2010 decemberre babát várók, gyertek beszélgessünk! (beszélgetés)
Hú, mi vettünk uncle benst, még akkor, amikor szülés volt kilátásban, h ha Apának kell, ne kelljen vele szarakodni, csak bedobja a vízbe és kész. Hát, jó száraz, csak szaftos kajával tudjuk enni...
Youlcsi! A rizs mellé mit tettél még, h turmixolni tudd (folyadék)? Sima víz?
És a paradicsomot h adod neki? Gondolom az aktuális kajába belefőzöd, de a magja nem zavarja a babákat?
Mi a babakeksznek nevezett hippes babapiskótát próbálgatjuk. Elsőre nem kellett, de másodjára, amikor látta baba, h anya is eszi, már nyalogatta- szopogatta. :)))A kifli-kenyércsücskön már gondolkodtam, de még nem mertem.
Sajtot h adod neki?
Én a babajoghurttal szemeztem egyik nap, de 8 hós kortól van, azt írták a dobozra. Te milyen joghurtot adsz Áronnak?
sima B rizst :)
(igaz, fogalmam sincs, hogy egy rizs mitől A és mitől B :D)
én is simán adok neki tecsós, lidlis zöldséget... vagy piacit... de nem kérdezem meg, hogy bio-e.
ami tuti bio, az a bébikaja, amire rá van írva. legalábbis remélhetőleg.
ha főzök, nekünk is 2 napra jut belőle.
de én simán adom a bébikaját is... vagy keverve... amikor pl marad 10órairól üveges gyümi, akkor azt hazaival higítom fel uzsira.
ma megpróbáltuk a rizst. nem csúszott... fulákolt tőle, pedig totál szétfőztem.
legközelebb ezt még lehet darálni kellene :/
a megoldás:
pangasius!!!
édesvizi, nincs benne egy ia szálka sem, és isteni finom.
a tecsóban vagy pennyben szinte mindig van és akcióban nem is drága.
Áron a hétvégén evett pontyot :)
sztem halat nem fog direktbe kapni, de ha az az ebéd, akkor most már ő is azt fog enni.
tojás???
sárgáját nem csak 8 hótól?
én nagyon tojás-párti vagyok... imádom, de még nem mertem adni :/
Adali!
ma azt mondták a tanácsadáson, hogy elég, ha akkor nem adok neki húst, amelyik nap kap tejterméket.
tehát ha 10óraira joghurt van, vagy a főzire sajt, akkor aznap még nem legyen hús.
viszont a glutén korlátozás nélkül mehet minden nap! szóval keksz, tészta, kenyérhéj, kiflicsücsök, buláta, kölesgolyó... mi az abonettet (vagyis nem azt, hanem vmi olcsóbb, de ugyanolyan) szeretjük nagyon, élvezettel majszolja :)
kezdetben inkább bolti z.borsót adj, mert mire lepasszírozod, megőszülsz és semmi nem marad belőle.
ha már megismerkedett vele (2-3 alkalommal evett így) utána sztem már mehet simán turmixolva.
nekem a csirkemellet nem javasolták,mert nagyon száraz. combot szoktam neki adni, vagy a farhátról a húst.
egyébként ma monda a védőnő, hogy ha mi nem szoktunk marhát enni, akkor ne adjak a kicsinek, hanem inkább sertést meg csirkét... mert a végső cél az, hogy a mi étrendünket szokja meg.
mai mérleg:
8250 gramm és 68 centi.
egy hónap alatt 330 gramm hízás és 1 centi növekedés.
viszont széltében növünk ám! mellkörfogat 3 centit nőtt! :D
Sziasztok!
Zsombim is már evett májat a hétvégi húslevesből,és szerette.Pipicicit szoktam neki főzni,de bébikajában már evett halacskát is.Kis büdös halszagú volt a szája tőle :-) (én nem szeretem a halat ezért mondom hogy büdös)
Holnap azt hiszem cukkinit főzök neki,fokhagymával és zöldfűszerekkel,most hús nélkül.
Én is úgy főzök neki,hogy 2 napra elég legyen,hogy ne kelljen minden nap pepecselni.És igazatok volt,tud normálisan is enni,és nem akar megfulladni ha talál egy kis darab ételt :-))) Nekünk már egyébként elég szűkösen elég egy üveg kaja evésenként.A kis beles :-)
Sbibi ötlete tényleg jó! Legközelebb én is így csinálom. Kipróbálom.
Én eddig nyersen felkockáztam és pár kockánként tettem a fagyóba. Mindig külön főzök mindent.
Nekem mindig úgy sikerül főzni, hogy 2 evésre elég. Így 2 nap eszik ugyanazt, aztán megint főzök és 2 nap le van tudva. De van a szekrényben üveges is, ha valami közbe jönne és nem tudnék főzni. Ma sárgarépa-cukkini-krumpli kombó volt, tegnap husival, ma a nélkül.
Holnap meg brokkolit csinálok édes burgonyával.
További ajánlott fórumok:
- 40-70 év közötti nagyik gyertek, beszélgessünk.
- 2010. november - ha ti is babát terveztek, gyertek! Beszélgessünk!!
- 2011. júliusi, augusztusi babát várók, gyertek beszélgessünk!
- Akik szeretnének babát ovu tesztek meg görcsölések nélkül gyertek beszélgessünk...
- 2017 ben babát tervezők gyertek beszélgessünk
- Harmadik babát tervezők, gyertek beszélgessünk:)