2009. júniusi babák (beszélgetés)
Nekem mindig a terhesseg vegen volt nehez megallni, hogy ne zabaljam magam degeszre. Allandoan ehsenek ereztem magam, de a cukor miatt soha nem ehettem annyit es azt, amit akartam. De igy is megerte!:)
(Most nem lennek itt a harmadikkal, ha nem lenne erdemes!)
Jo hir, kedves hanyos bajtarsak! Nemsokara itt a 12. het, es akkor elmulik egyik naprol a masikra. Legalabbis azt mondjak. Ebben nem tudok allast foglalni, nekem ilyen tuneteim soha nem voltak.:)
Szoval csak pozitivan!
Jo reggelt mindenkinek!
Nekem azt mondtak, hogy terhesseg alatt az ehgyomri ne menjen 6 fole, etkezes utan 2 oraval pedig ne legyen tobb, mint 7.
Az ehgyomrim alt. 5-5.5 korul van, az etkezes utan 2 oraval pedig kb. 6-6.5. Nalam biztos, hogy terhessegi cukorbetegseg, hiszen csak a terhesseg vegen a hormonok miatt lett magasabb es csak a terheleses ertek. Utana csinaltak terhelest, es minden ok volt.
De ha mar ilyen koran ilyen magas, akkor szerintem nem kene varni a cukorterhelessel, az egyertelmuen kimutatja, ha gond van. A haziorvosod is tud irni beutalot. Akkor se keseredj el, ha netalantan inzulin kell. A baba egeszsege a legfontosabb. Terhesseg utan lehet, hogy nem kell semmi, v. legfeljebb csak gyogyszer. De most nagyon vigyazz magatokra!
húú csajok kicsit visszaolvastam hát engem is zavar aza +4 kg4
REmélem azért nem leszünk Bálnák! Mostmár odafigyelek, hogy a vacsi 6 elött legyen és lefekvés elött csak pár szem kesz csússzon le,mert ég a gyomrom!
Sziasztok!
Most találtam erre a fórumra.Én június 7-re vagyok kiírva.Remélem még csatlakozhatok hozzátok.:)
Szia!
Szerintem kérd meg a dokit, hogy csináljon egy gyors tesztet a cukrodra, de előtte ne egyél jégkrémet! :) Ha az is ilyen magas akkor tényleg kezdj el nagyon komolyan figyelni az étkezésre, sőt egyetértek azzal, hogy keress fel egy kimondott dietetikust, hogy személyedre szabjon egy diétát.Ártani, biztos nem árt.
Nekem 4.9 volt a cukrom nem üres gyomorra, hanem úgy hogy cukros teát kortyolgattam még közvetlen a teszt előtt is. :)
Aranyos Tőled angyalka, hogy velem értesz egyet, de a súlyomból látszik, hogy nekem csak a szám jár... :-)
És mivel nem tudok lefogyni, ezért szeretném azoknak ajánlani, hogy ne essenek az én hibámba, ha van olyan, aki meg tudja állni, az inkább meg se hízzon, mert lefogyni illetve ezután a súlyt megtartani piszkosul nehéz. (Nekem nem is sikerült.)
7,1 volt az éhgyomri, a háziorvos nagyon sokallta, azt mondta, hogy ebből lehet, hogy inzulinozás lesz, de ő tudja, hogy az édesapám is cukros...
A nőgyógyászom azt mondta, hogy szerinte jó minden leletem (és ezen mondata közben a cukor értéket is tartalmazó laborpapír a kezében volt.) Igaz, ő meg még előtte (már a terhesség legelején) napi 150 grammos szénhidrát-diétára fogott. Nos a diétát szépen tartom, szerintem ezért is fogytam. Másfél hónap alatt egy hétig nem tartottam csak, ez a hét éppen a cukorvizsgálatot megelőző hét volt. A vérvétel előtti este megettem egy egész doboz jégkrémet... :-(
A cukoreredményt látva kérdeztem az internetnőgyógyászt, hogy ez magas-e. Komolyan mondom, hogy neten keresztül leordította a fejemet, hogy micsoda egy felelőtlen stb... vagyok. Azóta nem rosszalkodom.
Sziasztok! Ez igy igaz. En mindket terhessegem alatt 12 kg-ot hiztam es mind le is ment. Ezt a terhessegemet 3 kg-val kevesebbel kezdtem, mint az elsot.:)
Persze nekem minden terhesseget vegig kell dietaznom, igy eselytelen az elhizas.
Rinike milyen a cukrod? Voltal mar dietetikusnal, v. neked nem kellett menned?
Rinikével egyetértek.
Én sem híztam még, hanem fogytam.én 92- ről indultam, most 91 vagyok.
Fannival 82- vel kezdtem és 95-96 kg val mentem, full vizesen.
Tényleg rusnya kövérek vagytok! :-)))))))))))
Még szerencse, hogy nekem nincsenek ilyen problémáim, én fogytam 2 kg-ot! És így más csak 105 kg vagyok. :-)
Egyébként az első terhességemet 64 kg-ról kezdtem, 88-cal mentem szülni, és csak a szoptatást követően fogyókúrával tudtam visszafogyni a 60 kg körüli súlyra, de elég nehéz volt. Ezért az igazi véleményem, hogy ha tudtok, akkor vigyázzatok magatokra súlyilag is, mert nehéz lefogyni, és a baba mégcsak néhány gramm.