2009 júliusi babák! (beszélgetés)
Sziasztok!
Én is 1 éves koráig szeretném szoptatni Fannit, mert szerintem ha később próbálnám meg elválasztani lehet még nehezebben menne!
Itt nincs jó idő, fúj a szél és hideg van, így nem megyünk ma sétálni! Amúgy is mosok, olyan vagyok mint egy mosómedve!:S
Én örülök,hogy nem hízik már mert olyan volt mint egy kis gombóc.
Tamara is csak a tökfőzit meg a bolognait szereti meg a puffasztott tönkölybúzát.Még a babakekszet sem eszi meg.
Nem baj az ha nem hízik, a mi dokink teljesen megvolt lepődve, hogy zaza hízott egy fél kilót, aztmondta, hogy ilyen korba nemszoktak hízni, sőt az is előfordulhat, hogy fogynak a rengeteg mozgás miatt!
Nálunk a főzelékkel van a gond, a gyümölcsöt szó nélkül megeszi!
Voltunk dokinéninél,kapott cseppet mert csipás volt reggel a szeme.
A súlya még mindig 10 kg és 72 cm.Azt mondta nem baj,hogy nem hízik és ehet mindent.
Tiszta szenvedés ez a kajálás nállunk.
Gyümit nem hajlandó enni egyáltalán.
Sziasztok!
Annyira, de annyira fáradt vagyok az északai nem alvásoktól, hogy még csak most jöttem ki a hálóból, pedig negyed 6 óta már aludt ugyan csak egy 20 percet olyan 9 fele, de egyszerüen nem volt lelkierőm kikászálódni az ágyból!
Látom a szoptatás a téma!Én imádom ahogy hozzámbújik és szopizik, szerintem ez a világ egyik legjobb érzése, de olyan 1 éves koráig szeretném csak szoptatni, régen olvastam valahol, hogy az 1 éves kor utáni szoptatás már a babának egy korai sexualitást jelent!
De persze ebbe nem kell mindenkinek "hinni" én úgy vagyok vele, hogy majd olyan 1 éves kora körül elválasztom!Ez az én véleményem!
Mondjuk nekem szerencsém van akkor ezek szerint mert Zaza imád a cumisüvegből inni és már magától is iszik belölle, olyan kis ügyesen megtudja fogni.:)
Sziasztok! Jó rég voltam, de olvastam mindent!
Én egy éves koráig tervezem a szoptatást, de meghagyom, hogy ő válasszon...szerintem mondjuk nem akar majd tovább, ahogy elkezdett szilárdat enni, nem akar annyira cicizni. Éjjel, meg nap közben max. egyszer hajlandó, akkor sem igazán.
Viszont a pisijében megint találtak bacikat, úgyhogy holnap megint mehetünk a kórházba kontrollra:( Remélem nem lesz semmi baj!
Én is várom a jó időt!!
Nekem mázlim van, Domi elvan anyuval, imádja őt! Tegnap is átmentünk, lelopóztam kozmetikushoz, aztán meg a barátnőmmel találkoztam, este meg ment érte a férjem. Annyi, hogy elaltatni nem tudja, úgyhogy a kozmetikus után elaltattam, és úgy hagytam ott neki.
A cumisüvegből Domi sem akart inni, de eljátszottam, hogy én nagyokat kortyolok, meg utána, hogy de jól esett és aztán ő jött. És ezzel rá tudtam venni;-) Azóta megiszik egy decinyit legalább egy nap. De pohárból imád inni!
Sziasztok! Jó reggelt!
Szerintem is mindenki maga döntse el, szoptat-e vagy sem, illetve a babája, hogy meddig akar. Az én lánykám négy hónaposan már nem akart, én örülnék, ha még szopizna. De ez van.
Itt is süt a nap, nekiállok ablakot pucolni. Ma két helység, aztán holnap folytatom.
Hanna elvan a babakocsiban, csak folyton lentebb csúszik az ülésből. Nem győzöm felhúzogatni.
cooltim, debóra jobbulást a babáknak!
Na, megyek, várnak az ablakok.....
Maja sem dijazza a babakocsit, de rájöttem, hogy max.20 percet lehet vele sétálni úgy, hogy telerakom játékokkal az ölét és elvan. Ha megunja, akkor nyafog.
Nekem kicsit furi, hogy nem szereti, mert általában imádják a gyerekek a babakocsit. Az első kettő is szerette. Dehát nem egyformák.
Hát elég nehéz lehet nektek, hogy nem tudjátok kire hagyni a kicsit és mindenhova kell vinni. Én is csak a lányokra tudom hagyni, de max. 1-2 óra.
Csak életbevágó elfoglaltság miatt hagyom rájuk, ha nem fontos, akkor inkább nem. Mindig izgulok, hogy mi lehet vele. Dehát megoldják, nagyon tudnak rá vigyázzni.
Sziasztok!
Betti anyu köszönjük a névnapi köszöntést!
A mi éjszakánk megint pocsék volt, fél órán keresztül üvöltött kicsim, semmi nem volt jó neki.Majd óránként-kétóránként kelt.
Jobbulást a betegeskedőknek!
Hát Zizi a babakocsit is utálja :p, ezért is van mindig rámkötve :p
Apja nem tudja magára kötni, így aztán Lizi jön velem ahova csak lehet.
Sziasztok.
Nálunk is csodálatos idő van. Hétvégére már tényleg 18 fokot mondanat, remélem igy lesz, mert már nagyon unom a hideget. Lehet, hogy ki is megyünk sétálni, mert már nem fúj a szél.
Cooltim nekünk is folyik az orrunk és ma el is kezdett köhögni. Ötletem nincs, hogy mit vegyél neki, talán Ambroxol köptető. Én holnap azért elviszem a doktornénihez, megmutatom. Aztán ir, amit gondol.
Nekem mindig a lányoktól kapja el, hazahoznak mindent a suliból, főleg a középső. Amúgy nem lenne beteg, mert nem nagyon megyünk közösségbe max. levegőre.
Az, hogy ki meddig szoptat, azt maga dönti el. Ehhez szerintem senkinek sincs joga ahhoz, hogy beleszóljon és kritizáljon.
Nekem van egy ismerősöm, akinek 3 éves lesz a kisfia és most van egy egy hónapos kisfia és együtt szopiznak még. Szerintem csodálatos dolog, ha valaki még tud szoptatni. Sajna nekem egyiknél sem adatott meg csak 4 hónapig.
felespohár?
Hát ezt kipróbálom mert Flóra sem akar nagyon inni...
Jo reggelt!
:-)
Vanda jol van, kutya baja hanyasilag! Azonban valoszinu a szombati uszason meghult. :-( Folyik az orra es piciket kohog! Megyunk a patikaba, de nem is tudok mit vegyek neki. Nurofent? Vagy mit?
Remelem jol vagytok! Sajna nem tudok visszaolvasni, mert itt Apa alberleteben most minden kicsit tovabb tart, nincs idom!
Én is 2 hete elmentem nőgyógyászhoz,este 9-re hívott és 11.30-ra értem haza addigra a gyerek fel volt puffadva a sírástól,totál kikészűlt.Hagytam itthon tejcsit üvegbe de a lefolyóba kötött ki.
Ma visszem magammal és jön apa is addig el tologatja,bár azt mondta behozza ha sír és gyorsabban megy a dolog.
Én is felespohárból itatom, de éjszaka nem mire felültetem, rakom a kendőt, öntöm, melléfolyik, átázik, átöltöztetem.... nem merek kísérletezni.
Nappal ha szomjas, simán megissza ő is. Ha már nem kér, hirtelen összeszorítja a száját és megy mellé.
Nálunk sem kell a cumisüveg, a cumi sem. Így aztán senkire se tudom hagyni, mert nem tudják megetetni/megnyugtatni sem.
Most szívószálas üveggel próbálkozunk, mert a poharazás sem tetszik annyira a lányzónak...
Jó reggelt!
Mi megint együtt aludtunk így csak szopizni kellt párszor.Kezdem megszokni a gyerekágyon alvást...
Egy idő után jobb nem beszélni a szoptatásról,mikor Vikit szoptatam és elmúlt 2 éves már csak anyukámék tudták,hogy még mindig cicizik.2,8 hóig bírtuk de nekem a 2 év elég lett volna bőven.Akkor már zavart.
Tamcsi már most tudja hol kell keresnie a cicit.
Szokták a nagyok cukkolni,hogy Tamcsika hol a cici ő meg vigyorog és már nyúl be a nyakamnál.
Mi ma megyünk méretkőzni de már semmit nem hízik a drágám,nem mintha kéne neki.
Szép napot lányok!
Én szeretném, ha Zozó magát választaná majd el. Mondjuk nem 4 évesen. De jó lenne, ha ő döntené el, meddig kellek neki ilyen formában is.
És egyébként nem is olyan egyszerű ez, ha az ember gyereke nem hajlandó cumisüvegből inni. Nincs amit felajánljak a cici helyett. Mert napközben elszórakozunk a pohárból ivással, de éjjel ez nem működik.
Bízom Zozóban. :)
Nálam is kezdődik...
Meg hogy majd úgy járok, mint a szomszéd lány, aki a négyévesét is szoptatja... :p De szerintem ez az ő magánügyük, hogy meddig szoptatja a gyerekét, és én is szeretném egyedül eldönteni.
És különben is a WHO min. egy évig, de inkább két éves korig ajánlja a szoptatást. Úgy tudom...
Nem is meséltem, hogy mostanában mindenki azt hajtogatja, hogy miért nem választom már el Zozót. Mert már nagy fiú, elég volt már a tej neki, az már nem is tápláló, fájni fog nekem ha kijönnek a fogai, és különben is hogy néz ki, meg hogy le fogja tépni a ruhámat bárhol és sehová nem fogok tudni menni. Meg ehhez hasonló okosságok.
Mondtam, hogy ezt hadd én döntsem már el. De egyre idegesebben fogadom, mikor valaki megint elkezdi.