2009 októberi babavárók (beszélgetés)
Nem számoltak el, tartjuk a korunkat, csak elkezdtem kinyílni. de nem is vagyok szigorú fekvésre ítélve, azt mondta a doki hogy azért sokat pihenjek, de mondtam hogy a héten még dolgoznom kell, mondjuk nem örült neki, de nem is tiltotta meg.
ma töltöttem a 35. hetet, a doki úgy mondta hogy a betöltött 37. hét felel meg a rendes kihordásnak, 36 után már nem is koraszülött, de ha most jönne az sem lenne baj.
amúgy én biztos votam benne, hogy apa hét hónapjával,meg az én 37 hetes születésemmel a picink sem fogja kihúzni a 40. hétig.
én pont ebben a helyzetben vagyok mint te
engem is most rémisztgetett a körzetim de csak nála 140/80 itthon a maximum 133/75
valószínű neked is csak azért magas mert az orvos mérte nyugi!
Köszönöm kérdésed,nálunk minden rendben megy,Petra hozza a papír szerinti mozgásokat,bár ma nagyon elfáradtam,mert egy barátnőmet kísértem be a klinikára kivizsgálásra és reggel óta ott voltunk.
Ő is babát szeretne már rég,de sajnos eddig nem sikerült.Most átjött az én dokimhoz,aki megcsinálja neki a laparoszkópiát és a hiszteroszkópiát.Annyira jó lenne,ha végre nekik is sikerülne!
akkor olvasom a naplót.:)
de holnap már jobban leszel itt?
Sajnálom szegény Bogit! Unokatesóm ugyanígy volt és ő is sokat szenvedett.
Örülök, hogy lesz laptopja!!! Legalább nem fog unatkozni és tudunk vele dumcsizni! :)
KÖSZÖNJÜK OLAJBOGYÓ!
SAJNÁLOM, HOGY BOGINÁL ÍGY ALAKUL A DOLOG. DE NAGYON JÓ LESZ, HA LEGALÁBB HOZZÁ TU MAJD SZÓLNI, MERT SZERINTEM MIONDANNYIUNKNAK HIÁNYZIK NAGYON.
ÉS NÁLAD MI ÚJSÁG OLAJBOGYÓ?
AZURE_
ÉS NÁLATOK MI ÚJSÁG?
ILDI
VIGYÁZZ MAGATOKRA!
Sziasztok Lányok!
Ma találkoztam Bogival!!
Nagyon aranyos,nagyon örülök,hogy megismerhettem!
Egy csomót beszélgettünk,sok kérdésemre adott választ!:)
Sajnálom szegényt,mert nagyon úgy gondolja ő is,hogy a végéig már nem engedik haza...A JÓ HÍR VISZONT,HOGY TALÁN HOLNAPTÓL MÁR Ő IS HOZZÁTUD SZÓLNI A FÓRUMHOZ,MERT LESZ LAPTOPJA!!!!
Amúgy puszil mindenkit addig is!!!
Sziasztok Lányok! :)
Megjöttünk de futunk is!
Ildi! Nem semmi akkor már a belső méhszáj is nyitva van... Tényleg készülj!!! Elszámoltak? Meddig kell kihúzni, hogy ne legyen koraszülés?
Doki:
megjöttünk az első CTG vizsgálatról, tök jó volt azt leszámítva hogy a fél életemet ott töltöttem. két órát álltam sorba a ctgre és két és felet vártam a dokira. egy hónap szabi után gondoltam hogy regetegen lesznek nála. szóval pont érben voltunk a vizsgálat közben, meg is jegyezte utána hogy jó kis eleven baba. tök érdekes volt hogy amikor mocorgott azt hogy jelzi a gép. azt éreztem a pocimban amit mutatott a papírszalag. :)
na de a lényeg, egy ujjnyira nyitva vagyok, 2111, azt mondta felejtsem el hogy kihúzzuk október 7-ig, amúgy minden rendben, ő már itt van, szóval ha ki akar jönni hát legyen, viszont még nincs megfordulva, a popója van behelyezkedve oda ahol a fejének kéne lennie, szóval ha így maardok tuti császár. a lelkemre kötötte ha elfolyik a víz azzonnal indulás, ha a fájások jönnek, várjam meg a rednszeres 8 perceseket, de tovább semmi kép sem, mert elő kell készíteni a műtétre (ha esetleg nem fordul meg addig, de azt mondta hogy nem sok esélyt lát rá). szóval úgy vátunk el, hogy ha indul a móka szaladjunk, ha nem találkozunk jövő hét szerdán és minden nap ajándék. nem volt uh, de ahogy kitapogatta, azt mondta normális méretű, szóval mi nem vagyunk túlfejlettek, egyszerűen csak elkezdtem kinyílni, vagy a babó kezdi megunni odabent.
Hihi tök igzi, mondjuk én sejtettem a fájdogálásaimból hogy valami történik odabent, azt mondjuk nem hiszem hogy ennyire akkut a dolog, hogy már nem érném meg a jövő heti ctg-t, de szerintem max egy két három hét és megleszünk! :)
Sziasztok ismét!
Jól belekavarodtunk ebbe a tgyás, gyed, táppénz témába.
Én úgy tudom:
a tgyás ugyanannyi mint a gyed, az a különbség közte, hogy a tgyás a szülés várható időpontja előtt 28 nappal igényelhető, utána 5 vagy 6 hónapig ezen a néven kapod, utána ez autómatikusan átvált és lesz belőle gyed, utána így fogják hívni. ezt (tgyás) a tárgyévet megelőző év tehát 2008 évből számolják abban az esetben ha 2008 ban volt 180 ledolgozott munkanap, ha nem volt 200p-ből számolják. aki a szülés napjáig állományban van, vagyis dolgozik, az nem kap tgyást hanem rögötn a gyedet kapja. nekem annyiban van mákom, hogy 2008-ban még rosszabbul kerestem mint idén, de csak 169 napom volt, így abból nem tudják kizámolni, ezátal a 2009-es emelt bérem alapján fogom kapni a tgyást, amit szeptember 10-én kezdek meg, mert okt 7-re vagyok kiírva.
én így tudom, aztán persze lehet h rosszul. mondjuk nekem szerencsére a bérszámfejtőm intézni, csaka adott egy listát hogy honnan mit kell vinnem.
Mi is így vagyunk általában. Van CHF alapú lakáshitelünk és autóhitelünk is. Mindent fizetünk, de a kocsi kb. havonta 1-2-szer van használva az utóbbi időben. Kivéve, mikor a párom céges kocsija szervizben van.
Én még szeptember 30-ig dolgozom, utána otthon , de papíron 16 nap szabin leszek. Ez kitart október 23-ig, az meg fizetett ünnep. Ha 26-án nem jön ki a baba, táppénz lesz a vége, de ezt nagyon nem szeretném.
Én a maximális ellátást kapom GYED-ként.
33 éves vagyok és 15 éve folyamatosan dolgozom. (A sulit is munka mellett végeztem.Táppénzen még nem voltam és munkanélkülin sem. Szocpol sem járt nekünk, sem kamattámogatás, sem semmi. )
Próbáltunk egy picit félrerakni, mert szerintem az állambácsitól idén már nem kapunk egy fillért sem, mert lassan őrölnek...Legalábbis így gondolom.
Szerintem kb. 2 hónap átfutási idővel számolhatok (számolhatunk).
A párom autóeladás után kap jutalékot, tehát a fizuja az utóbbi időben vicces. Most másodállásban nálunk informatikus is.
Ezt nem panaszkodásból írtam, csak felvázoltam, hogy a megélhetés MO-on így még megoldható.2 ember, 4 munkahely...
sziasztok
meg volt az első Ctg-nk
izgis volt húsz percig hallgattuk apával a kicsikénk szívverését! :)))))
azt mondta az asszisztens, olyan a szívverése mint a "nagykönyvben" meg van írva!
viszont csak egyszer mozgott így csak egyszer nyomtam a gombot tudtam, hogy ez lesz kicsikém nem fog mocorogni
Nekünk meg azért nincs kocsink, mert lakáshitelünk van
...pedig kellene, ha itt lesz a baba, mert apóst ugrasztani mindig, hogy jöjjön, nem szép dolog. Gondoltam majd babakocsival elugrunk mi az orvoshoz, ami kocsival meg busszal 5 perc, gyalog 20 perc, csak amit kaptam babakocsit annyira téli, hogy tuti 20 kg, amúgy a Volánbuszok nem egy babakocsibarát járatok, csak hátul lehet feltolni a kapaszkodó fölött, és akkor előre kell menni jegyet venni, közben odaérünk a 2 megállóval arrébb, szóval még nem tudom hogy lesz. Hordozóban meg ki cipeli az újszülöttet?
Én szerintem ha itt a kisfiam már nem fogok ennyit rágódni ezeken az anyagiakon...akkor az lesz a baj,hogy férjem (valószínűleg) kimegy külföldre és csak havonta fog hazajönni....
Már várom ennek a hétnek a végét..végre egy kis pénzt be tudunk tenni a hitelekbe...kicsit megnyugszom majd...
Elég nehéz elhessegetni ezeket a gondolatokat a fejemből..azért néha sikerül és szerencsére kevés a szomorkás nap...inkább szoktam vidámabb lenni :)) vagy fáradt :D hihi