Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2009. júniusi babák fórum

2009. júniusi babák (beszélgetés)

❮❮ ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... ❯❯
31452. Beszi 79
2011. jan. 8. 06:14

Szia!

Szegény picur!!!Majd csak túl lesztek rajta!!Kitartás!!

31451. Leras
2011. jan. 7. 23:00

Sziasztok!

jelentést teszek:

természetesen az orvos írt fel ecsetelőt. vagyis inkább valami mentolos fehér trutyit. hát minden olyan lett. persze még a gyerek is. idegesítette. melegen van öltöztettve.

csütörtökön nagyon kemény napunk volt. reggel 06:20 körül kelt, 10-ig folyamatosan sírt. bekenntem reggel 8 körül. cseppet, homeosbogyót is adtam. semmi, de semmi nem használt.10:30-tól 11:45-ig aludt. 12 körül végre fel kellt a párom (éjszakás volt.) elment a boltba, hogy hozzon szódabikarbonát. felhívtam az orvost, hogy hogyan készítsem el neki a vízet. igen ilyen szódás vízet kellett. megfürdettem megszáradt és jött a kenegetős fehér lötyi. annyira sírt, hogy a könnyei miatt az egész a földön landolt.

14óráig megint csak folyamatosan sírt. felhívtunk egy pár ismerőst, akinek már nagyobb gyereke van. az egyikük tanácsolt egy csodaszert,ami hűsítő hab. kimondottan a bárányhímlő ellen van. na leszaladt a párom a patikába (ami alattunk van). több mint 3ezer forintba kerül ám. 17 órakor csak a kis buksiát kentem be. jó volt. 19 órakor megint szódás vízi fürdő és és már csak a habot használtam. 19:35kor elaludt.22 óra körül egy kicsi hőemelkedése volt. adtam be panadolt. ettől kippattant a szeme. éjfélig le sem hunyta. :(

péntek: ma már nem volt annyira nyügös. evett rendesen és már nem vakarozott annyira. igaz az arcán sikerült elvakarnia egy két pötyit. jóval kevesebb pötyike bújt ki, mint csütörtökön. ja és a kuki sem maradt ki a pötyike pont a hegyén van. nagyon idegesíti. pisikor összezárja a lábait is. gondolom csipi.

31450. c0275abe94 (válaszként erre: 31444. - Leras)
2011. jan. 7. 09:46

Kitartást és minél hamarabbi gyógyulást kívánok Nektek!

mi beadattuk a bárányhimlő elleni védőoltást Grétinek.Remélem,megússzuk :)

31449. 8786ffbbdb (válaszként erre: 31448. - Soline84)
2011. jan. 6. 12:29
rendesek vagytok mivel a férjem nyitja csukja a kukákat ő már ismeri a gubisainkat ha van kaja vagy ruha mi is oda adjuk nekik.
31448. soline84 (válaszként erre: 31445. - 8786ffbbdb)
2011. jan. 6. 11:14
Én az elhasznált de még jó állapotú ruháinkat is mindig úgy rakom ki, hogy fel tudják használni pl a hajléktalanok! Kb fél óra alatt eltűnik és sokszor viiszontlátom rajtuk! Legalább nem pocsékba megy, még ha kárba is!
31447. soline84
2011. jan. 6. 11:12
Leras: a barátnőmék (egy idősek a gyerkőceink) tavaly nyáron estek túl rajta, azt eltudom mondani, hogy náluk milyen volt: tényleg jó melegen öltöztesd fel, ahogy Dinuss is írta, és ne vidd levegőre, orvos mindenképp nézze meg és kap rá ecsetelőt, amivel gondosan be kell a pöttyöket kenni. A barátnőméknél 5-6 nap alatt lezajlott az egész! Kitartás hozzá!
31446. Dinuss (válaszként erre: 31444. - Leras)
2011. jan. 6. 00:21
Nekunk meg nem volt szerencsere de amennyit tudok,hogy nem szabad kivinni es mindenkeppen jo melegen kell oltoztetni meg a lakasban is,hogy minel tobb potty kijojjon es igy hamarabb vege lesz.Jobbulast neki!Szegeny dragam..:(
31445. 8786ffbbdb (válaszként erre: 31443. - Soline84)
2011. jan. 5. 19:58
de drága szép tőletek.drága bogárkám
31444. Leras
2011. jan. 5. 18:23

Sziasztok!

egy rossz hírem van: éppen most bárányhímlősek vagyunk. tegnap este kezdődött.

volt már valakinek a babócája benne? tippek, gyógyszer alkalmazások és minden ami ezzel jár érdekelne!!! akinek van valami tapasztalata ossza meg velem. köszi. egy kicsit tanácstalan vagyok. hiszen ez az első.

Máklili: nagyon édesek voltatok.

nekem is volt jó cselekedetem. egy szegény családnak járultam hozzá a ruháihoz. sajnos a bérlő kidobta a cuccaikat. 4 gyerek van és mindegyiket újra kell ruházni és a többi apróság.

31443. soline84
2011. jan. 5. 14:16

Máklili: mi is csináltunk cipősdoboz akciót és Zéti is pakolta bele a játékait, meg a kinőtt kiscipőit stb. Annyira édes volt!!! Mikor feladtuk a postán, mutogatta a néninek, hogy baba-játék, babaájáték!

Mellesleg a múlthéten néztük IWIW-en a képeiteket és mutattam Zétinek, hogy ott van Lili, azóta mondja: Li-lli, Li-lli! Majd meg zabáltam!

31442. soline84 (válaszként erre: 31433. - Sünmama)
2011. jan. 5. 14:13
Sünmamikám: a közgáz fősulit csinálom, ami nagyon kemény, vagy csak én "öregszem"! Még 1 vizsgám van hátra ebből a félévből, a tegnapi sikerült, így remélem lassan felsóhajthatok, mert már nagyon unom a minden esti tanulást, nem beszélve a férjemről! :))Az anyagi része is nagyon kemény, mindig részletfizetési kérelmet adok be rá, így könnyebb azért kiszenvedni, de így is megsínyli a családi kassza, úgyhogy én mindig mondom a férjemnek, hogy nem kérek semmit karácsonyra, szülinapra stb. Persze nem úgy van, de mégis lelkiismeretfurdalásom van tőle.
31441. 8786ffbbdb
2011. jan. 5. 12:27

Jó ötlet ez az elteszem dolog, köszi

valóban Mákunk volt ,-)

maszat mi lett a megérzéseddel a cseppek= hasfájás?

31440. c0275abe94
2011. jan. 5. 09:08
A sok játékról annyit, hogy mi sem vártunk senkitől (a nagyszülők kivételével, ők úgysem tudnák megállni :)), mégis valahogy MOST mindenki úgy érezte, hogy "el kell halmozni" a gyereket (mintha nem lenne elég játéka). Én éreztem rosszul magam. Minden rokonunkat nagyon szeretjük, és félek, megbántanám őket azzal, ha azt mondanám, hogy ne vegyenek semmit.
31439. c0275abe94
2011. jan. 5. 09:01
A Férjem egyik kollégája a két kis gyermekével minden év december 5-én este körbe járják a falujukat és minden szegény családban a gyerekeknek ajándékokat visznek (játékok, gyümölcsök, csokik, sütemények, könyvek, stb.) Előtte pénzt gyűjt a kollégáktól és rokonoktól, ismerősöktől és abból vásárolnak egy egész autónyi cuccot. Szerintem ez is nagyon kedves dolog. :)
31438. c0275abe94 (válaszként erre: 31434. - 8786ffbbdb)
2011. jan. 5. 08:59

Mi is össze szoktuk gyűjteni azokat a játékokat, amelyekkel nem játszik otthon, bár mi a bölcsibe vittük be. A többi gyerkőc nagyon örült neki. :)

Nagyon szép dolog, amit tettetek ... és a jutalom sem maradt el :)

31437. c0275abe94
2011. jan. 5. 08:56
A játékok nagy részét már eltettem, erre gondoltam én is rögtön. Most a minikonyha a No1, utána jön az ugrálós katica párna és a sátor. Ez utóbbi nagyon vagány. Az IKEA-ban vettünk egy eszkimó sátort, Apa felállította, plédet raktunk az aljába, hogy meleg legyen és bevittünk egy-két játékot. Mind a hárman beleférünk, és Gréti nagyon élvezi a közös piknikezést. :) A sátorban még a meseolvasás is sokkal jobb :))
31436. c0275abe94
2011. jan. 5. 08:51

Sziasztok!

Maszatka, a korábbiakban nálam is előfordult,hogy nem kaptam választ a kérdéseimre,de ezt inkább annak tudtam be, hogy minenki elolvassa az írtakat, és mire írhatna is, elrepült az idő, és végezni kell az otthoni munkákat. Szerintem sem okolható ezért senki. :) naaaaaaaa.... szeretünk, de hisz tudod :D

31435. Beszi 79
2011. jan. 5. 08:36

Sziasztok!

Örülök,hogy tudlak titeket olasni ismét!Szofi sem a játékaival játszik sokat,hanem elég egy ceruzafaragó és utánnozza a nővérét vele.Mindig azt csinálná,amit a nagyobb.

Liza:micsoda mákotok lett!:) A jót mindig jutalmazzák!

31434. 8786ffbbdb
2011. jan. 4. 20:30

sziasztok én is olvasok inkább mostanában, mint írok sajnálom az időt bocsánat mindenkitől.

nálunk is sok minden hozott jézuska játszogat mindennel, de nagyon fura dolog történt velünk

karácsony előtt Lilient kérdeztem össze szedünk játékot olyan gyerekeknek akihez nem tudott menni a télapó persze csak olyat amit aztán nem bán meg és olyan édesen rámolt egy zacskóba és levittük a szoc házba

erre tegnap sétálunk és találtunk az utcán egy játékbabakocsit mellette egy zacskó és benne vadiúj zapf baba és egy nagy plüs póni

a baba kiköpi a cumit nevet meg kekszet rág

ennek örült a legjobban olyan fura mintha minekünk tették volna oda vadiúj nem értem ......megj nem volt ott senki gyerek nem elhagyta szerintem perpatvar lehetett és kidobták...

azt gondolom, hogy cserébe adták az égiek a jó cselekedetért ,-)

31433. Sünmama (válaszként erre: 31420. - Soline84)
2011. jan. 4. 18:42
Nagyon becsüllek ezért, ügyes vagy!!!Én is szeretnék tanulni, de csak szeptembertől indul a suli, és még a pénzt is elő kéne rá teremteni, úgyhogy még kétséges sajnos, pedig nagyon szeretném.Mit tanulsz most pontosan? Tudom, hogy régebben írtad, de sokáig tartana visszakeresnem.
31432. Sünmama (válaszként erre: 31429. - Maszatka86)
2011. jan. 4. 18:39
Szerintem is jó ötlet eltenni, és később elővenni.
31431. Sünmama (válaszként erre: 31429. - Maszatka86)
2011. jan. 4. 18:37

Maszatka, szerintem az utóbbi hónapokban itt senki nem kapott választ, mert nem is volt szinte hozzászólás. Szerintem mindenki írjon magáról, ha tud, nem gondolom, hogy bárki is szándékosan nem válaszol, egyszerűen csinálja mindenki a dolgát, én van, hogy napokig gép elé sem tudok ülni,nem jut rá mindig idő, meg energia.Meg néha van, hogy írnék, csak már valószínű, nem aktuális a téma...

Ajándék. Nálunk nem volt sok, nem is tudjuk megengedni magunknak, de amit kapott Sára, azzal egész nap játszik.

31430. Sünmama (válaszként erre: 31424. - C0275abe94)
2011. jan. 4. 18:32
A párom anyja szokás szerint, nekünk minden gondunk miatta van, de rajta a verés sem segítene már szerintem. Vagy megvárjuk, míg kipurcan, vagy elköltözünk. Szar a helyzet nagyon.
31429. Maszatka86 (válaszként erre: 31428. - C0275abe94)
2011. jan. 4. 14:19

Szia /sztok.

De egy városban lakunk.Már össze akartunk futni de elfoglalt anyukák vagyunk mind ketten.Ahogy szavaiból kivettem jól vannak.De sokat én sem tudok róluk.Én sem vagyok sürűn.Sajna ha én kérdek valamit elmentek mellette így feleslegesnek érzem leirni.

Sok ajándék!?Bence tőlünk kapott meg keresztszüleitől meg apai nagyszüleitől így nem volt bőség zavara.Viszont eggyikkel sem játszik igazából.Neki apa szerszámai és minden más érdekesebb még.Na a labdák a csúcs még mindig meg az autúk azok is inkáb a kishaverjáé.Pedig van neki is bőven.Bence a szerepjátékokat szereti.A plüsautó beszéljen hozzá meg a tűzoltó bácsi.Tök édes veri a melkasát és mondogatja bácsi-bácsi,hogy beszéljen neki.Ő ezeket élvezi.

Épp tegnap mesélte egy barátnőm,hogy Eni a kislánya nem tud mit kezdeni a sokajándékkal.Van egy kedvence egy kiskutya ami sétál ugat csahol stb.A csajszit meg egy picit zavarja mert Eni hozzá fog szokni,hogy ténylegesen mindent megkap és megszokott lesz számára és nemfogja értékelni ha kap valamit.Így azon gondolkodott egy párat eltesz és késöbbveszi elő neki.Ez jó ötlet szerintem.

31428. c0275abe94
2011. jan. 4. 10:44
nika76 sajnos már nem tagja a hoxa-nak. Nagyon sajnálom, hogy nem tudunk róluk semmit. :( Maszatka, nem egy városban laktok?
31427. c0275abe94 (válaszként erre: 31426. - C0275abe94)
2011. jan. 4. 10:40
Bocsánat, pontosítok. Biztos, hogy mindenki túl sok ajándékot kapott. :) A lényeg, amit írni szerettem volna az, hogy járt-e úgy valaki közületek, hogy nem tudott a kicsi mit kezdeni a túl sok ajival?
31426. c0275abe94 (válaszként erre: 31411. - Leras)
2011. jan. 4. 10:38
Járt közületek valaki úgy, hogy a picurka túl sok ajándékot kapott Jézuskától? Mi annyi helyről kaptunk ajit, hogy alig fért be a fa alá. A nagynénik-nagybácsik is elöntötték Grétit ajikkal és annyi volt, hogy hirtelen nem tudott mit kezdeni a helyzettel. Állt szegénykém tanácstalanul a sok játék felett. Egyedül a minikonyhájának és az IKEA-s ugrálós katica párnának örült felhőtlenül.
31425. c0275abe94 (válaszként erre: 31417. - Sünmama)
2011. jan. 4. 10:35
Sünmama, lépj túl a rosszakarókon. Rólam régen leperegnek a bántások. A családom a legfontosabb és kész.
31424. c0275abe94 (válaszként erre: 31417. - Sünmama)
2011. jan. 4. 10:34
Ki bántott? Megverjük :))
31423. c0275abe94 (válaszként erre: 31421. - Leras)
2011. jan. 4. 10:32

Ügyesek vagytok! Mi is hamarosan ágyban fogunk aludni. Tegnap az esti fürdésnél közölte Gréti, hogy nem szereti a kiságyat, nagy ágyan akar aludni. :)

Egy kedves ismerősünk kislánya szintén úgy alszik el, hogy anyukájának ott kell ülnie az ágy mellett. A Mikulás ünnepséget követően a kislány (2,5 éves) elmesélte, hogy a télapó azt kérte tőle, hogy aludjon egyedül. "De én úgysem fogok"- vágta rá mosolyogva. Édesek....:)))

❮❮ ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook