogy megszületett Sebi és jól vagyunk!Egyre jobban kezdek parázni.Főleg,hogy köldökig felvágnak:(.
Ha már lehet választani akkor szerintem jobb ha este vagy rosszul,mert akkor már pihenhetsz és nem a reggeli rosszulléttel kell menni dolgozni.Bár persze az lenne a legjobb ha az sem lenne.De elfog múlni ahogy haladsz előre a terhességgel.
Gratulálok:)))Nyugodt éjszakákat és sok tejcit.))
hát mi a 2 hetünkkel nem tudom tudok-e segíteni.nálam 3 nap itt volt a védőnő mérlege,akkor mértem mennyit eszik.aztán viszem majd minden héten méretni.nekem nincs mérlegem.de biztonságból van itthon tápszer
Lenne még egy intim kérdésem: nektek szülés után, nem volt olyan érzetetek hüvelytájékon, mint ha belülről valami nyomná? Olyan érdekes "nehéz" érzésem van néha. Felszívódó varratokat kaptatok, vagy volt varratszedésetek? 2 hét múlva megyek kontrollra, és hát eljön az alkalom amikor már jó lenne visszaállni a "régi kerékvágásba". És hát magam sem tudom hogyan fog menni, picit tartok tőle, még így is, hogy könnyen szültem.
Anyukák, ti honnan tudjátok mennyit szopizik a babátok? Méritek a súlyát előtte és utána? Meddig hagyjátok cicizni? Tudom, jó kérdéseim vannak 1 hónapos babával... Csak én nem szoptattam, hanem fejtem és üvegből kapta, de úgy tűnik el fog apadni a tejcsim, és arra jutottam, hogy vagy szoptatok - feltéve ha nem késő még-, vagy még ezt a kevés tejcsit is elveszítjük.
Nagy-nagy gratula nektek! Jó egészséget és sok tejcsit kívánok!
Nagy gratula és sok boldogságot a picurhoz!!! :)
Ilyenkor még általában cicifüggők, majd kinövi.
Gratulalok!!!!! Es jo egeszseget es sok oromet kivanok!!!! :-)))
sziasztok
jun.25-én megszületett a kisfiunk Csaba, mindketten jol vagyunk.
kisfiam ugy néz ki cicifüggő, éjszaka csak cicin tudom elaltatni.amugy Egészséges, és ez a lényeg.ki hogy van?elnézést de nem tudok vissza olvasni.
Hkata, Vacak, most ti jottok! Most a ti manoitokon a sor a kibujasra! :-) Amugy olyan furcsa, hogy en este vagyok rosszul, nem reggel.
Szerintem is megszuletett mar a kicsi lany. :-) Remelejuk hamarosan jon Timcsi a beszamoloval. :-)
Pihenj sokat, mert akkor nem jön ki rajtad a betegség ha esetleg bújkál is valami benned. A munka megvár...
Megnyugtattal, hogy ez normalis. Ma 4 orakor hazamegyek a munkabol. Altalaban 5 korul szoktam, de ma nincs nagy munkakedvem.
Örülök,hogy nem lettél beteg,csak az áldott állapot hozta ki belőled a fáradságot.Nekem is volt sok ilyen napom ,hogy nem csináltam gyakorlatilag semmit, de nagyon fáradtnak éreztem magam.Próbálj azért sokat pihenni!
Sziasztok Lanyok! Olyan aranyosak vagytok, hogy igy aggodtok ertem/ertunk. :-) Nagyon koszonom. :-) Nem lettem beteg szerencsere. Viszont tegnap este emelyegtem, szedultem es olyan faradt voltam, hogy mar 9 orakor mentem aludni. :-( Szerintem meg volt az elso "terhessegi rosszulletem".
Hkata, orulok, hogy hat a dieta. :-) Lehet, ha lassan kezdenel visszaterni normal etelekre, akkor nem lenne baj.
Diétázom és szerencsére jól reagál az epém is rá.Már nem fáj,de kajálni nem nagyon merek,mert nem akarok gyógyszert bevenni.Inkább picit éhezek:))),úgyis rámfér.
További ajánlott fórumok: