2010 decemberre babát várók, gyertek beszélgessünk! (beszélgetés)
Sziasztok!
nekünk 1500-ért adják be a nem kötelezőket!Én ezt akkora nagy bunkóságnak tartom!!!!Nem az a munkája h az oltást is beadja és neki az mért kerül 1500ba????
Érdekes milyen tempóban megy föl a bari himlő ára is..Az első adagját 7500körül vettem,a másodikat meg 8800.-most meg már 9ezer fölött van???neneee
óóóóó, bakker!
már én is keverem. szóval a pneumo ellen van a prevenar, és a meningo ellenit javasolja a doki még mindenkinek (ez a fizetős)
Sziasztok!
Képzeljétek ma már nem is volt sírás fürcsi közben!:-))))És nagyon remélem hogy ez mostmár így is marad!
Na megyek rendbeteszem még a konyhát,aztán bevetem magam a fürdőbe egy kis szőrözésre :-)
Nyugodt éjszakát nektek!
Tandi!
a lyme ellen sztem nincs védőoltás (de lehet, nagyot tévedek). viszont már korán kifejezetten jellemző tünetei vannak, és mivel bakteriális fertőzés, így antibiotikummal könnyen kezelhető.
halkan jegyzem meg: kullancs elleni védőoltás nincs :)
egy oltás sem véd a kullancstól :D
uhhh... el kell mennem hétfőn a dm-be :)
hogy van ez?
infopulton kupont kell nyomtatni?
katasztrófa nap volt!
reggel piac, utána gyerek mamáékhoz. adtam neki benuront, mert kicsit kókadt volt. 11 után nem sokkal (még nem volt kész az ebéd) hozzák haza... mert egyfolytában csak minket keresett...
OK, átöltöztetem, bemászik az ágy sarkába, cumi, szunya. mire melléültem, már csak takarni kellett... így ma ebéd előtt aludt, aminek az lett az eredménye, hogy 13kor már ébren, ebéd, séta, már 17kor nyűglődés... végül 19 előtt megfürdettem, lefektettem... úgyis 1 órával kevesebb az éjjel, hát legalább neki legyen jó, ha már nekem nem :/
igen, többször kel, vigyis rövidebbeket alszik. De nem csoda...
Á, mi nem alszunk még 9kor...
Mi is ébredezünk, utána megyünk mamához, hogy jól fáradjon le......
Kíváncsi leszek a holnapi óraállításos napunkra!
Este én is benézek, ha nem alszok el!
Többször ébred Rebus??
Van biztos azért átmenet, de lehet ma megint jól fog alszik! Az tök jó, ha már 9 körül Ti is alszotok!
Csabi hát - lekopogjam - most már többször átaludja az éjszakát, ma volt a 2. nap hogy nem kapott reggel szopit, olyan kis drága volt, tegnap este, amikor szopizott, úgy "rákapott"....:-))
Hát én se nagyon vagyok már képben... :)
Képzeld, 2 napja nem alszik olyan jól Babus, igaz mi sem, emgint nagyon meleg van a lakásban. DE, sétálunk de. aztán estefele, tegnap 1,5 órát és 9-f10 körül elaludt, megint. :)
Az tök jó, hogy akkor betettek egy oltást.....
Na hát nekem is itt a táblázat, meg is beszéljük doktornővel is, védőnővel is, és azt sem tudom, hogy ki kivel van! :-))
Megnéztem mi így kaptuk, a prevenart 2, 4 és 15 hó
menikókusz 3,5 és 18 hó, de ugye itt lesz még egy kötelező úgy hogy nem hiszem, hogy itt kapjuk meg a bárányhimlő 2. adagját, mert azért 3. oltás elég durva lenne....
És akkor a "meninkókuszt" mikor kapja, mert mi ezt kapjuk 18 hósan???
De most már előveszem az oltási könyvünket, mert én is totál bele vagyok zavarodva ezekbe az oltásokba!
Oké, köszi. :D
Igen, tudom, a DM-ben ha babauccokat veszek (pelus, bébiétel, popsikence), azt mind szlára (nincs EP terminál) és küldjük be.
Persze, simán EP, én is így vettem.
Sőt ha például csak pelust veszek a DM-ben és nem végösszegeset használom el és mást is veszek, akkor ezt is EP-ra veszem, tudod, hogy a pelenkát is el lehet számolni!
Van a prevenar és van az menigo akármi és ugye a kullancsos, így ez a három, azt hiszem, de majd megerősítetek!!!
Van egy prevenar áprilisban (4 hós), meg egy júniusban (6 hós). Vmit akar adni a doki néni majd 18 hósan, és nyár végén a bari-himlőellenit. Lehet 18 hósan lesz a prev.3? Mondta, de erre sem emlékszem. :( buta anya...
közben emgnéztem, akkor egyszer, 4 hósan kapott dupla oltást, a prevenart meg vmi mást is.
Ó, jee, még jó, h lehet kapni. Nem tudod, EP-re ezt is meg lehet venni? A rotát megtudtuk.
Hülye kérdés, de a kullancs elleni oltás nem ugyan az, mint az agyhátyagyulladás elleni? És a meningococcusC azaz agyhártyagyull.elleni? Tudom, tudom, kérdezzem a gyerekorvost, de mire odajutunk, elfelejtem. :)
Vimitu, nem akarlak elkeseríteni, de én tegnap váltottam ki a bárányhimlőset és 9200,-Ft volt, hát nem egy rota, de ebből is kell még egy szóval ez is közelít az "aranyárhoz"....
Tesómék egyik kisfia bevolt oltva és alig volt rajta pötty és sokkal enyhébb volt na a másiknak volt ám és nagyon lázas is volt....
Szerintem a kullancsosat is lassan megkaphatják, de majd rákérdezek a doktornőre.
1200 Ft oltási díj??? A pofám leszakad. H van pofájuk ezért pénzt kérni? A mi doki nénink nem kér semmit, ha választható oltást ad be.
Hipohonder lettél? :D
További ajánlott fórumok:
- 40-70 év közötti nagyik gyertek, beszélgessünk.
- 2010. november - ha ti is babát terveztek, gyertek! Beszélgessünk!!
- 2011. júliusi, augusztusi babát várók, gyertek beszélgessünk!
- Akik szeretnének babát ovu tesztek meg görcsölések nélkül gyertek beszélgessünk...
- 2017 ben babát tervezők gyertek beszélgessünk
- Harmadik babát tervezők, gyertek beszélgessünk:)