2010 decemberre babát várók, gyertek beszélgessünk! (beszélgetés)
Lanyok, elment anyosom...:(
Most mar sir a gyerek...
Figyeljetek mar, ma ejjel 2 orankent fent voltunk...szerintetek ez mar lehet a 6 hetes novekedesi hullam? Csak mert mi meg csak 5 hetes es 2 naposak vagyunk...
Sziasztok,
Én is szeretném tudni az alvás csodaszerét ha valaki rátalál, na meg persze azt is,hogy hogyan lehet a kaki-puki fronton is könnyíteni :)))))
Youlcsi, mi a tapasztalatod a papaverinnel kapcsolatban?
Használ valamit?
:((
ha én tudnám, akkor mi nem szenvednénk már :(
próbáltuk melegíteni, hasra fektetni, teáztatni édesköménnyel (kiköpi), kap infacolt, papaverint... de továbbra is szenvedünk minden kaka előtt legalább 1 órát :(
nekünk is van már jópár gúnyánk, amit kinőttünk... illetve ami éppen pont jó még.
sztem tavasszal össze is szedem a nagyját és odaadom a védőnőnek, meg a bodykat a kórházba az újszülöttre.
csajok!
lehet csak nekem új az infó... baba patikában olvastam, hogy az elalvás előtti cumikázás jelentősen csökkenti a sids/bölcsőhalál előfordulását :o
tegnap délután óta nem is szólok rá apájára, hogy nem kell beletúrni a gyerek szájába a cumit csak azért mert nyűgösködik...
Majd gyere ide ha kérdésed lesz :D Vagyunk páran, hogy megválaszoljuk!
Ha pedig a főzésről van szó.... majd galambpostán küldünk vmit! :)
Remélem most már nálunk is marad a max. 2szeri kelés és szépen ez is leritkul.
Az rendben van, hogy már a 62-es méretet használjuk?
Annyira nagyon nő a bébi, hogy csuda. Mikor megszületett még az 56-os úgy állt rajta, mint tehénen a gatya. Mondják, hogy nagyon gyorsan kinövik a ruhákat a 68-as méretig, aztán lelassulnak. Na de az én fiam dagad is, mint a tészta :D Tuti, hogy nem 3,8%-os tejcsim van, hanem legalább 38,5%-os :)
sztem nincs rossz íze a teának... főleg hidegen.
tudom, mert kettőnk közül Áron nem hajlandó meginni, így én takarítom el a maradékot :)
mi majdnem átaludtuk az éjszakát :o
11kor szopizott, aztán 2kor nyüszögött kicsit... mondom "anya kimegy pisilni, aztán kapsz cicit"
mire visszaértem, aludt, mint a bunda.
végül 4:30kor ébredt, de akkor már olyan éhes volt, hogy tisztába sem raktam kajcsi előtt, mert üvöltött, int a sakál :D
Jó reggelt!
Igen, csak cicizünk. Oké, még ha 2 nap kakamentes lenne nem aggódtam volna. Na de a pukik se jönnek!?!?! Végül tegnap délután adtam neki édeskömény teát. Túlzás hogy adtam neki, inkább csak pár cseppet nyelt le, mert bűn rossz íze van. Már ennyitől nyugodtabban aludt. Este megint csepegtettem neki és képzeld el, hogy csak kétszer kelt fel éjjel (11 órát és reggel 6 h-t nem számolva) :D Azért csak haladunk a nagy könyv szerint :)
nem emlékszem: szopiztok?
anyatejes babánál az is "normális"nak tekinthető, ha csak 2-3 naponta van kaka.
nekünk talán 1, max 2 kajcsinál nincs... szóvl simán nyomjuk a napi 6 kakás gatyát... akkor az meg sok lenne?
ez is normális.
Na jól van akkor, most egy kicsit megnyugodtam, köszi :)
De azért hétfőn a dokit jól kifaggatom, és megkérem 2x is vizsgálja meg a fiamat :)
Képzeljétek el mi van!
Kaptunk egy vásárlási utalványt és elmentünk megvenni belőle a pihenőszéket. A bolt 5 percre van tőlünk kocsival. Na bebugyoláltam Benit aztán be a kocsiba. Még a parkolót sem hagytuk el szinte, de az ő szeme már lecsukódott. Kb 5 óra lehetett mikor elmentünk vagy még előtte, és ő még azóta is alszik. Kérdem én akkor itthon miért olyan nehéz elaludni???? Miért kényelmesebb a kocsiülés mint a kiságya????
Azt hiszem ezt én soha nem fogom megérteni :)))
Remélem ennek az alvásnak nem éjszaka fogom meginni a levét :((
Naponta kb. 3 kakis pelus a normális... legalább is a nagykönyv szerint. Ezt még nem is venném aranyszabálynak, viszont nem pukizik.... nincs az az egészséges rotyogtatás a gatyóba....
Túlizgulom?!?! :(
Sziasztok!
Mi tegnap voltunk 4 hetesek, és bennem is felmerült a kérdés, mint Adaliban, h mennyit kellene fennt lennie egy babának.
Az én lányom csak alszik folyamatosan, néha nézelődik, de nem éreztem olyan sok időnek.
Annyira bosszantott, h ma felírtam, mikor kel, mikor alszik el, és fél7től mostanáig 4ésfél órát volt fent szopikkal együtt! Neki egy szopi kb negyed óra. Én nem is gondoltam volna!
Már két napja kint van velem a konyhában a pihenőszékben, ott nézelődik, ma már kísérletett tett gügyögésre is, és már vagy 4 napja ha beszélek neki, olyan nagy szájtátós nevetést kapok! :D
Biztos van a babócádnak is nézelődős időszaka, csak lehet nem tűnik fel annyira a sok sírás miatt. Próbáld meg figyelni. Én sem hittem, h már ennyit van fent.
Még 8kor kelés, fürcsi, fél 10 körül alszik el. Az is még plusz másfél óra.
Éjszaka meg fent sincs, mikor eszik fél2-2körül, utána fél7ig szunya, uh azt nem számolom :D
Jaaa, hát akkor ilyenkor spuri be a fürdőbe és hajmosás indul :)
A hajszárító hangja még lehet meg is nyugtatja.
A fiam a porszívótól készül be.... kivéve ha az orrát szipákolom... azt nem szereti.
A friss levegő elnyomja a babákat. Benedek akkor alszik a legjobban, ha sétálunk. Már két hetes kora óta sétálunk.
Amúgy ő se gőgicsél ha fent van, nem mosolyog, csak álmában. Az ágyában elalszik ha nem gyötri a bélgörcs, de amúgy kézben szintén szeret lenni...
Sziasztok!
Ez a hasfájás egyre aggasztóbb nálunk. Hajnalban volt egy adag a pelusban, azóta semmi, csak egy kis maszatolás, még pukit se hallok ropogni. Egész nap alszik vagy éppen sír.
A doki által adott cseppet, sab simplex-et adom neki. Benedek csak álmában mosolyog és ma egyszer véletlenül ellőtt egy mosolyt Tigrisre. Lehet hogy nagy baj van nála?!!? Eszik rendesen és bízom benne, hogy a doki mondta volna ha van még vmi baj a levegőn kívül :(
Haat, ejszaka nagyon jol alszik, ha vegre mi is letesszuk, de en hason altatom, mert mashogy fele anyit alszik. A kisagyat szerintem szereti, sokszor faj a hasa napkozben is, neha meg nehez mindig megkulonboztetnem, hogy mikor hisztis, mikor ehes, mikor faj a hasa...:( Most eppen alszik.
De amugy olvasom, hogy egy 5 hetes babanak kell 7 ora alvas nappal meg 8 ora ejjel. A 7 ora 3 x-i alvast jelent, hol 2 orat, hol 3mat. Akkor persze van a kb 10x20 perc szopi az mar 3 es fel ora meg meg fel ora furcsi, de kerdem en mi van azzal amaradek 5 oraval a 24-bol? Olyankor a babanak fent kene lennie gogicselve. Vagy szegenykenek akkor KELL fajnia a hasanak???
hát adali nem irigyellek, nálunk szerencsér enem vészes a helyzet igaz van nyűgi itt is, és napközben nem igazán alszik el, csak büfi közben és utánna csempszem be a helyére, de akkor alszik...
nekük akritikus időpontunk este van kb 23- 01 óra között, akkor a párom rázza, és amúgy éjszaka alszik, kb 4-kor és reggel 7-8 fele kell neki kaja.
ha már nagyon nem megy a napközbeni elalvás a hasamra fektetem béka pózban és úgy nagyon hamar bealszik. próbáltad már akiságyon kivűl más helyre is tenni aludni? lehet nem szimpi neki a kuckója
Az én fiam sem akar egyedül elaludni. Vagy a cicin alszik be 20-30 perces cuclizás után, vagy evés közben bealszik, de ez csak éjszaka van. Nappal ha be is alszik a kezemben , amint a feje a kiságyba ér, már ki is nyílik a szeme. Kézben szeret lenni.
Én azért tudok 1-2 dolgot csinálni mellette, de nem túl sokat.
Csak abban reménykedem,hogy ha már mehetünk sétálni akkor majd a levegőn jókat fog aludni és így majd hozzá fog szokni az alváshoz.
A déli alvás az egyetlen amikor legalább alszik,na meg persze az éjszaka.
Kitartás Adali, előbb-utóbb minden csak jobb és könnyebb lesz.
Én ma betettem a babakocsiba, jól felöltözve és kinyitottam az ablakot és tologattam. Be is aludt, így tudtam hajat mosni meg porszívózni. Esetleg próbáld ki.
További ajánlott fórumok:
- 40-70 év közötti nagyik gyertek, beszélgessünk.
- 2010. november - ha ti is babát terveztek, gyertek! Beszélgessünk!!
- 2011. júliusi, augusztusi babát várók, gyertek beszélgessünk!
- Akik szeretnének babát ovu tesztek meg görcsölések nélkül gyertek beszélgessünk...
- 2017 ben babát tervezők gyertek beszélgessünk
- Harmadik babát tervezők, gyertek beszélgessünk:)