Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2009. márciusában születendő Babócáink fórum

2009. márciusában születendő Babócáink (beszélgetés)

23658. 008e232c2c
2009. máj. 4. 12:09
Köszi dius sikerült!s amugy, hogy vagytok?Petra jol van?
23657. dius81
2009. máj. 4. 11:59
én meg válaszoltam:)
23656. 008e232c2c
2009. máj. 4. 11:58
Sziasztok anyucik!Remélem mindenki jol van, s a picik is!dius irtam privit.
23655. dius81
2009. máj. 4. 11:48

Én is megvagyok mára.

Mostam, leszedtem a szárítót,tergettem.

Fóztem is, igaz csak túrós tésztát, de azt kívántam.

már ettem is egy kicsit belőle, nyami...

Nekünk is jól telt az Nyanyák napja.

Kint voltunk a kertbe anyóséknál, anyut is kivittük, ne ülljön otthon egyedül.

Jól éreztük magunkat:)

Nomi!

Képzeld, Petra szerelems Apa tetkójába.

Állunk a pelenlókázónál és le sem veszi róla a szemét, ha eltakarom elkezd kapálózni.

És az a legérdekesebb, hogy csak a saját nevét nézi, a másik felét még véletlenül sem.

Apa már mondta, hogy leszedeti, mert így sosem néz a szemébe.

fürdéskor dettó:)

23654. dius81 (válaszként erre: 23653. - Erycicus)
2009. máj. 4. 11:45

Szia!

Akkor már megérte megvenni, aztán majd vesztek hozzá egy autót is nem?

Na jó csak vicc volt.

tudom, hogy nem így mennek a dolgok.

23653. erycicus
2009. máj. 4. 11:39
sziasztok biztos vagyok benne,h mindenkinek csodaszépen telt az első anyáknapja!én is kaptam milánkától virágot és a férjem is ari volt csak úgy pottyogtak a könnyeim boccsi de a kezemben van milánka azért írok mindent kis betüvel kébzeljétek vettünk babahordozót,mert úgy gondoltuk eddig,h nem kell mert nincs kocsink na mindegy de azért most mégis vettünk akciós volt és kb 10percre beletettük úgy meggy benne a szele kb 6-ot pukizott és be is kakált azt mondtam már megérte megvenni.olyan cuki benne és így a hasa semm fájt,nem is kapott cseppet.úgy örülök
23652. Noémi 23
2009. máj. 4. 11:38

Sziasztok:)

nekünk is l telt...hajnlai 1 kor sírt egy picit, sztem kényelmetlenül feküdt, megigazítottam és aludt este 7től reggel 5ig.))) aztán még f9ig kaja után együt.))

Most megyek a fogászatra nagyon fáj a fogam:::(((( muszáj elmennem.

Mi tegnap multunk 6 hetesek:))) Szerdán megyke vissza a dokihoz...remélem már lehet sex....de császáros révén sztem tuti. Csal még venni kell óvszert:)))))))))))))))

A lakás kész mára...majd még felmosok gyorsan du., főznöm nem kell. ma fürdő takarítás, mosás, ilyen csunyaságok voltak:)))

Sok pussz

23651. a7f41877f6
2009. máj. 4. 11:34

sziasztok

nekünk jól telt az éjszaka, a szokásos: Regi aludt este 10től reggel 8:30ig. Utána nyújtózás, mosolygós ébredés, kaja (200!) büfi, játék és szunya

Hogy telt a hétvége? Milyen volt az anyák napja? Én is kaptam virágot. Olyan jó érzés, hogy ez már az én napom is!

Mi szombaton és vasárnap is csavarogtunk. Meglátogattuk a nagyikat, a dédiket, nagyapát a temetőben és nagyokat sétáltunk, fagyiztunk.

Regi végig nagyon jól viselkedett. Evett szépen, nevetgélt, bájoskodott és jókat aludt a babakocsiban.

Heni, mi csütörtökön kapunk oltást. De csak egyet, mert azt mondta a dokinéni, hogy látni akarja hogy reagál rá, a másikat majd megkapja a következő oltással. Remélem nem lesz gond.

Ők jobban bírják a megpróbáltatásokat, mint mi. A kórházban rengeteget szurkálták Regit. Ő addig sírt, amíg nyúzták + 1 perc. Hát én sokkal tovább.

Mi most azért aggódunk, mert Apa betegedett meg. Elég rosszul van. Félünk nehogy Regi elkapja tőle. Két napja nem volt az ölében és csak messziről dumál neki. Szegény úgy szenved, hogy nem ölelgetheti meg :(

23650. dius81
2009. máj. 4. 10:09

Sziasztok!

NEkünk jólt telt az éjszaka.

1x volt fent Petra, akkor is csak addig bír beszípózta a kaját, majd aludt 3/4 8ig:)

Ne aggódj Heni, nem lesz gond az oltással.

Ők sokkal jobban viselik, mint mi szülők.

Petra egy percig sírt, aztán abbahagyta.

lázas sem lett, bár a doki javaslatára estére adta neki kúpot.

Aznap csomót aludt, másnap meg mintha mi sem történt volna:)

23649. Heni86
2009. máj. 4. 09:28

Hello!

Remélem mindenkinek jól telt az éjszaka!

Nekünk sajnos most nem. Nem tudom miért... :(

Ráadásul ma jön a doki néni és Boti 2 oltást is kap egyszerre mind a két lábába. :((( Rettegek!

Mindenkinek szebb napot kívánok mára mint a miénk!

Puszi!

23648. Noémi 23
2009. máj. 3. 19:57

Sziasztok.

BOLDOG ANYÁK NAPJÁT.))))))))))))))

Kaptam csodaszép virágot Amitól és versikét Ádustól:))) Fantasztikus érzés volt.

Hétvégén nyaralóba voltunk, ott is aludtunk, Ami szuper kis csaj volt....tündér mint mindig.

Holnap jövök, puszi

23647. 24bf43ff0f
2009. máj. 3. 14:00

Anyukám, Anyukám találd ki,

hogy az én kincsem ugyan ki ?

Ki lehetne más, ha nem te ?

Ültess hát gyorsan az öledbe !

Nagyon boldog anyák napját minden anyucinak !

23646. 008e232c2c
2009. máj. 3. 13:50
Sziasztok!Minden Anyukának Boldog Anyáknapját!!!!!!!
23645. v.kler (válaszként erre: 23644. - Dius81)
2009. máj. 3. 13:41

Jajj, bizony!

Az ilyen ovodai, iskolai anyák napja is nagyon megható lehet! :-))) Alig várom már, hogy megtapasztaljam! :-)

23644. dius81
2009. máj. 3. 13:32

Hát igen Kler:)

Nekem a fiam jött a tegnap leírt verssel, csak nem virágot, hanem táblát mondott és kaptam tőle egy falra aksztható kis táblát, amin egy gyönyörű vers állt.

Megkérdezte, hogy mi van rajta én meg alig tudtam a könnyeim miatt felolvasni.Megpuszilt, erre Petra elkezdett gagyarászni, nekem meg kicsordultak a könnyeim.Mintha ő is mondta volna a magáét.

Most is bőgök:)

És ez most már minden Anyák napján így lesz:)

Csütörtökön megyek az oviba, biztos ott is bőgni fogok:)

Na,mentem, Petra ébred, kaja aztán megyünk a kertbe:)

puszi mindenkinek:)))

23643. v.kler
2009. máj. 3. 13:26
Kaptam ám Pindurkámtól ajándékot! A takarója alatt ma reggel egy szép könyv lapult: Ölelés, köszönet, és rengeteg szeretet neked, Anya! Ez a címe, és tele van szebbnél szebb versekkel. Csak ültem az ágy szélén, és ahogy beleolvastam, és ránéztem a szuszogó Drágámra..már csorgott is a könnyem. Talán teljesen még most tudatosult bennem ez a csoda: ANYA VAGYOK!!!!! :-)))
23642. dius81
2009. máj. 3. 13:23

Szia épp most kezdtem el elküldeni őket privibe is, de akkor már nem küldöm még1x.

puszi

23641. v.kler (válaszként erre: 23638. - Heni86)
2009. máj. 3. 13:23

Szia, Heni Anyuci!

Gyönyörü ez a vers is!

Boldog anyák napját neked is! :-)

23640. v.kler (válaszként erre: 23628. - Dius81)
2009. máj. 3. 13:22

Szia, Dius!

Neked is köszi!!! :-) És viszont!!!

Bemásoltam a naplómba amit küldtél! :-)

23639. v.kler (válaszként erre: 23631. - Cb4c323adf)
2009. máj. 3. 13:21

Szia!

Köszönjük szépen! Viszont kívánjuk, neked is! :-)

Puszi!!!

23638. Heni86
2009. máj. 3. 13:02

Sziasztok!

Mindenkinek ezúton kívánok boldog anyák napját!

Anyámnak

Hogyha virág lennék,

ölelnélek jó illattal;

hogyha madár lennék,

dicsérnélek zengő dallal;

hogyha mennybolt lennék,

aranynappal, ezüst holddal,

beragyognám életedet csillagokkal.

Virág vagyok: ékes,

piros szirmú, gyönge rózsád,

madár vagyok: fényes

dalt fütyülő csöpp rigócskád,

eged is: szépséges

aranynappal, ezüstholddal,

beragyogom életedet csillagokkal.

23637. cb4c323adf (válaszként erre: 23636. - Dius81)
2009. máj. 3. 12:02
hát ne is kelljen mostanában gyógyszert adni neki!!nekem szerencsére még most kapott először egy kis stodalt de szívesen megitta:))
23636. dius81
2009. máj. 3. 12:00

az biztos küzdöttünk vele, eltelt egy pár alkalom mikor rájöttem, hogy úgy a legegyszerűbb, hogy egy kis gyógyit a kanálból, majd gyorsan be az üveg. így kicsit könnyebb volt, de hál istennek vége.

remélem.

egy ideig.

23635. cb4c323adf (válaszként erre: 23634. - Dius81)
2009. máj. 3. 11:58

Hát nem mintha nem is tesók lennének:))apu inkább az apjára hasonlit!!!

Bizotsan rendbe jön most már Petrácska is,gondolom elég volt beadni a gyógyszit neki?????

23634. dius81
2009. máj. 3. 11:56

Köszi, most már javulgat Petra, de itt az ideje, mert már a gyógyi is elfogyott, nagy nehezen.

n em is mondtam após nagyon örült, hogy egymásra találtunk, de a képet még nem volt idő megmutatni nekik, mert állandóan mennek, )nost éppen a kertbe vannak, festik a játszót, meg csinálják a kerítést) de ígérem nem marad el.

délután mi is megyünk, jön velünk anyukám is. (az én szüleim is elvátak tavaly 27 év után)

amúgy apud egyáltalán nem hasonlít Sanyira, legalábbis azon a képen.

23633. cb4c323adf (válaszként erre: 23632. - Dius81)
2009. máj. 3. 11:52
szivesen!!!!jól vagytok????????
23632. dius81
2009. máj. 3. 11:50

Szia Julika!

Nagyon szépen köszi az anyáknapi köszöntést, szuper:)

23631. cb4c323adf
2009. máj. 3. 11:44

Kedve márciusi anyucik!!Mindenkinek nagyon boldog anyák napját kivánok!!

Most már két ismerősöm is van itt ,Kler és Dius,aki mint kiderült rokon is:)ennek nagyon örülök:))

Gyönyörű szépek az apróságaitok,és meglássátok hipp-hopp elszalad az idő és megnőnek,élvezzétek az anyaság minden percét,hisz mindnyájan nagyon jó anyucik vagytok!!!

23630. dius81
2009. máj. 3. 11:26

A második hónap folyamán kezd beállni a családi rutin. A szülők és a baba napirendje egymáshoz igazodik.

Étkezés:

A 2 hónapos babának még mindig anyatejet (vagy tápszert) kell ennie. A karodban fekvő, hozzádsimuló, szopizó baba így tanulja meg, hogy te mindig ott vagy, ha neki szüksége van rád.

Alvás:

Remélhetőleg, most már többet van ébren nappal, és kevesebbet éjszaka. Ha a babád keveri az éjt a nappallal, megoldásra van szükséged. Ha 4-5 órát alszik nappal, ébreszd fel (ezt olyankor jó tenni, amikor nem mélyen alszik - mozog a szeme). Az utolsó nappali étkezés közvetlenül az esti lefekvés előttre essen. Éjszaka rövid ideig szopizzon csak a baba, aztán remélhetőleg vissza is alszik. A tápszerrel etetett baba éjjel csak egyszer kapjon enni. Ha külön szobája lesz a babának, 2 hónaposan érdemes beköltöztetni oda.

Növekedés és fejlődés:

A baba mozgása már nem olyan görcsös és hirtelen, a fejlődő idegrendszernek köszönhetően. A rúgdalózással, kapálózással jól fejlődnek az izmai. A fejecskéje még ingadozik kicsit, de már a nyakizmok is erősödnek. A 2. hónap végére talán fel tudja emelni a fejét, ha a hasán fekszik. Soha ne becsüld alá a bébi képességeit, egy hirtelen reflex, vagy egy kis mozdulat is veszélybe hozhatja őt. Soha ne hagyd a babát egyedül, akkor se, ha csak a szoba másik pontjára mennél!

Most már képes az arca előtt mozgatott játékokat, tárgyakat követni a szemével, érdemes venni egy zenélő, forgó, ágy fölé lógatható, színes játékot - imádni fogja. A szopizás az egyik legélvezetesebb foglalatosság a babának - a kezed, az ujjad, vagy bármi, amit elér a szájában fog kikötni, ezért mindig legyen tiszta a kezed, és kérd meg a látogatókat is, hogy mossanak kezet (amint belépnek a lakásba, mert nem tudni, mikor kapja el a baba őket)! A bébi keze állandó mozgásban van - most lehet venni egy biztonságos, az ágy rácsára rögzíthető játékot, amihez ha hozzáér, mozog, vagy hangot ad. Így könnyen megtanulja, hogy a környezetét befolyásolni tudja.

Egy gyerek már ebben a korban nagyon kíváncsi - beültetheted egy hordozható ülésbe, és magaddal viheted a lakás minden pontjára, amíg a dolgodat csinálod. Most már érdemes a papának is foglalkozni, játszani a babával.

Tanulás játék közben:

Díszítsd ki a baba szobáját, vagy szobasarkát színes képekkel, tükörrel, lógass fel színes, mozgó figurákat, amiket nézegethet a baba.

Ha símogatod az arcát, megpróbálja bekapni az ujjadat. Élvezi az érintésedet és ámulattal nézegeti az arcodat. Énekelj neki lágyan, csattogj a nyelveddel, ismételd az ő hangjait!

Rázz csörgőt a feje fölött és mozgasd ide-oda. Ha a baba követi azt, dícsérd meg!

Hagyd, hogy a kicsi felfedezzen különböző anyagokat (a hajad, kendőcskét, a pulcsidat), közben egyfolyában beszélj hozzá, meséld el, mivel játszotok.

Hajolj közel az arcához, forgasd a fejed jobbra-balra, nevess rá, hunyd be-nyisd ki a szemed. Nagyon fog neki tetszeni és ha abbahagyod, látni fogod az arcán, hogy alig várja, hogy folytasd.

Szociális fejlődés:

A 2 hónapos baba jól megfigyeli azt, aki hozzá beszél.

Ébren marad, ha foglalkozol vele.

Megnyugszik, ha szopizhat, cumizhat, felveszed, vagy csak beszélsz hozzá és látja az arcodat.

Talán már élvezi a fürdetést.

Érzékek fejlődése:

Követi a tárgyakat egyik oldalról a másikra.

Hosszasan figyel egy-egy tárgyat.

Véletlenül megragad tárgyakat és tartja azokat pár másodpercig.

Fejlődik az izomzata, rövid ideig fenntartja a fejét.

Nézegeti a kezét.

Bizonyos arcokat/hangokat jobban kedvel, mint másokat.

Élvezi a játékot, megörül bizonyos tárgyaknak (a játékainak).

Biztonság:

Ha az ágyából kivetted, soha ne hagyd egyedül/felügyelet nélkül a babát!

Olyan rácsoságyat használj, amin a rácsok nincsenek 6 cm-nél távolabb egymástól!

Ma azt mondják, hogy a hátán jó altatni a babát, de ez nagyon sokszor változott az évek során. Nézd meg a Szavazás oldalon, hogy ki hogyan fekteti a csecsemőt.

A matrac az ágyban szorosan feküdjön, ne legyen hely a rács és a matrac széle közt!

Soha ne egyél, igyál, vagy tarts a kezedben forró dolgokat, ha a baba a karodon/öledben van.

Ne dohányozz! Főleg ne a baba közelében!

2009. máj. 3. 11:15

Ha csak egy virág volna,

én azt is megkeresném.

Ha csak egy csillag gyúlna,

fényét idevezetném.

Ha csak egy madár szólna,

megtanulnék hangján.

Ami csak szép s jó volna,

édesanyámnak adnám.

NAGYON BOLDOG ANYÁK NAPJÁT kívánok!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook