Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2010 januári babavárók fórum

2010 januári babavárók (beszélgetés)

13175. hokuszpokica (válaszként erre: 13172. - Rétibaba)
2010. jún. 13. 19:28

Sziasztok!!

Friss citromos limonádét küldök számotokra!!!

Holnapra jó pancsizást!! Bori medencéjének az alja is felfújható,és játék is van hozzá,igaz még nem éri el.

Bori újszülött korától forralt vizet iszik,szerencsére issza!!

Képeket ma rakja a párom a gépre,én béna vagyok hozzá!! A szobában 26fok van,Bori alszik 17.30tól,remélem éjszaka is fog!! :-)

13174. Cottilady
2010. jún. 13. 18:49
Sziasztok! Márti, bocsi hogy így reagáltam le a dolgokat, de szerintem Neked sem esett volna jól ilyen vélemény, amikor tényleg próbálsz jó anya lenni és bizonyítani...
13173. rétibaba (válaszként erre: 13164. - Orsy27)
2010. jún. 13. 17:06

Szerintem is próbálgasd a vizet, vagy ha nagyon nem megy akkor vannak babának való teák. Babamosoly, Mecsek Baby, Babapocak. Igaz ezek a szeleket is hajtják de az nembaj:) Máté is ilyet iszik, bár én ezt is úgy adom neki, hogy eleve alig lógatom bele a filtert, és még a végén adok hozzá plusz babavizet. Tehát über gyenge, szerintem inkább csak szine van mint íze:) Na meg ebben a hőségben én is próbálgatom nála a vizet, de úgy veszem észre, azt inkább a gyümölcspüré és a főzelék után fogadja el jobban.

100% almaléből ne adj neki, legalábbis abból amit mi iszunk, mert tartósítószer tuti van benne. Ha meg bébiitalt veszel az általában cukros:(

13172. rétibaba
2010. jún. 13. 17:02

Sziasztok csajok!

Engem is majd megüt a guta olyan meleg van:( Ráadásul ma takarítottam, még a teraszt is rendbekaptam. Kaptunk apósoméktól napernyőt, vettünk hozzá talpat, úgyhogy legalább van egy kis árnyék a teraszon délelőtt.

És ma megvettünk Máténak a pancsolót:)

[link]

Ilyet találtunk, nagyon cukin néz ki, ráadásul az alját is fel lehet fújni, ilyen kis buborékok vannak rajta, hogyha mondjuk megfordul benne vagy eldől majd, akkor ne üsse be a buksiját. Kiraktam a teraszra, holnap felavatjuk:) Ja és mivel a teraszunk járólapos, így vettem alá 2 csomi habtapit, biztos ami ziher:)

13171. vikibene (válaszként erre: 13166. - Orsy27)
2010. jún. 13. 14:05
Szerintem mindegy! Bár viccesen hangzik, de engem jobban lehűt a langyos mint a hideg, mert a hideg itatja magát! Van, hogy ásványvízből(Szentkirályi) csinálom, akkor szobahőmérsékleten ado, ha csapvízből és fel kel forralni, akkor már langyosan odaadom neki! :-)
13170. Orsy27
2010. jún. 13. 13:58
Márti, priviben cseréljünk számot, jó?
13169. Orsy27 (válaszként erre: 13168. - Márti86)
2010. jún. 13. 13:57
Holnaptól elvileg mérséklődik a meleg...Hanna egy szál pelusban van, betakarni se lehet, mert lerúgja magáról a takarót, vagy textilpelust is.
13168. Márti86
2010. jún. 13. 13:53
Csajok itt egyre elviselhetetlenebb a hőség:((( Már a hálószobában is 30 fok van itt meg már 32. Nem lehet már aludni. :(( Megpusztulunk nyár végéig.
13167. Márti86
2010. jún. 13. 13:52

Sziasztok!

Szabi vizet iszik. Az nem lehet hogy nem szomjas? Bár ebben a melegben ki ne lenne az.

13166. Orsy27 (válaszként erre: 13165. - Vikibene)
2010. jún. 13. 12:55
Jó, próbálgatom tovább, mondjuk tény, hogy a víz lenne a legjobb szomjoltó. A teát kicsit langyosan adod, vagy szobahőmérsékleten ebben a nagy melegben?
13165. vikibene (válaszként erre: 13164. - Orsy27)
2010. jún. 13. 12:45
Szerintem próbálgathatod a vizet, de addig is adj neki valamit! Én azért inkább a teát mondanám, mert az talán inkább szomjoltó mint a gyümölcslé, a gyümölcslére lehet, hogy még szomjasabb lesz! Én már nagyon régóta adok inni a Botinak és az elejétől kezdve teát adok, illetve valamikor vizet!
13164. Orsy27
2010. jún. 13. 11:51
Lányok! Hanna nem nagyon szereti a vizet inni, adjak folyadéknak teát, vagy gondoltam, hogy 100 %-os almaléből teszek neki a forralt vizbe vagy babavízbe egy picit. Vagy próbálkozzak a vizzel tovább?
13163. Márti86
2010. jún. 13. 00:07

Most olvastam végig a bejegyzéseket. :(( Nem gondoltam hogy ezen megsértődik, mint már említettem nyilvános a napló, tehát úgy is bárki láthatja. És mi magunk között mindent megbeszélünk, tehát azzal hogy bemásoltam ide semmi rosszat nem tettem szerintem, max aki nem olvassa a naplódat, ez által tud tanácsot adni.

Én is szeretnék az itteni fórumozók védelmére kelni. Idézem "Úgy látom, ezen a fórumon is elég bunkó emberek vannak."

Csak én tettem olyat ami nem esett jól neked, tehát nem kell az egész fórumot lebunkózni!!! És nem kell rögtön így neki esni a másiknak, NEM VAGYUNK AZ ELLENSÉGEID!!!!!!!

13162. Márti86 (válaszként erre: 13144. - Ee7835cc73)
2010. jún. 12. 23:54
A napló nyilvános ezért nem hiszem hogy meg haragudna és nem rosszindulatból mondtam, csak helyzetvázolás volt.
13161. ee7835cc73
2010. jún. 12. 21:14
Én húst 8 hónapos korukban adtam a lányoknak először.Talán óvatosságból is meg ekcémásak is voltak és ezért mindent a maga idejében adtam.Áronnál is így lesz mivel én csak 6 hós korától kezdem el adni neki a főzeléket és kell 2 hónap hogy szokja a "szilárd" kaját.
13160. homern (válaszként erre: 13138. - Okinaaa)
2010. jún. 12. 20:00

Nem tudom erzsébetről jöne-e ide valami.1év alatt még nem nagyon ismertem ki ezeket a dolgokat.Csak azokat a vonalakat ismerem,amivel már közlekedtem..

Ha gondolod,privátban elküldöm a címem,és úgy tudsz a bkv-val útvonalat terveztetni..

13159. homern
2010. jún. 12. 19:55
Látom a húsról is volt szó.Én is első gyerekes vagyok ugye,és sokszor fogalmam sincs mi lenne a jó.Annyira ellentmondásos infókat hallani mindenhonnan.Én általában átlagolok,vagy inkább később adom.Ha az egyik azt mondja 4hósan,a másik azt,hogy 7 hósan,adom olyan 5és fél,6 hó körül.Jobb ötletem nincs.Sajnos a gyerek emésztőrendszere nem fog szólni,hogy hahó felkészültem a marhahúsra :(
13158. homern (válaszként erre: 13154. - Presike)
2010. jún. 12. 19:51

Köszi :)

Most már legalább ezt is tudom.A párom itt nőtt fel,de ő sem tudta eddig :)vagyis azt igen,hogy hova megy,de hogy honnan jön...

13157. homern
2010. jún. 12. 19:49

Anikó!

De,nála született a kicsi manóm.Azért őt választottam,mert 10perc sétára volt a rendelője.Az utolsó vizsgálatokon már nem itt rendelt,hanem egy új magánrendelőben a klinikáknál.Az a rendelő..hirtelen azt sem tudtam hol vagyok...minden berendezés új,a legmodernebb mindenttudó uh(szerintem 4d-t is tud,volt hozzá ilxen tv-s kijelző is azt hiszem..,óriási,párnázott,pedálokkal mindenfelé irányítható vizsgálóágy..és berendezett egy külön nst-szobát is ..

13156. presike
2010. jún. 12. 17:00
Megint nincs senki,megyek edzeni,majd még jövök.
13155. presike
2010. jún. 12. 17:00

Most olvastam el mit írtatok tegnap óta,látom zajlanak az események...

Én szerencsés vagyok kaja ügyben,mert itthon megterem a kertemben az abszolút bio krumpli,sárgarépa,stb.Almát tesóméktól kapom,egy egész almásuk van,meggyesük meg a szüleimnek...

13154. presike (válaszként erre: 13114. - Homern)
2010. jún. 12. 16:53
Na akkor elárulom,hogy Lajosmizséről jön a vonat és a legtöbb Kökire megy.Jó pár évet utaztam rajta én is.
13153. rétibaba (válaszként erre: 13152. - Hokuszpokica)
2010. jún. 12. 16:46

Jujj köszi:) Azt hiszem az pont van itt Budakalászon a Cora mellett, ha hazaér Apa edzésről, ráveszem, hogy menjünk el:)

Csinálj majd képeket a pancsiról!!:)

13152. hokuszpokica (válaszként erre: 13151. - Rétibaba)
2010. jún. 12. 15:58

Sziasztok!!!

Rétibaba: mi a Jyske-ben vettünk Borinak csecsemőmedencét,akciósan 2000ft volt,amúgy meg 2600körül van.Ma fogja felavatni! :-)

13151. rétibaba
2010. jún. 12. 15:42

Voltunk ma Brendonban Mátéval, vettünk egy pár kecskeméti 5 hónapostól való csirkehusos bébiételt neki, sütőtök csirkével, répa csirkével, aztán jövőhéten meglátom lesz-e annyi merszem hogy odaadjam neki:)

Meg láttunk mini felfújható medencét, 125 centi az átmérője és 25 centi magas, de 6.500 ft volt:( Igy azt otthagytuk, abban bízom hogy valamelyik nagy bevásárló áruházban /Tesco, Auchan, Cora/ csak olcsóbb...

Ilyenkor már nem süt a nap a teraszra, jó lenne kirakni délutánonként Mátét pancsolni:)

13150. okinaaa (válaszként erre: 13142. - Márti86)
2010. jún. 12. 14:27

Jó,azért lehet,hogy nem kellett volna kimásolnod a naplójából,hiszen ez az ő magánügye...

De ezt beszéljétek meg Ti!:))

13149. okinaaa (válaszként erre: 13147. - Cottilady)
2010. jún. 12. 13:50

Jaj,ne már!Nem úgy gondolta Márti!Persze,hogy tanácstalan vagy,hisz első gyermeked...

Ha meg kipattog valamitől vagy hányik,akkor majd tudni fogod a második babánál,hogy mit mikor kell adni a babának.

Volt sokszor olyan is,hogy Márti sem tudta,hogy mit csináljon és mi segítettünk neki,amiben csak tudtunk.Ez oda-vissza alapon megy...

Itt nincsenek bunkó emberek,megmondani nem tudjuk,hogy mit csináljál,csak tanácsolni tudunk.

Vagy megfogadod vagy nem...Ez 2 választási lehetőség.

Én is kérlek,ne így fogd fel,segíteni szeretett volna!

És ha bármi kételyed támad,nyugodtan kérj tanácsot tőlünk!Azért van ez a fórum,hogy kérdezzünk,meséljünk,panaszkodjunk,stb...:))

13148. rétibaba (válaszként erre: 13147. - Cottilady)
2010. jún. 12. 11:37

Szia!

Hagy keljek kicsit Márti védelmére. Nem hiszem, hogy bárhol oltott volna, Ő a saját véleményét írta le, hogy ő nem adott volna neki húst, ha már előtte valamitől kipattogott és hányt a gyerek. Azt meg pláne nem írta hogy a hústól volt ilyen baja a babádnak.

Vagyunk itt jó páran (többek között Márti és én is) akiknek szintén első babájuk, mégis mindenhol informálódunk a hozzátáplálás szabályairól, rendjéről-módjáról. Rengeteg hozzátáplálási táblázat van a neten, letölthető formátumban, keress rá, nézegesd Te is nyugodtan, nagyon hasznosak.

A védőnő tanácsa pedig nem szentírás, vannak akik a régi módszerek szerint tanácsolnak, és vannak akik kockafejűen betartatják a WHO előírásait.

Mi itt általában megbeszéljük kinek mit tanácsolt, és ha valami idiótaságot (sajna gyakran előfordul) akkor inkább utánanézünk még más helyen, és segítünk egymásnak a döntésben. Ha végigolvasod a fórumot, elég sok beírás van a védőnőinkkel kapcsolatban. Egyik sem tökéletes, sőt.

Abban pedig osztom Márti véleményét, hogy ha gyümölcspürétől kipattogott és hányt volna a saját gyerekem, tuti nem adok neki húst 2-3 hónapon belül. Hisz az még nehezebben emészthető a babák számára.

Senki nem akart itt bunkózni Veled, pláne osztani, ahányan vagyunk annyi véleményünk van, de Mi azért gyültünk össze, hogy megismerjük egymást és segítsünk egymásnak amiben csak tudunk. Úgyhogy ne vedd bántásnak kérlek, és ha úgy érzed, hogy valamiben nem vagy biztos, inkább kérdezz, vannak itt nálunk jóval tapasztaltabb, több gyermekes anyukák is, akik szívesen válaszolnak egy-egy kérdésünkre.

13147. Cottilady (válaszként erre: 13142. - Márti86)
2010. jún. 12. 11:10
Az orvos azt mondta, hogy a gyümölcspürétől pattogott ki... Akkor még nem is kapott húst, tehát ez nem jött be... Úgy látom, ezen a fórumon is elég bunkó emberek vannak... Bocs, hogy nem tudom hogy mit adhatok a gyerekemnek és mit nem... Tudod, első gyereknél az ember azt sem tudja, hogy mit csináljon, ezért én hallgatok a védőnőre, mert ő azért többet tud mint én... kössz szépen az oltást... asszem ide sem jövök többet...
13146. rétibaba
2010. jún. 12. 10:49

Tegnap én hoztam fel Mártinak ezt a témát priviben, mert én fostos vagyok a hús adást illetően:) Bevallom én félek még most is adni Máténak, pedig mindjárt fél éves lesz.

És bizony a védőnők ahányan vannak annyi félét mondanak, mi meg találjuk ki hogy mi a jó...

Ezért is vagyunk Mi egymásnak, én inkább megkérdezem Tőletek, ha valamit gyanusnak találok, mint hogy egyből odaadjam Máténak.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook