Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2010 januári babavárók fórum

2010 januári babavárók (beszélgetés)

5435. e83ed59672 (válaszként erre: 5424. - Pandamama3)
2009. dec. 11. 13:12

Én is egyetéretek veled és a monával is... bosszantó h pont karácsony előtt ilyen csinál a férje főnöke,miközben tudja h kell most a bébi miatt a pénz..

Egyébként, nekem is van egy-két olyan ember aki "lenéz" minket mert bevállaltuk a babát, mindketten még egyetemre járunk, a férjem mellette félállásban dolgozik,én az utolsó két vizsgámra nem tudtam,mertem elmenni, mert az egyikre leghamarabb csak január 7-én van időpont..én meg már akkor szülhetek ugyebár..és nem éppen könnyű vizsgák... ugyh ezt is tolnom kell...de megéri:D mert akkor már lesz egy szép nagy lányom..

5434. ee7835cc73 (válaszként erre: 5429. - E83ed59672)
2009. dec. 11. 13:05
Igen nagyrészt erre számíthatsz majd,de korántsem tragikus a helyzet.Én is jót derültem rajta és elgondolkodtam hogy jé tényleg így voltak ezek a dolgok és csak nevettem az egészen:)
2009. dec. 11. 13:04
Ebédre megleptem magam egy gyros-sal,nagyon finom volt és jól esett,utána megittam fél liter facsart narancslevet:)
5432. e83ed59672 (válaszként erre: 5405. - Pandamama3)

nekem is napokig fájt a hasam, a gyomrom vagy nem tudom mim... nem tudtam h most az epém görcsöl-e, vagy a refluxom miatt szenvedek, vagy terhességi fájás..szedtem a nospát, de nem használt....már szerencsére elmúlt. de ha hason fekszem akkor a egész hasam szét akar szakadni érzésem van...

JA! Egy hete kb én is lábdagadok:D reggelre virslik lettek az ujjaimból...

Na voltam dokinál,mondtam a keményedéseket,azt mondta normális már,nem kell megijedni,ha nagy fájdalommal jár vagy rendszeressé válik,akkor menjek be.De nem vizsgált ám meg,így nem tudom hogy ott lent minden rendben van e.Legközelebb 30-án kell mennem,az még nagyon messze van:(Addig szét izgulom a fejem.

És végre nem bökték el a vénám:)

Ja a szívhang tökéletes!

2009. dec. 11. 13:02
Eddig vártam a védőnőt de valószínű hogy megijedt 1 kis esőtől,mert felénk sem nézett.Kedden kellene majd mennem hozzá,de szerintem majd én is elfelejtek menni.Mivel szerdán meg megyek CTG-re meg dokihoz és az sokkal fontosabb mint a súly és vérnyomás mérés,mert azokkal minden rendben van.
2009. dec. 11. 13:00
egy ismerős babanaplójában találtam rá erre a hosszú monológra, de sztem is tok jó, gondoltam megosztom veletek, derüljetek egyet ti is, bár én még nem tudom hogy tényleg erre számíthatok:D
2009. dec. 11. 12:23

Egyszeru jogagyakorlat derekfajasra (aktualis):

Testünk súlyával masszírozzuk át a hátunkat, derekunkat. Terpesztartásban húzzuk fel a lábunkat, derekunk maradjon a talajon, így egy vonalba kerül a gerinccel. Gördüljünk lassan egyik oldalról a másikra. Csökkenti a hát- és a derékfájást, van, akinél meg is szünteti a fájdalmat

5427. mona180 (válaszként erre: 5425. - Pandamama3)
2009. dec. 11. 12:19
nem értettem félre de én is megkapnám zt h apl nővéremnek mondanám el ,hogy mi történt na de mindegy . JA és a kinevezés is tiszta komoly ezt csináld azt csináld több munka kevesebb lóvé hát ezért aztán nagyon megérte.
2009. dec. 11. 12:18

Kerdesem azokhoz,akik mar szultek:

Mit csinaltatok,mikor kezdtetek erezni a fajasokat?

