2009 júliusi babák! (beszélgetés)
Tök jók a képek!!!
Na akkor mehetek vissza dokinénihez, mert én bizony nem kaptam másik receptet :(
halihó!
látom anyós, após téma van...
én gyűlölöm az anyósomat, mert aki képes a saját és mások kutyáját megölni az az én szememben nem ember...hanem egy szemét gyilkos...
Én sem adatom be, szerintem marketing ez az egész, meg szándékos rémhírkeltés.
De édes Maja!!!! :))) Micsoda szép szemei vannak, irigy vagyok! :) Örülök, hogy már jól vagytok és nem fáj a pocakja!!
Sziasztok.
Hát igen, nem mindenkinek jut eszébe, hogy kezet mosson mielőtt a babát fogdosná.
Mi nem adattuk be a rotát.
Most a suliból is jött papir, hogy be lehet ingyen oltatni a gyerekeket influenza ellen. Hát sokat filóztam rajta, de úgy döntöttem, hogy nem adatom be nekik, ki tudja még annyira új ez az oltóanyag, nem tudom mi lehet a mellékhatása. Aztán később még belehet, ha úgy látom, de akkor már fizetős lesz, de nem lesz olyan drága, ahogy hallottam 2000 alatt lesz.
Tettem fel képeket a naplómba, ha valakit érdekel.
én ugy tudom, hogy nem...
mert amikor bedják az elsőt, akkor adnak egy új vényt, hogy kiváltsuk a másodikat, nekünk ezt mondta a védőnő.
Mi tegnap váltottuk ki az egyiket, de nem volt a gyógyszertárban raktáron, ugyhogy ma megyünk érte.
Majd megkérdezem akkor még egyszer!
Na most akkor hogy van ez a rota? Nincs mindkét adag a 17 ezer forintos dobozban? Mert én azt hittem, a gyógyszerész azt mondta, benne van. De tényleg nem kaptunk vissza semmit az első megitatása után...
Köszi Babyjuly :))
Igen, folyadék de oltásnak hivják...
A rota nem injekció, de oltás....
Lányok!
Nektek ugyan annyi tejetek van mind 2 mellbe?
Nekem a balba mindig 2szer annyi van mint a másikba!
Ez mitől lehet?
sziasztok,
Igen Tina, két oltás van, és kétszer 17ezer!
Sziasztok!
Most nincs nagyon időm visszaolvasni, mert most megyünk a 2 hós oltásra!Remélem mostmár megkapja!
Majd jövök és mesélek, annyi minden történt az elmult pár nappban!:)
Misz!: Válaszoltam!:)
Ez a második nap, hogy jól vagyunk, egész nap vigyorog, játszik és gagyarászik Csabó. Minden percet kiélvezek:))
Tettem is fel két képet :)
Na a torna.
Háton fekve először a kezeket célszerű kimozgati: csukló-integető mozdulat, kicsi körök; könyök, hajlítás nyújtás; és a váll a legfontosabb. Először egyenként, majd egyszerre, végül felváltva a nyújtott kart a füle mellé vinni, úgy, hogy az egész karja a pléden legyen. Tehát magastartásba. Ha nem megy le egészen, akkor vissza a teste mellé és újra, ameddig simán sikerül, és egy ici picit rátartani. Ezeket persze mondókázva célszerű, mert nem minden babó szereti, meg feszül ám, ha az izmocska picit megrövidült. Aztán jön a láb. Boka, térd kimozgatása és a csípő. Térdben behajlított lábbal a combokat egészen levinni a plédig nagy köröket leírva Ha nem megy le picit rátartani. Bicikli: egész egész feltolni a hajlított lábat, a másikat meg jól kinyújtani.
Ezután a forgások. Lábbal és kézzel indított is kell. Azaz háton fekszik a baba, amerre fordítod azt az oldali lábát nagyjából nyújtva tartod, a másikat picit hajlítod, és áthúzod a nyújtott láb fölött. Tehát a lábánál fogva fordítod pocakra. Ilyenkor a keze a hasa alatt marad, várj egy kicsit, hátha sikerül kivennie, ha nem akkor segíts. Vissza ugyanígy a lábával segíteni. Mikor kézzel indítod, akkor a kezét fogod (a fejénél ülni praktikus ilyenkor).Ugyanúgy, amerre fordul az a keze magastartásban, a másikat húzod, hogy forduljon.
Hason fekve lehet azt is, hogy úgy teszed le, hogy mindkét keze a teste mellett lent legyen, és neki kell felküzdenie, hogy meg tudja tartani magát, csak figyeljetek, hogy a fejcsit emelje, hogy kapjon levegőt :) Mikor már hason van könyökben hajlított kézen támaszkodik, akkor az egyik kezét megfogod, és rögzíted, úgy támaszkodva, a másikat meg előrenyújtod neki, és a tenyerét a plédhez nyomva húzod a mellkasa felé. Cél, hogy az ökölbeszorítás oldódjon, és kinyissa a kis ujjait.
Mindent kb 10-15ször csinálva jó negyed óra így egy torna, és ezt napi kétszer javasolják.
Jajj remélem mindent leírtam, csak nagyon kapkodtam, hogy kész legyek míg Csabó alszik. Nehéz így megfogalmazni, ha nem tiszta valami szóljatok, megpróbálom érthetőbben leírni :))
csajok van pampers pelus 64 db/ 2500.- 4 féle van egy csomagban 4-es sima, 5-ös sima, 4-es bugyis fiú-lány.
A fiút is fel lehet húzni kislányra, mer fordítva is :) csak az eleje jobban nedvszívó...
érdekel valakit? Ha igen szóljon küldöm a csajszi számát.
Igen sajnos nálunk is előfordult. Tök ciki szólni, még én érzem rosszul magam miatta.
Ráadásul nálunk olyan nem mosott kezet, akinek két kisgyereke van :(
Látom, az anyósokról van szó. Szerintem sem lehetne kibírni egy összeköltözést velük. :) Az én anyósom is mindig mondogatja, hogy azért sír a gyerek, mert éhes. Ő csak erre tud gondolni, hogy én nem etetem. A legjobb az volt,h elkezdett sírni a baba és akkor jöttek át. Persze egyből azt mondta,h ne KÍNOZZAM a gyereket,etessem meg! Azt nem látta, h 10 perce végzett az ebvéssel. :S Ezekkel már nem is törődöm, mert tuti elaapadna a tejem az idegességtől. Minden alkalommal megkérdezik,h mennyit evett. Most már csak szopik, így azt mondom, hogy nem tudom, de eleget. :)
Ilyen esetekre mindig eszembe juttatom, amit a védőnőm mondott,hogy minden anya a saját gyermekének a legjobb szakértője!