2009 februári pocakosok ide!!! (beszélgetés)
Ez szerintem tényleg így van, hogy bizonyos időszakban fogékonyabbak a nők a teherbeesésre!
Eddig mindhárom terhességem május-június körül fogant!!!
Sziasztok!
Mandy, Isten éltesse Bálintot!!! Milyen nagy fiúcska már!:)
Köszi :)
Igen, úgy látszik nagyon termékeny vagyok május-június táján ;-)
Sziasztok!!!
Mandy! Isten éltesse a kisfiadat születéssnapján!!!!
Ti aztán jól majdnem egyszerre időzítettétek a két kisebb gyerkőc szülinapját!:-)Meg aztán mintha úg rémlene, a nagynak is mostanában volt, igaz???
Ja ezt tudjuk :)
Csak azóta nem tudunk Róluk semmit.
Kecskeruta és édesköménytea. Ebből készítek forrázatot.
Sajnos pocakfájós a baba, de nem hiszem, hogy ettől. Ráadásul az édesköményt szokták a babáknak is adni pont a hasfájósságra.
Fitotékában szerzem be a füveket.:)
Még jó a görögszénamag is, csak avval több a macera. Be kell áztatni hideg vízbe 10 percre, aztán 5 percig forralni, majd leszűrni egyből, mert megkeseredik. Evvel nem szoktam szórakozni.:)
Nem fáj a teától a picid pocija?
Ha megkérlek leírnád ennek a teának a receptjét?
Gondolom gyógynövényboltokban lehet kapni a hozzávalókat.
Sziasztok!
Én megiszok 3-at, szerintem néha többet is. Annyira kívánja a szervezetem a folyadékot!!!
Ásványvizet iszom és saját készítésű szopis teát, ami nagyon bevált! Kecskeruta és édesköményből készítek forrázatot, naponta kb. 1,5 litert iszom belőle. Ma még többet. Emellé jön az ásványvíz és a leves, ha van.
Mandy, szerintem nem baj, ha nem iszol meg 3 litert, ha ennek ellenére van tejed! Igyál annyit, amennyi jól esik! A szervezeted úgyis tudja, mennyire van szükséged.:)
Igen ezzel én is így vagyok.Sokszor már undorral emelem a poharat a számhoz, de mindent a kicsiért.
Csak sajna nem vagyok én sem hozzászokva ennyi folyadékhoz. Előtte jó, ha egy litert megittam egy nap.
Tényleg vannak olyan érzékeny pocijú babák, akiknek fál tőle a hasa, de nekem a két nagynak nem fájt, így most sem tartottam tőle.
Illetve úgy voltam vele, hogy kipróbálom, és ha fáj a poci tőle, akkor abbahagyom.
1 litert szoltam inni belőle, meg kb még egy liter vizet. Nem tudom, ez elég-e (3 litert mondtak még a kórházban), de nem nagyon megy le több :-/
Szia mandy?
Én naponta kb. 2-2,5 liter folyadékot iszom + még a leves (már ha van). Nem bírok többet inni, mert akkor meg nincs étvágyam.
Én is ált vizet iszom, meg ha már nagyon unom akkor málnaszörpöt szoktam csinálni.
Mennyi szopis teát szoktál inni?Ne mhasfájós neked a bébid?
Csak azért kérdem, mert nekem a védőnő mondta, hogy ha lehet ne igyak szopis teát, mert attól is lehet hasfájós a baba.
jó, nem? Annak nem az lenne a lényege, hogy serkenti a tejcit, na meg a benne lévő ánizs, édeskömény és egyéb gyógynövények nyugtatják a baba pociját?
Lányok, Ti hogy isztok meg napo 3 liter folyadékot? Ugye ennyi az ajánlott, de én már rosszul vagyok az ásványvíztől és a Laktoherb-től.
Gyümölcsléből meg bírnék inni ennyit.....de azt meg a pénztárcám nem bírná :-/
Igen, ez szó szerint macera.
Ja, és igazából azt nem is írtam, de a legrosszabbul attól vagyok, hogy a gyereket át kell ott vinni vagy hatszáz másik BETEG gyerek mellett, akik között vannak elég barna színűek is- lévén Borsod megye kórháza... Jól letakarom- bebugyolálom, de akkor is... Csak egy icipici baba... Meg természetes, hogy féltem.
Egyébként nem tudom, hogy a nem beteg gyerekeknek a kontrollt miért nem lehetett valahol méshol kialakítani. Ahol nem kell végigmászni a sok beteg gyereken...Magyar egészségügy:-(
Most olvastam a naplódat.