Azonnal indultatok a korhazba?

Csak mert olvastam egy olyan cikket,hogy ha erzed,hogy elkezdodtek a fajasok,de a vajudas elso szakaszanal tartasz,amikor meg csak 10 percenkent jelentkeznek a fajasok, akkor kezdj el foglalkozni valamivel, pl.fozz meg egy par napra valo kajat es fagyaszd le, menj el bevasarolni,hogy legyen otthon minden,mig te a korhazban leszel, pakold ossze,ami kimaradt a korhazi csomagbol, nezz meg egy filmet...hasonlok.

Egyszeruen ezt nem tudom elkepzelni. Nem tudom,el tudnek-e menni boltba,ha tudnam,hamarosan szulok, es azt sem tudom,mikor kell indulnom....

2009. dec. 11. 12:12

Nalunk is volt egy hasonloan bosszanto helyzet nemreg. Parom munkahelyen (egy raktarban rendeles-osszeallito) volt egy olyan,hogy atvettek par embert az irodan keresztul dolgozokbol (tehat vegulis a kulfoldiekbol) a ceg alkalmazottaiva (vagyis az angolok koze), es nagyon szamitottunk ra ,hogy a baratom lesz az egyik,akit atvesznek //minden szempontbol kiemelkedo a tobbi munkatarsa kozul a teljesitmenye, es raadasul sulykoltak bele a fonokei,az angol munkatarsai, szoval mindenki,hogy ot aztan tuti atveszik..

Es NEM. Nem volt benne abban a 3ban,akit atvettek.

DE helyette olyan ember volt az egyik,hogy ihajjj (angolul egy szot sem tud,nem olyan jol teljesit mint a parom..stb).

Szoval ez nekunk is nagy csalodas volt,mert sok elonnyel jart volna (biztos(abb) munkahely,tobb fizetes, ceges szerzodes, tappenz,apasagi szabadsag...hasonlok, amik most nincsenek meg..)

5424. pandamama3 (válaszként erre: 5423. - Mona180)
2009. dec. 11. 12:05

Hat igen,eleg gaz ebben a honapban... amikor szerintem amugy sem lenne eleg semennyi penz (legalabbis en igy erzem).

Jaj,egy szoval sem mondtam,hogy te panaszkodsz,nehogy felreerts! Csak elpanaszkodtam,hogy en miert nem panaszkodok :)

mert van egy-ket ember,akitol erzek ilyen "lenezes" felet,hogy hat hogy mertuk mi ezt bevallalni :(

De persze nem erdekel. En tudom,hogy minden rendben lesz.

Megertem,hogy felment a vernyomasod,mikor ezt megtudtad!

En is agybajt kapnek!!!!

5423. mona180 (válaszként erre: 5408. - Pandamama3)
2009. dec. 11. 11:54
nem panaszkodom igazán az anyagiak iatt csak bosszantó hogy annit dolgozott szegény és mégsem az lett amire számitott na és pont karácsony elött azért ez szemétség. Nembaj azért a gyerekek megkapják amit szeretnének.
5422. pandamama3 (válaszként erre: 5420. - Huanita80)
2009. dec. 11. 10:47

Huh,van am kulonbseg! :)

De milyen jo alakod van most is! Csak a hasad nott.

2009. dec. 11. 10:45

Talaltam egy cikket:

Mit vigyunk magunkkal a szuleszetre?

Enni- és innivaló

Magas magnézium- és kalciumtartalmú ásványvíz, a könnyen emészthető, tápláló gyümölcslé

Alma, citrom, nektarin

zabkeksz

Műanyag tányér, evőeszköz, szalvéta

Kényelmes fehérneműk

Olyan darabokat válasszunk, amelyekben igazán jól érezzük magunkat. A top például remekül beválik vajúdás alatt. A magas derekú bugyik (esetleg kismamabugyik) kényelmesek, császárosoknak nem vágnak be a sebnél, nem pöndörödnek a még domború has alá, megtartják a méretes betéteket. Fontos, hogy az eddig viseltnél eggyel nagyobb méretű melltartó ne vágjon be, és aláférjen a textilpelenka, melltartóbetét a tejbelövellés után is.

Mindennap kell

Fontos, hogy a hálóing végig vagy köldökig kigombolható vagy lehajtható vállpántú, mellrészű, szellős pamutholmi legyen. Így egyszerűbb a szoptatás, és a babát is nekivetkőzés nélkül a mellkasunkra fektethetjük.

Köntös, papucs

Intim higiénia

A szülés utáni első két-három napon elkél az óriásbetét, utána elegendő az éjszakai. A hálós bugyi mosható, szellős, az óriásbetétet is megtartja, a császáros sebbe nem vág bele, mert magas derekú.

Tisztaság, kényelem

Intim testrészeinknél gátmetszés, sérülések és aranyeres panaszok esetén jól jön a nedves, kamillás WC-papír.

WC-ülőke-tisztító kendő

Nedves, kamillás WC-papír tárolódobozzal

Papír WC-ülőke

Papír zsebkendő, WC-papír

Szoptatáshoz

kézi mellszivo

textilpelenka

eldobható és mosható melltartóbeté

babaitató pohár

Törülköző a mellekhez

Üdén és frissen

Tisztálkodási kellékek, törülköző

Hajkefe, fogkrém, fogkefe

Folyékony szappan

Körömolló

Iratok, olvasnivalók

Terheskönyv, korábbi leletek, zárójelentések, személyes iratok

mobiltelefon kamerával

mp3-lejátszó (18 990 Ft

Ezenkívül:

– gumipapucs zuhanyozáshoz

– hajpánt, hajgumi

– naponta egy tiszta, kigombolható vagy lehajtható vállpántú hálóing

– 6-7 textilpelenka a tejbelövellés utáni napokra

– 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat vagy apasági elismerő nyilatkozat

– 2-3 pár pamutzokni

– eldobható bugyi (www.mutta.hu)

– szalvéta

– mobiltöltő

Nem kell magunkkal vinni, de pakoljuk össze és készítsük elő

– az újszülött ruháit, amelyekben majd hazavihetjük;

– a saját ruháinkat, amelyekben majd hazamehetünk, az alakunk még messze nem lesz a régi;

– utcai cipőt.

Érdeklődjünk előre a szülésznőtől

– kell-e betétet vinni, vagy adnak;

– szükség lesz-e tányérra, pohárra, evőeszközre (általában igen);

– tartozik-e fürdő, vécé a szobákhoz, vagy közöset kell használni;

– hány napos tartózkodásra számíthatunk;

– van-e a szobában hűtőszekrény, a közelben büfé (heveny éhségrohamok esetén).

5420. huanita80
2009. dec. 11. 10:37
Most csináltam egy képet magamról ugyanabban a rucibanamiben az 5.hónapban!Jó kis összehasonlitás.Lépek kivasalom a maradékot,meg a függönyt,délután meg az ablakot megpucolom.Aztán talán nincs más hátra,majd csinálok képet a picúr szobájáról.
2009. dec. 11. 10:35

Felrakom a kelengye-listat,amit baratnom kuldott nekem, hatha segit nektek is valamiben:

Etetéshez:

-MAM ultivent cumisüveg (ez szelepes, hasfájás ellen és

teljesen szétszedheto, ezért könnyu tisztítani) 2 db

160ml-es és 2 db 250 ml-es

-Eloke

-tápszertartó edény (muanyag 3 rekeszes)

-muanyag kiskanál 3-5 db vitaminok, gyógyszer beadásához

-mellszívó

-bimbóvédo, ha kisebesedne a cici szoptatáskor

-garmastan melbimbó kenocs sérülés esetén

-textilpelenka 15-20 db

-sterilizáló vagy gép vagy folyadék

-szoptatós párna ( mi vettünk, de én fekve szoptattam,

ezért nekem felesleges volt, de jól jöhet!

Alváshoz:

-cumi, ha adsz neki én a szilikon NUK-ot használtam, mert

szájpadhoz alkalmazkodik. 4-5 db jól jön, mert éjjel, ha

felsír nem kell 1-et keresgetni+ a babakocsiban is lehet 1

tartalék, ha a szájából kiesik a földre esetleg elfelejtesz

vinni a sétára.

-ágybetét( kókusz matrac)

-kiságy: célszeru ággyá alakíthatót venni, mert akkor 2-5 éves

korban is tudod használni.

-ágynemu garnitúra (nekünk 2 van....pisi-kaki balesetnél

jól jön)

-ágynemu huzat 2db fejvédos....a baldachin szép, de majd

rájössz, hogy funkciója nincs!!!!

-baldachin vas

-lepedo 3-4 db

-légzésfigyelo....nálunk hasznos volt ( ha gondolod a miénk

15000 ft-ért eladó van hozzá használt pelenkatartó ami

légmentesen zár)

-Forgó zenélo....segíti az elalvást és késobb leköti a

figyelmet

Fürdetéshez:

-Hajkefe

-fürdolepedo 2-3 db

-textil pelenka( popsi alá, hogy ne csúszkáljon és fürdetni

is tudod vele)

-kiskád és pelenkázó vagy drágább, de nekünk fürdeto

állvány volt. praktikus, mert sok rajta a polc és nem kell

görnyedni a fürdetésnél,pelenkázásnál mert testmagasságban

van.

-körömvágó olló v. csipesz

-fültisztító..van babáknak biztonsági...köldökcsonk

kezeléséhez is használhatod

-vatta pamacs olajozáshoz

-vízhoméro

Egyéb:

-Orrszívó porszívó...porszívóra szerelheto

-digitális lázmáro, legjobb az 1 másodperces fülhoméro

-babakocsi+pelenkázó táska

-ha nincs a babakocsihoz akkor bébi hordozó...autóban

utazáshoz

-babamérleg (kölcsönözheto is és jó, ha szoptatsz, mert

tudod, hogy pontosan mennyit evett a baba)

-eldobható pelenka alátét (DM-ben, Rossmannban kapható. Ha

viszed tanácsadásra vagy mentek vendégségbe akkor jól jön)

-Esovédo a babakocsira

-kispléd v, takaró a babakocsis sétákhoz

-cumilánc

-pólya bár én nem használtam, de lehet, hogy kérik a kórházban

-játszószonyeg...ez majd 4-5 hónapos kortól kellhet...a

lényeg, hogy puha legyen ne vékony anyagú, sok színnel és

zörgo, csörgo mütyurökkel

2009. dec. 11. 10:30

En minden babaruhat kimostam mar,amiket vettunk + amiket kaptunk, csak ki kene vasalni.

Hetvegen kapok otthonrol csomagot, benne rengeteg holmival,amiket anyuek kuldenek nekunk :) Ugy varom!!

A ruhacskak mar mosva,vasalva erkeznek, nagymamam gondoskodott rola.

(imadom oket!) :)

2009. dec. 11. 10:01
Én még mindig mosok mert a húgom tegnap hozta a babaruhákat egészen 74-es méretig 4 zsákkal.Ebből kiválogattam a legkisebbeket és azokat mosom ki most.
5416. Laura1130
2009. dec. 11. 09:58
Sziasztok!Nálunk már minden meg van.Talán lehet azért mert az első baba lesz,és az az igazság amig nem vettünk meg mindent,nem is tudtam nyugottan aludni:)Igy már nyugottabb vagyok,ja és persze amikor megy az alvás aludni is tudok:)Kb egy hete mostam ki mindent,ki is vasaltam már 3 napig tartott.Ez volt az utolsó dolog amit megcsináltam,szoval most már csak a manocska hiányzik:)
2009. dec. 11. 09:52

Hat akkor azert lenyugtatom magam, mert en ma erzek ilyet eloszor, csaknem kell rogton megszulnom...!!

MIndig azzal nyugtatom magam,hogy biztosan nem en leszek az elso kozulunk,aki szul// meg az ikrek sem szulettek meg,es tobben irtatok,hogy nyitva van a mehszaj... szoval hova aggodok??

En meg raerek.

5414. pandamama3 (válaszként erre: 5413. - Huanita80)
2009. dec. 11. 09:50

hUUU,Mi meg sehol sem vagyunk!!...

Nincs is meg meg minden, vennunk kell egy csomo mindent.

PL pelenkazot.

A tabla es a matrac megvan,csak kene valami,amire rarakjuk, Nem kisagyra valo tabla,hanem szekrenyre kell illeszteni,de szekrenyt meg nem vettunk.

5413. huanita80
2009. dec. 11. 09:44

Nektek megvan minden,mi van még hátra?

Nekem a szobájában az ablak pucolás,a függöny vasalása,a polc felfúrása a pelenkázó fölé,asszem más nem...

5412. huanita80
2009. dec. 11. 09:41
Jó reggelt.Nekem is nyilalgat alul meg bekeményedik többször.15.én megyek a dokimhoz kiv.vok mit mond.Tegnap vasaltam sok babacuccot,de még van....
5411. ee7835cc73 (válaszként erre: 5410. - Veri1976)
2009. dec. 11. 09:30
Pár napja nekem is fájdogál a hasam vagyis inkább hátul belenyilalgat.Ezek a jósló fájások.Tegnapelőtt este annyira begörcsöltem,hogy azt hittem mehetünk szülni.Már szólni akartam a páromnak hogy a biztonság kedvéért menjünk be a kórházba erre hirtelen elmúlt.Most reggel óta megint nyilalgat,de nem vészes,még a nyákdugó nem távozott így nem vagyok megijedve.
5410. Veri1976 (válaszként erre: 5405. - Pandamama3)
2009. dec. 11. 09:23
Szerda hajnalban fájt mindenem, aztán tegnap éjjel semmi, most meg megint!!! Az összehúzódás az olyan, hogy egészen lent érzed és kemény lesz a hasad mint az állat.Azt mondja anyukám, hogy ilyen szenvedés alatt nő a baba...hát remélem igaza van!Amúgy mindig kemény a hasam mint a beton és néha úgy érzem nem tud tovább nőni és szétrobban......Meg nekem annyira lent van a kezdetektől fogva mint aki szülés előtt áll közvetlenül és úgymond "leszáll" a hasa....lehet, hogy azért fáj ennyit!
5409. pandamama3 (válaszként erre: 5406. - Ee7835cc73)
2009. dec. 11. 09:23

Hat neked elhisszuk,az biztos :) :)

Nem semmi teljesitmeny lesz egy 3.gyermekkel....

5408. pandamama3 (válaszként erre: 5404. - Mona180)
2009. dec. 11. 09:20

:) frappansan tudod szidni,az biztos!! :)

Persze,megertelek, sajnalom,hogy ez van nalatok :(

Nalunk is az anyagiak okozzak a legtobb fejtorest es aggodalmat sajnos, es ez olyan szomoru.

Panaszkodni nem szeretek, mert arra johet a ti vallaltatok, ti akartatok gyereket ilyen helyzetben is...

Hat mire vartam volna??!

Inkabb banom,hogy nem elobb "vagtunk bele". Nem vagyok elorebb sokkal a 2 evvel ezelotti allapothoz kepest,ennyibol mar akkor vallalhattunk volna gyermeket, es nem varok meg 2evet,hogy akkor talan jobb lesz a helyzet....

5407. Veri1976 (válaszként erre: 5391. - E83ed59672)
2009. dec. 11. 09:18
Jaj ez NAGYON JÓ VOLT... elmúlt minden bajom! Köszi Judit!
5406. ee7835cc73 (válaszként erre: 5391. - E83ed59672)
2009. dec. 11. 09:18

Daffodil ezt nem tudom ki írta,de ez a színtiszta valóság.Nekem elhihetitek 2 gyerek után.Nagyon igaz szinte minden úgyhogy csajok felköthetitek azt a bizonyos fehérneműt!

Azért ennyire nem borzasztó a dolog,de jót derültem rajta,mert tényleg sok dolog van benne ami nálunk előfordult.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook