2009. márciusában születendő Babócáink (beszélgetés)
Sziasztok Anyukák!
Jaj mennyi hasfájós baba... és sajnos én is csatlakozom :(((
Hihetetlenül sokat sírt, ezért hétfőn voltunk dokinál. Elmondtam, hogy mennyit eszik és nagyon fáj a pocija, erre szó szerint lecseszett, hogy miért adok ennyit enni neki, hogy tönkre akarom tenni a saját gyerekemet??? Legalább egy nap megeszi a 170grammot, de a nagy átlag 130-150gramm. Azt mondta ez nagyon sok, ez egy fél éves baba adagja, nem egy 6 hetesé. Kérdeztem, hogy ha csak cicizik, hogy kontrolláljam, azt mondta mérjem 5-10percenként és időbe vegyem el a cicit tőle. Kicsit kiborultam ekkora barom tanács után. Teljesen megtörné a szoptatás meghittségét az 5-10percenkénti mérés.
Na aznap este azért kipróbáltam, hogy csak 120grammot hagytam enni... hááát képzeljétek, a következő etetésig fenn volt, nem sírt, csak nyöszörgött, hogy még éhes, de kiböjtöltük a 3 órát. Na amikor újra cicizhetett 20perc alatt bepuszilta a 140grammot és 6 órát aludt utána. Akkor eldöntöttem, hogy eszembe sincs megvonni tőle a cicit, nem fogom éheztetni. Azóta is mostmár 140-170grammokat eszik és elégedett baba. Szóval rá kellett jönnöm, seggfej dokim van, ez volt a harmadik rossz húzása.
Ja, vettem neki Infacol-t, nekünk eddig bevált, sokkal kevesebb a nyüglődés. Nem szűnt meg, de sokkal-sokkal kevesebb.
nah ennyi volt
picim máris sír... fáj a pocak :((((((
sziasztok
én is vagyok
Szia, én meg most ebédeltem meg, Petra nemrég aludt el:)
Köv. kaja után megyünk sétálni. Kettesben leszünk délután.
Márkért megy most ebéd után a sóginőm és viszi hozzájuk, tiszta boldog tőle.
Apának meg meló után van még1 maszek, amit ma be kell szerelni:(
De sebaj legalább jó idő van.
Mit adtál Amira?
Én tegnap csak egy rugit meg egy kocsikabátot nadrággal, meg egy vékony kis tkaróval betakartam.
Gondolom jó volt neki, mert tök jót szunyált.
Na fő a kaja..lassna szopi idő..de rend van és fő a kaja a hétvégre:))
Szia Any:)) de jó tényleg a szülinapodon született..nekünk is az egyik legszebb nap az évben ezentúl a márc 22.))
jajj ez a szopi...hihetelenek ezek a skacok:))) A doki néni mondta mérjem Amit minden szopinál, mert meg kell ennie a 70-et most már..éjjel 70, reggel 80, délelőtt 1 óra alatt ette meg a 60-at...de szinte végig aludta:)))
De Ő utána csak kicsikét sír..és látszik h azt sem azért mert éhes hanem mert hasija fáj....de rögtön kis játék és megy az udvarra most is ugy alszik kint h folyik a kis nyála, olyan jót szundizik...imád kint lenni, nincs is jobb annál:)))
Mi általában du 3-6 is sírunk...de ha kint vagyunk, akkor csak nyüszög...hasija fáj:(((
Szia ! Igen téged követtelek, és szerintem az egész Hoxa :)) Ok akkor te is zárt voltál. Akkor valószínű nem lesz ebből baba vasárnapra.:)
Ami a legnagyobb öröm, hogy a kislányod pont a szülinapomon született. Nekem nagyon bejött a március 22 :)))
Látom, mindenki elfoglalt. Közben én is mosok, és főzök...Próbálok valami rendszert vinni a napjaimba..
Azért hiányoznak az itteni beszélgetések, na de ezt előre tudtuk, hogy eljön az idő, amikor nagyon keveset tudunk itt lenni!
Szép napot Mindekinek!! :-)))
Sziasztok!
Én is kihasználom az alkalmat, amíg alszik kicsi Kincsem!
Most is jól telt az éjszakánk, viszont kétszer ébred mindig. A szoptatás, tisztábatétel, altatás, több mint 1 óra, de legalább a pocija nem fáj! :-) Így éjfélkor, és 4kor ébredt..most hajnalban melletem aludt el, együtt aludtunk 8ig..olyan jó volt! Bár megfogadtam, hogy nem kapatom rá, hogy mellettem aludjon..dehát...
Jó reggelt csajok!
Én ma is energia bomba vagyok mert aludtunk éjjel mint a bunda! :) És már megint alszik a kis szerelmem. 10-kor kellett volna ennie de előtte 10 perccel bealudt! :)
Csuklásnál nálunk is a cicizés válik be általában de van mikor hagyom. Egy szava nincs, hogy zavarná.
Tanchee, Adrienn! Most nálunk is ez volt 2 napig basszus. Azt hittem kinyúlok és nem tudtam rájönni mi baja. Már elmentem venni kengurut mert letenni nem tudtam és az 5kg-ját cipelni egész nap hááát... Abban nagyon jól el van, úgy tűnik szereti mert most is abban aludt el miközben én teregettem, mosogattam. :) Szóval most szerencsére javulni látszik a helyzet. Szerintem tényleg vannak ilyen fejlődési szakasz váltások és amiatt volt hisztis. Most éjjel óta eszik rendesen és durmol szóval remélem ennyi volt. Drukkolok nektek is!
Boti kapott a nyuszitól egy FisherPrice-os játszószőnyeget és nem hittem a szememnek annyira jól el van már most vele. Üti vágja a csörgőket és dumál nekik folyamatosan. Röhög, sikít és motyog. Annyira édes olyankor majd megzabálom! :)))
Előre is szép napot nektek és jó időt a levegőzéshez, sétához!
elaludt :))))))))))))
a mosógépbe már be is dobáltam a ruhákat, most rohanok a konyhába, rendet rakni
majd jövök, remélem:)
Hát igen Tanchee, nem egyszerű az élet egy gyerekkel:)
Nekem a fiam volt ilyen, mindig a kezemben akart lenni, olyankor meg főzés nuku, a lakás meg szaladt,mint az őrült:(
Petra hál istennek egy szuper csaj.
eddig bírtam a hisztit, megint az ölemben van!
az a gyanúm, hogy teljesen el lesz (el van) kényeztetve!
a vállamon pihent, de már az sem jó, látni is akart, szóval pózt váltottunk. Most engem nézeget és gügyög. Megzabálom! de akkor sem lesz ez így jó
Én nem tudom,hogy mennyit eszik egyszerre ,mert nincs mérlegem.
Cumisüvegből 140 körül eszik egyszerre,lefejt anyatejet,de csak akkor ha már nagyon éhes.
Regi mostanában 140-180at eszik, ezért ő tuti éhes volt a ma reggeli 60 után, de akkor miért nem eszik eleget?!
Ő megette utána a lefejt tejet.
Amúgy hízik rendesen. Tegnap 4700 gr volt este, 220at hízott egy hét alatt.
Adrienn lehet, hogy tényleg csak a közelségedet akarja.
én is erre gyanakszom, hogy szórakozik velünk! vagyis velem, mert napközben egyedül vagyok vele.
ha nem éhes, akkor is állandóan követeli hogy foglalkozzunk vele. Egyedül max 10 percig van el, utána unatkozik
nem tudom mit csináljak ilyenkor. Nincs szívem hagyni hogy sírjon egyedül, de nem akarom hozzá szoktatni, hogy mindig foglalkozik vele valaki. de hol van az egyensúly?!
Szia tanchee!
Az én lányom ugyanezt csinálja!!!!
Én sem tudom,hogy mit csunáljak vele!:(
Szinte egész nap szoptatom,hogy ne ordítson:(
A Hanna mostanában nem hajlandó aludni,szinte egész nap fent van,és egész nap szopizni akar.
Megszoptatom,rá 2 percre hangosan rágja az öklét,és az apjától akar szopizni.
Csináltam neki teát,nem issza meg, sőt még a lefejt anyatejet sem kérte cumisüvegből.
Már csak a tápszer maradt mint lehetőség.Elvittem a védőnőhöz leméretni,meg megbeszélni vele,hogy szopizás után pótolni fogom tápszerrel,mert egyfolytában éhes.
(hatalmas hurkái vannak a combján)
Nos megmértük 5400gr Március 27-én a gyerekorvosnál 4860 gr volt!
Akkor mért éhes folyton ?
A védőnő azt mondja nem kell tápszer.
Lehet,hogy hülyét csinál belőlem???????
szia, nagyon szívesen segítenék, de tanácstalan vagyok, nálunk még nem volt ilyen:(
Nem lehet, hogy a pocija fáj és így próbálja meg nyugtatni magát.csak egy tipp
ha nem tudsz rájönni nézd meg a La Leche Liga honlapját ott vannak szopis tanácsadók.
Kérj tőlük segítséget telefonon.
sziasztok!
segítsen valaki!
Már megint azt játsza Regi, hogy nem eszik eleget egyszerre és félóránként kiabál, hogy éhes
Reggel hatkor kelt, azóta eszik 5 percet, utána 10 percig csendben van, utána meg üvölt, hogy éhes.
Hogy lehet leszoktatni erről? Már nem nagyon bírom...
Egy ilyen 10 perces szünetben fejtem és utána oda adtam neki azt üvegből (90et evett, előtte 60at szopott)
Azt hittem, hogy jobb lesz ha tele a poci, de már megint kezd ordítani. Rágja az öklét és nyújtogatja a nyelvét, szóval megint éhes. De nem etethetem folyamatosan!!!
Próbáltam a vizet...van baba vizünk..kiköpi:((( a cici sem jött be, ha csuklik nem akar enni sem:(((
Na mindegy...megpróbálom nem adok semmit...hátha magától emulik majd neki. Bár azt olvastam van aki citromot csorgat a pici szájába én vagyok iylen drasztikus mert max 3 cseppet kapott mindig.
Na csinalok rántottát és keltem ádus, 9 kor cicizés van:)))
Igen, kpzeld 3 naposan tartotta kis fejecskéjét picit..most már nem is kell fogni a fejét....ugy követte a tegnap a doki néni ujját is a kis szemével, fejével. És addig addig rugkapál a lábával mig oldalra (jobb oldalára) kerül...:)
Komolyan fordul??????????
Akkor tényleg nagyon erős bébi.
Petra még nem csinál ilyeneket.
tegnap én bundás kenyeret kívántam, de olyan nehezen vettem rá magam, de utána megdícsértem magam:))
szuper fincsi lett és már nagyon rég nem ettem.
esetleg próbáld meg felforralt lehűtött vízzel megínálni kiskanállal.
Nagyon szép Petra:))) Tündérke.)
Ami is mindig a pelenkázón mosolyog....és tegnap már gügyizett de csak egyet kettőt..lassan fog sztem:)) és hátról oldalra fordul...olyan kis erős.)))
Utána olvastam....írják a citrom levet...hogy lehet adni..mások azt írják nem jó, mert bukhat tőle a pici (Ami nem bukik) csak féltem a kis gyomrát.
Na ugy döntöttem hagyom csuklani, mert az írja a net, őket nem zavarja...ha nem igen, sírni fognak és attól abba marad...nem kap citrom lehet..mert megérzésem attól fájhat a gyomra:(
Én is éhes vagyok..de nincs kedvem reggelit csinalni....tojás rántottát ennék pedig.
Annyira szép Ami!
megnéztem a képeket a naplódba.Egyre szebb:::)))
Kedzdenek kialakulni a vonásai.
Én is elnézem Petrát mikor megszületett és a mostani képeket, hát ég és föld. Persze megviselte a születés, de akkor is rengeteget változott a pofija.
Ja, és már hangokat ad, olyan édes.
Meg rengeteget mosolyog, főleg a pelenkázón.
Még aakor is tud mosolyogni,mikor még nincs tele a poci.Olyan kis türelmes:)
Itt vagyok,csak közben elpakoltam a konyhát, meg reggelit csináltam, már kopogott a szemem:)
Na, meg asszem jön ma a doki, mert szerdán nem talált itthon minket:)
Én cicire szoktam tenni, ha csuklik,attól általában elmúlik.
a citromléről nem tudok mit írni, mert én még nem is hallottam róla.bár ha ésszerűen belegondolok az sav és lehet h. ,marja a pici gyomrát, de nem bizti.
Szija:)
nem panaszokdhatsz akkor te sem:))) nekem is 3 kor szokott...de ma valamiért előbb megéhezett:)))
Dius te már tapasztalat vagy....anyukám azt mondta h csuklik a kicsi adjak neki kis citrom levet (1 -2 csepp). Ami sokat csuklik, ma is kaja után...adtam neki 2 szer is 1-2 cseppet...abba is maradt de utána fájt a hasa:( lehet a citromtól??? te mit adsz ha csuklik???
Szia Nomi, azért látom időnként összefutunk:)
Nagyon ügyi Ami az éjszakákat illetően. Nekem is itthin lesznek a fiúk, délelőtt elviszi Apa a kicsi fiát locsolni néhány helyre aztán jönnek is.
Nagyn utálja, de a Márk miatt muszáj.
Nekem Petra 8 után megint 3-kor kelt utána meg 7kor, már alszik.
Nagyin tündér éjjel:)