Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2010 decemberre babát várók, gyertek beszélgessünk! fórum

2010 decemberre babát várók, gyertek beszélgessünk! (beszélgetés)

13746. "pöcök"
2010. nov. 24. 14:33

Sziasztok!

Megkaptam a leleteket! Vasszintem helyreállt!!! uhhhhhh...

Pisi is ok!

Megnyugodtam!

Már csak a doki bát kellene elérni, h mikor randizzunk.

Na a nagy örömre betúrok egy pizzát!

Amúgy nekem is vannak idióta rokonaim, de szerencsére nem olyan nagy buzgómócsingok, h jöjjenek, mert akkor ajándékot is kellene hozniuk, az meg milyen már????

Úgyhogy én szerencsére megúsztam!

Nektek az idióta rokonokhoz kitartást, meg egyébként se dekkoljanak ott sokáig!

13745. zita-anyus (válaszként erre: 13744. - Adali)
2010. nov. 24. 12:58

De 2 idegroham között nem hiszem hogy tudok majd mosolyogni.De legfeljebb hirtelen nagyon elkezd majd fájni valamim vagy a Kicsikét kell megnéznem,így remélem ki tudom őket játszani,és szépen be tudok vonulni a szobába.Így legalább apának sem lesz sértő,hogy nem akarok velük jópofizni.

Hát nekünk az a nagy szerencsénk,hogy a legtöbb idióta rokon 160 km-re lakik,így azok nem túl valószínű,hogy eljönnek majd.

Látod ez a baj az itthon léttel!Ráérek mindenféle hülyeségeken agyalni!!!!!!

13744. Adali
2010. nov. 24. 12:31
Igen, el tudom kepzelni. Erdekes, mert nekunk ha valakit nem akarok hogy jojjon, az meg durvabb, ugyanis aki ide jon, az mind nalunk akar majd lakni:) De most mar nincs hely, ugyhogy kenytelen hotelbe menni akarki jon....:)orulj neki, hogy csak egy ora!!! es mosolyogj, lassak milyen boldog anyuka vagy, es kiegyensulyozott, hadd irigykedjenek:)
13743. zita-anyus
2010. nov. 24. 11:55

Nektek van olyan rokonotok akit nagyon nem látnátok szívesen a "kötelező" babalátogatáson???

Nekem/nekünk sajnos van,és már most azon agyalok,hogy hogyan fogom kibírni azt az kb.1 órát amíg itt lesznek,mert tuti jönnek(párom nővére és kedves családja),de a hátam közepére nem kívánom őket.Tudom most ez nagyon bunkón hangzik,de van rá okom,amiért így állok hozzájuk!

13742. zita-anyus
2010. nov. 24. 11:28

Sziasztok!

Ez már tényleg elképesztő,hogy mi megy a magyar eü-ben!Szegény Virág!Próbálj megnyugodni!!!!!

És azokkal a celeb anyukákkal mit kezdenek akik 40-45 évesen szülnek?Mondjuk ők nyilván bevonulnak egy szép kis magán kórházba,kicsengetik azt az x millát és így őket tuti nem rémisztgetik mindenféle szarságokkal.Az a baj,hogy sok helyen nagyon nem oda való(és a szakmájukhoz értő) emberek vannak!!!!

13741. Manon
2010. nov. 24. 09:24

Sziasztok!

Virág minden ok! csak ezt szabad mondogatni.

13740. Adali
2010. nov. 24. 09:13

Na, latod Virag, neked itt kene elned:)

Igen, ez is borzaszto szerintem is, hogy csak azert mert elmultal 35, mar amniocentezis...ami tok gaz, itt abszolut ellenzik, csak ha minden kotel szakad akkor ajanljak, es az is ajanlas, te dontesz veglegesen.

En latod nem is aggodom semmi ilyesmi miatt, hogy mennyi a magzatviz, mi az az nst, semmi ultrahang. Szepen, a termeszetesben hisz mindenki, a midwife (szuleszno) akihez minden heten jarok mar, mindent megnez, vizeletet, magzatot, vernyomast, kikerdez, es a terhesseget nem betegsegnek fogjak fel, hanem termeszetes allapotnak.

Es hozza kell tegyem, ha valami baj van, akkor viszont kiemelten foglalkoznak veled, mi 29 hetesen bementunk az surgossegire a korhazba, mert iszonyatosan fajt a hasam, es az egvilagon mindent megneztek amit lehetett!!! Meg egy extra uh-t is kaptam:)

Szoval 100%-os ellatasban reszesultunk egy igazi szuloszoban (mert oda vittek be, ott voltak a muszerek), meg kad is volt ott, legalabb ezt is lattam, hogy majd hova megyek, mert amugy csak dvd-n mutatjak a felkesziton.

