2009 decemberi babák :) (beszélgetés)
Sziasztok!
Hatalmas gratula Boginak!!! Nagyon sok egészséget és tejcit, nagyon kis picurka :)
Szülésihez nem kell nődoki, ha már táppénzen vagytok, házidoki kiadja a rózsaszín papírkát amire ráírja, hogy mikor van a szülés várható ideje. Ha nem mentek előtte táppénzre, akkor is házidoki a szülési szabi kezdetével kiír és ad egy igazolást a szülés várható idejéről. Azért kell a kiskönyv, mert a szülés váható ideje az, ami a 3.(?) oldalra be van írva, az előtt 28 nappal lehet elkezdeni.
Ha doki nem akarja kiadni, akkor oepbe be kell vinni a kiskönyvet és lefénymásolják azt az oldalt. SDzerintem előre nem lehet intézni, ha megkezdted, akkor kell beküldeni, vagy bevinni, vagy munkáltató által intéztetni!
Foglalkoztatási igazolás pótlappal kell és egy nyilatkozat a terhességről, ezt a www.oep.hu -ról már le lehet tölteni!
Pestieknek: oep elköltözött, most Teve u.1-ben van az ügyfélfogadás, pár órás a várakozási idő :(
Én 2 hete vagyok szülésin, nekem így kellett intézni, persze lehet, hogy máshol máshogy kell...
Sziasztok csajok!
Akinek van fogadott szülésznője ő mennyi pénzt fog neki adni? Mennyire gondoltatok? Persze ha megérdemli:)
A dunaújvárosi kórházban szült a Bogi. Fél háromkor kezdődött a móka, szinte egyből 5 perces fájásokkal. asszem fél hét körül indultak Fehérvárról ide újvárosba.
9:20ra meglett a fiatalúr.
Még csak telón beszéltünk egy rövidet, fáradt volt, de nem volt vészes a szülés azt mondta.:)
Szeretnék ma bejutni hozzá, ha van valami hír akkor jövök. Kende egy ideig inkubátorban lesz.
én leírom mit tudok, mi kell a tgyás igényléshez és aki tudja és biztos infói vannak erősítse meg vagy írja le, hogy mit másképp...
be lehet dilizni az egésztől és a védőnő csak néz bambán...
másolat: igénylő személyi
lakcím,
tajkártya
terhes kiskönyv (BÁR AZ OEP-ES ISMERŐS SZERINT NEM KELL)
terhesállományba vételről szóló orvosi igazolás, (EZ A HÁZIDOKITÓL)
Csatolni:
igazolvány a biztosítási jogviszonyról és az egészségbiztostíási ellátásokról
jövedelemigazolás egészségbiztosítási ellátás megállapításához
ha nem kifizetőhely:
Csatolni, a munkáltató által kitöltött foglalkoztatói igazolást a terhességi gyermekágyi segély megállapításához
engem is, bár én pénteken még csak előpróbálkozom, dec 1-től kéne nekem is, remélem rendes lesz és kiadja, mondom majd neki hogy tök félő hogy du-án bent tartanak a ctg miatt és akkor nem tudok érte jönni...
de legalább felmérem a terepet, nem osk kismamája lehet sznob öreg nénik járnak hozzá és nem is nagyon van képben mit kell tenni, de azért bízom bennük...aztán még a munkahely, aki elintézi, de nagyon kell rájuk figyelni, van itt min görcsölni, de már sírni tudnék a sok bürokratikus baromságtól...
Hú,a legjobbkor:-(
Most mi lesz munkanélkülire kerül,vagy mikortól van meló nélkül-?
Nem tudom nekem így volt.
Amúgy ha van kérdésed a tgyással kapcs.hátha tudok segíteni.
Gratulálok az anyukáknak!!!
Sok tejcsit!
Ha jönnek az adatok, írom a táblázatba.
Csajok nem tudtok valami allast?
informatika johetne szoba, paromat 5,5 ev utan elkuldtek
Cukorborsóboginak gratulálok
remelem minden rendben veluk
Sziasztok!
Csatlakozom és gratulálok Boginak. Jó egészséget és sok-sok örömöt kívánok! :)
Kórházi látogatási tilalmak
2009. november 25-i állapot szerint
Budapest
Fővárosi Önkormányzat Egyesített Szent István és Szent László Kórház-Rendelőintézet
2009. 11.20-tól a szülészeti-nőgyógyászati osztályon.
Se I. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika
2009. 11.20-tól az újszülött részlegen
SE II. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika
2009. november 20-tól az újszülött részlegen
SE Kútvölgyi Klinikai Tömb
2009. 11. 20-tól az újszülött részlegen
Fővárosi Önkormányzat Szent Imre Kórház
2009. 11.20-tól az intenzív terápiás és speciális intenzív ápolási egységekben, a szülészeti osztályon és a nőgyógyászati osztályon.
Magyar Református Egyház Bethesda Gyermekkórház
2009. 11.20-tól teljes látogatási tilalom.
Heim Pál Gyermekkórház
2009. november 19-től a koraszülött- és onko-haematológiai osztályokon
Róbert Károly körúti Egészségügyi Szolgáltató Kft
2009. november 23-tól látogatási tilalom van a szülészet-nőgyógyászat, valamint az újszülött osztályokon.
Baranya megye
Baranya Megyei Kórház Pécs
Látogatási tilalom van érvényben 2009. november 17-től a fertőző, a szülészeti és nőgyógyászati, a tüdőgyógyászati, valamint a központi aneszteziológiai és intenzív betegellátó osztályokon.
Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Pécs
2009. november 19-től látogatási tilalom van az intézmény valamennyi klinikájának összes fekvőbeteg osztályán.
Borsod-Abaúj-Zemplén megye
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Miskolc
Részleges tilalmat rendeltek el 2009. november 17-től a kórház szülészet-nőgyógyászati részlegén és az intenzív osztályokon, valamint az egész Gyermek-egészségügyi Központban.
Csongrád megye
Szegedi Tudományegyetem ÁOK Szeged
2009. november 23-tól látogatási tilalom van érvényben minden klinikai egységben.
Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórház-Rendelőintézet Makó
2009. november 23-tól látogatási tilalom van a szülészeti és nőgyógyászati, valamint a gyermekosztályon.
Győr-Moson-Sopron megye
Erzsébet Kórház Sopron
2009. november 20-től látogatási tilalom van érvényben a szülészet-nőgyógyászati, valamint a csecsemő-gyermekgyógyászati osztályokon.
Hajdú-Bihar megye
Debreceni Egyetem OEC Debrecen
2009. november 19-től visszavonásig látogatási tilalom van a klinikák intenzív, transzplantációs osztályain, a Gyermekklinikán, a Neonatológiai Tanszéken, a Szülészeti-nőgyógyászati klinikán és a II. Belgyógyászati Klinikán.
Gróf Tisza István Kórház Berettyóújfalu
2009. november 20-tól látogatási tilalom van a központi anaesthesiológiai és intenzív betegellátó, a gyermek-, valamint a szülészeti-nőgyógyászati osztályokon.
Kenézy Kórház Kft Debrecen
2009. november 23-tól látogatási tilalom van a rehabilitációs, a belgyógyászati, a központi aneszteziológiai és intenzív terápiás, valamint a szülészeti és nőgyógyászati osztályokon.
Heves megye
Bugát Pál Kórház Gyöngyös
Teljes látogatási tilalom 2009. november 20-tól visszavonásig.
Jász-Nagykun-Szolnok megye
Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet Szolnok
2009. november 20-tól határozatlan időre a csecsemő- és gyermekosztály, szülészet-nőgyógyászati osztály, aneszteziológiai és intenzív terápiás osztály, krónikus belgyógyászati osztály, pulmonológiai osztály, ápolási osztály, kardiológiai osztály aktív részlegein.
Komárom-Esztergom megye
Szent Borbála Kórház Tatabánya
Teljes körű látogatási tilalom van érvényben 2009. november 18-tól.
Árpád-házi Szent Erzsébet Szakkórház és Rendelőintézet Tata
2009. november 18-tól teljes látogatási tilalom lépett életbe
Nógrád megye
Szent Lázár Megyei Kórház Salgótarján
2009. november 14-től határozatlan időre teljes látogatási tilalom elrendelése
Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet Balassagyarmat
2009. november 18-tól látogatási tilalom van érvényben a gyermek-gyógyászati, a szülészet-nőgyógyászati osztályokon.
2
Pest megye
Flór Ferenc Kórház Kistarcsa
2009. november 23-tól a csecsemő- és gyermekgyógyászati, a szülészeti, az újszülött osztályokon, a pathológiás újszülött részlegen, az intenzív, valamint az onkológiai osztályokon és a szubintenzív örzőkben van látogatási tilalom.
Tüdőgyógyintézet Törökbálint
2009. november 24-től látogatási tilalom van a III.számú osztályon.
Szabolcs Szatmár-Bereg megye
Jósa András Oktatókórház Nonprofit Kft. Nyíregyháza
2009. november 18-től határozatlan időre teljes látogatási tilalom elrendelése
Szatmár-Beregi Kórház
2009. november 23-tól általános látogatási tilalom határoztalan időre, mindkét telephelyen (Fehérgyarmat, Vásárosnamény)
Sántha Kálmán Pszichiátriai Szakkórház Nagykálló
2009. november 21-től a szakkórház valamennyi osztályán és telephelyén tilos a betegek látogatása
Tolna megye
Balassa János Kórház Szekszárd
2009. november 18-től a szülészeti-nőgyógyászati, valamint az újszülött osztályon van látogatási tilalom.
Dombóvári Szent Lukács Egészségügyi Nonprofit Kft. Dombóvár
2009. november 20-tól a központi intenzív osztályon, a manuális mátrix osztály szülészet gyermekágyas részlegén, valamint a belgyógyászati mátrix osztály gyermekgyógyászati részlegén van látogatási tilalom.
Zala megye
Nagykanizsai Dorottya Városi Kórház
2009. november 20-tól részleges átogatási tilalom az intenzív terápiás, az újszülött, a szülészeti-nőgyógyászati, valamint a csecsemő- és gyermekosztályon
ÁNTSZ Kommunikációs Főosztály
Miért kell befeküdnöd? eredetileg is császárnak indult vagy most tudtad meg?
Lehet addigra már magától is megszületik, 10 nap az már nem sok, nekem is annyi van hátra + 1 nap
Szió!
Bocsi,de.nem.emlékszem.Miért.is.kell.befeküdnöd.előbb?
Sziasztok lányok!
Először is,NAGY NAGY GRATULA BOGINAK!!!!!
Másik hír rólam... jövő pénteken be kell feküdnöm és még aznap kiszedi a dokim Sári babát.
Túl vagyunk a mai nst-n, szerencsére minden rendben, fájásokat még nem mutatott a gép.
Holnap én is és a párom is beoltatjuk magunkat, ma ezt mondta/javasolta a nőgyógyász. Azt mondta tudja, hogy még 11 nap van hátra, de nyugodtan oltassam be magam. Szóval holnap ilyenkor már túl leszünk rajta.
ami viszont nagyon-nagyon rossz hír, ma lezárták a kórházunkat, és nem lehet akkor sem apás szülés, ha van oltási igazolása, és látogatni sem jöhet be. Sajnos el kell fogadnunk a babák érdekében, de szörnyű belegondolni, hogy egyedül kell végigcsinálni az egész szülést, és apa majd csak otthon láthat minket újra. :-((((
Gratulálok a babóhoz :)
Jó egészséget kívánok nekik! :)
Hatalmas gratula az újdonsült anyukáknak!!!!.:))))
Basszus Bogi utánam volt kiírva!!
De én is így akarok szülni!:)