2009 októberi babavárók (beszélgetés)
Mi is így vagyunk eszik-alszik-nézelődik, sír ha éhes, szerencsére nekem még nem kellett vele órákat sétálgatni, inkább csak óránként etetni, akkor meg én is pihenek...
De hogy buta lenne???? Ilyen marhaságot még életemben nem hallottam.
Zenét szoktunk hallgatni: baba cd, rádió, komoly zene, rock zene..mindenre figyel.
Énekelni én is szoktam neki( borzalmas hangom van) de érdekes a Milusnak tetszik. Mikor a lányom kicsi volt, és épp, hogy megtanult beszélni, egyik este tök tisztán azt mondta: anya inkább ne énekelj! , most is átkopogott a falon, hogy hagyjam abba. Jót nevetem, mert az én éneklésem még a zuhany alá se való, tényleg.
Hú jól félre értettem, nekünk nincs ilyen profi ágyunk.
Milus mostanában vándorol az ágyban, lerakom úgy, hogy a feje az ablak felé van és a másik oldalon ébred vagy keresztbe, vagy a lába a rácson fenn. Úgy látom már a megfordulásra játszik annyit tornázik.
Bogi!
Annyira jó hogy vagy nekünk!:)
Rengeteg hasznos dolgot kapunk tőled,szinte mindig várom a következő kérdést,amire jön a válaszod:)
Szerencsére mi egész jól állunk szopizás terén ,de azért mindig ott egy pici félsz bennem ami szerintem nem gáz:p Próbálom napról napra jobban megfigyelni,hogy mik az igényei illetve h mikor van az h többet szopizna,mert úgy veszem észre h lassan beáll egy rendszer ,amit a babó alakít ki.
Az anyatej valóban védő hatású, de nem úgy kell rá tekinteni, mint csodaszerre, hogy akkor az anyatejet kapó baba nem betegszik meg! Nem tudok olyan minimál mennyiségről, ami kell a védelem elérésáhez. Ez úgy néz ki, hogy az anyatej ellenanyagot tartalmaz, illetve ha a mama beteg, akkor a szervezete felveszi a harcot a kórokozóval szemben és elkezd ellenanyagot termelni, és ebből kap a baba. Ezért nem betegszik meg, vagy nagyon enyhe lefolyású lesz a betegsége. Az SNS-t nem próbáltátok? Így szoptatásbarát módon kapná a pótlást, miközben fokoznátok a tejtermelést! Így, hogy szopiztok, ez nagyon optimális dologlenne!
Egyébként az anyatejnek minden cseppje aranyat ér, szóval bármennyit is kap, nagyon szuper! Ügyesek vagytok!
Jó reggelt!
Bogi mint te is tudod nekem nincs olyan sok anyatejem de kajánál általában szopizik és amennyit tudok azt lefejem neki. Úgyhogy napi 40-50 ml tejcsit tuti kap. Az is megvédi öt a fertözésekkel szemben? Mert én nagyon bizom benne hogy igen
Köszi,kevés örömmel látom,hogy nem csak nekem vannak néha gondjaim:)))
Este ugy aludt mint a bunda:)20perc cici utánna aludt tovább.
Vannak sajnos ilyen napok is ,ez ténleg velük jár.
Mégegyszer köszi:)
tegnap is , és éjszaka is kb óránként evett ciciből... éjszakára úgy kikészültek a mellbimbóim, hogy még most is zsibbad, nagyopn fáj:(((!!! de az a lényeg, hogy cicizik és nem tápizik többet:)
köszi neked mégegyszer
Bogi!
tegnap nem tudom mi volt?! van olyan hogy nem elég a tejci??? sok tápival kellett pótolnom:(
Sziasztok, jó reggelt!
olyan bunkó emberek vannak, minek szólal meg az ilyen, egyébként az a buta aki mondja! biztos belemásztam volna a szájába;)
Sziasztok!
Iszonyatosan fáj a torkom :( Aludni sem tudok, csak remélem hogy a gyerekek nem kapják el.
Bogi Te mit tettél ellene???
olvasom,mindenkinek siros, nyűgös a babája. Én már kezdek aggódni, Máté alszik, eszik, ha felvan akkor csendben nézelődik.
Igaz most volt két nap amikor picit nyikorgott de az sem volt vészes.
A jóakaró környezet meg is jegyezte (nem nekem)biztos buta gyerek lesz, mert ahhoz is buta, hogy sirjon.
én már kezdek beletörődni csak mikor mindenki azzal jön, hogy Bence milyen vékony, vigyem orvoshoz, akkor kezdek kicsit aggódni.
l5 kg a drágám
Van hogy egész nap alig eszik. Máskor meg már én aggódom, egész nap csak eszik.
Érdekesek ezek a gyerkőcök. Nálunk apát utánozza. Meg sem kóstolja amit apa nem eszik meg.Hiába könyörgöm, hogy legalább kóstolja meg de nem hajlandó. Kanalas vagy szemes gyógyszert sem veszi be. Nem könnyű velük.
Van olyan is, hogy ma szereti, holnap már nem:-))