Ja, es a 100%-os ellatas ingyenes volt!

Plusz meg pont ezekert amiket te is irsz mi muhiba, stb itelem el, hogy egy europai unios orszagban a noknek nincs meg a joguk, hogy otthon szuljenek. Es elitelem a boszorkanyuldozest is, ami otthon megy Gereb Agnes ellen.

Itt kifejezetten ajanljak az itthonszulest. Teny, en gyava vagyok hozza, de ismerek lanyt, aki a negyediket szuli otthon es itt el kint,azt mondja, a legjobb szulesznok mennek ki hoza mindig.

Na, kiduhongtem magam, Virag ne aggodj, ne foglalkozz semmivel, csak szamolgasd a babod mozgasait, es simogasd a pocidat:)!Minden rendben lesz!!!

13739. eznincs (válaszként erre: 13734. - Virág10)
2010. nov. 24. 08:39
Kitartás Virág!!!! Ami rajtad múlik az az, hogy megpróbálsz nyugodt maradni, persze tudom könnyű ezt mondani, de a picid is úgy látom nyugtatgat, hiszen mocorog a kis drága. Várom a fejleményeket és szorítok nektek!!!
13738. "pöcök" (válaszként erre: 13735. - Adali)
2010. nov. 24. 07:51

Sziasztok!

Nekem az első uh-on nem is látták, a másodikon már pontosan megmondták, h 5hét5napos, és dec. 16-a. Viszont anyukám is azt mondta, h örüljek, ha 2 hetet még kibírok.

Mondjuk a méhszájammal minden ok, de tuti nem lesz belőle dec 16. Mikulás inkább :D:D

Ma megyek a teljes vérkép leletemért, nagyon kiváncsi vagyok a vasamra. Mert az égvilágon mindent szedtem, ha így is alacsony, akkor nem is tom mit csinálok ... jön az alma 100-as szeggel.

Persze a többi eredmény is izgat, mert a tegnapi Nst- még mindig idegesít egy kicsit, de a lelet után hívom dokim.

Tegnap a szülőszoba látogatáson az egyik szobában vajúdott egy kismama, a folyosón beszél a nő, egyszer csak a dokim a nagy bamba fejével befordul a sarkon, meglátja a népet, sarkon fordul és vissza :D:D Sztem az ő kismamija volt a szobában.:D:D

13737. Virág10
2010. nov. 24. 02:37

Nálunk annyira vigyáznak a kismamákra, hogy az már katasztrófa! Amit az amniocentézissel is műveltek az sem volt semmi, de azt hittem túl vagyok rajta. Amúgy éjfél óta fennt vagyok megint, egyszerűen nem bírok aludni.

És Adali tudod miért? Mert doki kollegám mondta, ( ő bíróság által kirendelhető iü. orvos szakértő) hogy Mo.-on a szülészeten van a legtöbb műhiba. Képzeld mi lenne, ha nem lenne ez a macera.

Nekem minden eredményem jó volt ( 12. heti tarkóredő vastagság, AFP, kombinált teszt) és mégis el kellett mennem 18 héten (akkor pont 40 fok is volt) genetikai tanácsadásra. Ott sem találtak az UH-on semmit, ami rendellenességre utal, kizárólag azért kellett volna "hasba szúrniuk" mert elmúltam 35. ÉS???

A kolleganőm lánya tavaly 24 évesen Down-os babát szült.... 20 hetes volt, amikor kiderült, és a dokik megvetették, mert megtartotta. Itt ebben az országban nincs semmi ami ezeket a beteg gyerekeket és a családokat összefogná, tanácsot adna, segítene. Sokszor nem is kell hozzá pénz, csak mindent arra fognak.

Próbálok pihenni azért, csak ez az alvás nem megy.

Nektek szép napot, holnap ha végeztem jelentkezek!

Nektek minden jót!!!

13736. Adali
2010. nov. 23. 21:30

Szegenykem!!

Na, ez kulonben az egyik oka annak, hogy en orulok, hogy egy olyan orszagban vagyok, ahol nem paraznak semmit agyon, tul meg oda-vissza. Itt csak akkor kapsz nst-t, ha nem erezted mozogni a babaot 10-szer ket ora alatt, azt szigoruan szamoltatjak, nincs mar ultrahang, es a szuleszno kitapintja, mennyi resze van a fejecskejenek bent a szemerem csontod kozott.

Probalj megnyugodjni, igyal egy kis citromfu teat, ha van, az nagyon jo az idegekre. Vagy kamillat.

A hulye fejuket az ilyen idiota orvosoknak, akik eloadjak, hogy valami baj van, aztan meg kiderul, hogy minden rendben. Szerintem meg a magzatvizzel se biztos hogy baj van. Azt pl honnan tudjak? Bementek vodorrel lemerni????:)Idegesito!

13735. Adali
2010. nov. 23. 21:25

Jah, nekem is azt mondjak, hogy en meg hova akarok szulni:) Jo fejek, azert remelem a kicsik nem ugy gondoljak, hogy varnak Karacsonyig, nem?:)

Mondjuk erdekes, nekem az elso becsles, a menszi szerint legeloszor 23-at mondtak, aztan az elso 12. hetes ultrahang alapjan 18-at, vegul a 20 hetesen mentunk 16-ra.

Neked?

13734. Virág10
2010. nov. 23. 21:16

Sziasztok!

Most értem ide, kíváncsi voltam, Veletek mi történt ma, mert engem kiborítottak, azon csodálkozok, hogy még nem indult meg a szülés...

Elmentem a szokásos "rutin" ultrahangra. Reggel, időpontra, párommal, tesómmal megindultunk. Szonográfus kedvesen közölte, hogy ja, nincs elég magzatvíz, és sos keressem meg a dokinőt, mert ő nem látja a baba másik veséjét. Tehát, veseelégtelnségre gyanakodnak, ami lehet fejlődési rendellenesség, és hol is voltam félidős uh-on? Mi is lett az eredmény? Miért is nem volt amniocentézis?

Tiszta para lettem, de nyugalmat erőltetve magamra, elkezdtem keresni a drnőt, persze műtőben volt. Sebaj, addig elmegyünk ctg-re. Jövök a folyóson kifelé, látom rohan ki a szülőszobáról a drnő és kiabálja a nevem, hogy hol vagyok. Mondom itt, jöjjek, sos, adjam a papírokat. Ok. Papírokkal elrohan. Negyed óra, orvosokkal vissza. Megkonzultálták, irány SOTE I. konzíliumot kérnek, vesemedence tágulat, stb. miatt. Na itt kiborulás, bőgés. Párom vígasztalt, drnő is, mondta ne aggódjak.

SOS lebeszélte a dokival hogy megyek, elindultam.

Végül 1 óra alatt végeztem a klinikán, megtalálták az uh-on mind a 2 veséjét, nincs vesemedence tágulat, de a magzatvíz kevesebb.

A babó amúgy befordult (már ez érdekelt a legkevésbé higgyétek el, azt sem bántam volna, ha azt mondja, hogy most meg kell szülnöm) fejjel lefelé és 2880 gramm.

És ami melegítette a szívem, hogy amíg vártam, szépen mozgott, mintha meg akarna nyugtatni.

Szóval 2 órára túl voltam a cirkuszon, és úgy éreztem magam, mint akit agyon vertek. És holnap reggel vissza kell menni a doki nénihez, nem tom mit fog kitalálni..

Bocs, hogy hosszúra sikerült, de most talán így is megkönnyebbülök.

Remélem Ti jól vagytok!

13733. "pöcök" (válaszként erre: 13729. - Renibaba25)
2010. nov. 23. 20:15
Köszönjük szépen :D
13732. "pöcök" (válaszként erre: 13724. - Adali)
2010. nov. 23. 20:14

Igen!

Nekem is kavar rendesen! Délben van egy kicsi pihi, de estére megint beindul, reggel velünk kell, meg van amikor este is mocorog egy kicsit.

Egyébként néztem a fotód, és pontosan olyan pocakom van nekem is, mint Neked.

Ma a szülőszobán mondja a nő, h ott van az a gép, aki már jár NST-re az ismeri, ott bólogatok, nő meg nagy kérdőn kutató pillantásokkal vizslatja a hasam :D:P Nem nagyon nézek ki én sem 37 hetesnek. :D

13731. timcsi0930
2010. nov. 23. 20:13

Sziasztok!

A mai nap is kataszrtófa volt. Reggel fél 7kor keltünk, mentünk a szülésfelkészítőre, onnan a kórházba...2 óra várakozás után 150/100 volt a vérnyomásom, amin persze nem csodálkozom. Újabb gyógyszer, mostmár 2 féle és pénteken mehetek megint NST-re. Délután meg lecseszett a másik doki, hogy miért nem szedek még vasat? Így nem lehet nekiindulni szülni..., kicsit kiakadtam, hogyha nem írják fel, akkor hogyan szedjem...

szóval tele van a hócipőm a dokikkal mára....

13730. renibaba25
2010. nov. 23. 19:26

parázok én is a szüléstől, a kiszolgálttaottságtól talán jobban is mint a fájdalomtól... na de majd lesz valahogy... lehet utánna benyögöm a páromnak hogy ennyi volt:)

többektől hallottam, hogy ez volt az első mondatuk az apukához:)

13729. renibaba25 (válaszként erre: 13714. - "pöcök")
2010. nov. 23. 19:21
cuki a babasarkotok:)
13728. zita-anyus (válaszként erre: 13726. - Dormira)
2010. nov. 23. 17:55
Elképzeléseim nekem is vannak,de hát anya tervez,baba végez..........
13727. zita-anyus (válaszként erre: 13725. - Adali)
2010. nov. 23. 17:54

Én sem attól félek hogy út közben megszülök,hanem hogy mi lesz ha apa dolgozik.Mire hazaér(1óra) engem megesz az ideg itthon egyedül.De ki tudja,lehet teljesen nyugodt leszek.....(bár ezt kétlem)

Most nekem is nagyon beindult Babókám,szerintem próbál helyezkedni,de az is lehet hogy boxolni tanul.Csak úgy megy jobbra-balra a hasam :-)

13726. Dormira (válaszként erre: 13723. - Zita-anyus)
2010. nov. 23. 17:44

Igen... valószinűleg élesben nekem is lesz jajjj-jajj...

Ezért reménykedem benne, hogy mikor egyébként is a kórházban leszek (pl. ctg), csak ottfognak, hogy szülünk...

Milyen jó is lenne...

13725. Adali
En meg attol nem felek, hogy erunk be a korhazba... a baba nem ugy jon, hogy 5 perc alatt, szerintem rengeteg ido lesz beerni...napokig is vajudhatunk, ne felejtsetek!
13724. Adali
Pocok, neked is mozog mint az orult??? Mi egy napra vagyunk kiirva, de Kisendre meg van bolondulva 3 napja, csak ugy rugdos osszevissza... talan most delutan aludt egy oracskat, de azota megint elkezdte:)
13723. zita-anyus (válaszként erre: 13722. - Dormira)
2010. nov. 23. 17:40
Én attól félek,hogy mi lesz addig amíg beérünk a kórházba.Ha már ott leszünk szerintem nem fogok félni,mert ott lesz a doki bácsink aki vigyáz ránk!Most még legalább is így gondolom,de majd meglátjuk mi lesz élesben!
13722. Dormira
2010. nov. 23. 17:25

Nem tudom...

Lehet velem valami baj van, de nekem eszembe sem jut a szülés... hogy milyen lesz, mennyire fog fájni, meg ilyenek...

Meg nem is félek tőle...

Lehet, hogy a tudatlanság miatt?

Inkább attól parázok mi lesz utána...

13721. zita-anyus
2010. nov. 23. 17:19
Sokan azt mondják,hogy addig örüljek míg nem tudom hogy mi vár rám!Lehet igazuk van :-))))
13720. Adali
2010. nov. 23. 17:14

Macskossz, ne aggodj,en is ugy jottem haza a szuleselokeszitorol, hogy aaaaaaaaa, en ezt nem csinalom vegig:(

Fokent amikor mondtak, hogy a fajdalmak olyanok, hogy nem tudod vegigbeszelni oket...ha vegigtudod akkor az meg nem fajdalom:)

szuper, minek allunk elebe, nem?

13719. zita-anyus (válaszként erre: 13718. - "pöcök")
2010. nov. 23. 17:05
Jaj ne is mond ezt a fűtés dolgot!Én a kórházi motyóba tettem nyári atlétát,meg pólót,mert tuti meg fogok gyulladni!És a nagy melegben aludni sem tudok......
13718. "pöcök"
2010. nov. 23. 17:01

Én nagyon jó érzésekkel távoztam, nem bántam meg. A Párom félt a kórház szagtól, de egyáltalán nem volt. Csak fűtenek mint az eszement, ott izzadtunk a zöld köntösben :D

37 hetet töltöm csütörtökön. Már Lili nagyon gyűlöli. Annyira mozgolódok, h azon parázom, visszafordul :S

Már nagyon elegem van ebből a sok vizsgálgatásból!

13717. zita-anyus (válaszként erre: 13714. - "pöcök")
2010. nov. 23. 16:24

Már a 3?Az igen!Én majd csak csütörtökön megyek az elsőre!Már nagyon várom!:-)

Nagyon jók a Micimacis dekorok a falon!!!!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook