Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2010 decemberre babát várók, gyertek beszélgessünk! fórum

2010 decemberre babát várók, gyertek beszélgessünk! (beszélgetés)

13836. Adali
2010. nov. 26. 12:56

Szerintem hivd fel a dokit most!

Ne viccelj ezzel, hivd. Nem megijeszteni akarlak, de ne varj.

13835. zita-anyus
2010. nov. 26. 12:50

Sziasztok Csajok!

Van egy kis problémám.Kérlek segítsetek,hogy mit tegyek!!!!!

Tegnap este voltunk az első nst-n és az kis Babókám nem mozgott.2x is végigcsináltuk a 20 perces vizsgálatot és csak egy pár apró(kb 3) mozgás volt.Pedig a kettő között elmentünk sétálni,ittam kólát,ettem cukrot....stb. És most lehet ezt reagálom túl,de azóta sem mozog rendesen,csak néha 1-1 nagyon kicsi aprót.

Szerintetek hívjam fel a doki bácsit,vagy várjak még egy kicsikét?

13834. aeb1496116
2010. nov. 26. 12:05

Összepakolás:

Mivel én császáros leszek,és itt így szokás, én 2 táskát készítettem össze.

Az kisebbik az örzőbe kell, mert műtét után 12 órát itt kell töltenem. Ebben van:

- papucs

- köntös

- betét

- ásványvíz

- háztartási keksz (ezt lehet majd eszegetni a 12 órában)

- szívószál (inni, mert nem lehet felkelni)

- zsebkendő

- pohár

- hálóinget ad a kórház

- bugyi

És a nagyobb csomag tartalma:

- ebben lesz a másik (zuhanyzós) papucs

- törölközők

- wc papír

- zsebkendő

- ásványvíz

- pohár

- tisztasági csomag

- nedves törlő

- betét

- bugyik (én vettem eldobhatósat)

- telefontöltő

- evőeszköz

- zokni

- + mivel babás szobában leszek:

. popsitörlő

. popsikrém

. tetra pelenka

. eldobható pelenka (ezt elvileg adják, de

sose tudni)

Azt hiszem kb.ennyit raktam be a táskákba.

13833. Manon (válaszként erre: 13832. - Manon)
2010. nov. 26. 12:01
+ szoptatós melltartó, eldobható bugyi
13832. Manon
2010. nov. 26. 11:55

Sziasztok :)

Adali örülök, hogy jobb már a kedved :) Nyugi nem baj hogy 39+1 naposan lesz esetleg császár (ha lesz egyáltalán :) a 37. hét után már nem koraszülött :)

Anibaba gratulálok neked is :)

Első baba lesz, és semmi jel hogy ma lenne a nagy nap, de kitudja mit hoz a du és az este/éjszaka :)

Szülőszoba csomag

nálunk adtak listát hogy mit kell vinni...

személyes papírok + terhes könyv

köntös

papucs

törcsi, tisztálkodási szerek, wc papír, citrom, szülőcukor

apának: papucs, dobozos üdítő, keksz, ropi ilyesmi

szobás csomi

hálóing/pizsi, köntös, papucs fehérnemű

evőeszköz, pohár

tisztálkodási szerek, wc papír, betét

szénsavmentes folyadék, mellszívó, bimbóvédő

még raktam be, melltartóbetétet, zoknit, törcsik

babának: mindenhol más...

pelenka (textil is és tetra is) popsikrém, popsitörlő...

13831. Virág10
2010. nov. 26. 11:53
Megyek, ez az utolsó ebédem bennt, még babóval a hasamban...
13830. Virág10 (válaszként erre: 13817. - SBibi)
2010. nov. 26. 11:48

Nem hiába, én is a hét végén ezen agyaltam, ha a férfiakon múlna, már kihalt volna az emberiség. Ugye nagytakarítottunk, én is mindenből kivettem a részem, Ő port törölt, meg porszívózott, pókhálózott de ebbe már majd' bele akart halni...

Hát, mosolyogtam magamban...

13829. Virág10 (válaszként erre: 13806. - Adali)
2010. nov. 26. 11:40

Nem gáz, mert a 37. héttől már nem számít koraszülöttnek.

Amúgy én is derékfáját meg alsó hasi fájást-nyomást éreztem szerintem akkor fordulhatott be.

13828. renibaba25 (válaszként erre: 13825. - Virág10)
2010. nov. 26. 11:34
Virág jó dolog, ha ennyire értékelve van a munkád, ha ennyire kimutatják hogy szeretnek, becsülnek..ez szupi
13827. renibaba25
2010. nov. 26. 11:32
tényleg csajok össz e fel kéne mindneki rakja akorházi és szülőszobai listáját, hogy összevethessük.. ugy mégiscsak könnyebb lenne... én a neten szemezgetve, ismerősöktől hallva raktam össze az előbbi listát, de nem vagyok benne biztos hogy ok-s
13826. renibaba25 (válaszként erre: 13823. - Adali)
2010. nov. 26. 11:30
köszi Adali, mellettem is itt a tea, iszogatom,... na meg tantum verdet, c vitamint.. és még valami szájba spriccolós cucc is van körülöttem
13825. Virág10 (válaszként erre: 13798. - Manon)
2010. nov. 26. 11:27

Visszajöttem hozzátok összepakoltam az asztalomat, tök üres, a kollegák meg törölgetik a szemüket..-((((

Mára front-átvonulásokat mondanak, estére havat, hátha meghozza a picit...Drukkolok!!!

13824. renibaba25 (válaszként erre: 13821. - SBibi)
2010. nov. 26. 11:16

még nm raktam össze, de egy része már elő van készitve, mepróbálom itt összesiteni:)

-ásványviz - bubi mentes, kb 1, 5 liter

- szőlőcukor nekem, páromnak valmi energia ital szendvics,

- tusfürdő

- törölköző

- deo

- papucs )zuhizós és mászkálós is (hátha, tudok sétálni közben ) ja és Alexnek is egy papucs

- wc ülők

- wc papir

- hálóing (habár ha minden igaz ahol én szülök ot adnak)

- pongyola. ha mászkálnék

- zokni

- orvosi papirok, plussz házasság levél, személyik másolata

- 1 bugyi,

- 2 nagy betét ha kell a magzatviz miatt

- hajgumi, hajcsatt

- pzs

- labello

- fényképező, kamra

- kis törcsi (nedvesiteni a homlokot, ezt azt)

nekem nagyjábol ennyi állt össze... ha van valakinek még javaslata, vagy fölöslegesnek lát valami jelezze :)

13823. Adali
2010. nov. 26. 11:09

Jaj, de jol felviditottatok!!! Csomot rohogtem amiket irtatok azokon!:)

En at fogom pakolni kicsit a taskakat, mert ugye csak 2 napra van pakolva benne.

Renibaba, en is mult het vegen beteg lettem, nagyon durvan jott ram par ora alatt leteritett, nem birtam csak hapcizni, meg fajt mindenem a fejemen belul.

Nekem egy dolog jon be: tea, tea, tea! Forro, citromos, leegetve a torkomat es legalabb 2-3 liter naponta!!! Az allandoan kuld majd a vecere es kipisiled a bacikat! En jol voltam keddre, pedig csutortokon kezdodott!

Jobbulast!

13822. "pöcök"
2010. nov. 26. 11:00

Nekem a párom minden nap előadja. Ránéz a táskára:

-Törölköző van benne?

- Zokni is van?

- Piperéket betetted?

:D:D

Meg van amikor észreveszem, h csak bambul rá a táskára :D

Mikor voltunk a szülőszobán, az egyik kismama mondta a gátmetszéssel kapcsolatban, h neki az elsőnél megkönnyebbülés volt a metszés!

Erre tegnap párom a haveréknak:

- Te! Durvább a szülés, mint gondoltam, az a nő azt mondta megkönnyebbülés volt a metszés!!!! Gondolj már bele!!!! Téged kiherélnek és megkönnyebbülsz !!!!

Szegéééény!!!!! Sztem a szülőszobán akkor szófosást fog kapni, h majd neki nyomatják a gázt, nem nekem :D:D

13821. SBibi
2010. nov. 26. 10:57
Lányok, ti mit tesztek abba a kis táskába amit a szülőszobára visztek fel??
13820. renibaba25
2010. nov. 26. 10:57

amúgy sikerült nekem is megfáznom... rendesen kapar a torkom, fáj a fejem, és még egy kis hányingerem is van:( ja és még köhécselek és az orrom is csorog kicsit

ti mivel kezelitek ezeket a tüneteket?

13819. renibaba25 (válaszként erre: 13817. - SBibi)
2010. nov. 26. 10:52

ez nagyon jó:)

én még nem szembesitettem a páromata táskákkal, de ő már nagyon várja hogy kijöjj9n a kisasszony, szóval nem tudom hogy reagálna ha beraknám an kocsiba atáskákat, .. de nem is teszem meg mert az elkövetkezendő periódusban a drága férjem sokat lesz úton, ugyhogy még arra is van esély hogy más kell vigyen a kórházba

13818. SBibi
2010. nov. 26. 10:51

Én hülye!!! :))

Leültem a parkettára a szekrény elé,mert kerestem a papucsom és nem akartam hajolgatni.

