2010 áprilisára várt babák! (beszélgetés)
Jó reggelt!
Nekem is csak így megy az evés,inkább levesekkel!
Amúgy én sem kívánok már szinte semmi a húst meg pláne!
Én nagyon szeretem a zöldséges rakott kajákat,de azoknak a nagyrésze most a szopi miatt sajna kilőve!
Én meg próbálok olyan dolgokat enni amiben sok a folyadék és amit szeretek is.Gyümölcs leves , hús leves, máj gombóc leves,Rostos ücsik , finom gyümölcs teák.
Köszi, majd megnézem.
Megyek hajat szárítani. Jóéjt!
A vacsival vagyok főleg így- meg hát soha nem voltam egy nagy reggelizős sem, csak a terhesség alatt kezdtem el rendszeresen reggelizni, Miriam miatt. A másik hogy alig merek gyümit enni mert pocakfájós, igaz már úgy veszem észre talán múlóban van.
Van egy oldal, amit Évi tett fel ma ide(Vevina-mert van több Évink is , azért írom hogy ő) na és van egy oldal ha az ember beregisztrál letölthetsz egy babaszakácskönyvet-táplálási tanácsadót.
El kezdtem olvasgatni, sok okos dolog van benne, mondjuk van amit én másként gondolok, de alapnak nem rossz
Ugye milyen kellemetlen? Már nincs olyan étel, amit szívesen ennék... Néha már magam se tudom, hogy mit kellene tenni. Küzdeni a tejért, vagy hagyni az egészet...
Almával kezdjük, ha elmúlnak a kiütések. De azért is kezdenénk, mert mostanában már nehezen megy a kaki...
Dettó ugyan ez, nem kívánom a kaját és muszáj enni
Én is így vagyok Incó... de nekünk még arrébb van a hozzátáplálás, így remélem csak kihúzzuk. Viszont egyik éjjel annyi volt, hogy dőlt belőlem, máskor meg tényleg alig van.. Tegnap este elfelejtettem vacsorázni... hát reggel 5kor felébredtem, szinte semmi nem volt a ciciben gyorsan ittam és reggel mikor kelt Miriam volt már benne, de megijedtem, mi van ha felkelt volna, mert ugye ilyenkor van az hogy a kivétel erősíti a szabályt, de szerencsére nem
Úr isten ti már itt tartotok!
Mivel kezdtek gyümivel?
Mi emlékszem almalével és almával kezdtünk Dorkánál,aztán jött a sárgarépa!
Én amúgy néha már kivagyok ezen e kényszerevés-ivás dolgon. Nem esik jól amennyit ennem kell ahhoz, hogy legyen tejcsi...
A melegben nekem sel enne ezzel gondom!
De amúgy nem vagyok egy nagyivó,de a rostos levek mindíg jól esnek és jobban is csúsznak mint a víz,abból könnyebben összehozom a napi 3 liter folyadékot!
Amúgy állítólag az sem jó,ha eröltetjük az ivást,hogy meg legyen a napi kellő mennyiség,mert a felesleget amit nem kívánunk,azt nem hasznosítja fel a szrvezet csak kipisiljük,leizzadjuk!
Aha! Már értem.
Nem tudom nálunk is meddig bírom a kapacitást...Nagyon változó a tejem, van, hogy éjszaka pólót cserélek, de van, hogy azt érzem kevés. Már várom, hogy a jövő héten elkezdjük a kóstolgatást...
Szerintem itt csak a fejés a lényeg,amivel növeled a kínálatot!
Az öklét Csenge is szokta szopni. Ő is jó hangosan cuppog! Eleinte én is meg voltam ijedve, hogy nem tán éhes még, de azóta már rájöttem, hogy nem. Hiszen sokszor evés után csinálja, amikor eszik rendesen 120-130 miliket. Akkor meg csak nem lehet éhes. Gondolom megnyugtatják magukat ezzel.
Az nem baj, ha nem jön közben egyáltalán,akkor is végig kell csinálni. Nekem is volt olyan, hogy a fél óra alatt alig jött le 40g.
Növöget:), de muszáj.
A kecskeruta pedig egy gyógyfű, ami fokozza a tejelválasztást. Ugyanúgy teát kell főzni belőle.
Nekem is simán le megy 4-5 l naponta, pláne ebben a nagy melegekben amik most voltak.
És ha nem marad annyi, hogy 7 percig fejjek? Nem értem.
7 percig az egyik cici, 7 percig a másik, 5 percig az egyik, 5 percig a másik,3,3,1,1. kicsit hosszú idő, de naponta ha egyszer végigcsinálod, meghozza az eredményt. Én az utolsó szopi után szoktam, mert akkor reggelre van idő termelődni a következő adagnak.
Sziasztok!
Nekünk is ilyen babakocsink van és nekünk is jól bevált.
Úristen 4-5 liter,van már púpod??
Nekem is!
A víz nem mindíg esik jól,vagy csak nem kívánom,ezért mindíg van itthon valami rostos,abból gond nélkül lecsúszik akár fél liter is egyszerre minmum 1 litert meg iszok naponta!
Azzal,meg a napi fél liter szopis teával,egy-két bögre tejjel esténként,mg a napi víz bevitellel,szerintem simán meg iszok vagy 3 liter folyadékot naponta!
Mi az a 7-7-5-5-3-3-1-1-es fejés és a kecskeruta?
4-5? Te jó ég!
Mi ez a fejés? Én nem halottam még...
Szia! Próbáltad a kecskerutát? Nekem a védőnő ajánlotta és használt. Meg az a bizonyos 7-7-5-5-3-3-1-1-es fejés. Bár az igazi eredményt a napi 4-5 liter folyadék hozta meg.
Az mostanában nekem sem használ már úgy, mint eleinte...
Anna is nagyon jól hízott eleinte, de úgy 2-3 hete megállt, és csak heti 100 grammokat hízik. Én nem tudtam, hogy ez természetes, mert eleinte heti 300 is ment. A doktornő csak nézett rám, hogy mit akarok, hisz egy féléves gyereknek elég ha 6 kg. Anna a jövő héten 4 hónapos és most olyan 5200 körül lehet, mondjuk ez 4 hónap alatt 3300 gramm.
A laktoherb tea nekem nem használt, lehet ennyi volt????
akkor ti jól haladtok az én pici lányom most 9 hetes és a születése óta csak1396dkg-mot hízott.A heti 20 a normál, mi a 12 hízzuk csak.Ha meg van kakis pisis pelus bőven akkor nincs gond.Nem egyformák a gyerekek. A fiam pl: 8 hetesen hét és fél kg volt és kisebb súllyal született mint a kislány.
További ajánlott fórumok: