2009 februári pocakosok ide!!! (beszélgetés)
Sziasztok!
Linike, nincs mit!:) Én meg köszönöm a szívecskét!:)))
Szóval esés: ugyanazt írhatom, mint a lányok, nálunk is volt, aztán megszűnt, amióta stabilan ül. Persze néha-néha előfordul ilyen hanyattesés, de ez általában este, amikor már nagyon fáradt, akkor következik be.
Még én sem adtam virslit, se semmilyen felvágottat. Eddig igazából nem sok "rendes" kaját kapott: egy kis margarinos kenyeret, pár falatot a sörkifliből, kalács tésztájából, ilyesmiket.
Eddig nem is igazán érdekelte a mi ételünk, mostanában viszont kezd érdeklődőbb lenni!
Sarokvédő nincs, eddig megúsztuk...de lehet hogy szigetelő szalagot teszek rá. Ugyanúgy jó lesz. Két fiókot is azzal zártam le.:)
A konnektorokba olyan védőt vettünk, hogy használni is lehet az aljzatot, csak el kell forgatni ezt a védőt.
Mondjuk nekem nincs is mit levédeni, mert a kisasztal a nappaliban eleve lekerekített :D
Nekem majd a konektort kell védeni, bár egyenlőre nincs olyan magasságban, amit elérhet...
Hát igen. Emlékszel, mikor itt voltatok, már fent volt. Felesleges. Szerintem legalábbis mindegyik olyan fajta, hogy kétoldali ragasztóval rögzíted. Na, most a leleményes gyerek úgyis megtalálja a módját, hogy leszedje a sarokvédőt!
De mondjátok, nálatok fentmarad, már akinek van...???
Még én se adtam virslit és parizelt.
Egyedül sonkát adtam neki, de azt is csak főzelékbe turmixolva. Pápai extra sonka, elég drága, de nagyon finom.
Hát lehet :)
Ha majd adok, akkor csakis olyat. De egyelőre még nem. Mindenkinek van egy kattanása, enyém a virsli.
Virsli? Én azt még kb egy évig tutira nem adom!!
Oké, hogy nagyok és lassan lehet rendesen etetni, de sajnos tény, hogy a virslit olyan vágóhídi maradékokból és mű-anyagokból dobálják össze (fejhús, bőrkepép, ízfokozó, E111, stb), hogy az lenne a legjobb ha mi sem ennénk :-/
Persze tudom, hogy a bölcsiben/oviban már kapnak ilyet, de legalább addig megóvom az ilyenektől, és igyekszem egészségesebben etetni.
Köszi, Vica:-)
És a kávét is... Ma nagyon jól esett, mert hosszú éjszakánk volt...
Sziasztok!
Akkor én behúzhatom fülem-farkam,mert a Hanna szinte soha nem kelt,kel fel:) (kop-kop)
Legkorábban 6 órakor ébred:)
Kérdés:
A Hanna mászásból mindig felül,és úgy játszik,és van,hogy ülésből hátraesik:(
Nálatok is előfordul ilyen??
Ma pl lefejelte reggel a kiságy rácsát:(
Úgy sajnálom szegényt:(...
Enyém kel mindig. Vagy éjszaka, vagy hajnalban. Rosszabb esetben mindkétszer :))
Nem hinném hogy befolyásolható lenne, én azzal nyugtatom magam, hogy csak nem tart már olyan sokáig! Bár én könnyen beszélek, nekem nem lesz több baba, így én aludhatok még eleget.
De aki akar hamarosan még egy babát, az elhiszem hogy a kettő között aludna pár hónapot ;-)
Sziasztok!
Linike, pont most kérdeztem rá erre a tanácsadáson a gyerekorvosnál.
Azt mondta, hogy reggelire egy éves korig elég a tápszer. Gondolom, ugyanez vonatkozik a vacsira is, arra nem kérdeztem rá külön.
Persze, Bálint már nagyon régen eszi a kenyeret reggelire és/vagy vacsira. De szerintem erre sincs szabály. Van aki ennyi idősen már megeszik annyit a kenyérből, hogy az elég legyen.
Látod Lili még csak a sima kenyérből eszik valamennyit, a Te Milusod meg már krémsajttal eszi. Valószínüleg akkor Ő hamarabb fog szedvicset enni :)
Szia kevian!
Hát, én azt nem mondanám, hogy én hallgattam ilyeneket, hogy bezzeg a nővéred... Igaz ugyan, hogy neki van vagy három (ha nem több) diplomája, és beszél a magyaron kívül még három nyelven, de nekem is van egy diplomám, és én meg beszélek még két nyelven... De nekem ez semmit nem jelent. A férjemnek még érettségije sincs, és mégis 27 évesen van egy szép, nagy teljesen új házunk, két kocsink, és jól élünk. Nem vagyunk milliomosok, meg vettünk fel hitelt is a házra, amit fizetünk 20 évig, de ez mind nem az én 100 ezer forintos diplomás bérű fizumból van, hanem a férjem kétkezi munkájából! Én egyébként jobban semmit sem utálok, mint ha valakit azért néznek le, mert nem tanult eleget. Azt kell nézni, hogy mit ért el! Gondolkodásbeli és érdeklődésbeli különbségek nyilván vannak, de egy idő után, ha két ember szereti egymást, ezek összecsiszolhatók:-)
Az én anyukám se egy érzelgős típus. Ebben nem rá ütöttem, mert én meg nagyon az vagyok:-) De én ennek csak örülök. Remélem, a gyerekeim is ilyenek lesznek:-)
Sziasztok!
Na, nálunk az élesztő és adalékmentes kenyér megy, kap rá krémsajtot vagy úgy simán nyammogja:-) Azért kérdeztem, mert arra (is) lennék kíváncsi, hogy mikortól lehet kenyeret adni mondjuk reggelire vagy vacsorára valamivel- mint saktkrém, margarin, kenőmájás , ilyenek. 1 éves kortól? Mandy, Bálint eszi az ilyeneket, gondolom?? Többiek nagyobbjai? És mióta adjátok nekik úgy kb? Mert Milán azért ezeket még csak kóstolóba kapja, nem számít teljes étkezésnek. Ha mi eszünk, vagy néha fürdés előtt egy kis szelet kenyér max felét elnyammogja...
Ja igen, a buláta és a kölesgolyó nálunk is zacskószámra fogy :)
Viszont a kiflire/kenyérre nem kenhetek semmit. Akkor nem eszi meg, csak szétkeni, szétnyomkodja.
Nekünk nincs kenyérsütőnk, de akármilyen kenyeret nem szívesen adnék Neki, így mi a L. pékségben vesszük a kenyeret. Nem olcsó, de legalább adalékmentes.
Linike!
Nekem két báttyám van. Az idősebb az isten az anyucim szemében..de beletörödtem. Kiskorom óta hallgattam, hogy bezzeg a báttyád... Na nem mondom, tényleg vitte valamire! Én nem. Szóval ő jól tanult és tökéletes párt választott. Én meg csak szidva voltam/vagyok. Viszont ha valami segítség kell, rögtön nekem kell ugranom és kirángatnom a szarból. De szívesen teszem mert szeretem. Csak rossz érzés, hogy nem én vagyok az első! Az unokáit úgy érzem egyformán szereti..bár nem egy érzelgős tipus. Azt hiszem viszont, ha én laknék 120 km-re Marcellt kb akkor látta volna, ha odaviszem. Az unokaöcsémhez viszon rohan.
A mivel lemaradt: házi lekvár, Medve junior sajt, csirkemellsonka, kenőmájas, csirkemellpástétom(házi)
Imádja ezeket, és kutya baja tőle!:)
További ajánlott fórumok:
- 2007 december körül szülő pocakosok "találkozója"
- Győr és környéke, pocakosok beszélgessünk:)
- Kismamák, pocakosok és babások! Szoktatok-e sportolni, jártok-e tornázni? Mik a tapasztalatok? Meséljetek!
- Álmatlan pocakosok
- Százhalombatta és környékén lévő babások és még pocakosok beszélgessünk!
- 2009 februári babák gyertek csevegni!!!!!!