Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2009 februári pocakosok ide!!! fórum

2009 februári pocakosok ide!!! (beszélgetés)

1512. mandy (válaszként erre: 1511. - Fildus)
2009. jan. 23. 16:12
És azt miért csinálják? Miért kell megindítani? Azt hittem ilyet csak max akkor csinálnak, ha túlhordás van.
1511. fildus (válaszként erre: 1510. - Mandy)
2009. jan. 23. 16:03
Pose: szülést elősegítő, a 2009. januárra várt babák fórum között, az egyik lány (anan) kapott ilyen injekciót....
1510. mandy
2009. jan. 23. 12:38

Sziasztok :)

Megjöttem a 2. NST-ről, és most Bálintot se kellett vinnem, mert anyósom szabin van a héten, tudott rá vigyázni. Jaj azért így egyszerűbb volt menni, egyedül :)

Én se tudom, mi az a POSE.

Viszketés ellen én testápolózom magam.

Ja és Linike! Elvileg ilyenkor normális, hogy egyre kevesebbet mozognak, hiszen szegénykéknek nem nagyon van hely mozogni :)

37+4

2009. jan. 23. 09:17
Nagyon szépen köszönöm a megnyugtató válaszaitokat,most egy kicsit meg nyugodtam!!!De próbálok beszélni a gyerekorvosunkkal is,hogy ő mit mond!Ja és Pécsen fogok szülni mivel pécsi vok.Tanchee:igazad van és nem lesz a babáinknak semmi baja !!!Pozitív hozzáállás!
1508. linike18
2009. jan. 23. 08:59

Sziasztok!

Nektek is egyre kevesebbet mozog a Baba? Nekem kb. 3 napja megint feltűnően keveset mozog, tegnap egy fél óráig noszogattam, mire egy pici dudort kivágott. Ez ugye, azért van, mert már alig van helye, és nem azért, mert annyira ki akar jönni?

Keleh: én a pocimra a Babylove krémet kenem,(mint sokan itt mások) nekem nem viszket, nincs is rajt kiütés, az olajtól volt! Nagyon sokat nyúlik a bőr, azért viszket ennyire. Nekem még a 16-22. hét között viszketett nagyon, aztán szerencsére elmúlt. Ennyit tudok mondani.

Mi az a POSE vagy OTT? Ezeket a kifejezéseket nem ismerem...

35+4

1507. Keleh
2009. jan. 23. 08:03

Sziasztok!

Eltűntem pár napra, mert rossz volt a gépünk. Annyi mindenről írtatok, hogy győztem végigolvasni.

Nekem folyamatosan keményedik a hasam, egyre többször és erősebben (a hasam felső részén érzem mindig) de fájásaim nem nagyon vannak - egyszer volt pár hete, de azóta semmi. Néha belenyilal a méhszájamba kicsit, de a tesóm szerint ez csak azért van, mert lejjebb fúrja magát. Viszont eléggé kezdek vizesedni :(

Nekem semmit sem változott a méhszájam, én nem is értem ezeket a számokat, nekem csak olyanokat írnak a kiskönyvbe, hogy C1 - ami asszem azt jelent, hogy 1 cm-re nyitott a külső méhszáj, de még ebben sem vagyok biztos. Azt se tudom pl., hogy mi az a flow vizsgálat, ilyen nálunk nincs, pedig itt azért elég fejlett a szülészet-nőgyógyászat. Hihetetlen, hogy ahány hely, annyi féle szokás!

Én jövő héten hétfőn már POSE (vagy OTT-nek is szokták hívni)-ra megyek, bár a dokim szerint ilyen méhszájjal csak 10 % esélyem van, hogy az oxitocin terhelés után megszülök. Pedig elég nagy a babám, úh nem bánnám! Már voltam 3 NST-n, minden rendben volt, egyre aktívabb - az eredményt a dokim elemezte, bár őszintén szólva nem mondott semmit, csak hogy minden oké.

Én Extra TENA betétet vettem, először sima éjszakai betétet vettem - gondoltam én elég lesz - , de az ismerősöm felhomályosított, hogy az nem jó! Na sebaj majd jó lesz pár nap után...

