2009 júliusi babák! (beszélgetés)
Sziasztok lányok,
remélem mindenkinek szép karácsony volt, és minden babuci jól van.
Nem nagyon tudtam visszaolvasni, Mézykének boldog szülinapot kivánok igy utólag, Szilvitának meg jobbulást!
Sajnos nálunk nem ugy teltek az ünnepek mint ahogy azt szerettük volna :( ezért sem voltam tùl fórumozós hangulatban... Sajnos elveszítettem a bogyókáimat. :(
Sziasztok lányok,
bocsika, hogy nem voltam, de el vagyok veszve, még mindig anyóséknál vagyunk, másodikán megyünk csak pedig én már most is mennék, na mindegy...:-)
Babuci még nincs meg, a hugom még elüdül, mint aztán kiderül, veseköve volt, attól görcsölt e annyira, amit másnapra ki is pisilt majd egy centis volt. Tehát holnapra van egy időpontja, meg január 6ra, de az orvosok azt mondták, hiába lesz császár, hamarabb nem leszmeg, csak ha elfolyik a vize, tehát már haza sem engedik, várni kell....
+ott a nővérem is, aki meg január 7re van kiírva, tehátmost van kiért izgulni, és várni a telefonhívást, melyik babuci akar hamarabb kibújni.
Örülök, hogy mindenki jól van...
Vagyis Szilvita, remélem már átmegy ez a nyavaja rajtad, már nagyon régőta tart...:-(
és nagyon szépen kóstolgatjuk az ízeket, és ma megkóstoltuk a sóskát is, azt mondta az orvos lehet, hát áronka csak őgy nyelte...naagyon bejött neki...:-)
Nagyon szívesen:)
Akkor holnap már kapja a pépet, kíváncsi leszek, mert annyira édesen eszik:)
Sziasztok!
Most nem nagyon olvastam vissza, túlélte mindenki a karácsonyt?:) Nem vagyok az a sütögetős,de nekiálltam és sütöttem mézeskalácsot, hogy írtátok gondoltam én is. Szépen, ahogy kell, karácsonyfa, egyéb forma kidíszítve. Igen ám, de senki nem mondta hogy csak öt percig kell sütni. Úgyhogy az első tepsi a legszebbek, megégtek. Az aljuk tiszta fekete lett. Ehetetlen volt. A második tepsi az sikerült ,de az nem volt olyan szép forma. Az íze ennek viszont finom volt, nem kemény, meg szép magas. Na majd jövőre!
Hmmm... Köszi csajok, olyan jó, hogy vagytok! Már be is vettem a gyógyszert.
Kiderült, mi volt a baja a sógoréknak. Szerintük mi nem hívtuk meg őket... Mikor megbeszéltük a pappal a keresztelőt, akkor felhívtunk mindenkit, őket is, mikor, hol, hánykor lesz a keresztelő. Egy kerületben lakunk, kb. tíz percre egymástól, ráadásul anyósékkal együtt jöttek. A vicc, hogy mondtam pont a páromnak előtte való nap, hogy hívja fel őket, de elfelejtette ebbe a nagy betegesdi rohanásban:(
Adtam Dominak almalevet, úgy falja, mint kacsa a nokedlit:) Szerintetek hány almalés nap után adhatok pépet?
A gyerek köhög. Már meg is jött a köptető. Ambroxol-Q. Ha felkel adok is neki.
Jobbulást neked.
Köszönöm!
Most írt vissza a gyerekorvos, hogy szoptathatom nyugodtan, pedig ő aztán ellene van minden gyogyinak...szóval bevettem a gyógyszert. Arra gondoltam, hogy én is, meg a gyerek is kap normaflort, talán nem fog fájni a hasa.
Sziasztok.
Szilvita jobbulást neked.
Mi is csak egyszer-kétszer fordulunk hasról hátra, de azóta sem.
Nálunk apa megfogja a kezét és feláll. Állni akar. Úgy fesziti magát és közben vigyorog.
Az ülésről nem is beszélve.
Szerintem előbb fog menni, mint forogni.
Nekem is állandóan kézben akar lenni, amióta csajok is itthon vannak, mivel szünet van a suliban. Valaki mindig hurcibálja. Keveset van a játszószőnyegen, ha el is van pár percig, meglát valakit és nyafog, hogy vegyük fel. Kis rafinált.
Viszont nekem már több, mint egy hete éjszaka nagyon jól alszik. Tegnap is elaludt este 7-kor és negyed 5-kor kelt először, aminek persze örülök. Utánna eszik és még alszunk fél 8-ig. Kezd beállni erre. Hát már ideje.
Most küldtem el apát a gyógyszertárba, mert köhög, nem szárazköhögés, hanem olyan hurutos, szerintem a sok takony lerakódott neki. Mondtam, hogy vegyen köptetőt és az ínyére Dentinoxot, mert pár napja szenvedünk a foggal. Benyomja az egész öklét, aztán meg öklendezik és tiszta nyál minden nem győzöm öltöztetni.
Sima Augmentint szedtem én is amikor begyulladt a mellem, az mellett lehetett szoptatni is.
Szilvita jobbulást mégegyszer és tessék pihenni, legalább, amig Domi alszik.
Sziasztok!
Én épp tegnap hagytam abba az Augmentin duot petefészekgyuszi miatt. Lehet szoptatni mellette, a háziorvosom és a nőgyógyászom is azt mondta.
Annyit viszont észrevettem, hogy picit fájt a baba pocija tőle.
Gratulálok!:)
Augmentin Duo-t szedtetek lányok? Vagy sima augmentint?
Timk, ez még mindig ugyanaz a betegség, egyfolytában tart:S
Nálunk is állandóan kézben van Domi, meg nagy a sürgés-forgás, meg itthon apja. Mondtam is, hogy kíváncsi leszek, mit csinálok januárban...
Jó reggelt!
Szilvita jobbulást neked és beszedni a gyógyszert.Gyógyulj meg hamar!Ma vagyunk hat hónaposak kicsim még csak hasról hátra fordul, próbálkozik a másik irányba is fordulni és felülni is szeretne már egyedül.
Szilvita én terhesség alatt szedtem Augmentint, csak nem árt a babának.
Fordulás: ANdris szépen fordul oda-vissza, így halad. :-) Kúszni próbál, de még nem sok sikerrel. Viszont olyan szépen eljátszik a játékaival. Persze az ünnepek alatt ezt lehet elfelejt, mert kézről kézre jár. :-) Nagyon élvezi, sokat kacag, persze felpörög keveset alszik, aztán nyűgös lesz...és ez így megy napok óta. Mi lesz ha ketten leszünk???
Jó reggelt!
Bocsánat, ritkán tudok csak jönni. Mindjárt olvasom vissza a hozzászólásokat.
Szilvita, mostanában ahányszor felnézek mindig beteg vagy! Ez nem vicc! Már régen gyógyszer kellett volna! Mostmár ideje lenne rendbejönni! Domi miatt is fontos. Szüksége van rá, hogy egészséges legyen az anyukája!
Jó reggelt!
Szilvita, gyorsan kiváltani azt a gyógyszert!!! Azt mondta a doki,h nem szoptathatsz mellette?? Mert én tejlázra ezt kaptam és én szoptattam vele. Nekem megengedték. :)))
Látom a forgás a téma. Ádám is nagyon ügyesen forog. Karácsonyra kapott polifoam puzzle-t, amit leterítettünk a földre(olyan,mint egy nagy szivacs szőnyeg) és azon gurul, mint egy golyó! Olyan édi. Meg persze az erőlködés is ismerős, hogy felüljön. Irigykedem ám, hogy micsoda hasizma van. Ha csak feleannyit megcsinálnék én is minden nap.... :))))
Jó reggelt! Köszönöm a jókívánságokat! Tegnap majd megfulladtam este, szóval nem várok a gyógyszerrel, megyek a patikába:( Még a gyerekdokival beszélek, nem lehet-e egy-két szoptatás mégis, bár ez a doki...na, meglátjuk.
Mindenkinél nagyon ügyesek a babók! Gratulálok!
Domi párszor fordult hátról hasra, de elfelejtette:) Hason néha púpozza a seggét a kis drága, meg az oldalra fordulás az megy, és hát persze az ülés, azt nagyon akar. Egyszer a szopipárnába teljesen egyedül felült, feltámasztotta magát a karjaival, pont fel is tudtam venni, nagyon örült magának:D
Khatif, jól éreztétek magatokat?
Szilvita mihamarabbi gyógyulást kivánok neked!ne várj 1 percig sem a gyógyszerrel tessék beszedni.Nem vicc,hogy napok óta ilyen beteg vagy!És még ki sem pihened!!!!Nehogy baj legyen belőlle.
Gratulálok az ügyes babákhoz.Nállunk még mindig nem forog. Enikő 2szer hátról hastra, azóta sem, viszont a popóját dobálva közlekedik tolatásba hton,és előremenetben.JA meg pár napja hasizmozik,mindenáron fel akar ülni.
Lizi meg tegnap mutatta be először, hogy hátról is tud hasra fordulni :)
És roham léptekben próbál mászni, két napja kezdte felhúzogatni a lábát magaalá hason (összvissz háromszor), tegnap már hintázott egyfolytában ebben a pózban, kiváncsi leszek mikor lódul meg :), kb. másfél hete tolat ha hasra tesszük le, mókásan néz ki.
Ja egyébként jó reggelt!
Remélem Szilvita mostmár tényleg a gyógyulás útját járod! És hamarosan teljesen meggyógyulsz!
Sziasztok,
Látom nem mindenki van jól. Szilvita, remélem hamarosan jobban leszel végre,
Kisbibe gratulálok a forduláshoz.
Ne haragudjatok, hogy nem jöttem, de a "nyaralás" óta nem találom magam. Teljesen elvesztettem a napirendem.
Ákos jól van nagyon.
Mi is megkezdtük a hozzátáplálást. Most már majdnem egy két hete eszik banánt este 6-kor. Ez egy köztes étkezés volt neki a két nagy között. Így könnyebb volt ezt először kiváltani. Most azon gondolkozom, hogy a következő a rizsnyák lesz majd a 2 óra körüli étkezésnél.
Ákos múlt héten kedden átfordult a hasára :)) Azóta egyfolytában odafordul, elvileg vissza fele is megy, de elég lusta. Az esetek többségében átfordul játszik, majd sír, hogy valaki segítsen :) De nagyon édes.
Jó reggelt!
Szilvita, hihetetlen hogy még mindig beteg vagy. :((( Jobbulást kívánok!
Tegnap képzeljétek, Tomi bemutatta - egyszer -, hogy hasról hátra is tud fordulni. :))) Úgyhogy meg volt az öröm, hogy tud mindkét irányban fordulni.
Az ünnepek kicsit sűrűn és morgósan teltek, tegnap már, hogy elmúlt, a viharfelhők is elszálltak. :( Utálja az uram. :( Mindegy, remélem jövőre jobb lesz. :)