Jaj nem semmi ez a macera - és egy éves korig :-/
Mondom én hogy egy hős vagy ;-)
Nyugi Mandy, én is olyan vagyok, mint a mosott kaki:-) De elég jó mosott kaki vagyok azért:-) Az pedig hogy jól bírom az éjszakázást... Hát, inkább azt mondanám, hogy megszoktam. De mostanában azért Milán alszik éjszaka egyhuzamban vagy 6 órát- ami szerintem nagyon jó. Szerintem álmodnak ám ők is. Én sokszor nézem MIlánt, miközben alszik, és sokat grimaszol. Van, hogy begörbül a szája, van hogy mosolyog. Olyankor csak álmodik, nem?
Vica: a fiúk szeretnek "cicilni". Milán is oda van érte. De azért is, mert érez téged. Szóval ennek örülni is kell, mert nem csak a cicihez ragaszkodik ezzel, hanem hozzád is.
Tudom, én is csak pofázok itt, közben meg este alig várom hogy elaludjon. (Kicsit se vagyok önző, mi?) Van is lelkiismeret furdalásom, de csak kell neki is a hosszú csucsu, meg nekem is, hogy bírjuk, ja, meg hogy hízzunk!
Azért ha nagyon nem megy, akkor várhattok ám még. Persze nem 10-12 hónapos korig, de azért még nagyon picik ám. Minden baba más és más, de ha nagyon nem hajlandó beszokni az ágyába, az azt jelentheti, hgoy még nagyon szüksége van anyucira :)
(nem akarok okoskodni, csak leírtam a véleményem, remélem nem baj ;-) )
Jó reggelt!
Jaj Linike rád gondoltam hajnalban. Te olyan jól bírod az éjszakázást, én viszont olyan vagyok, mint a mosott kaki!
Most előszőr vacak éjszakánk volt. Csak 3kor evett Lili, ahogy szokott, de felsírt álmában éjfélkor és 5kor is. Nem tudom mi lehetett, szerintetek álmodhatnak rosszat már ilyenkor is? Vagy lehet hogy a pocakja fáj? Eddig nem fájt :-/
Ja és 2kor meg az egyik zenélő játék elkezdett zenélni magától!!!
Az elmúlt napok elég gázosak voltak. Zazi cicifüggő lett, csak azon alszik el.
Mától kezdődött nálunk a kiságyba szoktatás, ami nem egyszerű!!!!
De inkább most, mint 10-12 hónaposan!
Sziasztok!
Mandy!
Olvastam a naplódat, remélem, már minden nyugis, és simán mersz mindent csinálni Bálinttal:-) Akár fejjel lefelé lógatni is:-)
Már én is akartam kérdezni, hogy mi lehet a többiekkel. Julcsi gen régen jelentkezett, remélhetőleg nm azért mert valai baj van velük.
Ma megint voltam a korán, jól kiakasztottak, a gyerek még mindig sárga, de azt mondják, már enyhült, szerencsére. Remélhetőleg hamar elmúlik már, és nem kell annyit visszajárni!
Jó éjt:-)
Lányok, mi lehet Palenkassal és Keleh-ékkel?
Vicuskám, szívesen :) Te is jöhetnél ám gyakrabban ;-)
Sziasztok!
Köszi Mandy a linket, én még át sem néztem a csomagokat, csak kipakoltam belőlük a mozdíthatót!:D
De most már én is regisztrálva vagyok!:)
Sziasztok!
Angyalka és Mandy gratulálok a gyors szülésekhez.
Tök jó,hogy nektek is 3-4 csmetétek van.
Ezek szerint nem csak én vállaltam be a 3.-at.
Sőt Angyalkának már 4 van.:)
A kislányom sajnos elég hasfájós:(Adom neki az Espumisant,de nem igazán használ:(
Délután viszem a védőnőhöz méretni,remélem eleget hízott...
Az a Rossmann-kupon, ami a kórházi csomagban volt, ugye?
Azt már Bálinttal is volt, ki is váltottam még anno. Jó és lesz benne egy másik kupon, amit meg - ha jól emlékszem - 6 hónaposan lehet majd kiváltani :)
Köszi a linket, én már regisztráltam is! :-)
Mindent ki kell használni, amit ingyen adnak ebbe a hülye világba...
Írtad, hogy voltatok a DM-ben, a Rossmann-nak is van ilyen, de az is csak 4 hónapos kórtól (hipp csomagot adnak, ha jól tudom)...
DM kuponfüzet nekem már szinte teljesen üres, bespajzoltam a pelenkákat :D
További ajánlott fórumok:
- 2007 december körül szülő pocakosok "találkozója"
- Győr és környéke, pocakosok beszélgessünk:)
- Kismamák, pocakosok és babások! Szoktatok-e sportolni, jártok-e tornázni? Mik a tapasztalatok? Meséljetek!
- Álmatlan pocakosok
- Százhalombatta és környékén lévő babások és még pocakosok beszélgessünk!
- 2009 februári babák gyertek csevegni!!!!!!