2009 szeptemberére várt babák (beszélgetés)
na, ezt nem mertem kimondani, nehogy megsértselek, mert nem áll szándékomban! gesztusok nélkül a leírt szavak sokszor félreérthetők. :)
Kérdések merültek fel:
De miért gondolod, hogy a gyerkőcöd is megmarad a burokban? Te mindig a szüleiddel éltél?
hűha, bevallom őszintén, hogy meghalnék tv nélkül... bár nyilván csak megszokás kérdése...
na és mi a helyzet azzal a kérdéssel, hogy gyerek oviba kerül és halálra cikizik, amiért nem ismeri ezt vagy azt a mesét.... tudom, erre aztán végképp ne alapozzunk, de azért sok ilyennel találkoztam és sok ilyenről hallottam... hű talán fel sem kellett volna tennem ezt a kérdést...
no és még annyi, hogy csak azért, mert néhány szülő engedi ezeket a szörnyedvény meséket nézni a gyereknek, azért én még nem fogom, de azt gondolom, hogy meg lehet találni az egyensúlyt úgy is, ha van tv.
és a meki tényleg jóóóóóóóóóóóóó :DDDDDDDDDD
Sokat voltam egyedül. Egyedül éltem egy ismeretlek városban egy albérletben. Akkor szoktam rá a tv-re. De borzalmas volt az a függés...
Szerencsére most már csak akkor gubózom be magam a tv elé, ha beteg vagyok, vagy fáj a hasam (ami mostanában nem lesz :)
Amúgy esténként megnézzük a híradót, közben pakolgatok, ágyazok stb. Jól kidumáljuk, hogy mekkora hülye ez meg az, aztán fürdés. Utána paprika tv, amibe férjuram jól beleszundikál, nekem meg padlizsános-bárányragus álmaim lesznek, néha jegyzetelek ezt-azt, feltűzöm a parafatáblára, hogy egy alkalmas hétvégén megfőzzem, megsüssem, kipróbáljam. Aztán alvás...
Véleményem szerint mindden adó nézhetetlen. Ha filmre vágyom, letöltjük a sz.gépre, aztán ott nézzük.
Most, Valentin-napi filmezés lesz: Szerelmünk lapjai, és/vagy Kate és Leopold :)) Kizárólag romantikus :))
ezzel is abszolút egyetértek!
(((( De azért a meki az jóóóóóóóóóóóóóó :))))))))))
Sziasztok!
Na nálam az előző budapesti terhesség volt, de ennél jóval több volt a vérvétel. És az 5 szöri terheléses is Budapesten volt, mert az az sztk csak ilyet csinál. Az utolsó adag vérnél már majdnem lefordultam a székről. Még jó, hogy amúgy bírom a vérvételt, de utána úgy néztem ki, mint egy amatőr drogos.
Na a tv-ről még annyit, és utána én is befogom. Gondolkoztam rajta, hogy mi legyen, bevallom őszintén. Én 4 évig a főiskolán gyermeklélektant, stb-t tanultam. Azóta is gyerekekkel foglalkozom. Ráadásul még volt fél éves tantárgyunk, ami kifejezetten a médiáról szólt. Előny, hátrány, kutatások stb. És igen, hátrány a képzeletvilág, de kompenzálható azért, ha nem csak a tv van. Tahát ha nem az a módi, hogy a gyerek leül reggel a tv elé, este meg lefekszik. Viszont a tapasztalataim alapján azok a gyerekek, akik teljesen el vannak tiltva a tv-től, amit óvodába kerülnek, borul a bili. Ott ugyanis találkoznak vele, ha más nem, akkor átmegy a barátjához stb. Iskolában meg végképp ez a helyzet. Nálunk van tv, dvd, számítógép, ebben a világban élünk (mégha annyira nem is tetszik nekem sem), de ebben nőnek fel a mai gyerekek. Én megismertetem vele módjával, de a másik oldallal is. Millió mesekönyv is van, és többek között ezért is költöztünk kertes házba.
Sziasztok, jó reggelt!
Hogy vagytok?
egész jó a kép, mindjárt megpróbálom kinyomtatni...
nagyon szupi kis képet csináltatok a babóról:))
nem is gondoltam volna, hogy fényképezővel is ilyen jó képet lehet csinálni:))))
Annyira aranyos és szívet melengetőek a soraid, vigyorgok én is folyamatosan amióta írsz:)))))
Jó éjt, és nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon örülök Nektek!!!!!!!!!!!!!!!!!
köszönjük Pözümi!
igen, sajnos fényképezővel kellett csinálni, mert ugyebár nem tud nyomtatni a doki...
köszönjük, a kispapa olyan büszkén nézegette, mintha már a diplomaosztóján lettünk volna :DDDDDD
jövőhéten megyek a kórházban lévő védőnőhöz (nem a területihez) és ő küld el a vizsgálatokra, a dokihoz március 19-én kell visszamennem, de addig még a kórházban a hiper-szuper 50 millás uh-án is megnéznek :DDD még jó, hogy a múltkor mégsem rendeltem meg azt a gépet :DDDDD
bocsánat most mennem kell, férj nagyon éhes, melegítem neki gyorsan a vacsit, aztán vigyorgunk tovább egymásra :D
Jó éjt és jó pihenést!
Én most ittam hipp natalt egy hétig, de mivel hányingerem volt tőle (ami a gravidától és az elevittől nincs), így gyorsan abba is hagytam.
Szerintem is kb. csak 2 hétig elég egy kis üvegcse, minden nap egy evőkanálnyit ittam belőle.
A dm-ben is lehet kapni, ott csak egy ezres.
Sziasztok!!!!
megjöttünk a dokitól :DDD raktam fel képet a mi 16 mm-es Rizsszemünkről :DDD
Azt mondta a doki, hogy tökéletes a szívműködés, de mi sajnos a rossz gép miatt nem láttuk és nem hallottuk, de hiszünk a dokinak :DDDDDD
Köszönjük a szurkolást! ;)
Nahát... egy fél napra kiteszem a lábam, és máris miket kell olvasnom... :)
Benvikem, a tv cenzúrázva is nagyon rossz, hisz egy virtuális világ, és nem hagyja hogy a gyerek saját képet alkosson a királylányról, a kiserről kisarról. De tényleg nem megyek bele, mert kitagadtok.
A vérvételekről, a budapesti verziót tudom elmondani:
Összesen 6 van normális esetben. 1-1-1 mindhárom trimeszterben, az első alkalmával leveszik a vércsoport és ellenanyagot is. Nincs reggeliteszt vagy mi. 16 héten AFP. 26 hét körül terheláses vércukor, ami nem kötelezően glükózzal megy, sok helyen ha "rendes" doki utal be, nem magán, akkor belemennek hogy zsömlét és tejet igyál cukor HELYETT, hisz gondoljatok bele: a keményítő ugyebár, ami a kenyérben van, egyfajta cukorrá bomlik le, a tejben meg laktóz van, ami szintén cukor. Tehát ezzel is csinálnak terheléses cukrot, bár elhiszem, hogy nem mindenhol. Ennél elméletileg bármelyik verzióval tesztelnek, 2szer szúrnak, egyszer előtte, egyszer 2 óra elteltével. Tudomásom szerint ennyi, persze ha valami gebasz van akkor nyilván többször. Plusz, ha egyéb vizsgálatokat kér a kismama vagy a doki.