2009 februári pocakosok ide!!! (beszélgetés)
Zalán inkább jobbra húz! De azért néha balra is fordítja a fejét alvás közben is.
Kérdeztem erről a doktornőt, azt javasolta, hogy a bal oldalára rakjam a játékokat, mikor ébren van. Lehet tornáztatni is, óvatosan, a mellkasát megfogva a másik kézzel el lehet többször fordítani a fejét a kívánt irányba, hogy az izmok, inak lazuljanak, szokják azt az irányt is.
Illetve a hasonfektetést javasolta, mert akkor ahogy kiemeli a fejét, mindkét oldali izomnak dolgoznia kell.
Általában napi 6-szor eszik. Ebből az első 3 alkalommal csak cicit kap.
Aztán a következő háromnál már jön a pótlás is.
Egy hete úgy csináltam, hogy a hatodik etetés két részletben zajlott: fürcsi előtt kapott egy kis cicit, utána már csak tápit.
Tegnap pedig a vízivás miatt csak este kapott tápszert, de ez így mégsem jó, mert 80-100 gramm kevés neki.
Reggelente egy ciciben még van 180-200 is, estére viszont a kettőből jó, ha kijön 40!
Múltkor kiszámoltam, hogy összességében még több az anyatej, mint a tápi, olyan 3:1 arányban.
Ma egy barátnőm tanácsára újra elkezdtem fejni is. Minden szopi után nem fogok, mert arra nincs időm, de a reggeli két szopi után fogok.
Mondjuk most is csak kb. 10 ml jött le. De talán napról napra több lesz. Ha meg nem, akkor nem. Nem lelkizek én már ezen jó ideje.
Én is meglestem.:)
Tényleg szép baba, és pont olyan pufi pofi, mint az én Zalánom!!!:)
Anyatejjel nem lehet túletetni egy babát.
Diétáztatni meg pláne nem lehet. Ha egyszer éhes, akkor éhes :)
Nagyon szép baba, már meglestem :)
Hát kicsit lemaradt a Te kisfiad mögött, bár egyáltalán nem sovány :)
6400 gramm
Hát igen, első gyereknél nem könnyű még egy kisebb babát sem kitolni.
Lili 59 cm és 4060 gramm volt, de mivel harmadik gyerek, egész könnyű volt kitolni :)
Az se semmi :-)
Ritu 4 és fél hónaposan 6130 gramm.
Az igen!
És mennyivel született?
Fogalmam sincs, hogy Lili mennyit eszik, de most így a harmadik hónapban eléggé visszavett a hízásból. Első hónap 1100 g, második 900, most meg csak 500. Kicsit ijesztő volt ezzel szembesülni, de nem úgy néz ki (és nem úgy viselkedik), mint aki éhezik, szóval nem aggódom :)
Ő most 3 hónapos + 5 naposan 6.4 kg
4850 gramm (szombat), de így is hurkás:-) Komolyan! Majd teszek fel új képet!
Milán is eszik 700 körül, van, hogy 800-at is, mégse hízik olyan sokat. Pedig eszi a tápit is rendesen. Mert már megfordult az arány, sajna több a tápi, bőven:-(
Sziasztok!
Mandy, nekünk is kicsit piros a combon lévő hurkák között, de nem vészes. A-vitaminos kenőccsel szoktam bekenni neki az esti fürdetés után.
Gondolkodom, hogy valamit változtatni kéne Zazi táplálásán, mert olyan mértékben hízik, hogy az már durva! Már közel 7 és fél kiló!!! És még csak most lesz 4-én 4 hónapos!!!
Ma kipróbáltam, hogy szopi előtt kap egy kis vizet, ebben a melegben amúgy sem árt. Persze 10-20 ml után fintorgott, mert akkor jött rá, hogy ez nem tápi v. tejci.
Összességében nem eszik sokat, napi szinten olyan 700-900 között, mikor neki már 1000 ml fölött lenne az adagja!
Most jövök rá, hogy ezt inkább a naplómba kellett volna megírnom. Majd bemásolom.
A ti babáitok hány kilók?
Sziasztok!
Domi pocija már csak kicsit pötyis!Nekünk is van olyan elefántos naci:) Domi még bele fér de hát már nem kell.
Mi se gézlapozunk. Nekem is azt mondta, hogy csak akkor kell, ha szájpenésze van, az meg szerencsére nincsen.
Én is gondoltam rá, hogy kóstolgatni fogunk. Almalevet először, egy héten csak egyfélét. Ha több tejcsi lenne, nem gondolkodnék a hozzátápláláson, de sajna agyon megcsappantunk... Nekem is az volt a tervem, hogy 6 hónapig csak szoptatok. Legnagyobb bánatomra nem jött be. Majd legközelebb!
Képzeljétek!
Néha itt van Milán a kezemben, mikor pötyögök- most is- és általában itt kakil...Most is... Lehet, kényelmes póz ez neki ehhez... Olyan érdekes...Na, szóval megyünk is peluscserére...:-)
Mandy!
Szerintem az is a melegtől lehet. Milánnak a combhajlatban piri kicsit, de nem vészes. Én annyira nem kultiválom ezt a kánikulát, mert lassan alig tudunk kimenni, csak reggel, meg este kicsit:-(
Köszi, Vica!
Igen, az elefántos kantáros nagyon édi, nekünk még egy darabig jó lesz... De olyan gyorsan nőnek, Milán már majd 3 méretet kinőtt. Igaz, mi 44-sel kezdtünk:-)
Nekünk meg begyulladt a combi-hurkák között a bőr. Olyan piros :-/
Kedden megyünk a 3 hós oltásra, megkérdezem a doktornőt, hogy ez miért van.....de addig is ha van valakinek ötlete vagy tapasztalata, írja meg légyszi!
Sziasztok!
Linike, boldog 4 hónaposságot a fiatalembernek!!! Tényleg nagyon megy az idő! 4-én mi is a 4. hófordulót ünnepeljük!:)
Képzeld, nekünk is volt olyan elefántos kantáros nacink, de sajnos már kinőttük, pedig olyan kis vagány!!!
További ajánlott fórumok:
- 2007 december körül szülő pocakosok "találkozója"
- Győr és környéke, pocakosok beszélgessünk:)
- Kismamák, pocakosok és babások! Szoktatok-e sportolni, jártok-e tornázni? Mik a tapasztalatok? Meséljetek!
- Álmatlan pocakosok
- Százhalombatta és környékén lévő babások és még pocakosok beszélgessünk!
- 2009 februári babák gyertek csevegni!!!!!!