2010 januári babavárók (beszélgetés)
Csak akkor alszik ha evés közben alszik el, ha menet közben megzavarom felébred.
Ilyenre konkrétan! (nézd meg a többi képet is)
[link]
Etetőszékbe rakod, ott megeszi a kajáját és beviszed az ágyába. Szerintem ott kényelmesebben is tudna aludni, nem?
Ha 8-kor cicizik, akkor ráérsz később is mint tízkor enni adni neki, ha 9-10 között kel fel, akkor először 11 körül próbálj valami kajcsit adni neki!
nem akarok okoskodni, és nagyon sajnálom, hogy ez a helyzet, de pár dolog hasonló Katánál is csak "kicsiben".Napközben biztos azért ilyen, mert éjjel nem aludta ki magát. Mi azt csináltuk, hogy éjfélkor, meg 1 órakor, amikor tudtuk, hogy nem lehet éhes, csak megsimogattuk. Ha tovább sírt, felvettük, nyugtatgattuk (felváltva apával) és újra letettük. Ha kellett négyszer, ötször, de végül elaludt. Szopit leghamarabb hajnali 4-5 körül kap. A napirend is nagyon fontos, én is úgy látom. Meg esetleg ne az álmosság első jelére próbáld napközben altatni. Nehéz eltalálni, de elég fáradt is legyen, de még ne essen át a holtpontján. És fontos, hogy ne legyen éhes. Én akkor megszoptatom, elalszik és átviszem a kiságyába. Ez nem mindig jön be, mert van, hogy felébred, de akkor újra próbálom ciciztetni, vagy kicsit ringatni. Múlt héten voltak nagyobb zűrök, amiket írtam is. De pár nehéz éjszaka szopi nélkül, napközben pedig napirend és kellő fárasztás sokat segített. Bár őszintén, ennyire sose volt rossz a helyzet, mint nálatok. Nagyon drukkolok, hogy ez elmúljon. És biztos köze van a mozgásfejlődéshez is, mert ezt vettem észre Katánál is. Egy új mozgásforma megtanulása kihatott mindig az alvására is.
Nálunk a lefekvés sosem befolyásolja a felkelés időpontját. Na nálam meg az a nagy kérdés amin napok óta agyalok, hogy hogy lesz az alvás ha nagyobb lesz ugyanis most beteszem a hordozóba, megeszi a kaját és el is alszik, de mi van ha kinövi a hordozót????? Hol és hogyan fogom tudni letenni????
Hozzáteszem nem állok neki felkelteni, 2 napja magától kel fel délelőtt 1 óra alvas után, egyedül amivel variáltam az az esti lefekvés volt,hogy reggel korábban ébredjen:)
Nálunk is igy volt, de aztán azon agyaltam hogy pont a rövidebb délelőtt alszik sokat, a hosszabb délutánon meg keveset, így sokszor már nagyon nyűgi volt estére. Meg azt olvastam, hogy általában délután alszanak nagyobbat, mert a délelőtti majd lassan 1 éves kor körül elmarad.
Szerintem mindenképp érdemes akkor is beszélni valakivel, ártani nem árt.
jó, ez nem nem mindennapos, de gyakori, vagy olyan is van hogy 2kor vége az alvásnak és fürdés után 8kor bealszik cicin, és mi meg szépen megnyugszunk h van egy közös esténk, és erre 9körül ébred 11-12ig fenn van megint..és ez van mindig ha 8kor véletlenül beauludna
Passz. Szerintem mindenképp beszélj valakivel, aki illetékes és tud segíteni, mi csak találgatunk de lehet hogy oka van, sőt biztos, semmi sincs ok nélkül.
és akkor mi van ha alszik egy nagyot délután 2körül felkel és este 10kor még nem alszik??????
Nálunk pont fordítva van. De. alszik többet 3-4 óra aztán du. már csak 30 perc, így legalább tuti fáradt lefekvéskor.
Lányok! Eszik valaki babája vaniliás tápszert?
Próbálkozni kell, én is most küzdök azzal hogy délelőtt egy rövidet délután meg egy hosszút aludjon. Tegnap mondjuk ez sikerült, és idáig a ma délelőtt is rendben van:) Megint 8-kor kelt, negyed 11-kor tízórai, utána alvás, és most kelt 10 perce. 1-kor ebédet adok neki, aztán 3 felé megpróbálom ismét lefektetni hogy aludjon egy nagyot:) Tegnap fél 6-ig húzta, és tök jó volt, kajált, utána játszott este háromnegyed 9kor meg elaludt:)
köszi a segítséget, próbálkozom, 3 órát ugyse alszik:D max fél 1 és ébred:D
Az jó ha reggel 8-kor megvan a szopi reggelire, utána kéne kicsit ébrentartani, legyen fent 10-ig. Akkor kapjon egy pici tízórait és utána aluka.
Ha az alvásból felébred, ne rögtön adj neki enni (hisz mi se tudunk enni 5-10 perccel ébredés után) hanem mondjuk 1 óra körül (3 órát ugyse alszik). Aztán utána mondjuk 3 felé kaphat egy kis cicit és ismét aludhat egyet. 6 óra felé megint valami kanalas kajcsi, 8-kor fürdés utána cici és alvás. Ennek kéne működnie, 2-3 óra fentlét után tuti hogy álmosak lesznek.
boldog névnapot Máténak!!!
én most lépek mert elaludt, vár a lakásom:D mert megérdemlem:D
az a baj hiába akarom én 10kor tizóraiztatni, ha általában 9-10 között kel fel, de 8kor már szopival megvolt a reggelije.hiába erőltetem ha felkel akor pelsucsere és akkor beteszem minden nap függetlenül mikor ébred az etetőszékbe hogy akkor most eszünk ő nem hajlandó!!!és itt már borul minden szerintem
én is ezt gondolom, hogy azért nyügi mert fáradt.. de nagyjából tudja hogy mi után mi történik, meg a fürdés pl. fél8-8 között van mindig, csak ő nem alszik el utánna, megvan hogy felkel akkor pelsucsere, evés játszás, alvás, csak nem mindig tudom ezt betartatni vele
Akkor most pont rátesz nektek egy lapáttal a mozgásfejlődése is. Nem lehet így könnyű:(
Alváscentrum ügyben, elég ha beírod a gugliba, kidobja hogy hol van budapesten ilyen labor.
De a véleményem az, hogy Nórinál más áll a háttérben, nem feltétlen alvás probléma, mégha ez is látszik a legnagyobbnak.
Az biztos hogy ennyiszer nem kellene már ennie éjjel, és az is biztos hogy ki kéne erőszakolni valamiféle napirendet, mert simán hisztis lehet attól, hogy nem tudja mi után mi fog következni, és ettől bizonytalan. Nem óramű pontossággal, de legalább a történések ugyanugy legyenek minden nap. Ez egy ördögi kör így, mert attól hogy nyűgös, nem tud rendesen aludni, és ha nem alszik rendesen akkor nyűglődik.
Ma biza:) Köszönjük szépen!:)
További ajánlott fórumok: