2009 februári pocakosok ide!!! (beszélgetés)
Sziasztok!
Először is, köszönöm szépen a jeleket, illetve üzenetet!
Nem haragszom egyáltalán, amiért felvetődött a "történetem"!
Sajnos igaz, hogy a 12. héten (akkor 5. UH-on voltam, mióta kiderült, hogy babát várok), a genetikai UH-on sokkoltak rendesen, amikor közölték velem, hogy ikreim lehettek volna, de az egyik baba elhalt, mert elsőre így látta a doki. Aztán, mikor a vérkeringést ellenőrizte, akkor vette észre és le is döbbent rendesen (szó szerint idézem: "Úristen! Ez hogy lehet? Én ilyet még életemben nem láttam!!"), hogy mégsem halt el a magzat, de kb. az első 2 hét után elakadt a fejlődésben, belső szervei egyáltalán nem fejlődtek ki, se gerinc, se szív, végtagok is csak félig-meddig, azaz az élettel összeegyeztethetetlen fejlődési rendellenességek sokaságában szenved. A legnagyobb probléma viszont az, hogy a másik, UH alapján egészséges babával közös a vérkeringésük, erre pedig ennyit mondott: "Egy élősködő, torz képződmény!" - gondolhatjátok, hogy kikészültem.. :(
Hívta is rögtön Szegedet a doki és kaptam a leghamarabbi időpontot a Női Klinikára.
Ott elmondták, hogy mindez egy nagyon ritka eset, szám szerint pontosan 2 fordult elő ilyen még csak ott is az elmúlt jó pár évtizedben, ráadásul az egyik pozitív, a másik negatív kimenetelű.
Szerencsére egy nagyon rendes és lelkiismeretes, tapasztalt dokit sikerült "kifognom", azóta Ő hozzá járok.
Elmagyarázta, hogy a 2 baba, annak ellenére, hogy nem sziámi ikrek, mert nincsenek összenőve, mégis úgy viselkednek, mintha azok lennének: egypetéjűek, közös a méhlepényük, de ami a legkülönlegesebb és emiatt a legveszélyesebb része, hogy a vérkeringésük is közös, azaz az egészséges pici szíve élteti, azaz táplálja a másik teste is, ami miatt nagy esély van rá, hogy túl fog terhelődni, még mielőtt bármit is tehetnének Érte.. :(
Ez annyit jelent, hogy 50% esély van rá, hogy semmi gond nem lesz a 25. hétig, akkor rögtön be kell feküdnöm a Klinikára és nap, mint nap ellenőrzik majd a pici szívét és amint azt látják, hogy nem bírja tovább és jobb lesz Neki idekint, akkor megcsászároznak és inkubátorban erősítik majd tovább a babát az intenzíven. A doki szerint ez max. a 30. hétig kihordható terhesség, de eleve csak reménykedhetünk a legjobbakban, ígérni semmit nem tudott. A 30. héten nagyon kicsi és gyenge is lesz szegénykém..
Volt már 2 genetikai vizsgálatom is, pont ma voltam a magzatvíz mintavételen, nem egész egy hónapja pedig a méhlepény mintavételen, amit szintén nagyon megjártam. A méhlepény uis a lehető legtávolabbi helyen tapad, így a 4. szúrásra tudtak csak hozzáférni rendesen-az a hosszú tű is rövidnek bizonyult, rettenetesen fájt és utána napokig görcsöltem. Szerencsére ennek az eredménye már megjött és semmilyen kromoszomális rendellenességet nem mutatott ki, tehát a másik baba most már tuti, hogy egészséges, bár az UH alapján eleve annak látszott, de ez kellett, hogy biztosak lehessünk benne és nem is bántam meg, hogy megcsináltattam.
Dióhéjban ennyi, illetve az is kiderült, hogy kislányom lesz ismételten, már a nevét is kiválasztottam, Naomi Moira. :)
Próbálok mindent pozitívan felfogni és nem gondolni semmiféle rossz eshetőségre, bár néha nagyon nehéz, főleg így, hogy a Párom sincs itt velem, sokszor magamra maradok a gondolataimmal és csak jár az agyam.
Talán Amira az egyetlen, aki tartja bennem a lelket, na meg a pici Naomi, aki odabent küzd az életéért. :(
Szurkoljatok nekem és ne haragudjatok, hogy egy igazi regényt írtam itt a nap végén..
Jó éjt!
Lehet, hogy a gofritól?
Mi is kipattogtunk tőle de én a pudingra gyanakodtam :D
Tényleg itt a tavasz azt mondta Pataki Zita!
Nebosszancs Vercsijének NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!!
Már meg is lestem az adatlapotokon a szülinapi képeket. Látom Nálatok is bejött a torta-széttapicskolás :)
Jaj szegényke!!! Megnézem én is.
Gondoltam rá, hogy hogy eltünt. Akkor ezért :-/
Rólatok legalább már készült hármas kép.
Most kapaszkodjatok meg! Mi mióta öten vagyunk (tehát egy éve és egy napja) nem készült olyan fotó, amin rajta vagyunk. Sőt én alig vagyok rajta - ami nem véletlen. Brrrr amíg így nézek ki, mint egy anyakoca, addig engem ne fotózzanak.
Lehet hogy rossz lesz nézni a kisbabás fotókat, hogy egyiken se vagyok rajta, de mégrosszabb lenne azt látni, ahogy ezekben az időkben kinéztem :(
Hát Vica mi voltunk ki, és majdnem odafagytunk.
Lehet hogy Nálatok jó idő van, de itt.....pedig azt ígérték, jön a felmelegedés. Hát ide nem ért, az tuti :-/
Petra, ez a gyerek gyönyörűszép!!!!!!!
Olyan szép a bőre is!!!!!!:) És kis kerek, mint Zalán volt. Na jó, talán annyira nem, de olyan igazi gömbölyű baba, imádnivaló!!!:)
Olvasgattam minden félét és véletlenül rátaláltam szrencsire. Ti tudjátok, hogy mi újság vele?
Úgy emlékszem írkált ide, mióta én itt vagyok. Most szörnyű dolgokon megy keresztül...
Szülinaphoz:
Nálunk sem lettek olyan jó képek, és ami a legnagyobb fájdalmam, megint nem készült hármunkról közös kép.
Szép jó reggelt! Itt a tavasz, érzem a levegőben!!!
Olyan jó így ébredni, csicseregnek a madarak!:)
Legszívesebben már délelőtt kimennék sétálni Zazival, de sajnos főznöm kell.
Képzeljétek, Zalánon van pár pötty.:( Nem tudom, mi ütötte ki...
Tejbedarát már kap kb. két hete, szombaton kapott túrórudit a csokijával, talán az??? De csak mára jött ki???
Vagy lekvártól? Barack és meggylekvárt kapott gofrin.
A hétvégén paprikás csirkét is evett, netán a tejföl??? De azt is kapott már...
Mandy, szerintem teszteljél, és akkor talán megnyugszol, mert úgyis NEGATÍV lesz!!!!
A férjed meg azért ilyen most szerintem, mert Ő is parázik, nem nyugodt a helyzet miatt, ezért nem tud Téged is nyugtatni.
ÁÁÁÁÁ, megnyomtam valamit, és elszállt a bejegyzésem!!!!!
Kicsit sem vagyok mérges!
Na, mindjárt újra belekezdek.
Ha 2 év eltelt a két szülés között és nem indokolja az anya egészségügyi állapota, akkor nem. Pont ezt olvasom mindenhol, hogy azért mert az első faros volt, a második még jöhet simán... Csak már jönne.
Még mindig nem szóltak, hogy lenne kistesó. :(
Császár után nem automatikusan császároznak?
Én valahol ezt hallottam.
Mandy mi is boldog születésnapot kívánunk Lilinek!!!
Ja és még egy gondolat a témában - aztán már hagyjuk is inkább.
Tudjátok mi esik rosszul? Hogy az amúgy megértő férjem most azt mondja, hogy ne szenvedjek már, mert nem lehetek terhes és kész, nem kell hisztizni :-/ Nem hogy inkább átölelne, és azt mondaná: nem lesz baj.
Miért olyan furkók a pasik néha?????
Erika, Fildus köszi.
Teszt....kéne, de még húzom az időt.
És mondogatom, hogy nemlehetekilyenszerencsétlen, nemlehetekilyenszerencsétlen, nemlehetekilyenszerencsétlen.......
Kevian én is drukkolok, hogy kibújjon a baba
(csak ne belőlem) ;-)
Nálunk is ekkora volt a létszám, más felállásban.
S ugyan ez a gond a fényképekkel. A dédije, szinte mindbe belelóg...
Második. Az első császár volt, mert nem fordult meg.
Ezt nézve az első "tágulásos" szülés.
Köszönöm! Én is ezt kívánom neki. Már imádkoztam is..pedig ateista vagyok! :)
Beszéltünk. Neki tök jó kedve van. Legalább volt aki vigasztaljon. :D
Szia Mandy!
Nem akarsz tesztet csinálni? Akkor legalább tudnád, mi van.....:)
A negatívitásért meg nagyon szorítok!!
További ajánlott fórumok:
- 2007 december körül szülő pocakosok "találkozója"
- Győr és környéke, pocakosok beszélgessünk:)
- Kismamák, pocakosok és babások! Szoktatok-e sportolni, jártok-e tornázni? Mik a tapasztalatok? Meséljetek!
- Álmatlan pocakosok
- Százhalombatta és környékén lévő babások és még pocakosok beszélgessünk!
- 2009 februári babák gyertek csevegni!!!!!!