Van viszont egy nagy kellemetlenségem ami pár napja kezdődött, annyira viszket a bőröm, hogy majd megőrülök. Már nem is merek rákenni semmit, mert minden kiveri a bőröm. Van vmi jó módszeretek viszketés és bőrkiütés ellen??

38+0

1506. Vica26 (válaszként erre: 1502. - 4edc3120ed)
2009. jan. 22. 21:22

Szia!

Itt a hoxán, Edis kislányánál is ezt állapították meg! Aztán felszívódott neki!

Szerintem keresd meg, és kérdezd meg tőle, hogy náluk hogy volt pontosan.

1505. a7f41877f6 (válaszként erre: 1502. - 4edc3120ed)
2009. jan. 22. 18:17

szia!

én pontosan ebben a cipőben járok!

Nyugodj meg!!!!! Nem lesz semmi bajuk! Se a te babádnak se az enyémnek!

Nekem a 32. héten vették észre az 5cm-es cisztát a baba pocakjában. Voltam genetikai uh-n, ott azt mondták, hogy nagy valószínüséggel a petefészkén van. Most 34. hetes vagyok.

Már 4 orvos látta azóta és mindenki nyugtatott, hogy ez nem akkora probléma. A ciszta mérete alapján még meg lehet simán szülni. Ha nagyon nagyra nőne, akkor javasolt a császár.

Engem átirányítottak egy másik kórházba, ahol van gyermeksebészet és szülés után rögtön láthatja a babát egy sebész. De azt mondták nem minden esetben kell műtét és ha kell, akkor sem biztos, hogy rögtön, lehet hogy csak pár hetesen.

Te hol fogsz szülni?

Szóval NYUGI!!!

Tudom, hogy nehéz. Én is végig idegeskedtem jó pár napot, meg bőgtem egy csomót. De mostanra megnyugtattak. A legrosszabb, ami történhet, hogy szülés után meg kell műteni a kislányunkat. De nem létfontosságú szervén van az a ciszta. És még jobb, hogy most kiderült, mint ha később alakul ki.

Ja, és nem sok, de van rá esély, hogy visszafejlődik a ciszta, ha "megszabadul" az anyuka hormonjaitól.

Ha van kérdésed még, vagy ha te megtudsz többet, írj!

És a legfontosabb, hogy NE IDEGESKEDJ!!!

1504. linike18
2009. jan. 22. 17:26

Sziasztok!

DOMI BABA: Én se találkoztam még ilyennel, de a legjobb, amit tehetsz- bár közhelyesen hangzik- az, hogy nem idegeskedsz, mert azt a Csöpp is megérzi!

Ja, és mondogasd neki, hogy minden rendben lesz, és eltűnik onnan az a ciszta! Mert el is fog!Szóval, pozitivitás!!!! Drukkolok nektek!

1503. viragneni
2009. jan. 22. 16:31

Szia!

Még nem találkoztam ilyen problémával de ezt találtam a neten:

[link]

Hátha ez egy kicsit megnyugtat....

Ne idegeskedj sokat, azzal ártasz a babának is, reméljük fel fog szívodni.

2009. jan. 22. 16:15
Sziasztok nagyon régen jártam már erre,de most nagyon el vagyok keseredve és a segítségetekre van szükségem!36 hetes vagyok jelenleg és tegnap jártam a dokimnál és uh-án meg állapította,hogy a kisbabám pocakjában kb.5cm nagyságú cysta van.Ma reggelre ismét berendelt és még rajta kívül meg nézett két uh-s orvos is.Három doki együttes véleménye,hogy a picikém bal petefészkében található ez a cysta??A kérdésem a következő lenne hallott már valaki ilyenről vagy fordult már elő mással vagy az ismerősei között valakivel?és mi történt a babával mikor meg született meg kellett műteni vagy felszívódott magától??KÉRLEK SEGÍTSETEK KÖSZÖNÖM!!
1501. fildus (válaszként erre: 1500. - Mandy)
2009. jan. 22. 13:01
Nekem is annyi volt a fejecskéje a 36. heti kötelező UH-n, a becsült súlya 3100 gramm volt, és a 38/39. héten megszületve volt 3440 gramm.
1500. mandy (válaszként erre: 1499. - Palenkas)
2009. jan. 22. 12:45

Nekem 93 mm a koponya, akkor kb stimmelhet a becsült súly :)

Egyébként eddig én se kaptam soha becsült súlyt, de most egy másik nő UH-ozot, és ő megmondta.

1499. palenkas
2009. jan. 22. 10:10

Én ezt a számkódozást a netről vettem, de nálunk is használják.

Bemásolom: "3000-zárt méhszáj, 2000, 1000-megrövidült méhnyak, az első szám a méhnyak hosszát jelzi, ha 1-es, akkor teljesen megrövidült, normál állapotban 3-as, a második szám a külső, a harmadik a középső, a negyedik pedig a belső méhszáj állapotát jelzi. Ha az érték például 2100, azt jelenti, hogy a méhnyak megrövidült, és elkezdett nyílni a külső méhszáj, ha 2111, akkor a méhszáj teljesen nyitva van, de a méhnyak még nem rövidült meg teljesen. Ha az érték 1111, akkor valószínűleg már megindult vagy hamarosan meg fog indulni a szülés."

innen van: [link]

Érdekes, nekem soha nem jósol a dokim súlyt. Azt mondja, mivel ezt a fejkörméret és a combcsont alapján teszik, ami nem feltétlen befolyásolja azt, hogy mennyi a zsír vagy háj a kicsin. Nekem van egy jó kis táblázatom, az is a netről van, s benne vannak a hetekhez rendelve a fejkörméret, a combcsont meg egyéb méretek, s egy kb súly is. És még erre is odaírták, hogy a méretek és a súly nem feltétlen követ azonosságot. Tegnap mondta a védőnőm, ha jövő szerdán 38 hetesen 94 mm lesz a koponya, akkor úgy 3200 g körül van a baba, de plusz mínusz 200-400 g eltérés lehet.

1498. mandy
2009. jan. 22. 08:20

Sziasztok!

Palenkas KÖSZI!! Ez lett volna a következő kérdésem, hogy mit jelentenek a számok. Hát nálunk nagyon nem divat ez. Csak annyit írt be a doki mindig a kiskönyvembe, hogy méhszáj zárt.

De majd most hétfőn megkérdezem, hogy itt miért nem divat ez a szám-kódozás :)

Linike az UH-os súlybecslés nálam mindig alulmúlta a gyerekek súlyát. A kisfiamnál ott jajveszékeltek az UH-on, hogy hiába nem koraszülött, nagyon kicsi a súlya, és ebből inkubátor lesz. A dokim már akkor is csak legyintett rá, de én jól betojtam.

Aztán szültem egy 3.5 kg-os kispasit :)

Most viszont remélem, nem lesz Lili sokkal több, mint amennyinek mondták.

A tegnapi UH-on ugyanis már most 37+3 naposan 3210 g-nak számolták. És képzeljétek másfél centis haja van :DDD Eddig mindkét gyerekem szinte kopasz volt, mikor született, el se tudom képzelni milyen lesz egy kis hajasbaba :)

Ja és legnagyobb meglepetésemre csináltak az UH-on flowmetriát is (pedig nem volt rajta a beutalón, és Bálinttal nem is csináltak ilyet, csak mikor már túlhordtam).

1497. linike18
2009. jan. 22. 08:05

Akkor megnyugtatlak, hogy nekem 1111-et írtak be mikor bementünk 32 hetesen a fájásokkal, de a dokim nem is értette, utána azt mondta, azért nem olyan vészes a helyzet, mert még szülni talán nem fogunk. Hát, én is remélem. Legutóbb nem írt a papíromra semmit, csak azt mondta, hogy másfél ujjnyira nyitva a méhszáj, de lehet kettő, csak ő nem fogja itt erőltetni, nehogy azzal is tágítsa. Na, egyébként marha jó dolgok ezek!

Én is februárban akarok szülni, UTÁLOM a januárt, meg ha mi akkor szülünk, még koraszülöttek vagyunk, ez nagyobb indok!

Nekem Babukát tegnap előtt 2226 g-ra becsülték, de én ebben már nem is hiszek, akikkel beszéltem, 5-ből egynek jött be kb. a súlybecslés. A többinek nem gyengén mellétrafáltak!

1496. palenkas (válaszként erre: 1494. - Mandy)
2009. jan. 21. 23:08

S nem is írják be a kiskönyvedbe, hogy C=3000 vagy C=2000 vagy C=2110? Nekem eddig háromszor nézett méhszájat, először 3000 volt az érték, utána 2000, legutóbb a 35 hetesen 2110. Gondolom az értékeket tudod mit jelentenek. Normál a 3000 vagyis 3 cm méhnyak, a többi zárt. Ha rövidül a méhnyak, akkor 2000, 1000 lehet. Ha nyílik is, akkor 2100 (ekkor a külső van nyitva egy ujjnyira) ha 2110 akkor a külső és a belső is. Ha 1111 akkor már szülünk. (de ilyet szerintem senkinek nem írnak be, mert ez közvetlenül a szülés előtt van)

Nekem csak annyi a gondom a programozással, hogy szerintem beavatkozás a természetbe. Meg ha nekem is lenne egy "rendes" szülésem már, akkor lehet, hogy máshogy gondolkodnék, mert már egyszer átéltem volna. De így ... hát nem azt mondom, hogy nagyon hiányzik a fájdalom, meg a vajúdás, de azért ahogy sokan beszámolnak, hogy mekkora élmény, sajnálom, hogy nem tapasztalhatom meg. Persze a biztonság a legfontosabb, ezt is tudom.

1495. mandy
2009. jan. 21. 17:05
Ja és nekem is jobban bejön a február. Az már majdnem tavasz :)
1494. mandy
2009. jan. 21. 17:05

Palenkas, ne aggódj, minden rendben lesz! Egyébként nekem nem lenne bajom a programozással, sőt! Ez az egyetlen, amit irigylek a császárosoktól. Nekem a két gyerek miatt jó lenne, ha tudnám, mikor szülünk, hogy kerítsek melléjük valakit. Néha mikor hárman vagyunk itthon, azon veszem észre magam, hogy töprengek, hogy ha most indulna meg, mit csinálnék, kit hívnék, stb....

Már mindannyiótoknál olvastam hogy méhszáj 2000-es meg ilyenek. Nekem ilyet sose mondtak, csak annyit hogy zárt, vagy nyitott (és ha nyitott akkor mennyire).

Na nemsokára indulok UH-ra, utána jövök :)

1493. palenkas
2009. jan. 21. 16:15
Úgy látszik több februári babó januári lesz a végére!!!???
1492. palenkas (válaszként erre: 1490. - Vica26)
2009. jan. 21. 16:15
Nyugi! Nekem 30 hetesen 2000 volt, tehát megrövidült. Erre volt az utasítás: no házasélet, csak tusolni, semmit sem emelni!!! Aztán 35 hetesen külső belső méhszáj 1-1 ujjnyira nyitva volt, tehát 2110. Azóta eltelt két hét. S remélem még egy hétig legalább kihúzom. De azért nagyon vigyázz magadra, ne emelj semmit, még a bevásárlószatyrot sem, és minél többet vízszintesben!!! Legalábbis nekem ezt javasolták akik okosabbak már nálam, s eddig bevált. Ami cucc nincs meg a babónak, az már biztosan nem is olyan fontos, majd államvizsga után megveszed, vagy a férjed megveszi, ha netán államvizsgán már ott vár a mentő, hogy bevigyen szülni. :)))
1491. samsam (válaszként erre: 1490. - Vica26)
2009. jan. 21. 15:20

hello, nyugi, kihúzod, addig is pihi, pihi, pihi...

én is beparáztam a fájásaimtól, holnap megyek is dokihoz, megnézi mi a helyzet - érdekes ultrahangra senki nem küldött, de nem is baj. komolyan nem hiányzik.

1490. Vica26
2009. jan. 21. 15:06

Sziasztok!

Uh-on minden rendben volt: 36 hét 4 naposnak felel meg. Súlybecslés most nem volt.

Voltam vizsgálaton is: méhnyak megrövidült, méhszáj kinyílófélben!!! (C-2100)

Jajjjj, remélem, kihúzzuk jövő hét csütörtökig!!! Kicsit beparáztam!!!

36+0

1489. palenkas
2009. jan. 21. 14:20

Sziasztok!

Voltam ma a 2.ctg-n. MInt a doxa, úgy vert a kis szíve, és semmi rendellenesség nem volt.

Átmentem megbeszélni az altatós orvossal a dolgot, elmondta az altatás előnyét, hátrányát, az epidurál és a spinális közötti különbséget, meg mindent, meg hogy hívhatom bármikor. Úgyhogy megbeszéltünk mindent. Közben épp a dokim ügyeletes volt, s meglátott, kérdezte mi van.ÉN mondtam, hogy semmi, csak jöttem megbeszélni.

Mutattam a ctg-s papírt, mondta, hogy jó, s emlékezett, hogy jövő hétre van még egy vizsgálat. De mondta, hogy utána valószínű be kell feküdni. Én meg mondtam, hogy minek, feküdni otthon is tudok. De mondta, hogy ez arra az esetre vonatkozik, ha nem szülök meg február 10 előtt.

S hogy hagyjam abba a magnéziumot, meg mostmár lehet mozogni egy kicsit. Szóval éreztem, hogy jobb lenne, ha megszületne hamarabb, vagy ha nem, akkor majd "rásegít" egy kicsit. Aztán egy barátnőm elmondta, hogy nem nagyon szeretik a császárosoknál a túlhordást, ezért mondta ezt.

Na mindegy, egy ideig cikáztak a gondolatok a fejemben, de végül is mostmár kezd tisztulni a kép, és a következő a stratégia:

Jövő szerdáig (csak akkor lehet ezt tartani, ha nem születik meg addig) ki kell bírnia Áronnak!!! De jobb lenne, ha akkorra megfordulna mégis,mert akkor az ultrahangon látná, hogy fekszik, s szerintem akkor már tényleg magától is hamarabb megszületne nyitott méhszáj és a méhnyak rövidülés miatt. Ha nem fordul meg, akkor megpróbálom rábeszélni a dokit, hogy legalább vasárnap-hétfőig várjunk, mert a férjem szombaton Pesten van, s nem szeretném, ha akkor indulna be. Ha meg nagyon nem lehet várni, (bár miért ne lehetne) akkor meg még aznap szerdán, vagy csütörtök reggel kéne szülni. De tényleg jobb lenne, ha az elsejét, vagy a másodikát megvárnánk. Addigra már betöltöm a 39. hetet, s február lesz, szóval jöhet. Valahogy a február szimpatikusabb mint a január vége. Na mindegy, majd meglátjuk, csak a hátamon is feláll a szőr ettől a programozottságtól, meg attól, hogy beleavatkozunk abba, amibe nem lenne muszáj.

Persze a másik oldal, hogy a doki biztosan tudja mit miért csinál, csak azt nem szeretném, ha a saját biztonsága érdekében én és a gyerek rosszul járnánk!

Drukkolok, hogy mégis megforduljon, vagy valahogy úgy alakuljon, hogy a jövő szerdai vizsgálatot megvárja, s aztán leghamarabb csütörtökön szülessen meg, vagy ha a doki is belemegy és még van idő (tehát nem nyíltam tovább vagy ilyenek) akkor a hétfő jobb lenne.

Sziasztok

Julcsi

37+1

1488. samsam
2009. jan. 21. 14:14

juj, de jó!! :) számolj be, mi történt!!

lehet, hogy az elkövetkezendő néhány napban nem lesz majd netem, de majd próbálok írkálni.

1487. mandy
2009. jan. 21. 14:06

Képzeljétek, megyek UH-ra. Felhívtam őket, azzal hogy beteg a kisfiam, nem tudom holnap vinni, viszont csak ma van segítségem, akire itthonhagyhatom. Rendesek voltak, adtak időpontot 7-re.

Szóval az után, hogy egész nap a szegény kis betegemet tutujgattam, estére lesz valami jó is a napomban. Láthatom a kis Hercegnőmet :))))

1486. viragneni (válaszként erre: 1484. - Mandy)
2009. jan. 21. 12:00
Ari vagy,köszi! :)
1485. viragneni
2009. jan. 21. 11:59
Nekem igazából nincs, 1,5 éve költöztünk ide pár utcát leszámítva még a lakóhelyemet se ismerem :)
1484. mandy (válaszként erre: 1480. - Viragneni)
2009. jan. 21. 11:57
Kár hogy nem ugyanazon a hév vonalán lakunk, különben én bevállalnám a kiscsajt :)
1483. samsam
2009. jan. 21. 11:55
hűha... nincs barátnő, aki elkísérne vagy vigyázna gyerkőcre?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook