Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2009 szeptemberére várt babák fórum

2009 szeptemberére várt babák (beszélgetés)

2133. moki-kopi (válaszként erre: 2129. - Otis)
2009. febr. 13. 11:28
jaaaaaaaa, hát kérem nem mondtam, hogy nálunk nem lesz tévé ;) és sosem fogom eltiltani tőle a gyereket sem, de bizony lesz olyan, amit nem nézhet majd. TV volt, van és lesz, de ettől függetlenül nem nézzük éjjel-nappal.
2132. otis (válaszként erre: 2131. - 94c13d8e1e)
2009. febr. 13. 11:25

na, ezt nem mertem kimondani, nehogy megsértselek, mert nem áll szándékomban! gesztusok nélkül a leírt szavak sokszor félreérthetők. :)

Kérdések merültek fel:

De miért gondolod, hogy a gyerkőcöd is megmarad a burokban? Te mindig a szüleiddel éltél?

2009. febr. 13. 11:19
Uh, kicsit elkavarodtak a mondataim az elején, kitöröltem azt hiszem. Szóval a környezetemben a tv nem volt mindennapi, de a tágabb körben igen, erre mondják az okosok, hogy burokban nőttem fel :)
2009. febr. 13. 11:17
22 éves vagyok. Hozzáteszem, és olyan iskolában, környezetben éltem, ahol ez volt a normális, persze mindig akadtak kívül tv-je volt és van, legalább annyira az élet része volt akkor mint most, szerintem. A férjem is tv-s családban nőtt fel, azon aludt el, mikor megismerkedtünk akkor is. (33 éves) rengetegszer aludtunk el úgy az első időben, hogy ő tv előtt és az ágyban. Aztán egyik este, vittem neki egy könyvet, hogy gyere, olvassuk el együtt lefekvés előtt, bújjunk össze az ágyban, ne kapcsolja be a tv-t. Azóta is így van, olvasunk, van hogy mindketten csöndben, van hogy egymásnak hangosan, stb. Beszélgetünk, és alszunk. Amikor babát vártunk és átköltöztünk a mostani lakásba, ő maga mondta, hogy ne hozzuk ide már a tv-t magunkkal, mert nincs rá szükség. A hírek eljutnak hozzánk így is, de semmi szükség a sok borzalomra, amit a tv közvetít. Minden bizonnyal vannak jó műsorok is, de azokat a filmeket megnézzük máshogy, stb stb. Ha meg olyan van, ami tényleg cak tv-ben van, mint pl az olimpia egy egy számunkra érdekes versenye, akkor a nagyiéknál megnézzük.
2129. otis (válaszként erre: 2128. - Moki-kopi)
2009. febr. 13. 11:16
és mi van, ha elkerül a koleszba? Egyszer úgyis szabadságot kap!
2128. moki-kopi
2009. febr. 13. 11:14

hűha, bevallom őszintén, hogy meghalnék tv nélkül... bár nyilván csak megszokás kérdése...

na és mi a helyzet azzal a kérdéssel, hogy gyerek oviba kerül és halálra cikizik, amiért nem ismeri ezt vagy azt a mesét.... tudom, erre aztán végképp ne alapozzunk, de azért sok ilyennel találkoztam és sok ilyenről hallottam... hű talán fel sem kellett volna tennem ezt a kérdést...

no és még annyi, hogy csak azért, mert néhány szülő engedi ezeket a szörnyedvény meséket nézni a gyereknek, azért én még nem fogom, de azt gondolom, hogy meg lehet találni az egyensúlyt úgy is, ha van tv.

és a meki tényleg jóóóóóóóóóóóóó :DDDDDDDDDD

2127. otis (válaszként erre: 2124. - 94c13d8e1e)
2009. febr. 13. 10:59
és a férjed is osztozik a tv-cölibátuson? Ő is így nőtt fel?
2126. benvik (válaszként erre: 2124. - 94c13d8e1e)
2009. febr. 13. 10:54
Te szerintem azért fiatalabb vagy nálam, de nem annyival. Az is egy más világ volt ám nagyon. Én a mai gyerekeket látom, akiknél ezt próbálták a szülők. Egész közeli élmény, az unokatesóm. Most hogy felnőtt lett, egy tv és számítógépfüggő, egy barátja sincs. (Ő jóval fiatalabb nálam.) A mi korszakunkban még nem volt ennyire nagyon elterjedve a viruális világ. Remélem Nálatok sikerül, mert tényleg klassz dolog, de veszélyes. Ma a szülő a nevelésnek csak egy részét képzi, a társadalom is nagyon nagy befolyás.
2125. otis
2009. febr. 13. 10:50

Sokat voltam egyedül. Egyedül éltem egy ismeretlek városban egy albérletben. Akkor szoktam rá a tv-re. De borzalmas volt az a függés...

Szerencsére most már csak akkor gubózom be magam a tv elé, ha beteg vagyok, vagy fáj a hasam (ami mostanában nem lesz :)

Amúgy esténként megnézzük a híradót, közben pakolgatok, ágyazok stb. Jól kidumáljuk, hogy mekkora hülye ez meg az, aztán fürdés. Utána paprika tv, amibe férjuram jól beleszundikál, nekem meg padlizsános-bárányragus álmaim lesznek, néha jegyzetelek ezt-azt, feltűzöm a parafatáblára, hogy egy alkalmas hétvégén megfőzzem, megsüssem, kipróbáljam. Aztán alvás...

Véleményem szerint mindden adó nézhetetlen. Ha filmre vágyom, letöltjük a sz.gépre, aztán ott nézzük.

Most, Valentin-napi filmezés lesz: Szerelmünk lapjai, és/vagy Kate és Leopold :)) Kizárólag romantikus :))

2009. febr. 13. 10:43
:) én tv nélkül nőttem fel. Jelentem, soha nem voltam rá kiéhezve, mivel egyszerűen az "értékesebb" dolgok iránti igényt segítették elő a szüleim bennem. De majd ha egy filmet szeretnénk megnézni, a nagyiéknál közös PROGRAMKÉNT megtesszük. Egyszerűen az igény kialakításáról, nem tiltásról van szó. De mint mindenben, ezen témában is lehet ezerféleképpen gondolkodni, távol álljon tőlem, hogy bárkit ez alapján ítélnék meg. Egyszerűen csak a mi köreinkben, a mi családunkban ez így van jól. Aki meg úgy érzi, neki tv tartozik a mindennapjaihoz, valószínűleg rosszul is sülne el, ha megerőszakolná magát ezzel kapcsolatban. Nem győzöm hangsúlyozni: JÓ? HOGY ENNYIRE SOKFÉLÉK VAGYUNK? MÉG HA NEM IS ÉRTÜNK EGYET? MERT ETTŐL SZÍNES ÉS GYÖNYÖRŰ A VILÁG!:)
2123. otis (válaszként erre: 2122. - Benvik)
2009. febr. 13. 10:39

ezzel is abszolút egyetértek!

(((( De azért a meki az jóóóóóóóóóóóóóó :))))))))))

2122. benvik (válaszként erre: 2121. - Benvik)
2009. febr. 13. 10:18
Ja és 14 éves korig egyik gyereknek sem lehet tv, számítógép a szobájában. Igenis lássam, hogy mit nézeget, szem előtt legyen.
2121. benvik (válaszként erre: 2120. - Otis)
2009. febr. 13. 10:15
Nálunk teljesen jól működik, ha tiltanám, akkor lenne később képernyőfüggő. Legalábbis az általam látott gyerekekkel ez történt. És teljesen jól szabályozható, annak ellenére, hogy a lányom tudja kezelni a tv-t, dvd-t. Tehát sinán bekapcsolja magának mindkettőt, kicseréli a lemezt. De ha azt mondom, hogy kislányom, most szép idő van kint, menjünk inkább sétálni, barátnőzni, majd ha szakad az eső, akkor is lehet tv-t nézni, akkor szépen kikapcsolja és kész. Ez gondolom azért működik, mert tudja, hogy tényleg nézheti később is. Annyi, hogy tényleg cenzúra van, csak szelíd dvd-k vannak, amiben senki nem öl meg senkit, nem verik szét egymás fejét. Az ilyen mesecsatornák egész egyszerűen egyik tv-n sincsenek behangolva. Illetve szombat és vasárnap délelőtt, amikor a tvben ezek a ne ébreszd fel anyut szörnyedvények vannak, akkor ott vagyok én is, nehogy odakapcsoljon.
2120. otis (válaszként erre: 2119. - Benvik)
2009. febr. 13. 10:07
ilyesmit szeretnék én is kialakítani. Nem tiltani, hanem szabályozni!
2119. benvik (válaszként erre: 2107. - 94c13d8e1e)
2009. febr. 13. 09:45

Sziasztok!

Na nálam az előző budapesti terhesség volt, de ennél jóval több volt a vérvétel. És az 5 szöri terheléses is Budapesten volt, mert az az sztk csak ilyet csinál. Az utolsó adag vérnél már majdnem lefordultam a székről. Még jó, hogy amúgy bírom a vérvételt, de utána úgy néztem ki, mint egy amatőr drogos.

Na a tv-ről még annyit, és utána én is befogom. Gondolkoztam rajta, hogy mi legyen, bevallom őszintén. Én 4 évig a főiskolán gyermeklélektant, stb-t tanultam. Azóta is gyerekekkel foglalkozom. Ráadásul még volt fél éves tantárgyunk, ami kifejezetten a médiáról szólt. Előny, hátrány, kutatások stb. És igen, hátrány a képzeletvilág, de kompenzálható azért, ha nem csak a tv van. Tahát ha nem az a módi, hogy a gyerek leül reggel a tv elé, este meg lefekszik. Viszont a tapasztalataim alapján azok a gyerekek, akik teljesen el vannak tiltva a tv-től, amit óvodába kerülnek, borul a bili. Ott ugyanis találkoznak vele, ha más nem, akkor átmegy a barátjához stb. Iskolában meg végképp ez a helyzet. Nálunk van tv, dvd, számítógép, ebben a világban élünk (mégha annyira nem is tetszik nekem sem), de ebben nőnek fel a mai gyerekek. Én megismertetem vele módjával, de a másik oldallal is. Millió mesekönyv is van, és többek között ezért is költöztünk kertes házba.

2118. moki-kopi
2009. febr. 13. 08:37

Sziasztok, jó reggelt!

Hogy vagytok?

egész jó a kép, mindjárt megpróbálom kinyomtatni...

2117. Imo (válaszként erre: 2115. - Moki-kopi)
2009. febr. 12. 21:16

nagyon szupi kis képet csináltatok a babóról:))

nem is gondoltam volna, hogy fényképezővel is ilyen jó képet lehet csinálni:))))

2116. 94c13d8e1e (válaszként erre: 2114. - Moki-kopi)
2009. febr. 12. 20:36

Annyira aranyos és szívet melengetőek a soraid, vigyorgok én is folyamatosan amióta írsz:)))))

Jó éjt, és nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon örülök Nektek!!!!!!!!!!!!!!!!!

2115. moki-kopi (válaszként erre: 2113. - 94c13d8e1e)
2009. febr. 12. 20:34

köszönjük Pözümi!

igen, sajnos fényképezővel kellett csinálni, mert ugyebár nem tud nyomtatni a doki...

2114. moki-kopi (válaszként erre: 2112. - Hisztikirálynő)
2009. febr. 12. 20:34

köszönjük, a kispapa olyan büszkén nézegette, mintha már a diplomaosztóján lettünk volna :DDDDDD

jövőhéten megyek a kórházban lévő védőnőhöz (nem a területihez) és ő küld el a vizsgálatokra, a dokihoz március 19-én kell visszamennem, de addig még a kórházban a hiper-szuper 50 millás uh-án is megnéznek :DDD még jó, hogy a múltkor mégsem rendeltem meg azt a gépet :DDDDD

bocsánat most mennem kell, férj nagyon éhes, melegítem neki gyorsan a vacsit, aztán vigyorgunk tovább egymásra :D

Jó éjt és jó pihenést!

2113. 94c13d8e1e (válaszként erre: 2108. - Moki-kopi)
2009. febr. 12. 20:32
JUHÉJJJJJJ!!! :) Valóban nem túl éles, de ennek ellenére GYÖNYÖRŰ a picúr :)
2009. febr. 12. 20:30
Moki, gyönyörű:))))
2009. febr. 12. 20:29
Moki, mikor kell menned legközelebb?
2110. Hisztikirálynő (válaszként erre: 2108. - Moki-kopi)
2009. febr. 12. 20:29
Óóóóó,dejó, nagyon örülök:))))) Mánis nézem a képet:)
2109. Hisztikirálynő (válaszként erre: 2105. - C473dc7a73)
2009. febr. 12. 20:28

Én most ittam hipp natalt egy hétig, de mivel hányingerem volt tőle (ami a gravidától és az elevittől nincs), így gyorsan abba is hagytam.

Szerintem is kb. csak 2 hétig elég egy kis üvegcse, minden nap egy evőkanálnyit ittam belőle.

A dm-ben is lehet kapni, ott csak egy ezres.

2108. moki-kopi
2009. febr. 12. 20:25

Sziasztok!!!!

megjöttünk a dokitól :DDD raktam fel képet a mi 16 mm-es Rizsszemünkről :DDD

Azt mondta a doki, hogy tökéletes a szívműködés, de mi sajnos a rossz gép miatt nem láttuk és nem hallottuk, de hiszünk a dokinak :DDDDDD

Köszönjük a szurkolást! ;)

2009. febr. 12. 20:08

Nahát... egy fél napra kiteszem a lábam, és máris miket kell olvasnom... :)

Benvikem, a tv cenzúrázva is nagyon rossz, hisz egy virtuális világ, és nem hagyja hogy a gyerek saját képet alkosson a királylányról, a kiserről kisarról. De tényleg nem megyek bele, mert kitagadtok.

A vérvételekről, a budapesti verziót tudom elmondani:

Összesen 6 van normális esetben. 1-1-1 mindhárom trimeszterben, az első alkalmával leveszik a vércsoport és ellenanyagot is. Nincs reggeliteszt vagy mi. 16 héten AFP. 26 hét körül terheláses vércukor, ami nem kötelezően glükózzal megy, sok helyen ha "rendes" doki utal be, nem magán, akkor belemennek hogy zsömlét és tejet igyál cukor HELYETT, hisz gondoljatok bele: a keményítő ugyebár, ami a kenyérben van, egyfajta cukorrá bomlik le, a tejben meg laktóz van, ami szintén cukor. Tehát ezzel is csinálnak terheléses cukrot, bár elhiszem, hogy nem mindenhol. Ennél elméletileg bármelyik verzióval tesztelnek, 2szer szúrnak, egyszer előtte, egyszer 2 óra elteltével. Tudomásom szerint ennyi, persze ha valami gebasz van akkor nyilván többször. Plusz, ha egyéb vizsgálatokat kér a kismama vagy a doki.

2009. febr. 12. 19:35
Jó éjt mindenkinek én most elköszönök, megyek pacsiztatni csajokat. Utána meg aludni, mert nagyon fáradt vagyok kb 3 napja.
2009. febr. 12. 19:31
Csak azért kérdem, mert most kérdeztem gyógyszertárba és 1400Ft. De 12 napra lehet, hogy nem tudom vegyek-e. De azért lehet ,hogy kipróbálom. Na ezt aztán jól meg fogalmaztam!!
2104. benvik (válaszként erre: 2103. - C473dc7a73)
2009. febr. 12. 19:29
Napra nem tudom, én csak szoptatás alatt használtam, de az tény, hogy baromi hamar elfogyott.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook