2010 januári babavárók (beszélgetés)
Sziasztok csajok!
Hajnali negyed 6-tól kukorékolok:( Képzeljétek 5-kor felébredtünk, hogy 2-3-at nyekergett Máté, de aztán vissza is aludt, nem mentünk be hozzá, mert nem sírt fel. Én szinte azonnal visszaaludtam, és negyed 6-kor arra eszmélek, hogy Apa szalad befelé Mátéhoz. Pattanok ki az ágyból, megyek utána, hát egyet becsipogott a légzésfigyelő:( Máté meg az ágy végébe mászott és ott aludt békésen háton. Én ugy besz@rtam hogy nem is tudtam utána már aludni:( Visszaraktuk a helyére, aludt tovább fél 8ig, úgyhogy tuti csak nem érzékelte Őt akkor, de én akkor is beparáztam.
Most meg reggeli után leraktam a habtapira, de folyamatosan közlekedik a tévé állvány alá, az meg üveg és kiáll a sarka, úgyhogy kezdhetjük beszerzeni a sarokvédőket mielőtt megfejeli...
Az anatómiától nem kell tartani :)
Nekem mondjuk nem kellett vizsgázni belőle,mert biológus szakról mentem át,de amúgy is kb a 90%-a a gimis anyag.Nem sok latin kell..
Ez 4 féléves össz,én is e-s leszek,és levelezőre megyek vissza februártól.Az elte szervezi,de nem egyetemi diploma..
Hát én is csak reménykedem,hogy ha végzek felvesznek valahova...Azért sokat jelentene,ha kapnék rendes fizetést.Hála az égnek nekem már nem kellesz a nyelvvizsgával bajlódni,harmadik gimiben csináltam 2 középfokút..
Ha nagyon nem tudok a végzettségemmel elhelyezkedni,max megyek irodába.Egyetem mellett is ott voltam..Reggel 8-tól du 4-ig előadáson ültem,utána még mentem dolgozni..
Nálunk ma volt a védőnő, lefutottuk a szokásos köröket és ennyi! Pont túrógombócot csináltam és így nem is volt sokat!
Én is már sokat gondolkozok, hogy mi lesz ha lejár az itthonlét! Le kéne nyelvvizsgáznom, hogy megkapjam a diplomám, de két gyerkőc mellett nem könnyű időt szakítani erre! Főleg, hogy a páromon kívül sok segítségem nincs! A munkahelyemmel nem tudom, hogy mi lesz, mert hárman is eljöttünk szülni! Ennyi ember nem kell majd! Szeretnék a szakmámban elhelyezkedni, de nem tudom mekkora sikerrel fogok járni! :-(
Huhh
Nem semmi. Bár ezek nagy részét már tanultam eü. suliban, de bíztam benne hogy az anatómiát kihagyják. Azt nem igazán szeretem, de az orvosi latinhoz képest végül is semmi. Én nem az eltére fogok járni. Egy 13 hónapos emelt szintű "tanfolyam" lesz. E kategóriás leszek.
Azért döntöttem e mellett:
1. Utálok tanulni és nem akarok 4 évet főiskolán tölteni
2. Ezt szeptemberben elkezdem, addig Apa tud vigyázni Szabira ugyanis szombatonként lesz
3. 13 hónap múlva elvégzem és állhatok is munkába Szabi meg jöhet velem.
Ezek voltak az első féléves tárgyaim:
A nevelés története és elmélete
Ének-zenei nevelés alapjai és módszertana I.
A személyiség alakulása és fejlődése I.
Az egészséges csecsemő és kisgyermek fejlődése és gondozása
Magyarország a 20. században
Idegen nyelv I. Angol
Vizuális nevelés alapjai és módszertana
Funkcionális anatómia
Beszédművelés
A nevelés története és elmélete
Pszichológiai alapismeretek
A szociológia alapjai
Ez nem semmi...akkor jó kis front jön megint..
Manó nagyon megérzi,olyankor napokig nem lehet vele mit kezdeni :(
Itthon szoktam mérni :)
Ugyan azt tanultuk a csecsemőkről mint a védőnők,úgyhogy a státuszt is én csináltam meg neki.A védőnő meg örült,hogy ennyivel kevesebb a dolga :)
Most néztem meg az időjárás előrejelzést.Elég szélsőséges időt mutat:18-32 fok és záporok,zivatarok várhatók.
Keddre (előtte való nap) felhőszakadás,jégeső,szélvihar...
Darabosat hamarabb is adhatsz szerintem,mert a rágófogak később jönnek csak ki.De a bébikaják is azt hiszem már 8 hónapos kórtól darabosak.De ez nem biztos...:)
Most méretkeztetek?Már nekünk is esedékes lenne elmenni a védőnénihez,Kíváncsi vagyok,mennyit nőtt már.
4 hónaposan:68 cm és 6800 gramm volt.
Eddig úgy van,hogy megyek.De nincs 3-kor még nagyon meleg?
Én húst 6-7 hónaposan fogok adni először.Darabosat csak akkor,ha már van rágófoga.
Pelushoz:
mi még 3-as méretet használunk,és szerintem még egy darabig marad is..felváltva adom rá a zöld és a fehér csomagos pamperst.Ha tudom,hogy aznap már nem valószínű több kaki,akkor jön a zöld.
A combjánál még bő egy kicst,és elől is összeér teljesen a két szalag.A 69 centijéhez csak 6900g,szinte nincs is pocakja...
Ja, és az a vicces,hogy a fehér 7kg-ig van írva,a zöld 9-ig,erre a fehér a nagyobb...