2010 decemberre babát várók, gyertek beszélgessünk! (beszélgetés)
Szívesen. :)
Az alacsonyabb zsírtartalmú tejben jóformán alig marad valami, ami értékes amúgy benne. Viszont a fehérjetartalma igen magas, ami megterhelő a babavesének.
A magasabb zsírtartalmú tejnek ugyan szintén magas a fehérjetartalma, de bennemaradtak a zsírban oldódó vitaminok is.
Lényegében tejen kívül már minden tejterméket eszik.
Ez a rohadt csilingelős autó most költötte fel!Óóóó hogy durranna ki kereke!!!!!!!!!!!!!!!
Figyelj ha ez beválik,gyere két naponta panaszkodni,és akkor tuti minta férjed lesz :-))))))))
Jaj, Zita szerintem ne lelkizd túl a dolgot.
Én úgy fogom neki csinálni (jövőhéttől indul), hogy magunknak csinálok felnőttes tejbegrízt és abból kap 1-2 kanállal. Aztán ha nincs baja tőle akkor mehet több kanál és végül egy egész adag.
Anyukám anno úgy csinálta (3 hónapos koromig szopiztam csak), hogy fele víz, fele tej. Aztán amikor már a tejcsi kevés volt, jött a gríz laktatónak és így lett a tejbegríz.
Mivel már Zsombinak is sok tejszármazékos kaját adsz, szerintem nem kell félned. Ha allergiás lenne akkor már régen pöttyösödne.
A Suttogót igen, de a szobatisztaságról szóló részt nem. És nem is fogom, mert nekem az altatástanítás és napi rutin sem úgy jött ki mint ahogy írta. PErsze nekem hónapokig lelkifuldim volt, hogy rosszul csinálom és elrontom a gyereket.... Aztán helyre raktam magam és feltettem a polcra a könyvet :)
A szobatisztaságot bilivel kezdjük... üldél majd rajta aztán csak lesz belőle valami :)
Hónapok óta, vagy fél éves korában akartam ezt kezdeni, de egy csöppet megcsúsztam :D
Sziasztok!
Tandi, csak egyszeri alkalom volt :(
De legalább kipihentem magam.
Tegnap 1-2ig sírt, 2-3ig pedig pár perc sírás és 10 perces alvási ciklusok voltak. Lehajtotam a fejem, és pont akkor keltem fel. 3. ilyen alkalom után férjem átment, és utána nem volt több kelés, csak 7,15kor. Sőt! Egész délelőtt úgy el volt a két fickó hogy csak lestem.
Mivel a csodák nálunk 3 napig tartanak, és párom lehet hoxázik :) Ezért kabalából 2 nap múlva jövök panaszkodni :D
Köszi!
Érdekes, hogy a magsabb zsírtartalmú tejet javasolják...én pont nem erre gondoltam..
Mi lehet az oka?
Sziasztok,
Ezt találtam. (Vagyis én ezzel értek egyet)
Nincs kövezés, te döntöd el. :)
Tej, tejtermékek
"Tehéntejet az első születésnapig nem javasolt adni, és utána is csak fokozatosan érdemes bevezetni, ugyanis a tehéntej összetétele jelentősen különbözik az anyatejétől: magasabb fehérje- és ásványianyag-tartalmával a baba fejletlen emésztőrendszere és veséje még nem képes megfelelően megbirkózni. 3 éves korig legalább 2,8 %-os, de lehet a 3,6 %-ost is - ennél alacsonyabb zsírtartalmút ne válasszunk. "
Házi tejet ismeretlen forrásból ne vegyél, ki tudja, hogy milyen antibiotikumokat kap a tehén, meg egyéb szereket. A bolti tej legalább be van vizsgálva. (A híresztelésekkel ellentétben csak és kizárólag tej van a dobozban, különben nem lehetne ráírni a dobozra, hogy tej)
Ha tartaszt a tejtől azért, de nagyon szeretnél tejbegrízt mégis, akkor vehetsz zabtejet ill zabtejport is vagy ugyanezeket rízsből. A szójatejet néhány helyen nem ajánlják, igen erős allergén (meg ugye van egy hatalmas ellentábora és az ördög nem alszik)
Sziasztok!
Most szeretnék feltenni nektek egy kérdést,de kérlek ne kövezzetek meg érte!
Nos a téma a tej bevezetése lenne.Vagyis pontosabban az hogy szeretnék tejbegrízt csinálni a Törpének,de milyen tejből,hogyan?Elkezdtem utána olvasni,de mindenhol csak azt szajkózzák hogy 1 éves kor alatt ne,és nagyjából ennyi az érdembeli válasz.Na de milyen tejből?Bolti az oké.de milyen?dobozos?1,5-ös vagy nagyobb zsírtartalmú vagy mégis milyen?
És hogy kell tápszerből tejbegrízt készíteni????mert ezt is olvastam.
De én inkább csinálnám neki tejcsiből,na de hogyan??????
Ha valakinek van valami ötlete azt szivesen fogadom,mert most totál tanácstalan lettem.
Esetleg Andi ha beszélsz anyukáddal megkérdeznéd tőle!?
de kedden véradás,oda legalább 100 hogy elmegy!
hátha az majd segít!
na ez jó kérdés!nem 100% hogy be fog menni.
ááááááááááááá férfi!
én mindig rosszul vagyok ha mellettem kezd el valaki orr-vérezni. azt hittem a magas vérnyomitól van,nem az alacsonytól.De csak mondja h jó majd bemegy vele kórházba vagy be is fog?
a tortába nagyon jó ez a tölti,mindenki imádta,aki nem nagy sütis az is 2x evett belőle:))
Ja akkor az kevés lett volna?!
Na így már értem!
Egyébként tetszik ez a töltelék!
Így majd egyből ebéddel kezdi a napot :-)
De szerintem akármilyen sokáig is alszik,ne költsd majd fel,had pihenje ki magát!
További ajánlott fórumok:
- 40-70 év közötti nagyik gyertek, beszélgessünk.
- 2010. november - ha ti is babát terveztek, gyertek! Beszélgessünk!!
- 2011. júliusi, augusztusi babát várók, gyertek beszélgessünk!
- Akik szeretnének babát ovu tesztek meg görcsölések nélkül gyertek beszélgessünk...
- 2017 ben babát tervezők gyertek beszélgessünk
- Harmadik babát tervezők, gyertek beszélgessünk:)