Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2009 októberi babavárók fórum

2009 októberi babavárók (beszélgetés)

3211. micimacko72 (válaszként erre: 3210. - Branita)
2009. máj. 6. 14:48
úgy látszik a legtöbb pasi mind egyforma. Az anyukájuk jól elkényeztette őket. Az én fiam szívesen áll mellettem a konyhában, anya főzzünk vagy süssünk és segít. Az apja meg morog vele, hogy ő nem lány ne csináljon ilyet. Valamelyik nap is adjak neki kapát ő kapálni szeretne. (4 éves). Én nem bánom, legalább majd a menyem talán nem fog annyit szidni :-))
3210. Branita (válaszként erre: 3209. - Micimacko72)
2009. máj. 6. 14:36

:o)) ez tényleg így van. Az én párom is minden alkalommal dícséretet vár, ha csinál valami házimunkát. (félévben egyszer). Pedig ő sem dicsér meg engem hetente...:o)

Főzés? Azt a szót sajnos nem ismeri. :o)

3209. micimacko72 (válaszként erre: 3208. - Zandyka)
2009. máj. 6. 14:02

ez a házimunka nekem is ismerős. Valamelyik nap párom közölte, hogy felporszívózta az egész lakást. Én mondtam oké. Elmondta mégegyszer. Akkor esett le valami dicséretet vár talán? Mondtam neki megint hogy jól van köszi de én tőlem nem hallja minden nap, hogy felporszivoztam vagy megfőztem vagy kimostam.....

Szerinte az természtes! Irigylem azt ahol a férfi még főzni vagy sütni is tud :-))))

3208. Zandyka (válaszként erre: 3206. - Branita)
2009. máj. 6. 13:15
Hát ez jó kérdés. Eddig is "itthon" voltam, (vállalkozás), de pl piacozni nem jártam már idén, baba mellől nem is fogok tudni, és majd szeretnénk még egy babát, kb úgy hogy gyesre már ne nekem kelljen menni. De ez még a jövő zenéje:D Ha úgy jön ki, valami irodait kell majd keresnem, azmellett simán megcsinálom azt a munkát amit eddig itthon kellett. Házimunkát meg szétdobjuk:D Mostanában egész jól "befogtam" páromat...eddig ez nem volt jellemző...de az én hibám, nem kellett volna elkapatni. Arra ott az anyós:DDD ...na jó, neki se egyszerű, elmegy reggel 7kor, hazaér este fél6...
3207. micimacko72 (válaszként erre: 3206. - Branita)
2009. máj. 6. 12:14
Én 3 műszakban dolgoztam s oda nem tudnék visszamenni. De mivel mi már nagycsaládosok leszünk én gondoltam anyaságin itthon maradni. Persze, majd azért a pénz (ami nincs) sokmindent megváltoztat majd biztosan.
3206. Branita (válaszként erre: 3204. - Zandyka)
2009. máj. 6. 12:05
aha, értem. köszi az infót. Ti amúgy meddig gondoltátok hogy ottthon maradtok a picivel?
3205. micimacko72 (válaszként erre: 3203. - Zandyka)
2009. máj. 6. 11:06
410.- forinttal jöttem el akkor s azt hiszem, hogy most már talán 45o.-nél tartok. :-))
3204. Zandyka (válaszként erre: 3200. - Branita)
2009. máj. 6. 11:05
Szerintem csak gyes mellett, de ha átlépi valaki így az éves szja jövedelemhatárt, azt is frankón megadóztatják, utólag lehet fizetni!
3203. Zandyka (válaszként erre: 3199. - Micimacko72)
2009. máj. 6. 11:02
Hihi:D ez aranyos... kaptál fizetésemelést a mostani gyed alatt?
3202. nyecsus
2009. máj. 6. 10:45
ugyan már, nem kell mindent komolyan venni. egyébként meg minden évben van egy-egy világméretű járvány, csak azokról nem beszélnek annyit.
3201. micimacko72 (válaszként erre: 3200. - Branita)
2009. máj. 6. 10:17
én már olyat is olvastam, hogy az egész csak nagy reklám egy újabb oltás kifejlesztéséhez és elaldásához. Nem tudni már lassan mi is az igazság
3200. Branita
2009. máj. 6. 10:15

Sziasztok lányok!

Ha van köztetek hozzáértő... lehet a GYED mellett dolgozni? Úgy emlékszem, mintha csak a GYES mellett lehetne..de nem biztos.

Illetve nem féltek kicsit ettől a sertésinfluenzás dologtól? Pont most olvasgattam róla a neten és hát nem valami megnyugtató a helyzet. :o(

3199. micimacko72 (válaszként erre: 3197. - Zandyka)
2009. máj. 6. 10:07
itthon vagyok már 2003 óta. 9 hónapot voltam táppénzen aztán Bence megszületett , Hanna 2008 januárban született előtte kivettem a szabimat és ujra táppénzen voltam a szülésig. Most jelenleg gyeden vagyok. Órabéres besorolásban vagyok. Nem döntöttem sehogyan sem eddig. apa nem akargyesre menni mert szerinte ciki. Mondtam hogy az csak papiron van senki nem is lá tja rajta :-)))
3198. Zandyka (válaszként erre: 3196. - Kriszti198307)
2009. máj. 6. 10:04
Bakker ez hogy jött nekik ki...huhh
3197. Zandyka (válaszként erre: 3194. - Micimacko72)
2009. máj. 6. 10:03
Írtam én akkor neked, hogy ez csak a bruttódon múlik. Hogy döntöttél végül?
2009. máj. 6. 09:45
el vagyok keseredve nagyon,tegnap jött meg a fizetésem és csak 33 ezer forintot kaptam.El gondolkoztam nagyon tegnap,hogy vissza megyek dolgozni!Ez még a hitelemet se futja.
3195. micimacko72 (válaszként erre: 3191. - Zandyka)
2009. máj. 6. 09:44
én még nem érzem a mozgást pedig azt mondják akinek nem első bébi az előbb megérzi. :-((
3194. micimacko72 (válaszként erre: 3192. - Zandyka)
2009. máj. 6. 09:43
igen szar amikor nem ért hozzá az ember. Én is tanakodtam, hogy maradjak végig Gyeden Hannával vagy menjek betegállományba és apa menjen Gyesre, ki tudja anyagilag melyik a jobb. De mivel nem értek hozzá meghallgattam pár tanácsot és mindenki mást ajánl
2009. máj. 6. 09:36
sziasztok
3192. Zandyka (válaszként erre: 3190. - Micimacko72)
2009. máj. 6. 09:26
Hehe, pont most haltam ki, hogy gyed-témában mekkora baromságokat írnak néha...szegény hozzá nem értő anyukákat úgy félrevezetik.
3191. Zandyka
2009. máj. 6. 09:24

Mindjárt elájulok! Már van 2010 januári fórum is... hogy repül az idő:D

Mondjuk én úgy éreztem hogy a 12. hét naaagyon lassan jött el, de azóta... már 5 hét eltelt. Ez szinte hihetetlen.

Tegnap éreztem először, hogy babó folyamatosan mocorog, valamit nagyon dolgozott a lelkem, este fél 8-tól 8-ig:D Meg se mertem nyikkanni, a kisfiam kezét odanyomtam, és ő is érezte:D Eddig csak így másodpercekre éreztem.

Ez olyan érdekes, mit "gondolhat" ott ő bent? Vagyis nem gondol, csak érez, tapasztal...

2009. máj. 6. 09:22
Szia! El is felejtek köszönni, közben adó ügyben is mérgeskedek másik vonalon
3189. micimacko72 (válaszként erre: 3188. - Zandyka)
2009. máj. 6. 09:21
én nem szedtem semmit csak a terhesgondozóban voltam . Nagyon mérges vagyok akkor minden vizsgálatnál újra 2 ezer Ft. Kész anyagi csőd
3188. Zandyka
2009. máj. 6. 09:07

Szervusz Micimackó!

Énnekem eddig egyszer jött elő, "belsőleg" is kijöhet, külső fertőzés nélkül. Tél elején kaptam erős antibiotikumot, 3 nap után kezdődött a viszketés,és utána mondta gyógyszerész, hogy az a jó bacikat is megöli, nemcsak a rosszakat. Ezután már tudom, hogy ha antibiotikumot kapok, kell vennem mellé valami probiotikumot is. Az állítólag megvéd. Jópofa volt, megkérdezte, hogy még soha nem jártam így? Mondtam, hogy soha. Erre ő: akkor pont itt volt az ideje...

