2010 januári babavárók (beszélgetés)
Köszi lányok!:)
Én is csak magam miatt mentem méretkezni,mert kíváncsi voltam.
Szerintem is mindegy a súly,most még olyan kicsit,nagyon sokat fognak változni még!
Gergő nem hízott semmit egy év alatt,ugyanúgy 19 kg,de 116-os ruhákat hord!Hosszabb lett!
Köszi!:)
De Beni kisebb is méretben,mint Hanna.78 volt egy hónapja,de tuti nőtt!
Amúgy,érdekes,ez az evés.Ott van Szabi,aki rengeteget megeszik egy nap.És mégsem hízik sokat!De lehet,az anyagcseréje gyorsabb.Bár Hanna is kakál minden nap.Tagnap pl. 2-szer is.:)
És Hanna egész nap megy,már 2 hónapja jár.Csodálkoztam is,hogy ilyen sokat hízott.Reméltem,eléri a 10 kg-ot,de túlhaladta!:DD
Köszi csajok!Már várom hogy megcsináljam!
300ft volt egy elég kicsi!900/kg!
Lidlben voltam,megláttam és eszembe jutott!Mégpadlizsánt se vettem soha!:)))
Sziasztok!
Voltunk méretkezni!10350 gramm Hannám!Pontosan 700-at hízott egy hónap alatt!:D
Pedig nem eszik ám olyan sokat,csak néha.Mondjuk tegnap egy nagy tányér babgulyást evett meg!Na,az sok volt,de ez egy héten ha 2-szer fordul meg!
Hosszt nem mértünk,mert így is üvöltött,míg rajta ült a mérlegen...:SS
Április 26. oltás.
Én is szoktam csinálni, de nem télen, mert ha ilyenkor lehet egyáltalán kapni, akkor jó drága? Mennyiért kaptál?
Én megszúrkálom a padlizsánokat, be a forró sütőbe, és jó 1 , máfél óráig sütöm, közbe forgatom őket, a héjuk legyen jó fekete. Aztán meghámozni, és ezeket teszem bele ízlés szerint:
vegeta-só
bors
kis mustár
olivaolaj
hagyma- ha annyira nem szeretitek, akkor pirítva, úgy kevésbé érződik ki.
majonéz
tejföl
fokhagyma - vagy por.
Botmixerrel összeturmixolni
asszem ennyi, és én speckó teszek hozzá egy kis tubusos pizzakrémet, ez feldobja az ízét, és ez több hétig eláll hűőben.
Párom sose evett eddig, most meg vaj helyett szenyóra ezt nyomja, és a manó is ette kenyérrel. Majd ha pár hónap múlva olcsóbb lesz, akkor beindul nálunk is. Próbáltam eltenni magát a padlizsánt üvegbe, egyik évben jó lett, másik évben rossz lett.
Van valakinek bevált padlizsánkrém rec.je?
Még sosem csináltam és ki szeretném próbálni,vettem tegnap.De nem akarom elcseszni,annyi féle van a neten,melyik lehet jó???????
ÉN????????????????
áááá nem tudok én annyira!!!!!!!
Most jövök bele még csak,de a dekorálást azt nagyon csípem!!!!!Apa is mondta kitanulhatnám.Aztán olyat is lehet esetleg hogy csak tortát vállalok ismerősöknek.....
Mert pl,sajtos rúddal bíbelőbni úúúúúútálok!!!
Tettem fel a naplómba összehasonlító képet ki kire hasonlít!Olyat kerestem amin egykoruak vagyunk a gyerekekkel.:)
Akit érdekel nézze meg.
Igen, nagyon kell figyelni, hogy mit és hogy mondunk, mert ha nem most, akkor pár hét, hónap múlva fogjuk visszahallani, mert megtanulnak, megjegyeznek mindent, az agyuk mint a szivacs...:))
Hanna mostanában engem is etet: leginkább ő eszik persze, de mindig megkínál engem is, nehogy éhen maradjak. Ilyenkor mondja, hogy: hammhamm, és teszi a kanalát a számba. :D
Szerintem nincs értelme, attól hogy a teste (emésztése) beállt egy körülbelüli időpontra, attól szerintem Ők még agyban nem tudják. Én feleslegesnek tartom még, persze ettől meg lehet próbálni, lehet hogy valaki megcáfolna:)
Kanállal evés: 2-3 héttel ezelőttig Mátét egyáltalán nem érdekelte a kanál. Aztán elkezdett napközben játszani kanállal+pohárral vagy muanyag dobozzal amit épp megszerzett, hogy kevergette a nagy semmit, meg hozta oda hozzám a kanalat, és etetett a nagy semmivel. Na 2 nap után már csak úgy hajlandó enni, ha adok neki is kanalat, egyébként ha nincs kanala, akkor kiköpi az ételt.
Szóval Ő még csak most kezdi a maszatolást, csapkodást, turkálást kanállal, plusz néha az én számba is jut egy falattal, néha az övébe is, nameg a földre is...
Idáig nem érdekelte, én meg nem vagyok egy eröltetős típus:D
Viszont iszonyúan oda kell figyelnünk mostmár hogy mit és hogyan mondunk Máté előtt, a naplómban kifejtettem hogy miért:D
Ő akart a kanállal enni,mindig nyúlkált érte,ki akarta venni a kezemből!Oda adtam,hatalmas vigyorral csapkodott bele,meg kevergette kifele.Most már a szájába teszi,igaz meríteni segítek de haladunk.
Sztem semmit nem lehet megtanítani amíg a gyereket nem érdekli!
Fú, hát nálunk nem volt még ilyen. Kétszer volt, hogy még régebb a sültkrumpli feltapadt a szájpadlására és öklendezni kezdett, de az megint más volt.
Félre már nyelt, igaz hogy stodalt, mert menekült előlem, nagy nehezen végre bekapta a fecskendőt (panadolos adagolóval adtam neki) és gyorsan benyomtam... na azt félrenyelte, akkor köhögött is szegényke, de attól nem ijedtem meg. Ennyire.