Na ez sem volt jó ötlet :))))))

Hát eltartott 1-2 percig míg négykézlábra evickéltem magam és sikerült felállnom :DDDD

Mint egy partra vetett bálna. Komolyan már én röhögtem magamon hogy mit művelek. Még jó hogy alattam volt egy kis szőnyeg és így tudtam csúsztatni is magam. Vicces lett volna, ha apa 16 óra után úgy jön haza,hogy én még mindig ott ülök :DDD

13817. SBibi (válaszként erre: 13816. - Adali)
2010. nov. 26. 10:48

Örülök,hogy már nem vagy olyan elkeseredett :))))

Ügyes vagy.

Éppen most nézek egy császáros szülést a tv-ben. Már megint sírok!!!!!! Mindig ez van. :)))

Ha így tv-nél így bőgök, mi lesz majd élőben velem??? :D

Tegnap beszéltünk a férjemmel erről-arról. Mondtam neki, hogy mivel a hétvégén elmegyünk itthonról a 2 táskát tegyük majd be a kocsiba és már ki sem fogom venni. Erre ő: MI VAN??? Ez már azt jelenti akkor hogy bármikor jöhet a fia??? Neki még kell egy pár hónap - ő még nem készült fel!!!!!!!

Hát ezen olyan jót nevettem. Mi az hogy nem készült még fel?? 36 hetesek vagyunk - eddig mit csinált? :))

Tehát azt mondom csajok, hogy nekünk nem szabad beparázni meg aggódni - idegeskedni!! Ha ezt fogják az "erős" férfiak látni - hát akkor szerintem elvesznek.

Fel a fejjel és minden rendben lesz!!!!!!!!!!!!

Minden jól fog alakulni és egészségesek leszünk.

:DDDD

13816. Adali
2010. nov. 26. 10:23

Csajok, olyan szepeket irtatok! Dehogy bantott senki sem meg, abszolut igazatok van! Kezdek kibekulni a gondolattal, es igazatok van, ha nem fordult be, valami oka biztos van, ugy szereti a poziciojat ahogy van, meg hat makacs, apa fele:)

Igen, tudom, nem kene itt sirdogalnom, probalok pozitivan most mar hozzaallni, mert tenyleg nem jo Kisendrenek, ha sirok sokat.

Virag, tok aranyosak a kollegaid, mennyire szerethettek!

SBibi igazad van, probalom pozitivan nezni. Csak van egy ilyen hulye aggodalom a fejemben a mutetektol.

Mar megmondtam a korhaznak tegnap este amikor hivtak, hogy nem csinaltatom a forgatast meg, nem erzem termeszetesnek, ne nyomogassak ott a kis dragat.

Ha meg ugy gondolja, hogy megis befordul, befordul. Ha nem, akkor csaszar.

Nem tudom, mit csinalnek nelkuletek!

Valakinek valami jel? Manon, hogy vagy? Mikor mesz meg dokihoz?

Puszi nektek, megegyszer koszonom.

13815. renibaba25
2010. nov. 26. 10:15

sziasztok

Mannon, remélem minnél hamarabb kibújuk Regi, gondolom már nagyon várod...

remélem nálam nem lesz túlhordás, sőt picit idő előtt is jöhetne, hog ykarira hazaérjünk:)

Adali ne stresszeld magad igazuuk van az előttem szólóknak, a császár miatt tuti nem leszel rosszabb, sőt szerintem meg is szenveded ha netalán azt hiányolnád:)

13814. Virág10 (válaszként erre: 13793. - Adali)
2010. nov. 26. 10:13

Sziasztok!

Adali!

Ne aggódjál és ne féljél, persze könnyű ezt mondani. Volt itt már szó a kézzel befordításról, én nem kértem volna, mert valami oka van hogy nem fordul be (pl. lehet, hogy rövid a köldökzsnór). Ha megcsináltatod, szerintem rendkívüli körültekintéssel fogják csinálni és nem hiszem hogy nagyon fájdalmas lenne, persze biztos nem is kellemes. Ha császár, hát császár...ez bármelyikünknek benne van a pakliban!!!

Képzeljétek, a héten azért jó is történt, most búcsúztattak el a kollegák, kaptam egy gyönyörű virágcsokrot, meg egy baba masszázs dvd-t, egy fényképtartót meg pénzt gyűjtöttek. Maga vezérigazgató úr mondta a szívhez szóló szavakat, aztán a két főnököm is elbúcsúztatott. Olyan jólesett! Azért sajnálom, hogy most nem leszek már a kollegákkal...

13813. "pöcök" (válaszként erre: 13806. - Adali)
2010. nov. 26. 09:53

Sziasztok!

Adali!

Az első ami eszembe jutott, amikor a hírt olvastam, hogy ne sírj és ne szomorkodj, mert az a pici emberke minden rezzenésed, érzésed ugyan úgy megéli, mint Te!

A másik pedig, hogy NEM VAGY KEVESEBB, VAGY ROSSZ ANYA, MERT NEM TERMÉSZETES ÚTON ADSZ ÉLETET A GYERMEKEDNEK!

Nem az tesz valakit szülővé, h megszüli a gyerekét! (Ezzel az árvaházban élő gyerekek valószínűleg együtt értenek velem).

Azért lennél kevésbé jobb, mert nem szenvedsz meg érte? Ugyan! Talán nem fog ugyan úgy fájni, ha elesik, vagy bántják Őt?

Ugyan úgy a szívünkről szakad az a kis pöttöm, hordtuk a szívünk alatt 9 hónapon át! Ha megszületik ugyan úgy a Te hangodtól nyugszik meg, a Te illatod keresi, a Te karodban érzi magát biztonságban, EGÉSZ ÉLETÉBEN! Utána jön Apa :D

Ez az, amit soha nem szabad elfelejteni!

13812. AViki (válaszként erre: 13809. - Adali)
2010. nov. 26. 09:43
Nyugi alig vágnak már csak egy kicsi lyukat bugyi vonalon, ha nem sürgősséggel csinálják és ha azt nézed lehet nincs is olyan kellemetlen helyen mintha gátat metszenének.
13811. AViki (válaszként erre: 13807. - 21ec503661)
2010. nov. 26. 09:41

Üdv köztünk!

A 39+1 nappal ki lennék békülve, mert az dec 20 lenne, tehát szentestére otthon lennénk, ha jól számolom:)

13810. Dormira (válaszként erre: 13806. - Adali)
2010. nov. 26. 09:35

Szia!

Engem is akkorra irtak volna ki, mármint 39+1 napos koromra.

Az már teljesen jó...

13809. Adali
2010. nov. 26. 09:34
Allitolag mar nem nagyobb mint egy vakbelmutet...remelem tenyleg igy van...
13808. SBibi (válaszként erre: 13800. - Adali)
2010. nov. 26. 09:33

Szia Adali,sajnálom hogy most a vége felé ilyenekkel kell még szembenézned.

Ne haragudj meg az őszinteségemért, de máshogy nem tudom leírni azt amit gondolok. Az hogy a kisfiad nem fordult be annak lehet hogy valóban van valami oka, ami nem jelenti azt hogy veled van baj. Egyszerűen ez így alakult, és e miatt te nem vagy sem kevesebb sem több. Őszintén nem értem, hogy miért kell aggódni a császár miatt. Nem az a lényeg hogy a gyerekeink egészségesek legyenek? Teljesen mindegy hogyan születnek, természetesen-vagy császárral. Gondolj arra,hogy sokan mi mindent megadnának egy pici babáért vagy hogy a 9 hónap alatt mi mindenen mentek keresztül (Vvicus, B.Ary)

A nővéremet 3-as ikrekkel császározták és egyiknek sem kellett csípőficamos dolgokat hordania. Ez nem függvénye.

Az én fiam 3 héttel előzi meg fejlettségben a heteimet. Az orvosomban fel sem merül,hogy akkor egyből császározzon. Azt mondta,hogy szép széles csípőm van és megpróbáljuk. Ha nem megy akkor jön a császár. Bent vagyok a kórházban és az orvosom az akiben feltétel nélkül megbízom, tehát nem aggódom. Titkon én meg inkább örülnék ha nem kellene sem nekem sem a fiamnak szenvedni. Szívesen mondanám az orvosomnak hogy inkább császár, de nem teszem mert ő a szakember és ő az akit én választottam.

Szóval bocsi megint ha megbántottalak valamivel, de ne aggódj. A gyerekeink legyenek egészségesek a többi nem számít, nem?

13807. 21ec503661
2010. nov. 26. 09:32

Sziasztok! Most találtam rá erre a fórumra. Mi is decemberre várjuk az első babánkat, és már nagyon izgatott vagyok, hogy kibírjuk-e karácsonyig :) Eddig úgy néz ki, hogy simán szülök, remélem ezt a kis időt már kibírja ebben a pózban :)

Manon, látom te mára vagy kiírva. Van valami jele, hogy tényleg ez a nagy nap? Első baba?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook