2010 januári babavárók (beszélgetés)
sziasztok nálunk bence még mindíg 3óránként eszik éjszakais zegnapelőtteste fürcsi után tápszert adtamneki és 20:30-3:30ig aludt igazi felüdülés volt de tegvap tejcit kappot igy ujra 3 óránkéntkelt nem tom mennyire jó ha inkább tápot adok neki este ö is jobban alszik meg én is lehet hogy folytatni kéne a vacsira tápotmódaszert? ti mit gondoltok?
Ja és még egy kérdés ti adtatok már a tejen és tápon kívül valamit neki mert mi kipróbáltuk a banánt és a krumplit nagyom bejött neki ja és az alma lé is tetszett. puszi mindenkinek
Sziasztok!
Tegnap megvolt az oltás4Nem volt nagy sírás,inkább csak felsírt és talán egy kicsit meg is sértődött.:))
Ja a súlya 5650 gramm!Egy hónap alatt felszedett 1100 grammot.Jól hízik hála az égnek.
Este pancsi után 36.8-at mértem levonva neki,és beadtam neki egy fél kúpot,a lázat így kikerültük.
8-kor evett,fél 10-kor elaludt és csak 4-kor kelt fel enni.
Jóreggelt! Megint kínlódtunk picit éjszaka, mostmár fél 4kor kelt Máté sírva:( 2 nappal ezelőtt még aludt 5-6-ig, aztán evés után még húzta 10-ig, most meg már fent van szegénykém, és csak pillázik az álmosságtól. Viszont vasárnap kezdtük el neki adni a régi tápszere mellé keverve a bebát, és Apa is meg én is úgy vettük észre, hogy éjszaka a hasával kinlódott Máté, sőt tegnap délután is volt egy sírós időszak, úgyhogy most ma egész nap nem kapja a bebát, csak a régit, meglátjuk változik-e a helyzet. Lehet hogy az zavart be nála:(
Hát igen. Nem rég még irigykedtünk rátok hogy ti már babáztok, most meg a legfiatalabb baba is lassan 2 hónapos lesz.
Hogy szalad az idő holnap már 3 hónapos lesz a kicsi fiam:)
Én megfigyeltem hogy amíg szedtem a vasat addig volt csak hasfájós Áron.Nekem semmi bajom sem volt tőle.
Ez tök jó én nem is láttam a véreredményemet csak a dokim mondta hogy szar lett. de nekem a vas értékem pl. világ életemben csillagos volt csak terhesség alatt ment egy picit fölé az értékem. pedig csak gravidát szedtem, most pár napja megint elkezdtem szedni, hátha segít, mert a vaskészítményektől minden bajom van.:( én sem kaptam vért.
Nekem decemberben még 105-ös hemoglobinom volt, aztán szülés másnapján lett 66-os, következő napon meg 57-es...A vasam 11-es volt decemberben, azzal nem volt gond. 131-es hemoglob? Annak én is nagyon örülnék! :)
Én is 2 hete voltam vérvételen mert nekem is kevés volt a hemoglobinom szülés után(72)de én nem egyeztem bele hogy vért adjanak így Ferrlecitet kaptam meg vasat szedtem másfél hónapig és 131 lett a hemoglobin a vas meg 9,1 ez jó eredmény.
Ma voltam vérvételen, kíváncsi vagyok, hogy hogyan áll a vasam meg a hemoglobinom. Ezutóbbi szülés után 57-es volt (120-tól jó), kaptam vért, szedek vasat, kíváncsi vagyok, hogy most hanyas. Csütörtökre lesz eredmény.
Holnap elutazik a férjem Svédországba 6 napra dolgozni. :(
Én most ötödik napja szedem a fogamzásgátlót, nekem egyenlőre nincs vérzésem! Amikor Olivért szoptattam, akkor 8 hónapos koráig nem jött meg nekem! Márti szerintem is inkább kérdezd meg a dokit, hogy ő mit mond erre!
Én is, csak az a baj hogy szüléskor nagyon sok vért vesztettem és ez most pont nem hiányzik. Egyre fáradékonyabb vagyok:( Nekem lassan másfél hete tart, nem jelentkezett rögtön a fogamzásgátló után, azt hittem megúszom.
És mennyiségileg mennyi egy menstruációhoz képest?
még igen, 2 és fél hete szedem a tabit, és azóta majnem egyfolytában...
daffodil te még vérzel? Én még mindig igen, szerintem doki lesz belőle.
Kislányomnak volt de ez is olyan dolog hogy most amiatt nem ordított a fogzáskor,vagy amúgy is így lett volna?Mint én is dilemmáztam szülés előtt hogy segit-e a homeopátia?És most sem tudom hogy amiatt volt gyors könnyű a szülés vagy amúgy is így volt megírva? :))
Amúgy olyat kell venni ami minden szem után megvan csomózva ha el is szakad nem fut le,nem kerül a szájába.
Én megint kédz vagyok...talán az én gyerekem az egyetlen akivel még éjszakézni kell..fél 11kor evett, aztán fél 4kor megint evett..5kor megint kelt fél 6kor etettem egy kicsit.. 7körül megint sirva ébredt...megint evett...8kor még mindig nem aludt... és egész délelőtt fenn volt... most alszik egy 10 perce...
Épp az előbb panaszkodtam hogy Áron még a csörgőt sem tudja fogni rendesen erre az előbb a kezébe adtam és már kb 10 perce játszik vele:)és nagyon tetszik neki vigyorog és sikongat is hozzá:)))
Akkor csak az én kicsi fiam ilyen lusta?Ő ha hasra tesszük akkor csak ordít és a fejét sem emeli még.A csörgővel sem játszik még mert ahogy a kezébe adom máris kiejti.Viszont egyre többet dumál és sikongat:)
Én is ezt hallottam róla, egyik ismerősünk első babájával 3 hónapig a hasfájás miatt kínlódott, volt 1 jó honapuk, aztán kezdődött a fogzás miatti sírás. Kaptak egy ilyen nyakláncot, és a következő naptól nem volt sírás. Gond nélkül bújtak ki a fogacskák is.
Már faggattam a védőnőt is a múlt héten igazából, mert nagyon riogatnak fórumokon, hogy megfulladhat tőle a baba, de a védőnő is azt mondta, hogyha kimondottan rövid bébiláncot szerzünk, az lehet rajta éjjel-nappal is, nem tud beleakadni.
nekem az egyik anyuka mondta akitől vettünk ruhát, hogy ha a nyakába van a babának, nem folyik a nyála és jobban tűri a fogzást. Azt mondta mindenképp próbáljam ki mert neki nagyon bejött.
Lányok! Ti hallottatok már a borostyán láncról? Valakinek valami tapasztalata, véleménye róla?
Sziasztok!
Nálunk nem volt ma zökkenőmentes az éjszaka, negyed 10kor elaludt Máté, aztán 10 órakor felsírt valamiért, de karomba vettem, és visszaaludt. Éjjel többször is nyekergett, aztán most valamiért fél 5kor kérte a kajcsit, és 8kor ismét felsírt. Arra gondoltam hogy lehet mozgolódnak a fogcsírák már. Háromnegyed 9kor evett, azóta viszont alukál a kis drágám!
Viszont képzeljétek, tegnap letettük a padlószőnyegre hason, hogy tornázzon kicsit, erre a hátára fordult:) Nem hittünk a szemünknek, megint visszatettük hasra, megint átfordult:) És ezt eljátszotta 3szor, aztán elfáradt:) De megtapsoltuk Őt, arra meg nagyokat vigyorgott:)
De édes nagyon aranyos baba.Nagyon ügyes már:)
tettem fel egy videót a naplómba.
Sziasztok látom nem probléma mentes senik élee sem én megtanultam bevenni a lesz..om tablettát és nem érdekel ki mit mond és tesz nekem a babám a legfontosabb. Azért remélem mindenki jól van puszi nektek
Sziasztok,Hát sajnos nálunk is vannak próblémák,és egyszerüen nem tudom mi lenne a megoldás: pici fiam nagyon ügyes volt leraktam fél 10-kor reggel negyed 8-kor kelt fel.Hát mit mondhatnék nagyon jó kis baba:)De látom sokan vagyunk így:)Már 68 badikat kell vegyek..nem ducika de eléggé hosszú baba:)
Én is erre jöttem rá az anyósommal kapcsolatban, próbáltam sokáig megfelelni neki, de úgysem lehet...Most szombaton elmentünk hozzá (BKV-val 1,5 óra), de főként csak párom nagypapája miatt (ő van a képen Hannával), meg azért, mert anyósom holnap lesz 59 éves. Odaértünk, hát ő meccset nézett, meg valami filmet, szóval nagyon örült nekünk...hát azt hiszem, nem sűrűn fogjuk meglátogatni őt...
Látom mindenki családjában van olyan aki fel tudja idegesíteni a másikat, engem is a sógornőm ídegesített fel a múltkor, de már próbálok nem foglalkozni vele! Az a baj, hogy mindenkinek meg akartam felelni, de rájöttem, hogy nem megy, így egyedül magamnak akarok megfelelni, az meg, hogy más mint mond nem érdekel!
További ajánlott fórumok: