2010 januári babavárók (beszélgetés)
Jó reggelt!
Már megint pocsék éjszakánk volt.. 0.17 perckor!!!!!! felkelt, h ő éhes!!!! aztán 4.15kor is, 7.15kor is!!! És most sem alszik!!!
...Na ott aztan megszenvedtem! Kinyomkodtak a gyulladt reszt!!!!!!!! Azt hittem beszarok!!!!!
AZtan irtak fel antibiotikumot, es csak azert nem tartottak bent, mert mondtam,hogy senki nem tud vigyazni a nehany hetes babamra!!!!!!!!! //kulonben bent kellett volna maradnom hetvegere,hogy venasan nyomassak az antibiotikumot belem. De hazajohettem es hetfon reggel mar szinte hajnalban kellett visszamennem ellenorzesre.
Akkor ultrahangoztak a mellemet es felirtak egy erosebb antibiotikumot 10 napig, na akkor ugy dontottem, nem szoptatok amellett, es mivel fejni nem tudtam (fel ora kinlodas utan is csak 20-30 milli csopogott ki a cicimbol, kezzel jobban ment,de az sem volt az igazi...), szoval igy szep lassan elapadt a tejem az antibiotikum kura vegere.
Kozben a babam jokedvu es elegedett babava valt (azelott szegenykem sokat sirt,szinte egesz nap etetni kellett, mellen volt orankent,alig aludt,mikor elaludt vegre,rovidesen ehesen ebredt...), kiderult,hogy csak ehes volt a dragam. A sulymeresen is azt mondtak,hogy a nagy szuletesi sulyahoz kepest nem no eleg nagy utemben a sulya! Na,aztan mikor jol lakott mar minden etetetesnel a tapszertol,akkor aztan beindult! :)
...
SZerencsere aznapra mar volt is idopontom az orvoshoz, mert elozo nap,mikor mondtam a baratnomnek, hogy mar a fel mellem voros, felkialtott, hogy ne viccelj,latszik??!! Akkor az nagyon durva gyulladas, miert nem mondtad?? Az nem olyan ,mint nekem volt! (mert ugye o is azzal nyugtatott napokig, hogy semmi gond ,neki is volt ilyen,masszirozzam,szoptassak,stb.)
Es akkor azonnal be is jelentkeztem az orvoshoz.
A doktorno majd elajult ,mikor meglatta (ennek kicsit orultem is az ijedtseg mellett, mert feltem,hogy o is majd csak annyit mond,hogy masszirozzam,stb... de addigra mar ket ejjel nem aludtam az allando fajdalomtol, mar legszivesebben meghaltam volna, ugy ereztem,nem birom tovabb,ezt a fajdalmat mar nem lehet elviselni!) Szoval nagyot nezett a doki,es elkuldott a varosi korhazba a mellklinikara,hogy ott nezzenek meg, mert o nem tud okosat mondani.
Jo reggelt!!
Hokuszpokica, bevalt a bimbovedo igen, remekul tudtam vele szopiztatni,csak sajnos kozben ugy begyulladt egy csomo a mellemben,hogy orvoshoz kellett vele mennem!!
Emiatt nem jelentkeztem eleinte,aztan mar ugy elmentek a hetek,mikor itt volt a nagymamam.
Kepzeljetek,egyre nagyobb csomot ereztem es egyre inkabb fajt a bal mellem,a szoptatas iszonyatosan fajt, meg ha hozzaert valami a mellemhez,kesobb pedig mar csak ugy onmagaban is iszonyuan fajt.
Azt hittem,ez termeszetes, mondtatok ti is meg a baratok,csalad is,hogy masszirozzam szet...probaltam,de persze nem ment, olyan volt ,mint a ko, es ellepte a fel mellem, mar a bimbom is eldeformalodott, es egy reggel ki is fakadt a gyulladas,es elkezdett folyni belole a felgyulemlett valadek //undorito volt es gondolhatjatok hogy megijedtem,mikor ezt meglattam!!
Gumibugyihoz hasonlitott?
Nekünk hónap végén kell visszamennünk.Én pavlikkengyelt hordtam,bizom benne,hogy a Borinak nem kell majd!!
Nekünk bukásra a Beba Aktív HA.A.R. tápot írták fel, de eddig úgy néz ki ez sem segít. 25 textilpelenkám van ezt kb. 2 nap alatt elhasználja. :(( Hasa nem fáj tőle pedig anyatejjel keverve kapja. Igaz kb két hete úgy tűnik megszűnt a hasfájás teljesen. 2 hete nem kap gripe watert és egy hete espumisant sem.
Még adok ennek a tápnak 3 napot és ha nem használ elkezdem a hozzátáplálást.
Répa krumpli alma sütőtök már mehet ebben a korban is.
Sziasztok!!
Márti: melyik fajta terpeszpelust próbáltad? Mi Borinak a Ricsi hevederes terpeszpelenkát használjuk,és szerencsére jól viseli!!
Lányok! Nem tudjátok hogy a babák mikortól kezdik el keresni a szemükkel tárgyakat/játékokat amiket mondjuk elejtenek?
Mátét leraktuk a játszószönyegre, miután megebédelt, és leültünk Apával ebédelni mi is. Teljesen jól elvolt, bár a lila elefánt nem tudom mit vétett, de folyamatosan azt püfölte meg magyarázott neki:) Aztán már majdnem befejeztük az ebédet, erre halljuk hogy elkezd keservesen sírni. Szaladok oda, látom teljesen lefelé görbül a szája, könnyesek a szemei. Az elefánt meg sehol... Valahogy lepüfölte a játékhídról:) Ahogy visszatettem neki, már vigyorgott is mint a vadalma:) Ma amúgy egész nap magyaráz, gőgicsél, kalimpál, és aludt 2x2 órát is, úgyhogy teljesen jól elvan, az orrából is alig jön valami (kopp-kopp). És Apa azt mondta hogy hétvégén veszünk végre kamerát, mert mostmár nem elég fotózni a gyereket hisz folyamatosan mozog keze-lába és hangja is van:) Kamerára raktuk félre az egyszeri anyaságit, hál istennek most csak egy picit kell majd hozzátennünk:)
Én is egyfolytában ennék.. de sajnos a picim úgy vettem észre sok mindenre érzékeny, így konkrétan diétázom..szénhidrát hús kevés gyümölcs, kevés zöldség..eléggé unom már az íztelen unalmas kajákat.
Nassolni meg nem szoktam, édességet szinte sose kivánom meg.de hát nem fogyok..még a szülés előtti állapotomhoz 5 kiló van rajtam. de igazából az ideális súlyomhoz még 10 et kéne leadni...
Szerencsere a parom is ilyen :)
Meg igy,30 kilo plusszommal is gyonyorunek talal es szexinek! hihetetlen...
De persze jol esik.
Pedig nem esete a duci szepseg... szoval csak miattam toleralja. <3
Sziasztok!
Ma picit jobban aludtunk, "csak" 3szor ébredt fel Máté, és viszonylag gyorsan vissza is aludt, plusz negyed 5kor felkelt enni, és bevágott 240 milit. Pedig tegnap már 100 milivel evett többet napközben mint szokott! Haspók kisfiam lett:) Tegnap volt itt a nagyapja, nem látta Mátét másfél hete, és teljesen ledöbbent hogy mekkorát nőtt:) Hát ha ennyit eszik nemcsoda:)
Jaj,nehogy azt hidd,hogy mindenki lefogy a szoptatás alatt!Sőt!Én a fiamnál jól meghíztam!:((
Most még nem híztam de megállt a súlyom,és se fel,se le nem megy.Biztos azért vagyok mindig farkaséhes,mert jó sokat szopik.Remélem,nem lesz ennek is hízás a következménye!
Szerintem nem lehet baja a tápszertől,de ha hozzátáplálsz,lehet az majd jól megfogja a kis hasát és mellé tökéletes lesz az anyatej.
Mekkora nagy szemei vannak!:))