2009 szeptemberére várt babák (beszélgetés)
Nekem is mondták, csak leírtam, hogy ezt hallottam.
Azért sebesedhet ki, mivel a baba bőre érzékenyebb. De mint említettem, hallottam.
Nekem azt mondták, hogy olcsóbban jövök ki, ha az eldobható pelust fogom használni, mivel a bébik bőre érzékeny, és nem biztos, hogy bírni fogja, lehet kisebesedik a bőre, és akkor költhetek eleget krémekre, stb-re, ami helyrehozza, és nem beszélve arról, hogy fájni is fog neki.
Hát nem tudom. Én is azon a véleményen voltam, mint te, de most kicsit elbizonytalanodtam.
Szerintem már megveheted.
Sokáig vaciláltam én is a babonával,de aztán vettem egy baldachint,aztán takarót,kisruhát.Ha elkezded nem tudod abbahagyni.A szülinapomra is babatáskát kértem.
Még mi is halogatjuk a vásárlást aug.-ra. De sokmindent mi is megkapunk. Már tudom, hol vásárolok és ott mi mennyi, így egy helyen fogok költekezni. :) Örülni fognak az eladók.
A kenguruhoz nemtok hozzászólni, nekem nem lesz.
Viszont mit szóltok a mosható pelushoz? Fog vki ilyet használni? Mert én azt tervezem több okból is:
1. Megőrülnék a tudattól, naponta mennyi szemetet termelek az eldobható pelusokkal, baromi nagy környezetszennyezés. A mosás is az, csak jóval kevésbé.
2. Anyagilag még mosással, áramdíjjal is jóval olcsóbb megoldás. S simán lehet használni 2. vagy akár 3. stb. gyereknél is..:)
3. Az eldobható pelusoknak más az anyaga, és állítólag magasabb hőmérsékleten tartja a baba popsiját, mint kellene. Ez főleg a fiúknál okozhat későbbiekben gondot.
4. Mindezek mellett ugyanolyan könnyű a felrakása, mint az eldobhatónak, hamar szárad, nem szabad öblíteni és tilos vasalni.
Persze ha megyek vhova, akkor nem kizárt az eldobható pelus, tehát azért lesz otthon vészhelyzet esetére. Ha vki tud vmi jó boltot, ahol lehet leszállítatni akkor megköszönném.
Ja, nem szeretnék senkit meggyőzni ennek a használatáról, csak leírtam én miért döntöttem emellett.
Babonából még nem vettünk semmit, idáig csak azok vannak, amiket kaptunk.
De most nagyon jó árban találtam kengurut pl. Ti megvennétek? Midnent azért csak nem hagyhatunk az ucsó pillanatra, nem? Vagy igen? :)
Nekem is dugdossa magát és fészkalódik, ilyenkor hullámzik a hasam, én is mindig nevetek rajta :)
Még nem fordult be a babám, remélem mire kell neki, megfordul szépen.
A 34. hétnél még én sem tartok :) Akkor még szerencsére ráérünk ezzel a számolósdival.
Én sem akarok számolgatni, hisz érzem, hogy jó sokat mocorog a babuska. Szerintem akkor nincs sok értelme.
Csak barátnőm mondta, akkor is számolgatni kell...
Hát akkor hajrá a képekkel :) Eddig én sem csináltam, de úgy gondoltam addig kéne, míg nagy a poci. ;)
A felújítással haladunk, de lassan, még több, mint 6 dobozunk van. :) Ráadásul jöttek a problémák, pl. lefolyócső elfúrása a konyhán, természetesen miután minden elem be lett építve vettük észre. Pénteken lesz a vésés, stb., szóval jó móka lesz az is...S még csak ezután fog jönni a nappali teljes szétpakolása (legalább ki is lesz minden takarítva), ugyanis anno elmaradt a szegélylécezése a parkettának...:( A kisszobát meg még aug.-ban meg kéne takarítani, hát nem irigylem magamat :))
én sosem számolgattam a Kikkóval sem, elég volt annyi megnyugtatásképpen, hogy mindennap mozgott, de nem számoltam hányszor
viszont úgy olvastam valahol, hogy mindig azonos időpontban kell figyelni 1 órát és abban 10x kell megmozdulnia
Jó reggelt, sziasztok!
Nagyon jók lettek a képek Szeleburdi!
Sziasztok Csajok! Látom, megy a nyüglődés :) Hiába az utolsó hónapokat pont nyáron éljük, a legnagyobb hőségben. Nálunk bent elviselhető a hőmérséklet, ha bekapcsolom a ventillátort, hamar fázom is. De ha kitévedek pár percre, megőrülök, az elviselhetetlen. Hiába, egy pancsikolós medence tök jó lenne kintre, vagy egy hidegvizes tus :) Később a hőmérséklet kint jó lenne, csak akkor meg rengeteg a szúnyog.....
A lábfejem nekem is kezdett dagadozni, én sajna anyu révén hajlamos vagyok rá. :( Annyira nem vészes a dolog, de én is elolvasom a fórumot, hogy lehet elkerülni a nagyobb dagadást.
A házikónk alakul, de azért nem 2 perc ez a felújítás. Apum szerel, Férjem pakol, anyum meg takarít ezerrel, én meg 5 perces munkákba elfáradok...:( Ti is ilyen fáradékonyak vagytok?