Szóval jó kör volt: 2500 gyógyszer, utána 2000 a canesten szett, ami helyrehozott:D

3187. Zandyka
2009. máj. 6. 09:01
Szép jó reggelt:D Még mindenki alszik?? Ma estére hazakerülnek az eredményeim, már úgy várom!
2009. máj. 6. 09:00

Jó reggelt! Nekem az első terhességemnél jöttek elő a májfoltok de azóta ha napra megyek ugynott előjönnek :-(

Sajnos nekem is hiányzik a szoli, a napot nem nagyon bírom. De mivel egész nap kinn vagyunk az udvaron Hannával az arcom és a kezem már jó barna. Azt hallottam, ha strandra mész jó ha tampont használsz, állitolag igy nem lehet annyi bacit összeszedni. Nekem annyi is elég volt,hogy a l2. hetesen levették a váladékot rá 2 napra majd megőrültem úgy viszkedtem. Canestent vettem persze 2 ezer Ft. Nagyon jó a higiénia ezek szerint a terhesgondozünkban. :-((((((

3185. Zandyka (válaszként erre: 3180. - Andimax)
2009. máj. 5. 22:51
Ó, ott "csak" kb 78 voltam:D Holnap felteszem a pocakos képem:)
2009. máj. 5. 21:16
HÚ MENNYI MINDENRÖL LEMARADTAM A FOLYÁAOM ENGEM IS ZAVAR HIZNI EDDIG NEM HIZTAM CSAK 2 KILÓ MENT LE 75 TEL KEZDTEM A TERHESSÉGET ÉS 2 KILÓ LEMENT MERT NEM IGEN TUDTAM ENNI MINDENTÖL RÖSSZUL VOLTAM.mOST 73 VAGYOK REGGELENTE 74 DE LEMEGY WC UTÁN 73 RA AZÓRTA NEM HIZTSM DE NEM IS BIROK EGYNAP CSAK 3 SZOR ENNI.NEKEM HÁLA MÉG NEM JÖTT FEL SEMMI DE KITUDJA LEHET HOGY HIRTELEN SOK JÖN FEL MÉG CSAK A 16 HÉTEN JÁROK!
2009. máj. 5. 21:08

Sziasztok Kismamáim!

Látom mindenki rendben van...most már nálunk sincs gond hál Istennek!

mindenki vigyázzon magára sok puszi

2009. máj. 5. 21:07

Sziasztok Csajócák! Vacakol a netem,még nem jöttünk rá mi a bibi.

Én elevitet szedek,minden másnap és csak 1,5kg híztam.Mivel elég szakadós a bőröm örülök is neki,hogy nem jönnek olyan gyorsan a kilók.

A Johnson testápoló bevált,nem vagyok tőle ragacsos,ahogy kenem már szívja is a bőröm befelé.:)

Úszni nem tudok,mert van egy rossz emlékem kiskoromból és így azt is elvetettem,hogy megtanulok.A gyógyfürdő termál részét viszont nagyon szerettem,de én is olyan mindent elkapok fajta vagyok és állandóan felfáztam ezért már nagyon régen voltam.A nyáron biztos kimegyünk,majd a strandra,de a májfoltokon kívül nem kell másra vigyáznom,mert nem megyek vízbe.Az úszóvíz nekem amúgyis mindig hideg volt és felfáztam az meg pont most nem hiányzik.

Irigylem azt,aki tud úszni és csak úgy beleveti magát a habokba,de én sajnos még a tengerben sem tanultam meg csak a térdigérő vízben engedtem el magam egy kicsit.

Igyekszem azért pótolni a mozgást,sokat sétálok és péntektől kismamatornára fogok járni,már alig várom,oda jártam jógázni is.

Zandyka én most is bekenem az arcom naptejjel,mert tavaly is a szemem körül jöttek ki a foltok,csak későn kapcsoltam és már nem tudtam nagyon megakadályozni,de az idén nagyon odafigyelek rá.Amúgyis nagyon leégős vagyok,túl fehér a bőröm és most nem mehetek szoliba,hogy előbarnuljak.:( Szolizik valaki?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook