Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2009 februári pocakosok ide!!! fórum

2009 februári pocakosok ide!!! (beszélgetés)

4302. Vica26
2009. dec. 11. 23:07

Sziasztok!

Linike, nincs mit!:) Én meg köszönöm a szívecskét!:)))

Szóval esés: ugyanazt írhatom, mint a lányok, nálunk is volt, aztán megszűnt, amióta stabilan ül. Persze néha-néha előfordul ilyen hanyattesés, de ez általában este, amikor már nagyon fáradt, akkor következik be.

Még én sem adtam virslit, se semmilyen felvágottat. Eddig igazából nem sok "rendes" kaját kapott: egy kis margarinos kenyeret, pár falatot a sörkifliből, kalács tésztájából, ilyesmiket.

Eddig nem is igazán érdekelte a mi ételünk, mostanában viszont kezd érdeklődőbb lenni!

Sarokvédő nincs, eddig megúsztuk...de lehet hogy szigetelő szalagot teszek rá. Ugyanúgy jó lesz. Két fiókot is azzal zártam le.:)

A konnektorokba olyan védőt vettünk, hogy használni is lehet az aljzatot, csak el kell forgatni ezt a védőt.

4301. linike18 (válaszként erre: 4300. - Fildus)
2009. dec. 11. 22:25
Na, nekünk már azokat is be kellett dugaszolni. Arra nincs is panaszom, azt mi se tudjuk kivenni, csak ilyen spéci kivevővel. Mikor már bemászta a házat, nagyon elkezdték érdekelni a konnektorok, és nekünk egyátalán nincs magasan, csak térdelnie kell hozzá:-/ De már lerendezve az ügy:-)
4300. fildus
2009. dec. 11. 22:18

Mondjuk nekem nincs is mit levédeni, mert a kisasztal a nappaliban eleve lekerekített :D

Nekem majd a konektort kell védeni, bár egyenlőre nincs olyan magasságban, amit elérhet...

4299. linike18 (válaszként erre: 4298. - Fildus)
2009. dec. 11. 22:16

Hát igen. Emlékszel, mikor itt voltatok, már fent volt. Felesleges. Szerintem legalábbis mindegyik olyan fajta, hogy kétoldali ragasztóval rögzíted. Na, most a leleményes gyerek úgyis megtalálja a módját, hogy leszedje a sarokvédőt!

De mondjátok, nálatok fentmarad, már akinek van...???

4298. fildus
2009. dec. 11. 22:11
Linike: 932-es napló bejegyzéseden nagyot mosolyogtam. Nekünk még nincs, de szerintem akkor nem is veszek :-)
4297. fildus
2009. dec. 11. 22:09

Még én se adtam virslit és parizelt.

Egyedül sonkát adtam neki, de azt is csak főzelékbe turmixolva. Pápai extra sonka, elég drága, de nagyon finom.

4296. linike18
2009. dec. 11. 22:01
ÉN SE ADTAM VIRSLIT. De nem is szándékszom. Én nem eszek, a férjem elvétve, meg a kutya. Szerintem is meglesz nélküle akár évekig is, ugyanúgy, mint a párizsi nélkül, mert nekem meg az olyan, mint a virsli neked, Mandy! (azt se eszem, de ha én ezt sorolni szeretném, egyszerűbb lenne a lista, ha leínám mit eszek ilyen féle dolgokból...)
4295. mandy (válaszként erre: 4294. - Fildus)
2009. dec. 11. 15:53

Hát lehet :)

Ha majd adok, akkor csakis olyat. De egyelőre még nem. Mindenkinek van egy kattanása, enyém a virsli.

4294. fildus
2009. dec. 11. 15:51
Mandy azért gondolom a nagyon drágra virslik (pl.: bécsi virsli) azért normális húst látott... igaz még én se adtam Ritunak... csak sonkát, csirkemellet és csirkecombot.
4293. mandy (válaszként erre: 4290. - Kevian)
2009. dec. 11. 14:57

Virsli? Én azt még kb egy évig tutira nem adom!!

Oké, hogy nagyok és lassan lehet rendesen etetni, de sajnos tény, hogy a virslit olyan vágóhídi maradékokból és mű-anyagokból dobálják össze (fejhús, bőrkepép, ízfokozó, E111, stb), hogy az lenne a legjobb ha mi sem ennénk :-/

Persze tudom, hogy a bölcsiben/oviban már kapnak ilyet, de legalább addig megóvom az ilyenektől, és igyekszem egészségesebben etetni.

4292. mandy (válaszként erre: 4287. - 3b41f6053f)
2009. dec. 11. 14:54
Adri, csatlakozom Linikéhez! Nálunk is volt ülésből hanyattesés. Majd elmúlik ez is, hamar megtanulják a kicsik a stabil ülést!
4291. mandy (válaszként erre: 4286. - Palenkas)
2009. dec. 11. 14:52
Ne aggódj. Mikor Lili beköltözött a pocakba, Bálint 14 hónapos volt, és ugyanezek jártak a fejemben. Hogy mennyire lesz nehéz.... Akkor még olyan kicsi volt Bálint. De eltelt a 9 hónap, és ezalatt az idő alatt nagyon sokat változott. Náluk az még sokat számít. És kétévesen már jóval kevésbé vannak 'ránknőve'.
4290. kevian
2009. dec. 11. 12:57
Voltam fürdetőt íratni. A dokink aki gyerekorvos, azt mondta, elég a tejcsi reggel-este, ne aggódjak. Aztán összefutottam a védőnővel. Azt mondta, hogy adjak neki vajas-, sajtkérmes-, trapistás-, sonkáskenyeret a reggeli meg az esti szopi után. Na és a halálos ellenségemet a virslit... "Nem vagytok már kisbabák, kezd el etetni rendesen"-ezt mondta. Huhhh..gondolkodom, gondolkodom!!!
4289. linike18 (válaszként erre: 4287. - 3b41f6053f)
2009. dec. 11. 12:47
Nálunk is ez volt, mikor megtanult felülni négykézlábból, kb. 2 hétig. Aztán már satbilabban tartotta magát, és nem fordult elő. Néha, még most is esik (persze nagyon ritkán, de már szerintem egy hónapja nem volt ilyen- inkább állásból volt mostanában, de az is rendeződött), mikor megijed, és elveszíti az egyensúlyát- vagy hülye helyen áll fel/ ül fel. Szerintem ezen ne parázz, majd kialakul! Mindenkinél így van ez.
4288. linike18 (válaszként erre: 4283. - Vica26)
2009. dec. 11. 12:45

Köszi, Vica:-)

És a kávét is... Ma nagyon jól esett, mert hosszú éjszakánk volt...

2009. dec. 11. 11:57

Sziasztok!

Akkor én behúzhatom fülem-farkam,mert a Hanna szinte soha nem kelt,kel fel:) (kop-kop)

Legkorábban 6 órakor ébred:)

Kérdés:

A Hanna mászásból mindig felül,és úgy játszik,és van,hogy ülésből hátraesik:(

Nálatok is előfordul ilyen??

Ma pl lefejelte reggel a kiságy rácsát:(

Úgy sajnálom szegényt:(...

4286. palenkas (válaszként erre: 4285. - Mandy)
2009. dec. 11. 11:52
Hát néha én is elgondolkodom, hogy normális vagyok egyáltalán, hogy olyan vagyok mint a hulla, és néha azt sem tudom, hol áll a fejem, s másik babán gondolkodom? De szerintem később sem lenne "jobb" a helyzet, hiszen egy kisgyerek 4-5-6 éves koráig úgyis nagyon függ tőlem, és segítséget kíván, úgyhogy szerintem mindegy, hogy mikor van a kistesó, sőt, ha kisebb a korkülönbség, talán jobban lehet még együtt nevelni őket. Na de még itt nem tartunk, Isten tudja egyáltalán, hogy teherbe-e esek, még ezt a két szopit sem tudom hogyan fogom abbahagyni, és addig nem akarunk élesben próbálkozni.
4285. mandy (válaszként erre: 4284. - Palenkas)
2009. dec. 11. 11:05

Enyém kel mindig. Vagy éjszaka, vagy hajnalban. Rosszabb esetben mindkétszer :))

Nem hinném hogy befolyásolható lenne, én azzal nyugtatom magam, hogy csak nem tart már olyan sokáig! Bár én könnyen beszélek, nekem nem lesz több baba, így én aludhatok még eleget.

De aki akar hamarosan még egy babát, az elhiszem hogy a kettő között aludna pár hónapot ;-)

4284. palenkas
2009. dec. 11. 10:17
A ti babátok még ébred hajnalban enni? Főleg akié szopik még. Szerintetek meddig lesz ez így, és hogy lehetne, hogy ne keljen fel hajnalban?
4283. Vica26 (válaszként erre: 4279. - Linike18)
2009. dec. 11. 09:44

Sziasztok!

Linike, pont most kérdeztem rá erre a tanácsadáson a gyerekorvosnál.

Azt mondta, hogy reggelire egy éves korig elég a tápszer. Gondolom, ugyanez vonatkozik a vacsira is, arra nem kérdeztem rá külön.

4282. kevian
2009. dec. 11. 07:59
Szerintetek kérhet azért folyadékot szopi után mert éhes maradt még?
4281. mandy (válaszként erre: 4279. - Linike18)
2009. dec. 10. 13:23

Persze, Bálint már nagyon régen eszi a kenyeret reggelire és/vagy vacsira. De szerintem erre sincs szabály. Van aki ennyi idősen már megeszik annyit a kenyérből, hogy az elég legyen.

Látod Lili még csak a sima kenyérből eszik valamennyit, a Te Milusod meg már krémsajttal eszi. Valószínüleg akkor Ő hamarabb fog szedvicset enni :)

4280. linike18 (válaszként erre: 4277. - Kevian)
2009. dec. 10. 13:16

Szia kevian!

Hát, én azt nem mondanám, hogy én hallgattam ilyeneket, hogy bezzeg a nővéred... Igaz ugyan, hogy neki van vagy három (ha nem több) diplomája, és beszél a magyaron kívül még három nyelven, de nekem is van egy diplomám, és én meg beszélek még két nyelven... De nekem ez semmit nem jelent. A férjemnek még érettségije sincs, és mégis 27 évesen van egy szép, nagy teljesen új házunk, két kocsink, és jól élünk. Nem vagyunk milliomosok, meg vettünk fel hitelt is a házra, amit fizetünk 20 évig, de ez mind nem az én 100 ezer forintos diplomás bérű fizumból van, hanem a férjem kétkezi munkájából! Én egyébként jobban semmit sem utálok, mint ha valakit azért néznek le, mert nem tanult eleget. Azt kell nézni, hogy mit ért el! Gondolkodásbeli és érdeklődésbeli különbségek nyilván vannak, de egy idő után, ha két ember szereti egymást, ezek összecsiszolhatók:-)

Az én anyukám se egy érzelgős típus. Ebben nem rá ütöttem, mert én meg nagyon az vagyok:-) De én ennek csak örülök. Remélem, a gyerekeim is ilyenek lesznek:-)

4279. linike18
2009. dec. 10. 13:08

Sziasztok!

Na, nálunk az élesztő és adalékmentes kenyér megy, kap rá krémsajtot vagy úgy simán nyammogja:-) Azért kérdeztem, mert arra (is) lennék kíváncsi, hogy mikortól lehet kenyeret adni mondjuk reggelire vagy vacsorára valamivel- mint saktkrém, margarin, kenőmájás , ilyenek. 1 éves kortól? Mandy, Bálint eszi az ilyeneket, gondolom?? Többiek nagyobbjai? És mióta adjátok nekik úgy kb? Mert Milán azért ezeket még csak kóstolóba kapja, nem számít teljes étkezésnek. Ha mi eszünk, vagy néha fürdés előtt egy kis szelet kenyér max felét elnyammogja...

4278. mandy (válaszként erre: 4276. - Kevian)
2009. dec. 10. 08:16

Ja igen, a buláta és a kölesgolyó nálunk is zacskószámra fogy :)

Viszont a kiflire/kenyérre nem kenhetek semmit. Akkor nem eszi meg, csak szétkeni, szétnyomkodja.

Nekünk nincs kenyérsütőnk, de akármilyen kenyeret nem szívesen adnék Neki, így mi a L. pékségben vesszük a kenyeret. Nem olcsó, de legalább adalékmentes.

4277. kevian
2009. dec. 10. 06:45

Linike!

Nekem két báttyám van. Az idősebb az isten az anyucim szemében..de beletörödtem. Kiskorom óta hallgattam, hogy bezzeg a báttyád... Na nem mondom, tényleg vitte valamire! Én nem. Szóval ő jól tanult és tökéletes párt választott. Én meg csak szidva voltam/vagyok. Viszont ha valami segítség kell, rögtön nekem kell ugranom és kirángatnom a szarból. De szívesen teszem mert szeretem. Csak rossz érzés, hogy nem én vagyok az első! Az unokáit úgy érzem egyformán szereti..bár nem egy érzelgős tipus. Azt hiszem viszont, ha én laknék 120 km-re Marcellt kb akkor látta volna, ha odaviszem. Az unokaöcsémhez viszon rohan.

4276. kevian
2009. dec. 10. 06:37
Az anyukám által sütött kenyeret már adtam neki. Mondjuk ne essek túlzásba, kapott már pár morzsát. :) A bulátát tömi magába.
4275. esallay (válaszként erre: 4274. - Esallay)
2009. dec. 9. 22:15

A mivel lemaradt: házi lekvár, Medve junior sajt, csirkemellsonka, kenőmájas, csirkemellpástétom(házi)

Imádja ezeket, és kutya baja tőle!:)

4274. esallay (válaszként erre: 4266. - Linike18)
2009. dec. 9. 22:13
Én már adtam, Márk ugyanis kiveszi a kezünkből reggelinél... Kifli, teljes kiörlésű rozskenyér...akár szárazon is, fogzáskor szuper jó!
4273. fildus (válaszként erre: 4271. - Linike18)
2009. dec. 9. 22:05
Én biztosan nem tudnék úgy aludni, de nekik vmiért kényelmes lehet...

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook